Ako na sestru?

18. dec 2021

Ahojte, viem ze sa tu veľa z vás na mňa osoci ,že sa mám starať o svoje deti, videla som to tu už v nie jednej diskusii, no napriek tomu skusim. Ide o to, že sestra ma 5r chlapca, je celkovo taky spomalený a sem tam trochu divný, viem, každé dieťa je iné, no dnes má prekvapila taka vec: Mam ročnú dcéru, keď jej ukážem na oblohe lietadielko, alebo v izbe ukážem na nejakú vec tak ona sa na ňu pozrie, poprípade prinesie, no tento 5r chlapec to nevie, nevedel sa pozrieť na vec kam mu prstom ukazujem, v tomto veku to už podľa mňa nieje normálne keď to vie aj moje ročne dieťa. Sestra o lekároch nechce ani počuť, keď som bola ja zo starším u psychologicky kvôli pomocovaniu v 4r povedala ze od malička z neho robím blázna. Ide o to, že ak má ten chlapec nejaký psychologicky alebo neurologicky problém, ešte je malý , dá sa mu pomôcť, no sestra nechce o tom ani počuť. Ako jej to vysvetliť? A druha otázka je to normálne ze sa 5r chlapec nevie pozrieť na vec na ktorú ukazujem ?

xena0
18. dec 2021

Podľa mňa skôr či neskôr sestra bude musieť problém riešiť a ak nie skôr, tak po nástupe do školy určite....

thereisabear
18. dec 2021

A rozpráva? Rozumie? Chodí do škôlky?

annamalaga
18. dec 2021

Veď mi príde divne , že nechodí do škôlky

laura164
18. dec 2021

Keď chodí do škôlky, v škôlke by si to tie učiteľky všimli a riešili s rodičom. Keď sa nevie pozrieť na vec, tak možno má niečo aj so zrakom, matka by mala poznať svoje dieťa najlepšie

miadi
18. dec 2021

Tebe sa sestra vysmiala ze zo syna robis blazna tak hladas problem v tom jej. Mate svojsky vztah Mozno Ta len chlapec ignoroval. Ak mà nejaky problem tak by si to v skolke uz vsimli. Neries sestru tes sa na Vianoce so svojou rodinkou.

spadnutaslivka
18. dec 2021

nevšimli by si to len v škôlke, všimli by si to aj babka, svokra, detská lekárka, kam isto musia chodiť na prehliadky

autor
18. dec 2021

@thereisabear rozpráva, rozumie, aj keď niekedy sa mi zdá ze nechápe jednoduché veci a do škôlky nechodí, až budúci rok ide do predškolskej

@laura164 nosi okuliare ale nemyslím, že je to tým lebo keď si čítame alebo tak všetko pekne v okuliaroch vidí

@spadnutaslivka lekárka neviem co jej hovorí tam s nou nechodim a ostatný rodinný príslušníci si to všimli ale sestra nikoho nepočúva, ona nechce ani počuť ze jej syn by mal nejaky problém

autor
18. dec 2021

@miadi určite v ňom nehľadám chyby, čo tu píšete, trápi ma to, že ak má nejaký zdrav problém dá sa riešiť kým je ešte malý, netrepte tu somariny. Do škôlky nechodí až budúci rok do predškolskej. A neignoroval ma, skúšala som to za deň niekoľko krát keď som si všimla ze sa nepozrel kde som ukázala tak som to v ten deň skúsila ešte asi 3x , že pozri aké lietadlo, pozri mucha je na stene a tak a ani raz sa nepozrel kde som mu ukazovala. Bojím sa o jeho zdravotný stav a nie o to co sestra hovorí o mojich deťoch, ja riešim problémy ak majú nejaké moje deti a trápi ma aký má k tomu sestra postoj, to bolo uvedené na príklad aby ste videli aký má ona prístup k lekárom. Každý kto musí ísť k psychologovi je podľa nej "blazon".

jaskolka
18. dec 2021

Ak sestra nechce nikam ísť a ani počuť o tom, že by nebolo vserko v poriadku, tak momentálne asi nemôžeš nic urobiť. Môžeš jej to tak spomenúť, ale ona sa musí rozhodnúť a ak nie, tak nie.
Keď pôjde chlsoec do prípravky a nebude to v poriadku, určite učiteľky si to všimnú a upozornia ju ako matku na to. A od nich to zoberie možno inak ako od teba, či rodiny.
Bohužiaľ, nič iné robiť nemôžeš.

cajomila
19. dec 2021

Úplne ťa chápem.
A vôbec tu nejde o to, že silou mocou hľadáme chyby na iných deťoch...moja kamarátka učiteľka mi vravela, že koľko rodičov bojkotuje poriadne nechať vyšetriť svoje dieťa.
A to na nich apeleju učitelia, psychológ...a sami im to komplikujú v živote ( oni totiž potrebujú iný prístup).
Ja som si tiež všimla na sestrinej malej, že nejak zaostáva rečovo ( moja dcéra o 3/4 roka mladšia ju predbehla).
Dlhšie som ju pozorovala...aj sestre sa to uz nepozdávala, tak som jej to povedala že si myslím ( nakoľko ja som mala už druhé dieťa), že niekde je zádrheľ.
Jasné, že žiadna matka toto nechce pripustiť, bojí sa toho.
Ale ona to prijala OK, nakoľko aj jej sa to už nezdalo.
A veru...neteri zistili, že má v ušiach vodu a preto nepočuje poriadne.
Operovali jej to 2x.
Chodí do špeciálnej školy v zahraničí.
Tvrdia, že má rečovú zaostalosť na svoj vek.
Sestra veľmi chcela už nejakú diagnózu od DR., on jej však povedal, nech sa dá do kľudu.
Tam diagnostikujú až v 7-8 rokoch.

danieladeley
19. dec 2021

Myslim, ze tvoja sestra ma pravdu, mala by si sa starat o seba. Je jeho mama, ziadna normalna matka nechce zle svojmu dietatu. Ak bude naozaj nieco nie v poriadku, urcite ju na to upozornia pani ucitelky. A navyse sa vobec nemusi v tvojej pritomnosti spravat ako normalne doma, moze byt uplne iny.

miadi
19. dec 2021

Tvoja reakcia -netrepte tu somariny.: dost drza. Chudak sestra . Mne to pride velmi falosne tato tvoja “snaha” pomoct jej dietatu. Urcite mi odpises zas nieco neprijemne.. ale Mne to moze byt fuk nastastie nie si Moja sestra. Mam brata a ked je nieco co mam na srdci Tak si to vybavim snim otvorene neohovaram ho na nete. Btw ty si si zrazu vsimla “ nieco” u 5r co si mà clovek všimnut v 1-2rokoch. Kde si bola doteraz? Alebo aj ty mas Nejaky problem ktory by vedel expert vyriesit lebo tvoja všimavost je pozadu.

samuelmarcel
20. dec 2021

Moze to byt hocico ..mam znamy ktora ma 2 rocne dieta ..od malicka len nakupne centra kavicky kozmetika nechtiky atd aby dieta furt spalo...no vsimol si je partner ze dieta nerobi ziadne pokroky nic ...siel k dr a bum svalova distrofia ..smutne tazke pre rodica a ona nič proste funguje ako predtym dieta ma len na okrasu skor asi aj na pritaz ....drobcekovi sa stav zhorsuje a ona to ma v pazi .....cize nic nerobis zle ked si sestru upozornila len uz zalezi na nej ako sa k tomu postavi...vsetky vieme ze to nase dieta je pre kazdu z bas to naj topka ...a je tazke prijat pravdu a realitu a dufam ze sa tvoja sestra uvedomi a nakopne ju to viac sa zaujimat o maleho aby nebolo neskoro ...drzim palce

ingica185
20. dec 2021

zdravim, ako vyssie pisali, ak matka nechce riesit, tak sa velmi nic neporiesi...pockat na skolku. ostatne divne negativne az agresivne prispevky si nevsimajte a neberte k srdcu, asi tu ma niekto chut sa hadat a mat stoj co stoj iny nazor a pravdu...

hatsepset
21. dec 2021

Ahoj. Moji obaja tiez mali tento problém (ale aj napr rec aj celkovy vyvoj bol/je pozadu... Starsi od 3r kolotoc psychológ, logoped, neuro, krcne. Ma 10 a teda budu to dysky jak svet :( mladsi ma 4 a uz teraz ma minimalne NKS. My sme ho (mladsieho) zo skolky na odporúčanie psychologa vzali a pracujem s nim doma podla jeho pokynov, uciteky v skolke velmi stotoznene neboli, ze podla nich sa posúva a skolka mu prospieva... A ze maju deti co su na tom horsie co sa spravania a vyvoja tyka, ale rodicia o tom nechcu ani počuť. Jasné je to ťažké, ja som sa narevala a este sa popri nich a s nimi narevem 😂🙈. Ale su moji, lubim ich a verim ze raz sa mi to co pre nich robim, od nich aj vrati 🙂 a hlavne, nechcem si ani predstavit co by to bolo kebyze na ich "stav" kaslem.
Na druhej strane to, ze nepozrie kam ukazujes fakt nemusi absolutne nic znamenat, niektore deti to nezaujima, nie su vsimave, akebo maju vyhranene zaujmy. Spozornela by som ak je tych znakov "zvlastneho" spravania viac.

petka1515
22. dec 2021

@miadi pre boha to co tu pisete

autor
22. dec 2021

@miadi to co píšete asi svedčí o tom aká ste vy, nie ja. Od malého troch rokov jej rozprávame ze niečo nieje v poriadku. Problém tu máte jedine vy, a neviem kedy sme si potykali.

A ostatne baby ďakujem za skúsenosti a podporu, spojila som sa s malého otcom, nakoľko spolu nežijú a žije v zahraničí tak sa s malým teraz v dobe covidovej styka veľmi málo, ale prislubil ze to budu riešiť, segra urazena momentálne aj na mamu, lebo sa jej spýtala ci by nebolo dobre s malým zbehnut aspoň na neurologiu. Je to ťažká povaha. Dúfam že všetko dobre dopadne.

autor
22. dec 2021

@hatsepset prajem veľa zdravia

miadi
22. dec 2021

@petka1515 priemerne inteligentny clovek pochopi.

petka1515
7. feb 2022

@miadi inteligentny clovek pomoze a nebude sa tvarit, ze problem nie je... Chudak dieta, nemoze za to, aku ma matku. Ako pisete, priemerne inteligentny clovek pochopi.. Ze ma dieta problem a snazi sa ho riesit.

miadi
7. feb 2022

Na mk si vsetci tykaju problem stym mas len ty. Autorka ! Ty si objavila internet ? A ja som prva jedina co ti tyka? Nebud smiesna. ( FIY je to aj v pravidlach)
@petka1515 Anonymnym Trollom na mk neverim . Stovky vcera zalozenych profilov. Nemusis riesit moje IQ mam ho nadpriemerne. Radit som poradila s cistym svedomim. Najlepsie ako viem vzdy . Ak je dieta zanedbane a ani jej detska doktorka nevidi ze mà diagnozu tak jedine zeby zavolala na socialku. Inak to nie je jej problem a nema sa co starat dieta mà od toho svojich rodicov. To ze tu kyda na sestru jej vychovu a starostlivost je len jej tvrdenie. Ty nevies ake to je naozaj . A tu to nevyriesi. Ak by to bolo naozaj tak ako to prezentuje su legalne kroky ako to riesit. Co samozrejme neurobi. Je to dost ine anonymne vypisovat na net a nieco realne urobit .

autor
7. feb 2022

@miadi Pani Nadpriemerne IQ, zo sestrou sa nijako nedalo a dospelo to až do bodu, kedy si otec malého podal návrh na zverenie do jeho opatery a vyzerá to tak ze mu to odklepnu. Bol sa informovať u malého lekárky a moja drahá sestrička klamala ze tam s nim bola. Anonymné som písala preto, lebo na svojom profile mam fotky, je tu veľa ľudí a nechcela som aby to niekto poslal sestre. Takže riešime, pomáhame, beháme s malým po lekároch a doháňame co sestrička zanedbala. Prajem VÁM pekný večer.

miadi
7. feb 2022

S Triollmi sa nehadam mas uplnu pravdu tak sup chod riesit so sestrou. Tu nic nedosiahnes.

autor
7. feb 2022

@miadi a o moje deti je postarané vynikajúco, ale to neznamená, že sa budem pozerať ako druhé deti trpia "lebo nato majú rodičov" ..a už vôbec keď je to rodina.... vy musíte byť teda fakt dobra duša. Keby vaša suseda tyra deti, kašľať nato nie, veď tam majú rodičov....