Ako mu vyhovieť?

patuska3197
7. mar 2016

ahojte, baby. prišla som sa tu troška vyrozprávať, poprosiť o radu či skúsenosti, ako to máte vy. s priateľom žijeme spolu 4 roky, predtým sme ani jeden nemali dlhodobejší vzťah, takže ťažko porovnať. Priateľ tvrdí, že v posteli nám to skĺzlo do rutiny. Keď už sa o tom bavíme, tak sa sťažuje, že je to stále o tom istom, stále tie isté polohy, atď. Pritom mne sa zdá, že je to tak akurát. Striedame 3-4 polohy, občas zmeníme "miesto činu", občas si urobíme orál. Fakt je to málo? Ako to máte vy? Fakt treba vyskúšať postupne celú kámasútru, aby to nebola "rutina"?

tamtamka26
7. mar 2016

miesto činu ako zmeníte?? prejdete z postele na gauč?? chlapi majú radi väčšie pikantnosti... napr. niekde v obchode v kabínke, občas v aute atď.... niečo také, na čo tak ľahko nezabudne. alebo potom chce niekoho iného v posteli??

cackaa
7. mar 2016

@patuska3197 Šak nech dá nejaké nápady do pľacu, keď sa mu nepáči a ty sa mu budeš snažiť vyhovieť. Teda pokiaľ s tým budeš súhlasiť.

rawmamka
7. mar 2016

@patuska3197 Ahoj, problém bude zjavne niekde inde. Sú páry, ktorým stačí jedna poloha a napriek tomu zažívajú pri sexe radosť a vzrušenie a sú spolu šťastní, pretože ich život je bohatý po všetkých stránkach. A sú páry, ktoré môžu vyskúšať aj celú kamasutru a napriek tomu, po pár rokoch sú jeden alebo aj obaja nespokojní a vzťah ako taký ide dole vodou. Ak ti za to priateľ stojí a aj ty jemu, tak navštívte odporníkov - psychológa/psychoteraputa pre párové poradenstvo a sexuológa. Potom uvidíš, či je ešte čo zachraňovať alebo či nebude lepšie hľadať lásku a porozumenie u niekoho iného. Nie ste zobratí, nemáte deti, záväzky, ....o to jednoduchšie bude urobiť hrubú čiaru.

hors
7. mar 2016

Ja ties suhlasim ze mozes vyskusat celu kamasutru a bude mu malo :0(
Skor nech da nameti co by chcel co sa mu paci a ty to iste mu povedat.Unas menime aj miesto cinu aj polohu ako to ide ( teras som trhu a moc vymidlat nemozem ) .My sa bavyme co sa nam paci co chceme ako by to islo.Mm urcite nepreferuje sex nikde kabynke aute atd.... ma rad sukromie pohodlie doma.Nie kazdy muz ma rad adrenalinovy sex :0)
Unas uz odzaciatku sme rozpravali oralny,analny,klasica pouzitie sex pomocok .Skuste sexuologa ,ze priatelovy sa zda byt vas sex stale to same.Mozo je nieco ocom nevies mozno sa tvojmu priatelovy paci 2 baby a 1 chlap alebo naopak alebo sving party tasko povedat co sa mu vlecie hlavou :0) skuste hodit rec pokial sa mate radi treva otom diskutovat urcite .

motovidlo
7. mar 2016

@tamtamka26 Tak toto je aká kravina "Chlapi majú radi" 😀 Ten môj, keby som ho zatiahla do kabínky by bol nervózny ako pes a pravdepodobne by z toho nič nebolo 🙂 Každý má rád niečo iné, dôležité je, aby si to tí dvaja vydiskutovali a našli tú správnu rovnováhu.

moonlight1210
7. mar 2016

@patuska3197 ako ti povedala caacka. nech sa vyjadri aj on.
tebe to vyhovuje.
to jemu to nevyhovuje.
je lahke kritizovat a frflat, a tak sa snazit druhu stranu (teba) donutit k tomu, aby skusala hladat, co by jemu asi tak vyhovelo (co je samo o sebe slusny paradox a nezmysel. pokial nie si vestica. 🙂 )

pokial ti sam nenavrhol, co konkretne si pod tou zmenou predstavuje, tak sa ho to rovno spytaj. ale nie reci o tom, ako "ja neviem, proste nieco nove, ine". konkretne napady nech da.
pokial skonci pri tom, ze tuzi, aby si ho prekvapila, aby si ty nieco vymyslela, tak skus. trebárs pocas dna poslat dvojzmyselnu smsku o tom, co bude vecer. alebo mu rano ukazat, ze ides na ostro (vsak v praci na zachode si nohavicky das), ze sa mozete stretnut cez obedovu prestavku, ze sa uz tesis.
sex zacina v hlave, a tie predstavy vedia urobit viac ako sex samotny.
ale ak aj potom (povedzme po par razoch) bude len frflat, ze to stale nie je ono, tak je cas, aby hodil do placu svoje napady.

rozhodne nesklzni do toho, ze sa nechas takto postupne zmanipulovat k tomu, aby on frflal a ty aby si hladala zachranne lana a siete, ako mu ulahodit. aby ta dotlacil do pozicie, ze ty bojujes o jeho priazen.
vztah ma byt rovnocenny, inak hrozia riadne partnerske problemy.

ak zacnes uz teraz vychadzat preochotne v ustrety a hasit poziare jeho nelubosti, tak skoncis pri tom, ze hras druhe husle. ze vztah sa toci podla jeho zelani. na teba sa berie ohlad az v druhom rade (niekedy vôbec).
zas aj on musi pochopit, ze je svojpravny clovek, a ak sa mu nieco nepaci, ma pre to nieco aj on urobit. nie cakat, co kto za neho poriesi a este bude hadat, co by jemu asi tak mohlo vyhovovat.

moonlight1210
7. mar 2016

@patuska3197 a ako fungujete v iných oblastiach?
kto je inciator vasich aktivit, zabavy, spoluprace v niecom?

ak si vzajomne pomahate, je to 1:1, ale skor jeden z vas pomaha tomu druhému, a potom si so svojimi vecami musi poradit ovela castejsie sam?
nielen v manuálnych veciach, ci vybavovani veci, ale aj vo vypocuti o problémoch v praci, v zivote, ....

nemusis pisat, staci, ked sa nad ty pomerom zamyslis. ak je tam nepomer, tak to treba skusit zastavit prv, ako si tak zvyknete zit nastalo. potom sa s tym uz len tazko nieco sa urobit.

magmolatus
7. mar 2016

@moonlight1210
Dobry tip, ale popravde sa to asi tazko urcuje kde je ten pomer, nie kazdy ho chape rovnako.

@patuska3197 v podstate ma @moonlight1210 pravdu
Na druhej strane sa ho skus spytat co by chcel, mozno to nie je cela kamasutra, ale len trosku adrenalinu sem tam.

moonlight1210
7. mar 2016

@magmolatus nepomer je presne tam, kde najprv davas z lasky, ale ocakavas, ze sa ti to vrati (lebo to robime kazdy. podvedome. preto tie staznosti, ze pre niekoho si urobil toto a hento a on sa ti "odvdacil" nejakym necakanym spravanim.)
a potom citis, ze sa ti nevratilo.

akonahle mas pocit nízkej navratnosti, je cas povedat: stop, toto uz nie.
laska-nelaska. vztah ma byt o ucte a respekte a nie rozdavani sa na vsetky strany.ked povies to stop, vtedy sa ukaze, aky je skutocny sulad medzi partnermi.
je lahke si ho namyslat, ked jeden v mene lasky ustupuje.
a moze to byt fakt bolestne, ale je lepsie vopred zistit, ze sulad nenajdete, ako po rokoch a detoch ist do rozvodu. ponizeni, uboleni, nahnevani na seba navzájom a cely svet.
alebo uz od zaciatku ten sulad budovat kompromismi (lebo prave na zaciatku sme k nim najochotnejsi a najnachylnejsi).

je to klasicka chyba vztahov, zalozena na vseobecnom povedomi, ze Prava Laska iba dava a nepyta. proste cista romantika. laska vsetko odpusti, laska vrchy prenasa.
ak hladis aj na seba, si sebec, egoista, nemilujes naozaj, vypocitavec, zlatokopka, ...

najcastejsie je tento postoj u zien.
a najcastejsi problem je, ze spociatku, kym je vsetko ruzove, sa idu rozdat. pod heslom: "lebo ho milujem. a ak ho milujem, urobim pre neho vsetko. tak mu totiz dokazujem svoju lasku a on to oceni."
(problem: nic neoceni. pre nu dokaz lasky, pre neho ustaleny zvyk a ritual. a skusi ho zena potom neskor skusit porusit, co z toho bude!)
napr. ak spolu ziju, tak zeny s radostou po praci tahaju este celu domacnost. dovolia chlapovi volkat si na gauci, ved je chudak narobeny. ist s kamosmi na pivo, ved ma pravo na relax.
nic z toho nie je zle, je to vsetko absolutne OK.
ibaze oni to casto potiahnu od extremu tym, ze vcas nepovedia: stop, drahy moj, toto uz nie.
napríklad - zvyk, ze chlap po navrate z prace vzdy odkvacne na gauc, pusti si TV, je mu servirovana vecera (nie raz rovno na stolik do obyvacky, doslova pod nos).
potom sa ale narodi dieta, zena je na MD, aspon na zaciatku sa nevie zastavit v praci okolo babatka (nestiha si ani zuby umyt, odpadava od nevyspatia a psychickej unavy). a chlap napriek tomu vyzaduje stale ten isty vecerny ritual. gauc, TV, vecera servirovana pod nos.
keby ho zvykli od zaciatku, ze nie vzdy je vecera pod nosom, nie vzdy je zena doma, ked on pride domov odkvacnut na gauc, nie vzdy je vecera co len v chladnicke, aby si sam prihrial, bral by jej vytazenost na MD ako samozrejmost, ze neserviruje veceru, alebo nedrzi tip-top vyupratovany byt.
ale takto?
nielen ze ona nestiha, on jej este naklada, cely namrucany ako medved po zimnom spanku, ze preco nie je vecera, ze preco je tu bordel a cele to zaklincuje vyhlaseniami: to moja mama mala deti sedem a ... A susedova Helena ma deti tri, chodi do prace a este aj zahradu ma ako zo zurnalu - a ty mas jedno decko a nestihas?!

a preco to baby robia? preco si ho obskakuju? preco ho nenechaju doma s chladnickou plnou surovin, vsak si ukuchti? preco neodidu von a neriesia, ci si chlapec poradi a nenajdu ho doma vykoteneho vedla gauca od hladu?
lebo strach. lebo co ak ina by mu takto poskakovala okolo zadku a on by jej dal preto prednost? on by jej odisiel za tou "sikovnejsou"?
sami si to robia.
vsak co sa najcastejsie prebera medzi babami? ja som dnes po robote stihla vyzmyvat vsetky dlazky/umyt okna/okopat zahradu/ostrihat kriky/pozehlit tonu pradla - predbiehaju sa v robotnosti a usilovnosti ako vcielky. davaju to ako dokaz svojej hodnoty. cim viac postihaju, tym sikovnejsia gazdina a tym cennejsia zena.
super.
ibaze ked zena pre nieco prestane vladat a chcela by pomoc, tak chlap len kuka: pomoct? a to je co?
zena sa rozculi, ziada pomoc, vysvetluje, argumentuje, krici - a chlap? no radsej ide za inou. tam je klud a usmevy a zas ma vcielku-robotnicu, co stiha ako blba. (alebo je to sikovna opica a sama ho od zaciatku zvykne na to, ze nie iba ona je doma pre robotu a k robote sa vzdy postavi tak, aby aj jemu ostalo miesto. chlap si zvykne a exka iba vali oci, ze co doma pre nu v zivote neurobil, teraz robi pre tu druhu a este s úsmevom. a znami jej donasaju hlasky, ako si ju pochvaluje, hoci ona pre neho veru nepretrhne. ani tricka nenosi ozehlene ako lisovany plech, ako mu exka starostlivo z oboch stran zehlila, a predsa sa ide od lasky k nej zajst.)

a zena je v soku, urazena, ponizena, podvedena. preco? lebo sama sa postavila tak, ze ta co nestiha je bezcenna. takze stratila pre chlapa cenu.

a toto zeny robia v mnohých oblastiach. ze sa stuiahnu, uprednostia chlapa.
neuvedomuju si, ze sa z toho stane zvyk, ritual. a ten sa strasne tazko meni.
navyse casto, ked chlap pociti nespokojnost, tak to hodi na nu, ze ja som nespokojny, tak ty nieco rob a najdi sposob, ako ma uspokojit. moja nespokojnost - tvoja chyba.
a zena uplne nevedomky to fakt vezme ako vyzvu, akoby naozaj ona bola vinna jeho nespokojnostou a skusa, skuma, hlada riesenia. chlap len caka, co mu predlozi.

a vôbec nevidi, ze takto uplne nevedomky presuva jazycek vah partnerskej rovnocennosti na stranu chlapa.

spamata sa, az ked je ta odchylka do oci bijuca, a vtedy sa s tym casto uz neda nic robit, alebo len velmi narocnou robotou na vztahu.

simca06022011
7. mar 2016

@motovidlo moj by sa nedal ukecat, aj keby som chcela... :D
@patuska3197 tak nech ti navrhne polohy, som toho nazoru ze musi byt aj chlap akcny a nie cakat ze budeme okolo neho poskakovat same od seba.. ved ked to tebe vyhovuje ani ta to nenapadne, kym nepovie, nie? 🙂))

simca06022011
7. mar 2016

@moonlight1210 100000 bodov, vcera sme sa s chlapom kvoli tomu vadili, az som isla radsje spat (doobeda) s tym ze nech sa obsluzi, nakrmi, uprace sam... presne si to vystihla. NIcim si zdravie, nahanam sa cely den.. a vazenemu sa nepaci nakoniec nic, ale za kazdou pipkou sa zvrtne, ktora ani metlu nedrzala v ruke nikdy ;)

katuliena82
7. mar 2016

podla mna je to o chemii partnerov, u niektorych je celozivotna. Dokonca aj ked zamilovanost opadne, tak stale moze byt sex genialny. Nie je to len o polohach, mieste atd... co by potom robili pary, ktore maju doma male deti a nemaju moznost nejakeho dobrodruzneho sexu? 🙂 A medzi mnohymi takymito parmi funguje sex skvele. Ak sa tvoj priatel nudi v posteli, tak by mal byt inicitativny aj on a presne ti povedat na co ma chut. Lebo toto mi znie ako taka zamienka...

bobulazelena
7. mar 2016

@katuliena82 presne...on chce zmenu,tak nech ju spravi...

@patuska3197 tak pozrite si spolo porno,nech nejke vyberie,aspon uvidis co ho laka 😉

duplessis
8. mar 2016

@patuska3197 ahoj, nuž, ako mu vyhovieť.... hm ako úprimne ti poviem, že mňa by sa dosť dotklo kebyže mi chlap takto otvorene povie že náš sex je v podstate nudný (synonymum pre "rutinu") a ani konkrétne nepovedal čo by ráčil zmeniť či doplniť a ja aby som ešte uvažovala ako mu vyhovieť.....
možno by som už ani nemala chuť vyhovieť....
Píšeš že polohy striedate, sex si zrejme užívaš, nemodlíš sa pri tom....tak čo by pánko ešte rád? Polohu na trpaslíka pod posteľou?
Tvoj priateľ si možno neuvedomuje, že po štyroch rokoch už pominie fáza "zamilovanosti", kedy len obyčajný dotyk toho druhého v nás vyvolá triašku.

kattarinn
8. mar 2016

ty teraz nech budes robit cokolvek tak budes mat pocit, ze je to malo lebo nebudes vediet co mu vyhovuje.. cize sa s nim o tom porozpravaj