Ako milo vysťahovať problémového nájomcu?
Ako sa da milo vystahovat 40 rocny chlap z domu, ktory nechce z domu ani vyplatit, ani dobrovolne odist? Najom platit nebude, je nauceny ze za byvanie sa neplati, tento clovek cely zivot byva u starych rodicov for free, ale nakolko sa menili spoluvlastnicke podiely, on tam ma iba trvale bydlisko. Ja s rodinou by som sa tam chcela prestahovat, ale nie je to mozne nakolko este nevyletel z detskej izby. Rozprava nezmysly typu ze si kupi byty a da si tam najomnikov, pricom sam nema byvanie doriesene, zadarmo sa urcite dobre zije.
Trocha nechápem,ak tam nemá podiely prečo by si ho mája z niečoho vyplácať?To si odporuje.
@kitycat to je mozne tak, ked jednemu rodicovi ktory je po uraze po navrate z nemocnice povies hned vo dverach ze sa o neho starat nebudes a nech ide do domova dochodcov alebo do ustavu, vtedy je to napriklad tak ze nededi ten co tam byva
@cacianka ano ked uz nic z hore vyssie popisaneho nezaberie, tak aspon spravim dobry skutok a prichylim tam nejaku mamicku s detmi z marginalizovanej skupiny
To neodporúčam, písala som príklad, ako môžete zahrať divadlo, nemyslela som reálne nasťahovať.
A ak sa teda zachoval ako píšeš 18.01, tak dupľom by som mu nedávala šance. Keď on toto nemal zábrany povedať rodičovi v zdravotnej núdzi, ty nemaj zábrany jednať s ním " bez rukavíc ".
Nemá žiadne právo bývať v cudzej nehnuteľnosti, zadarmenko k tomu
Normálne choď zrušiť trvalý pobyt, choďte za ním a oznámte mu ako sa veci majú. Jožo dom je teraz náš a chceme to tu začať dávať dokopy, trvalý pobyt máš zrušený, máš mesiac aby si sa vysťahoval. Ak by reakcia bola normálna ponúkla by som mu pomoc s hľadaním podnájmu a sťahovaním.
Ak by sa správal drzo a nechcel by odísť oznámila by som mu že vymením zámky na dome a veci mu vyhodím.
ja by som investovala do pravnika ktory ti vysvetli postup a spise papiere a ked sa mu aj tak nechce tak yo bude musiet ist sudnou cestou a potom tu pomozu aj policajti ked ten papier budes mat
ved po dobrom ste to uz skusili, teraz uz len pomocou pravnika, pisomne ho vyzat dokedy ma vypratat byt (ked uz chcete byt tutumutu s nim) a zrusit trvaly pobyt okamzite.
ked byt nevyprace zacnite vypratavat vy.
este pocas casu ktory ma na vypratanie by som tam chodila premeriavat fotit - tvarit sa ze idete rekonstuovat.
ale pockaj - on je spolumajitel? tak to mas blbe, predat romom svoj podiel. Alebo sa dlho dlho sudit
Ak je dom tvoj a on tam má len trvalý pobyt, tak mu ho zrus. Nasťahuj sa ako tak do domu, jemu povedz, ze si musí nájsť podnájom a hotovo. Nemôže sa 40 ročný chlap prizivovat na starých ľuďoch. Milujem tie mamahotely, kde si dospelý ľudia žijú bez platenia inkasá, bez prispievania má stravu, opravu domu...., len mám pocit, že z časti si za to môžu aj rodičia. Hneď od prvej výplaty majú žiadať prispievanie na domácnosť.

ON je spolumajiteľ.Alebo len nájomník