icon

Ako mu povedať, že chcem svadbu a dieťa?

akopprincezna
13. okt 2016

Sme spolu 5 rokov a naoko mame dokonaly vztah. Milujeme sa, respektujeme, zazivame kopec zabavy, sex je dokonaly... ale zivot sa meni. Skoro vsetky moje kamaratky, ktore maju partnerov aj kratsie, uz maju dieta, su tehotne, vydate, alebo aspon zasnubene. A ja to chcem tiez. Ale ako mu to povedat, aby ... ved viete. Aby som nieco nepokazila...

Strana
z2
majcika
14. okt 2016

Ja ju chápem veď v podvedomí očakáva, že to má urobiť partner. Ono takto to bolo viacmenej prezentované že to tak má byť. A potom ten pocit, keď sa budú kamošky pýtať čo a ako tak ona povie, čo, že ho požiadala o ruku ona? Nie všetky sú akčné žienky 😉

karamelka007
14. okt 2016

bud zena cinu, poziadaj ho o ruku....

lubi40
14. okt 2016

@akopprincezna asi rozumiem tvojej situacii. Ja som tiez bola s manzelom velmi dlho, kym sa odhodlal. A nebolo to preto, ze by si nebol isty, len je proste ten typ cloveka, ktory potrebuje na vsetko cas; Brali sme sa "spontanne" po 7 rokoch chodenia. Dieta sme/on odkladali. Ale ked sa mi blizila 30, tak som zatlacila, ze na co este chce cakat... Ale aj ked som mu o dietati vravela uz davnejsie, proste som nic nezmenila, neostalo mi nic ine nez cakat kym pride spravny cas. Ono nemozes nikoho nutit mat dieta, lebo potom sa to moze obratit proti tebe. S dietatom je strasne vela roboty, je to narocne, hlavne prve mesiace a bez podpory partnera, je to na 2 veci. Aj tak pridu hadky (z vycerpanosti, rozne nazory na vychovu a pod), ak niekoho dotlacis mat dieta, moze sa to este stupnovat...
Takze moja rada je, ze povedat, priamo a jasne, ale tlacit na pilu asi nema zmysel.

mimac
14. okt 2016

všetko čo píšu baby hore nadomnou niečo pravda, ale ja som taký prípad napr. že tiež sme spolu žili 5 rokov a nevedela a ani som neplánovala svadbu a deti, chcela som si užívať, ani sme sa o tom nikdy nebavili, nemala som čas, popri práci, výletoch, dovolenkách, ale ako sa postupne začali "rozmnožovať moje kamošky" som si uvedomila, že tak to má byť a keď som sa to partnera opýtala, tak mi povedal, že mám tomu nechať voľný priebeh, že on sa teraz na svadbu nechystá, aj oddelené účty sme mali, povedal, že deti chce,ale nie svadbu a vonkoncom väčšiu ako som chcela ja...tak som tomu nechala voľný priebeh a za 10 mesiacov ma požiadal o ruku, o rok sme si kúpili byt a o ďaľší rok sa nám narodila dcéra, a teraz máme v pláne svadbu len nemáme peniaze ☹, čo myslíš, mala som vtedy na neho vyletieť a nedať mu čas? ako by som asi dopadla?a mala som 26 a on 27 rokov vtedy...

tutu_1
14. okt 2016

Mne dokonca manžel povedal ze sa ženiť nebude. Tak som mu povedala nevadí ale si ber veci a dovidenia, ja si potom prídem pre tie svoje. Tiez som mu vysvetlila ze nehodlám byt slobodná matka a deti mat chcem. Takto to je a nic sa na tom nezmení. Ešte sa ma pýtal načo mi je ten papier, tak som mu to napokoji vysvetlila preco je to pre mna priorita. On si to premyslel a súhlasil. Potom ma naťahoval s kupou prsteňa - pred vianocami, len mi dal parfum. Keď videl aká so sklamaná a mlčím tak si ma udobroval a na Valentína si kľakol 😉 . Niekedy sa proste netreba báť ani negatívnej odpovede 🙂

adka2011
14. okt 2016

Nikde nepises, kolko mas/te rokov... Najprv sa zamysli, ci svadbu a dieta chces naozaj ty, alebo si len "tlacena" udalostami v okoli. Co znamena to "naoko"? Tak bud vam to klape alebo nie. Ak neriesite po 5 rokoch svadbu, neznamena to nutne, ze vam to nefunguje. Ak svadbu naozaj chces, tak mu to povedz, naznac, sleduj jeho reakciu, ale netlac na reakciu alebo odpoved. Tu vlastne aj uvidis. Mozno je to taky ten zaspaty typ, co potrebuje postuchnut, a mozno sa ukaze, ze az tak super vazne to s tebou nemysli (co sa stalo kamoske po 10 rokoch). Nuz a potom si na rade ty.

ada274
14. okt 2016

@akopprincezna na svadbu mladi nie ste, a na dieta duplom nie. Si vo veku kedy by si s otehotnenim nemala mat problem. Cim neskor tym vacsia moznost ze sa nieco pokafre. Aj sa nemusi ved deti sa rodia aj po 40dke, ale pravdepodobnost problemov je vyssia.

lucinocka
14. okt 2016

nechapem, ze za 5 rokov ci viac rokov vo vztahu sa tieto veci nepreberaju a nediskutuju bezne...o com sa bavite? o knihach? o filmoch? o hudbe? sak kazdy normalny par sa bavi o buducnosti, o planoch...ked za 5 rokov nevies, co ma ten druhy v hlave tak o com to je?
My sme sa brali po roku odkedy sme sa spoznali, teraz sme mali 6 vyrocie svadby a poznam ho aj jak dycha, ked vojde do dveri, viem co sa cez den dialo bez toho aby otvoril usta...a viem co mu je v hlave ohladom buducnosti a co by chcel a co planuje... to sa fakt bojite rozpravat s muzmi ? 🙂

Strana
z2