icon

Ako nahovoriť manžela na druhé dieťa?

katka116
12. jan 2012

Ahojte damy, dlho som rozmyslala ci napisem, ale zda sa mi, ze vy tu mate recepty na vsetko. Na tuto temu som diskusiu nenasla, teda ak je, asi ma admin zastavi... Mame 3 rocnu dcerku a ja uz rok naznacujem manzelovi, ze by sme mohli mat druhe dieta. Mam uz svoj vek - 36 rokov a uz sa citim dost unavena, preto si myslim, ze mat druhe je vhodne, aj kvoli dcerke ktora ma 3 roky. Vytvorila som si vlastne podnikanie a dari sa mi, hlavnou zivitelkou som v rodina ja - takze to nie je otazka financii. Muz stale hovori, ze je to o pocite, ze este nie je na to nastaveny, ze sa na to neciti a nechce o tom vobec debatit, ze co tym mysli. On ani nikdy neplanuje takze neviem, ci sa mam popozerat po dietatku, ktore by som si zobrala do staroslivosti. Ja sa uz aj bojim nadhodit temu dieta, lebo hned je zle, uz je na to podrazdeny, ale zaroven rok tuzby po dietati je dost. Mate niektora s tymto skusenost a ako ste chlapa zlomili?

danaah
7. jan 2013

vždy, ked spomeniem, že chcem mimu, že chcem ísť byť tehotna, že mám37 r a nemám čas....raz povie, že dobre, inokedy, že nie a niekedy to ignoruje. Adoptované dieta nechcem. Je to o pocite, že chcem svoje...Zaobstaranie inou cestou som mala na mysli, sex s iným a to mi príde lepšie ako spermobanka🙂 i ked obe myšlienky sú sialene🙂))))
Keby tak vedel aké velké mínus u mna má.....sebec

m.i.r.i
7. jan 2013

@danaah a ty este nemas ziadne dietatko? Ci chces druhe ako tu my povacsine?
Lebo ak nemas este ziadne, tak to veru tvojho chlapa nechapem uz vobec..☹ Ja nechapem ani svojho, ze tiez druhe ani za nic.. a stale to mam na tanieri doma...ale keby nechcel ziadne, tak s nim by som nikdy nebola..to ti poviem..

lenkove
7. jan 2013

Babule, som rada, ze nielen ja som rovnako postihnuta 😎 U nas je problem ako dotlacit mm k lekarovi na vysetrenia.. Uz povedal, ze pojde... uz pred pol rokom... ja budem mat 34 tento rok 😔 kym sa poliecime 😝 ani nemyslim kedy to mimi bude... ak sa vobec zadari...

danaah
7. jan 2013

@m.i.r.i
ale ano mám 17 r. syna. Mali sme pred ôsmimi rokmi ešte jedneho, ale po pôrode zomrelo. Potom bol taký útlm a nechavala som to na osud. No po asi 4 rokoch som to chcela skúsiť ešte raz a odvtedy márne čakám, kym ma oplodní🙂 Dáva si pozor ako pred prvým sexom🙂 Kebyže mám žiť s mužom bez detí, tak to sa radšej rozvediem...a ty si ako natom m.i.r.i.? Kolko máš rokov a kolko vaše dieta?

m.i.r.i
7. jan 2013

@danaah aha..joj, to mi je luto co sa vam stalo s malinkym..a nie je to prave ten problem? To keby sa stalo nam (nechcem si ani predstavit), tak mi je jasne, ze moj muz by uz o dalsom dietatku nechcel ani pocut..lebo on je na nasho maleho precitlively a keby sa dalsiemu dietatku nieco stalo, tak ho v zivote nedostanem k tomu, aby sme mali este dalsie....nema ten tvoj preto ten blok? Ked ste si museli prezit nieco take hrozne ako strata babatka?
ja budem mat 35 a nas maly 3 roky....ja by som chcela tak 4-5 rocny rozdiel medzi detmi..tak este som v "relativnom klude" ale moj muz stale odporuje..obcas zasvieti svetielko nadeje, nieco zablisne..ale inak stale mi opakuje, ze na dalsie dieta ho nik nedostane..a tiez sme uz hovorili o extremoch ako spermobanky, iny muz a podobne...

danaah
7. jan 2013

moj ma blok sám zo sebou, že príde o pohodlie ....inak všetko je už dávno za nami, žiaľ pomynul už dávno a vlastne ja som vtedy 2 roky potom chcela ísť do toho......a preto si myslím, že čakám už pridlho a on sa nemá k cinu. Syn je na intraku, máme nový dom a ja som sa práve teraz vysťahovala zo spálne do synovej izby. Nemôžem s nim už ani spať. Ked ignoruje túto skutočnosť, že mi nedopraje byť zas mama a ja sa mám doprošovať, tak sa podla toho zariadim aj ja. Zmením životny štýl a začnem si užívať a venovať sa sama sebe viac. Prestanem byť tá starostliva a prečo aj? Ked sa naši muži nesprávaju, tak akoby sa každý normálny správal tak ma to vytáča do krajnosti. Práve som dostala krámy, takže moje hormony pracujú asi na plné obrátky🙂

danaah
7. jan 2013

@m.i.r.i moj ma blok sám zo sebou, že príde o pohodlie ....inak všetko je už dávno za nami, žiaľ pomynul už dávno a vlastne ja som vtedy 2 roky potom chcela ísť do toho......a preto si myslím, že čakám už pridlho a on sa nemá k cinu. Syn je na intraku, máme nový dom a ja som sa práve teraz vysťahovala zo spálne do synovej izby. Nemôžem s nim už ani spať. Ked ignoruje túto skutočnosť, že mi nedopraje byť zas mama a ja sa mám doprošovať, tak sa podla toho zariadim aj ja. Zmením životny štýl a začnem si užívať a venovať sa sama sebe viac. Prestanem byť tá starostliva a prečo aj? Ked sa naši muži nesprávaju, tak akoby sa každý normálny správal tak ma to vytáča do krajnosti. Práve som dostala krámy, takže moje hormony pracujú asi na plné obrátky

tatrankamoja
7. jan 2013

@katka116 Kati, nechcem ťa sklamať, ale myslím, že v tomto sa ti ho nepodarí zlomiť....musí to chcieť aj on sám, prípadne by bolo najlepšie, keby s tým aj sám vyrukoval (ako môj - ja by som druhé odkladala aj neviem koľko - ale prehovoril on mňa.... - a mal pravdu 🙂 😉 )

katka116
autor
8. jan 2013

@tatrankamoja ja som v 16tt tehu a vyrukoval s tym on na dovolenke 🙂 musel na to prist sam

prasiatko30
8. jan 2013

Tak ja poznam jeden vztah kde zena dlhu dlhu dobu nahovarala muza na tretie dieta - uz mali dve a vcelku vyrastene nakoniec sa dal nahovorit pod podmienkou ze on sa o dieta absolutne nebude starat ziadne prebalovania, krmenia, vstavania pocas noci - baba s tym suhlasila - dokonca na narodenie dietata si kupil novu motorku a chodieva tak kazdu sobotu dve na vylety s kamaratmi na motorkach - samozrejme do toho mu nemoze kecat, tiez je pravda ze on je dost prudentny a okolo tej 2-2,30 pm je uz doma teda na obed, tiez je pravda ze ona ma pomoc v domacnosti + pomaha jej jej matka a otecko sice niekedy frfle ale nakoniec ma aj tak rad aj to tretie a je hrdy. ale ako hovorim predotehotnenske rokovania o podmienkach celej dohody boli vcelku komplikovane🙂)))

m.i.r.i
8. jan 2013

@katka116 super super...uz len to dotiahnut do uspesneho konca a som velmi rada, ze ti to nakoniec sam navrhol...u nas to iste nehrozi....

@danaah jjuuj..tak uz oddelene spalne..? Ale naozaj ta chapem..ja sa citim podobne a to este ozaj neprisiel u mna ten cas, ked zacnem prosikat alebo co..lebo este sama chcem par mesiacov pockat..zatial som ticho a len cakam, ale on vie, ze cakam, lebo vie, ze chcem vacsi rozdiel..uz mi to aj povedal, ze je zvedavy kedy zacnem prosikat uz o to dalsie dieta, ze uz pomaly sa blizi cas....u nas je tato tema stale problemom..a neviem veru co by som mu akoze ponukla ja, ze spravime dohodu a budeme mat to druhe...on si dava za podmienku skor to, aby nam pomahali rodicia s detmi, co ja ovlyvnit velmi nemozem..nemozem dotlacit moju mamu do dochodku ked ma este 4 roky robit a vobec nie uz ju pomahat mi s detmi, ked jej predstava je ina ako moja...ale to je len jeden z dovodov a podmienok co zatial uvadza..ktovie s cim pride, ked to uz bude ozaj horuce...a ja uz tak pozeram na videa ked bol nas maly babatko, ako by som dalsie chcela, ako chcem byt zas tehu a ako sa dufam neskor budu surodenci lubit..ale pod natlakom to iste nespravim..ale uplne zdielam tvoje pocity v tom, ze taky vztah pre mna bude o nicom, ak mi nedopraje mat dalsie babo☹

nefertitka
8. jan 2013

@m.i.r.i a neboji sa on toho preto, lebo v podstate on bol na tej materskej a ma dojem, ze uz znovu nedokaze to iste?ze uz strati to pohodlie napr. ktore mate teraz, ked je synator uz vacsi?keby si mu navrhla, ze tento krat ostanes na materskej ty?alebo ze to druhe pojde uz do jasiel, alebo skor do skolky?nepomohlo by to?
ja som mojmu surovo povedala, ze on ma o pravo na druhe oberat nebude, ze kde to sme, aby aj kvoli nemu Nikolka bola jedinacik, povedala som mu, ze to skusime iba raz, ked nevyjde, tak uz to nechame tak(myslim keby nastal zas potrat). A povedala som mu, ze nas vztah bude o nicom, ak si on striktne povie nie a hotovo a ze mu to budem cely zivot vycitat 😝 ze ci mu to stoji za to 😝

nefertitka
8. jan 2013

@m.i.r.i vies jak sa ten moj teraz uz tesi? o inom netoci, len o dietati, co to bude, ako sa bude volat a tak 😝
uz meral v detskej izbe, ci sa tam zmesti dalsia postel

m.i.r.i
8. jan 2013

@nefertitka ale ved praveze na druhej materskej by som ho uz nenechala..to veru nie..ja si to tiez chcem naplno vychutnat..a zas chlapa na matersku aj s druhym dietatom by som uz nedala..nam to vyslo lepsie tak ako to bolo pri prvom a bolo to tak super, kazdy chlap by to mal okusit a nas to zvladol bravurne..ale nebolo to zas vsetko na nom..ja stale hovorim, ze muz na materskej/rodicovskej je len ako opatrovatelka v urcitom pracovnom case🙂 nas mal uvazok tak 5-6 hodin denne..🙂 Ale aj tak, klobuk dolu pred nim..ale samozrejme, ze navrh u nas je, ze s druhym som doma ja, to bez debaty..uz by som to teraz mohla a bolo by to uz schodne...takze toto on veru vie..
Par stran dopredu v tejto teme som popisovala tie jeho dovody...ale verim trosku veru, ze ked pojde do prace, bude uz iny zivot, nielen okolo dietata, ze mu to aj zacne chybat..aj ked ktovie..lebo prave to on stale, ze super, ze maly uz je vacsi, ze on nechce aby sme prechadzali zas takym babatkovskym obdobim..on viacmenej sa raz vyjadril, ze by sme si mohli adoptovat tak 4-5 rocne dievciatko...v tom zmysle tiez, ze skoda, ze sa deti nerodia aspon 5 rocne..ze ak by sme mali take, tak by nevahal mat druhe:...ja chapem, ze chlapi k babatkam nemaju taky vztah..ten moj ale vztah mal az prilis,ved ho prebaloval, krmil..obliekal..staral sa dokonale..ale ten plac ked nevies co mu je..pripadne choroby, ktore taky drobec nevie zvladat..zuby ani nehovorim..ta bezmocnost..tak tym ze on uz veru prechadzat nechce...ved uvidime..este mam chvilu casu

nefertitka
9. jan 2013

@m.i.r.i tymto sa ani mne veru nechce prechadzat, a bojim sa toho, ale to raz prejde

cicak
9. jan 2013

my sme mali túto tému tiež otvorenú. Máme 3ročného synčeka a manžel sa nikdy priamo k tejto otázke nevyjadril. jeho odpoveď bola vždy otázkou: ,,prečo chceš tak zrazu dieťa?veď si chcela ísť do práce?´´včera som sa KONEČNE dočkala odpovede 🙂 urob ako myslíš,ako sa cítiš,chcem to dieťa a ty keď si povieš že vysadíš tabletky tak ok. ja mám 27 rokov,beriem tabletky a vždy po sexe musím ísť na wc,lebo to zo mňa ide všetko von. Bojím sa toho,že to druhé nebude také jednoduché,no uvidíme 🙂 a ženy!!! Netlačte chlapov do ničoho,musí to prísť samo! prajem veľa šťastia a pevné nervy 🙂

kacena1159
16. jan 2013

Baby my máme presne opačný problém. Môj muž chce druhé dieťa a ja nie.

eeffka
16. jan 2013

@kacena1159 nuz co n to povedat.... ak nechces daj si predpisat HAK a sakra dobre ju schovaj 😀 , zenu nikto nedonuti mat 2. dieta ak nechce.
ake mas na to dovody? nemusis pisat, len ci ich odstranenim by si zmenila nazor. ja som chcela dieta 1, ale po 7r a vo veku 35r som to prehodnotila a mame deti 2. este rok a uz by druha nebola, predsa len aj pohodlnost je dovod.

kacena1159
16. jan 2013

@eeffka Preto lebo ešte som sa nespamätala s prvého pôrodu. Celé tehotenstvo som mala dobré až do ôsmeho mesiaca keď som dostala preeklampsiu, chodila som pravidelne do nemocnice, kde ma napichávali magnéziom a dopovali dopegytom, v jedno ráno ma pustili z nemocnice a v noci som už išla s tým, že mi praskla voda, pôrod bol hrôza, nevyspatá, vyčerpaná som už nevládala ani tlačiť a ešte to správanie sestričiek no hrôza.... Po pôrode som mala zasa komplikácie, že ma zle vyčistili, krvácala som do maternice, keď som sa postavila, aby som išla na WC odpadla som vypadol zo mňa kus zrazenej krvi ako veľká pečeň a stratila som toľko krvi, že mi setrička potom povedala, že bol zázrak, že som to vôbec prežila a hneď sa prebrala, takže ma museli vyčistiť a dať mi transfúziu.... Pri odchode z pôrodnice mi sestrička na novorodeneckom buchla malú o hlavičku do autosedačky tak mala taký hematóm až hrôza, tak sme s novorodeniatkom behali hore dole po nemocnici.... A nakoniec, aby nebolo všetkého dosť mala nemala skro žiadnu imunitu.... keď len prešla okolo nejakej choroby hneď ju mala.... vyvrcholením bol zápal priedušiek, po 5 dňovej hositalizácií v nemocnici keď sme prišli domov si odtiaľ doniesla rotavírusovú hnačku a keď sme sa znova vrátili z hospitalizácie tak 22. decembra čo mala 5 mesiacov dostala kiahne..... bolo to fakt hrozné čo sme zažili.... viem, že mi môžno niekto povie, že sú ľudia s detičkami, ktoré sú na tom ešte horšie, ale pre mňa to bola hrôza.... strašne zle som to znášala.... hlavne po psychickej stránke a ešte stále som sa s tým nevysporiadala a asi sa ani nevysporiadam tak skoro..... Z pohodlnosti to určite nie je.....

eeffka
16. jan 2013

@kacena1159 ako sila .... u mna bol dovod pohodlnost, tak aj to beriem... a pokial nemas 40r a dieta ma odhadujem podla statusov 2r, tak navrhujem moju povodnu moznost ak je manzel nechapavy, keby sa mne toto stalo tak mi muz nedovoli mat druhe,nie ze by na mna tlacil.

kacena1159
16. jan 2013

@eeffka vieš čo on chce mať, ale zatiaľ na mňa nejako netlačí.... Malá má 1,5 roka, a mamy a rodina nám hovoria, že by trebalo súrodenca, že jedno dieťa je pre strach, ale ja vôbec nie som pripravená na druhé a myslím, že by som to asi psychicky zle znášala..... tak preto nie... neviem možno príde čas keď to prekonám, ale tak skoro to asi nebude...

eeffka
16. jan 2013

@kacena1159 tak im to povedz pekne nahlas, sa hlavne neboj ozvat sa. ja mam deti 1r a skoro 8r a veru do 3r by ma nedonutil nikto, az po 5.r ma obcas napadlo a az na tych 7r prisiel ten pocit ze OK chcem.

dalsia vec citala som ze byvate v najomnom 2i byte... kde sa chcete potlacit? ako chcete riesit byvanie, hypo... iste ludia byvaju aj v horsich podmienkach ale preco, ak to nie je nutne... ?

kacena1159
16. jan 2013

no už bývame v trojizbovom

danaah
16. jan 2013

@m.i.r.i tie oddelené spálne nevydržali dlho, pretože ma zobudili mačky, ktoré sa pri okne párili🙂 a tak už spím vo svojej spálni🙂 alel aj tak som urazená a ešte dlho budem. V práci to nejak rozchodím a zabudnem a už mu to nebudem pripomínať. Ale už nie som tá a ani nebudem / aspon sa budem snažiťm aby pocítil zmenu🙂 nebudem starostliva a spoločenská k jeho osobe/ Proste zmena a tá už aj je z mojej strany, lebo som urazená a robím si, čo chcem🙂))

angie74
18. jan 2013

@danaah V prvom rade ťa obdivujem, že si odhodlaná púšťať sa znovu do takého krásneho dobrodružstva, ako je bábenko. Úplne viem, ako sa cítiš. To isté som prežívala aj ja pred niekoľkými rokmi. Hypotéka, zmena zamestnania... a milión ďalších dôvodov, prečo z manželovej strany druhé dieťa nie. Bola som zúfalá, tak strašne som to chcela, že som si privodila falošné tehotenstvo. Všetky príznaky, iba bez bábätka. Normálne na cvokára. Tak som sa rozhodla urobiť tú najriskantnejšiu vec. Jednoducho som sa dala na výpočet plodných dní a postarala som sa o to, aby som otehotnela. Už mi bolo všetko jedno. A vyšlo to na prvýkrát. To bol doma tanec! Tichá domácnosť asi mesiac, odutý zazeral ešte asi dva, ale keď sa mi začalo črtať bruško a priniesla som prvú fotku s ultrazvuku, pomaly, pomaličky sa to začalo lámať. Dcérka mala vtedy sedem rokov a keď sa jej známa opýtala, či sa tešíme na bábätko, vieš, čo ten malý rozumček odpovedal? Mamička sa teší a ocinko si zvykne... A presne tak to aj bolo. Ešte do pôrodnice prišiel pre mňa zdutý, ale postupne si ho malá tak omotala okolo prsta, že až. Dnes má malá už sedem a nedal by ju ani za svet. A kedˇ ho občas podpichnem - predstav si, že by sme ju nemali, len sa uškrnie. Málokedy svojmu mužovi musím odporovať, väčšinou sa na všetkom zhodneme, ale každý deň ďakujem Bohu za to, že to vyšlo a za to, že ich všetkých mám. Nie je to návod, ako to riešiť, ale možno...

angie74
18. jan 2013

@katka116 Prečítaj si, prosím, môj príspevok pre@danaah, bol určený hlavne tebe... sorry

danaah
18. jan 2013

@angie74 Jeee🙂 to je pekný príbeh. Ešte mi povedz Angie, ked si si tie plodne dni vypočítala a išli ste na vec, tak ako sa Ti to podarilo? 🙂

angie74
19. jan 2013

@danaah Keď tak teraz o tom píšem, zdá sa to fakt ako pekný príbeh. Ale na druhej strane musím povedať, že spočiatku toho bolo na mňa až-až. Staršia dcérka prváčka, s deckami mi nemal kto pomôcť, mm sa tiež nejako netrhal, aby mi pomohol, veď som to tak chcela. A krpatá bol exemplárny príklad nervného uplakaného bábätka, na cecku každé dve hodiny, no čo ti budem hovoriť. Ale to všetko je zabudnuté, tých pár týždňov sa to dalo vydržať. Potom sa to nejako utriaslo, malá aj muž sa upokojili a šlo sa ďalej. A ako sa mi podarilo otehotnieť? To nebolo až také ťažké. MM chcel mať istotu, takže bez ochrany "ani ránu". Keby len tušil, že len práve vďaka tomu sa mi to podarilo. Naoko som pristúpila na to, že teda druhé bábo nie, ale len na pár týždňov. A potom troška vínka, náladička, no a môžem ja za to, že ochrana "asi zlyhala"? Veď sa to bežne stáva... A keďže upratovanie "po" je vždy moja starosť, nič si nevšimol. (Práve sedí tu pri mne, keby tak vedel, čo to píšem...) 🙂 PS: Všetko, o čom si písala, veľmi dobre poznám. Najhoršia na tom ja tá bezmocnosť a tá ich hnusná sebecká pohodlnosť. Keby len tušili, čo obnáša tehotenstvo, pôrod a všetko, čo s vypiplaním takého škvŕňaťa obnáša! Že to nie je len náš akýsi rozmar, túžba po dieťatku je niečo, čo nemôžu pochopiť. Drž sa a budem rada, keď sa mi ozveš, ako sa to u vás vyvíja.

danaah
19. jan 2013

@angie74 aj u nas bola vela krát náladička vinko, pohoda a pekný sexik🙂 ale on to vždy vytiahne skôr ako treba, sakra dáva si pozor, aby mu ani kvapka nevystrekla🙂 už som rozmyšlala, že dám nejakú sexi polohu pri kt. to nestihne vytiahnut🙂 Asiho pritlačím🙂))

m.i.r.i
19. jan 2013

@angie74 joooj..ked to citam, hned by ma lakalo to tak spravit..ale ja akokolvek chcem, nedokazem to spravit s pocitom, ze on to dietatko nechce..neviem si predstavit tehotenstvo, ze by on bol urazeny, netesil sa na babo tak ako sme sa spolu tesili na prve...a akokolvek ho niekedy az neznasam za to, ze nechce dalsie babo, zdalo by sa mi to ako podraz voci nemu...aj ked na druhej strane, chlapi si na vela veci musia zvyknut..a tak maju cas 9 mesiacov to stravit🙂 ja sa ale obavam aj toho, ze by mozno dietatko nebolo zdrave a mala by som potom pocit, ze to je za trest, ze som spravila taky podvod na muzovi, alebo v lepsom pripade bude len velmi narocne babo a ja sa sama pojdem zblaznit...no ale super, ze vam to vyslo..a toho navodenia si falosneho tehu sa tiez obavam...uz ma take stavy tiez chytaju...