icon

Ako môže jedna žena opustiť malého synčeka kvôli frajerovi?

simcika11
31. júl 2013

Maminky, chcem sa Vás spýtať, či by ste dokázali opustiť svoje maličké troj ročné dieťa, kvôli frajerovi. Normálne ho nechať bývalému manželovi, nezaujímať sa o neho, nebrať ho na výlety, na dovolenky, tráviť s ním iba jeden deň v týždni, zvládli by ste to? Aj keď otec dieťaťa sa o neho vzorne stará, ale nedokážem pochopiť tie myšlienkové pochody ženy, matky, čo toto dokáže. Jedného nechá svojmu ex, a dcérku si zoberie so sebou. Aký je rozdiel medzi dvoma vlastnými deťmi? Ja to proste nechápem, a chcem vedieť, ako to vidíte vy.

biancarv
31. júl 2013

@kaktusik007 kiež by si mala pravdu, neželám tomu dieťaťu aby zažilo to čo ja....

kaktusik007
31. júl 2013

@biancarv a si si ista, ze to, co ti o tvojej matke povedali, je aj naozaj pravdive? Nikdy - kym nepoznas obe strany - tak nevies.

Ale nevylucujem to, stat sa moze vsetko. Kolko chlapov sa o deti nezaujima. Je teda logicke, ze to s pohlavim nesuvisi a o deti sa moze prestat zaujimat aj zena. Ale vzdy je to smutne, nech to urobi ktokolvek.

A opat vlastne je tu nezrovnalost - ona chlapceka ma raz do tyzdna. Takze styk s nim udrziavat chce, nekasle na neho. Aj to o niecom svedci!!!

maminuska
31. júl 2013

@kaktusik007 výčitky , slzy , plač, dohováranie ..... hanba rodiny , ale stále neviem kam to má smerovat a čo to má napraviť, teda čo chcu tej žene povedať aby si vzala chlapca k sebe ?

biancarv
31. júl 2013

@kaktusik007 bohužiaľ Áno , lebo ona sama mi v minulosti niekoľkokrát ukázala že jej to tak vyhovuje....:/

nikak23
31. júl 2013

Tazko hodnotit preco to niekto spravi,ale asi na to mala nejaky vazny dovod.o podobnej dileme je napisana krasna knizka Sofiina volba.vidim kopec osudov deti,ktore nemaju rodicov(zijeme na striedacku v Indii)dokonca osobne poznam zenu,ktora kvoli praci musela opustit 3 deti,inu volbu nemala ako ich uzivit,tak ich nechala v niecom ako sirotinec,kazdu rupiu im odklada,ano ma ineho frajera,ale je to zla mama?nie,urcite nie je.Sofiina volba

biancarv
31. júl 2013

Veľa žien tu píše o práci, že to robia kvôli deťom. Ale ja sa na to môžem z hlboka vykašlať, keď mi chýbal ženský vzor, proste mama. Darmo som vďaka jej peniazom mala všetky hračky atď, hračky sú mi naprd, hlavne v období dospievania. Skúste si byť, aspoň na chvíľu tým pohrdnutym dieťaťom. ... 😒

certik21009
1. aug 2013

@kaktusik007 presne tak..nik nevie co je za zatvorenymi dverami medzi dvoma ludmi..nevies ci zenu dohnala k tomuto cinu sebeckost alebo ci je lepsie riesenie rozdelit deti ..asi nebola zla matka ked ju chlapcek stale hlada keby bola k nemu lahostajna nechyba mu..pre mna je jedno ci dieta opusti matka alebo otec..je to hrozne tak aj tak..ano moze ist len o sebecku zenu co hladi na seba..ale rovnako moze ist aj o zenu ktora zenu ktora to urobila zo zufalstva..oki prezentujes tu ze ma frjera..je to pre nu minus..ale co ak je ten frajer jediny clovek co ju pochopil..jediny kto ju ochranil pred psychyckym tyranim..moj prvy muz bol chlap co nepil nebehal za babami robil ako drak..uzasny clovek-kym sa nezatvorili dvere..a ked som nechcela aby bolo peklo tak som sa usmievala a nosila dlhe rukavy a nejdem to tu ani popisovat co vsetko..a ked mi z toho zacalo prepinattak to dopadlo tak ze on je ten dokonaly a ja ta suka co za vsetko moze..asi si este nelezala s nozom na krku a revom priznaj sa..aj ked nebolo k comu..su situacie ked je aj pre dieta lepie ked ustupi matka..aj ked okolie potom vidi uzasneho obetaveho otecka a suku mater..netvrdim ze je to tento pripad..len hovorim ze nesud ked nevies ..to co vidisvet este nemusi byt pravda..nesud..sam budes sudeny..ona musi so sebou zit...a ze nepomha plac a dohovaranie?? zit zivot ktory nenavidis len pre to ze ta tvoje okolie sudi a nuti?? ani pre toho chlapceka by to dobre nebolo..a mozno by to zanechalo horsie nasledky ako to ze ona odisla

rainbow0508
1. aug 2013

poznam pripad, kedy matka odisla od oboch...mensi mal 3 roky, starsia 4. Ocko mal stastie, ze ma velmi dobru a uzasnu maminu, ktora ho vzala k sebe (uz je vdova) a s detmi mu neskutocne pomaha.

kubuliatko
1. aug 2013

@pasteleria ano mas pravdu. vztah medzi dietatom a matkou je najsilnejsi. ja ked idem na 1 noc prec na skolenie tak idem umriet bez mojho maleho. ale si zober ze existuju zeny ktore nemaju dostatocne vyvinuty matersky pud. nie vsetky zeny su materske typy. ano nemaju mat deti ale vidis ony ich maju

simcika11
autor
1. aug 2013

@kaktusik007 zle, zle, celé zle,,,,to čo si napísala nechápem, máš niečo zlé za sebou, nešťastné detstvo, rozvod....toto by ťa inak nenapadlo.
Nebudem už na tvoje invektívy odpovedať, nečuduj sa. Ak by bol chlap psychopat, ty by si mu nechala dieťa? asi áno. Bože, slabá žena. Nie, nie je to slabá žena, to nemaj obavu. Manžel bol asi až moc dobrý a tolerantný, ale to už nie je dôležité. A čo ma trápi? Trápi ma to, že ona o malého ani nebojovala, nehádali sa, ona jednoducho ho odvrhla, malého si nechaj ty, ja si beriem malú. A jeho malá nevinná dušička piští po mame. On to nevie posúdiť, či je jeho mama fľandra, zlodejka, alkoholička, je to jeho mama. Videla si už niekedy zábery, kedy malé dieťa sa staralo o matku ožratú, ktorá ich bila, nedala im jesť, ale také malé deti to tak nevnímajú, je to ich mama. Ja nehovorím, či je zlá matka, alebo dobrá, ale len nechápem, že sa ho vzdala, to nechápem. Malému je u otca lepšie, mal by byť u matky, ktorá o neho nemá záujem, to by bolo ešte horšie. Aj otec dieťaťa by bol nešťastný, keby súd rozhodol, že mu o berie, on bol rád, že sa ho vzdala, a má ho on. Sú pekná dvojka, tím. Tak ťa prosím, už zabudni na túto tému a nechaj to tak, ja som chcela počuť iba názory, nie takého hovadiny čítať.

6mia6
1. aug 2013

Na všetkom sa dá hľadať nieco zlé, mohla to urobiť inak a možno by tu vyplakaval chlap že nevidi svoje deti, on milujúci otec a ona sviňa. Mohli si dať striedavku a bolo by zle lebo baba si týždeň chodí kam chce a robí čo chce, nebodaj s novým frajerom.je to proste život. Ked to vyhovuje jemu aj jej tak sa asi dohodli.či správne nikto nevie.

kaktusik007
1. aug 2013
kaktusik007
1. aug 2013

Klasika. Dam temu do fora a ked sa odpovede odlisuju od tych co chcem pocut, tak reakcia - teba citat uz nebudem....
Tak naco si to sem vytiahla?

certik21009
1. aug 2013

@kaktusik007 suhlasim s tebou..naozaj nie je schopna akceptovat iny nazor ako svoj..matka je suka otec je svatec a hotovo mame to vyriesena a vy so mnou ako ovce suhlaste lebo ja som ta dobra ...nuz ak v tejto rodine vladnu taketo nazory mozno ta zena naozaj vsetko vzdala a isla si svojou cestou..netusime co sa musi odohrat v hlave zeny aby uprednostnila seba pred svojim dietatom..ale naozaj nie vzdy je o sebeckost...este raz-nesudme sami budeme sudeny a naozaj mam pocit ze tu sa prezentuje len nazor jednej strany..mozno by sme boli prekvapeny keby ta zena otvorila ust a povedala svoju verziu..lenze hluchym usiam marne hovorit

certik21009
1. aug 2013

@simcika11 ine nezory?? ved toto je iny nazor..nezhodny s tvojim tak je to hned hovadina??? nuz tomu hovorim empatia....

1bambula
1. aug 2013

a mozno sa tak dohodli... osobne poznam dva pripady a aj ked zo zaciatku to bolo horsie tak ku podivu to po roku funguje ...

certik21009
1. aug 2013

@simcika11 a este nieco to ze je psychopat k zene nic nemusi menit na tom ze k dietatu je uplne iny a hlavne k synovi..su taky chlapi..z osobnej skusenosti ti to mozem zodpovedne povedat..nesudim ani jedneho ale ty mas klapky na ociach..odsudila si zenu a glorifikujes muza..a pritom si s nimi v spolocnej domacnosti nezila..mne daco ukazuje fakt ze si nechala dievca a pustila chlapca..preco teda ten uzasny otec nebojuje tak aj o dceru?? preco mu teda staci ze dievca je u neho striedavo??? a kym povies ze ona by mu ju teda nemala dat upozornim ta na to ze su zakony ktore jej to prikazuju umoznit styk dietata s otcom...toto je velmi komplikovana tema ktora nema jednoduche cierne a biele plochy..ma strasne vela sedych...a uvedom si ze facka na dusu velmi casto boli viac ako facka na telo..a zanechava aj horsie jazvy..

vejula
1. aug 2013

@sissy27 ja myslim, že je rozdiel ked opusti otec a ked opusti žena. Hlavne z pohladu dieťaťa. Ako môžme sa ako chceme zrvonopravnovať, faktom je, že dieťa prirodzene viac lipne na matke. Možno to suvisi s tym, že matka dieťa vynosila, vydojčila atd... Už priroda to tak zariadila, že dieťa je na matke zavisle a to nie len u ludí. To puto je podla môjho nazoru silnejšie. Aj ked samozrejme nechcem dehonestvoať rolu otca, je tiež velmi dôležitá, ale hlavne v prvych rokoch života je matka najnenahraditelnejšia... To je môj nazor.

kaktusik007
1. aug 2013

@certik21009 presne tak... ta zena mala na to svoje dovody. A nik nema pravo ju sudit. Nik nevie, co sa odohrava v jej vnutri. Prave mam pocit, ze @simcika11 to vidi zmanipulovane cez svoju rodinu, pretoze ona sa stala ciernou ovcou... Co ja zase nechapem - u mojho prveho manzela bola ciernou ovcou rodiny jeho sesternica - porodila v 20tke ako drogovo zavisla, slapala ulicu niekolko rokov... TOTO je cierna ovca rodiny, ktora sa jej ale paradoxne neotocila chrbtom - baba podstupila odvykacky, teraz abstinuje.... Dieta vychovava jej mama - ta mala ma uz 17, a s mamou ma dobry vztah....

proste v zivote sa stavaju rozne veci a naozaj - my nemusime chapat rozhodnutia druhych. My ich mame akceptovat.

kaktusik007
1. aug 2013

@vejula nie je to rozdiel.

ten rozdiel, ze dieta ma iny vztah k matke a iny k otcovi je o zauzivani delby prace v spolocnosti.
Ak by otec hned po narodeni sa o dieta staral a venoval sa mu - bol by s nim 24 hodin denne, ako je to automaticke pri zenach, ze ide na matersku a rodicovsku dovolenku - tak tento vztah ma dieta k otcovi a nie k matke.

rovnako v pripade opustenych deti -- - ale to tu bolo spominane. Dieta si spravi vztah k tomu, kto naplna jeho potreby a kto sa o neho stara. Dietatu je jedno, ci je to jeho matka, otec, teta, stara matka....

vejula
1. aug 2013

@kaktusik007 nesuhlasim s tebou, priroda to tak zariadila nie len spoločnosť. keby to bolo tak ako hovoriš, potom by aj muži mkohli rodiť a dojčiť deti. ale tak to nieje, to nenahraditelne spojenie sa totiž vytvara už v lone matky a nasledne dojčením, nosenním. Takže nie spoločnosť asle príroda. Spoločnosť sa praveže snaži navodiť pocit, že matkaa je plne nahraditelná otcom a naopak, ale tak to nieje, prirodzene maju iné funkcie. A funkcia matky voči dieťaťu je v rannom detstve podla mna najpodstatnejšia, počnuc vynosenim porodenim dojčením... ono to dojčením nekonči ale pokračuje ale to už ludia nevnimaju lebo to už nieje tak viditelné, ale koniec koncov je to podla mna prirodzene a toto mazanie rozdielov je podla mna neprirodzene a čisto spoločnosťou vytvorene

kaktusik007
1. aug 2013

@vejula dojcenie.... prospieva vo vytvoreni vztahu tym, ze dietatu naplna jeho potreby - je hladne. Ale rovnako tieto potreby naplna aj jeho otec, alebo ktokolvek, ak by dieta vyrastalo bez matky...

dieta ma traumu, ak je na niekoho priputane (cize uz ma nejaky ten mesiac) a zrazu ten clovek zmizne... ale ak sa bavime cisto o novorodencovi, ktoremu napr. matka zomrela pri porode, tak takyto novorodenec neriesi, ze nema matku - pretoze ma inu osobu, ktora sa o neho stara 24 hodin denne a ta osoba sa stane v tomto tradicnom ponimani pre neho matkou - a je uplne jedno, ze je to jeho otec, jeho babka, jeho surodenec...... zaklad je, aby taketo dieta malo JEDNU a tu istu osobu stale.... aj preto su profesionalne rodiny a aj preto sa tu rusia dojcenske ustavy...

takze - ak otec bude sam s novorodencom, zaplati si opatrovatelku a ta opatrovatelka bude s dietatom pocas par rokov, to dieta si knej spravi proste vztah --- tak to proste je.

vejula
1. aug 2013

@kaktusik007 tak v tomto sa naše nazory lišia a asi je zbytočne sa v tom doťahovať. Môj nazor je taaky, že pokial samozrejme matka nieje schopna starať sa o dieťa a da ho na adopciou alebo umrie, hlada sa najlepšie nahradne riešenie, ktoré ale nikdy nebude top. Aj ked dieťa si nemusí uvedomovať, že je ukratene, samozrejme, žvot nieje často dokonaly. Ale to si napríklad ani neuvedomuju deti, ktoré boli hned po narodení izolované od svojich matiek tak, ako väčšina z nas (praktiky v našich pôrodniciach - inak tuto izolaciu v pôrodniciach zaviedol Hitler, ked potreboval vychovať dobrych poslušních fanatikov, bez zbytočnych emocii - sa to dobre ujalo) No, to su veci, ktoré proste naša spoločnosť mení, ale mojim nazorom ostava, že prirodzene, keby to bolo bez rôznych patologii (čo samorejme nieje v dnešnom svete uskutočnitelné) ma matka svoju jedinečnu ulohu, ktoru sice môže niekto nahradiť, ale bude to vždy už len nahrada. Tak ako je len nahrada, ked otec krmi svoje dieťa flašou, nikdy to nebude rovnocenne dojčeniu matky. Ale to je skutočne už len môj pohlad na tuto vec z hladiska, čo je pre nas ako tvory prirodzene.

barcelona94901
1. aug 2013

@kaktusik007 nesuhlasím s týmto príspevkom
,ktorý končíš vetou" proste v zivote sa stavaju rozne veci a naozaj - my nemusime chapat rozhodnutia druhych. My ich mame akceptovat. "

vieš iný je tvoj pohľad a iný pohľad má práve to opustené dieťa ,práve to dieťa má právo sudiť ,pretože skutok matky,sa prejaví v jeho živote,nie v tvojom

píšeš,že "Dietatu je jedno, ci je to jeho matka, otec, teta, stara matka..."

dieťaťu to rozhodne jedno nie je,skor či neskor si začne klásť otázky a pýtať sa a samozrejma aj sudiť

barcelona94901
1. aug 2013

a iný pohľad na takéto dieťa má okolie ,hlavne v dospelosti ,v tomto si myslím,že jediná čo má k tomu čo povedať
skutočne reálne je biancarv ,ktorá má skusenosť toho dieťaťa a nie len plané reči o tom,aké to asi je

elika74
1. aug 2013

@simcika11 Chápem, ze ta táto situácia trápi, lebo je smutný pohlad na smutné dieta.
Nepises vela o sebe. Neviem, kto si.
Nezelám Ti to, ale mozno svoju sesternicu pochopis az vtedy, ked budes raz v podobnej situácii ako je ona.
V zivote sa moze stat vselico.

kaktusik007
1. aug 2013

@barcelona94901
ano, to dieta ma pravo sudit

ale to DIETA - nie sesternica matky toho dietata
a to je sakra rozdiel!!!

certik21009
1. aug 2013

@barcelona94901 moj nazor,,ano uloha matky je jedinecna ale rodica nerobi len biologia..rodica robi cit ..laska obetavost ja som svoju najstarsiu dcerku nedojcila..chces tym povedat ze som zla matka???..ze nestaci ked som ju milovala ..ked som k nej v noci vstavala..ked som ju krmila polyzickach lebo inak to neslo a ja som do nejdve hodiny po lyzickach davala mlieko?? ked som s nou kazdy den cvicila Vojtovku??a takych matiek je fura..a ked to ta matka nezvladne a stara sa niekto iny ta uz ta starostlivost nie je dobra? je to extremne ponatie tvojich slov ale myslim ze tu extremnych nazorov odznelo dost...nesud cloveka kym nezijes jeho zivot..pravo sudit ma len ten chlapcek..nik iny..

barcelona94901
1. aug 2013

@kaktusik007 ja som napísala konkrétne k tvojmu príspevku o 9:04 ,nie k sesternici 😉

barcelona94901
1. aug 2013

@certik21009 neviem o čom ty točíš 😕 asi si poplietla príspevky ,pretože ja píšem to istá,právo sudiť má to dieťa