Ako motivovať deti, aby chodili na výlety?
Ahojte, nase deti zacali odmietat s nami chodit po vyletoch, vianoc.trhoch, ... ako sa k tomu postavit? Je mi z toho do placu. Pubertiaci, ktori len pre techniku ziju. Uprednostia tv pred vianocnymi trhmi v susednom meste. Doteraz sme vzdy chodili 4, ako rodina. Je mi to luto. 😞
@pribinak malé deti ??? Mám pubertiačku a druhá ide do puberty . Samozrejme sú dni kedy chcú kedy nechcú . Nenútim ich . Takže nepíš keď nevieš
Tak potom nechápem o čo vám ide že nechcú ísť . A ako som písala už inej ja mám pubertiačku a druhá ide do puberty takže tak
@mariska1989 v profile ju uvedenú nemáš, mas tam tehotenský test z 2019. Takze tak
Navyše písať si písať môžem čo chcem, toto je verejne fórum
@pribinak to že ich nemám napísané neznamená že ich nemám mám najstaršiu 14 ročnú pre info a stredné 11
“preco by som sa ja mala prisposobovat im a oni mne nie?“
Autorka, je načase sa na to pozerať z iného uhla pohľadu. To nieje o prispôsobení sa nasilu, ale o hľadaní nejakého spoločného času ktorý bude baviť vas všetkých. Pubertaci už niesu deti, sú to osobnosti s vlastným životom, ten rodinný čas spolu už je taký zriedkavejší .
Ja chapem tvoje rozčarovanie, mne bolo takto smutno pri dovolenke s pubertackou, tu poslednú spoločnú bola zdutá jak koza a tento rok už s nami ani nešla . Ale taký je skratka život ked už deti niesu detmi ..
My mame spolocne aktivity také co nás bavia všetkých, s dcerou idem do kina, do fitka aj na koncerte sme boli. Tiez by som sa s ňou radšej sla prejsť, na turistiku … ale co narobím ked ona to neznáša 🤷🏼♀️ Takže robime iba to co nás ako-tak bavi všetkých.
Ale som vďačná aj za tieto chvíle, stále je to super čas strávený spolu, akurát už to nieje 100% podľa mojich predstav ako ked bola malá
Skús to aj ty, nájsť niečo z ich obľúbených aktivít co bude trochu baviť aj teba, futbal s nimy hrať nemusíš ale napríklad to kino by slo nie?
Na trhy chod s muzom, kamoškami aspoň si to užijete bez ufrflaných znudenych pubošov ktorí by ta aj tak hnali domov a celý čas sa tvárili jak ochutnávači octu.
cely svoj zivot s detmi prisposobuejs detom, ak si si doteraz nevsimla. Ale tvoje deti uz maju ine hodnoty ako mas ty. Tak mas v podstate dve moznosti. Ustupis zo svojich poziadaviek a spytas sa ich co by chceli robit oni a potom sa prekonas a abysolvujes to s nimi aby si aj oni uvedomili, ze zivot je o kompromisoch. Raz spravite kompromis vy dospelaci, raz spravia kompromis deti. Alebo im direktivne nariadis, ze pojdu na trhy aj keby traktory padali a potom to vsetci pretrpite, pretoze ver tomu, deti ti to cele dokazu tak "osladit", ze si to nikto neuzije. Ale bude po vasom. Ak len o to ide, tak bude po vasom, ukazete kto je doma "velitel". Ale ma takto straveny spolocny cas vobec nejaky vyznam?
@rorino aj v 15tich by som s nimi utekala 😁 moja dcéra má 14 a syn 12 a stále očakávam, že sa s nami pôjdu pozrieť do mesta na vianočné trhy a pod. (o dovolenkách ani nehovorim). S kamošmi nech idú inokedy.
@viestta nie nie, my sme kamosi, partneri.zvyknem si na ich osamostatnovanie.co ine mi zostava😃
@andreakotesova očakávať,alebo idú pretože chcú,alebo idú pretože vedia,že to očakávas....
Mozno to tu už padlo, ale čo tak vymyslieť nejaký teenage friendly výlet? Choďte na lasergame, do escaperoomu alebo na bowling napríklad. To su take aktivity, že podľa mňa zabavia aj deti aj dospelých. Alebo nejaký lunapark by ich mohol baviť. Prater, alebo Energyland tuším v Poľsku, aj v Budapešti to bolo ak to ešte existuje. Tam su atrakcie tiež jak pre dospelých tak pre teenagerov
Tak ked ste partneri, tak s nimi jednaj ako s partnermi, akceptuj aj ich volu a rozhodnutia (pokial ich tie rozhodnutia neohrozuju)
Je to úplne v poriadku, my sme práve včera vrátili s manželom vo dvojici z Prahy, deti sú síce už dospelé, najskôr som to oplakala, že cca pred dvomi rokmi nechcú ísť s nami už, prednosť dostali kamoši, ale teraz si to neviem vynachváliť 😀 Nikto nepizúka, čo chce a prečo to nekúpime a načo si to kúpime a pod. Juj, paráda, konečne riešime nás dvoch, a dali sme si aj pražskú šunku, síce prežrali pol výplaty, ale na parádu a vôbec nás to nemrzí. Na zdravie!
Toto presne je aj u nas, este 12 rocna aj ano, ale tiez nie vzdy, ale 14 rocny ani za pana. Ja to chapem ( ved viem, ako to bolo, ked som bola v puberte ja), aj ked mi je to luto, no muz nie.. hneva ho, ze ide len vtedy, ak daco potrebuje.
Ja vsak verim slovam, ktore mi syn vlani povedal, neboj mama, ja sa k vam potom vratim.
Vianočné trhy alebo výlety? Lebo to je podľa mňa dosť rozdielne.
Výlety - poznávací výlet, turistika,.... to je o motivácii, zaujímavom mieste aj pre nich. To by som sa snažila nájsť kompromis medzi niečím čo chceme vidieť my a čo záujme ich. (U nás to takto funguje)
Vianočné trhy nie sú zrovna miesto, kde sa pubertiakom veľmi chce..ibaže sú hladní a majú chuť na stankarske pochutiny.
No postav sa k tomu tak ako by si chcela aby sa k tomu postavili tvoji rodičia keď si bola vo veku tvojich detí.. 🙂 deti rastú, dospievajú, osamostatnuju sa.. čím skôr sa s tým zmeris tým budete mať spolu časom lepší vzťah 🙂 neboj sa, raz s tebou/s vami opäť aj na tie trhy pôjdu, keď prejde obdobie búrlivej puberty 😉

Lenze “predtym” mali menej rokov a ine naroky, navyse ked tam uz boli, tak ich to samozrejme nenadchne… ale tak ako tu bolo x-krat spomenute, je to bezne. Fakt si spomen na seba, ako velmi si sa tesila na spolocnost rodicov v ich veku. Ja som s nasimi vo veku 14-18 prehovorila tak 3 slova denne, v 16 som im tak kvalitne “osladila” dovolenku pri mori, ze sa cudujem, ze ma vobec zobrali este aj domov 😅 s mojou dcerou mam uplne iny vztah, ta si zas pochvaluje vylety s nami a ide rada, aj v case jej puberty. Je to individualne, ale to co mate vy, nie je nic neobvykle.