icon

Ako nahovoriť manžela na druhé dieťa?

katka116
12. jan 2012

Ahojte damy, dlho som rozmyslala ci napisem, ale zda sa mi, ze vy tu mate recepty na vsetko. Na tuto temu som diskusiu nenasla, teda ak je, asi ma admin zastavi... Mame 3 rocnu dcerku a ja uz rok naznacujem manzelovi, ze by sme mohli mat druhe dieta. Mam uz svoj vek - 36 rokov a uz sa citim dost unavena, preto si myslim, ze mat druhe je vhodne, aj kvoli dcerke ktora ma 3 roky. Vytvorila som si vlastne podnikanie a dari sa mi, hlavnou zivitelkou som v rodina ja - takze to nie je otazka financii. Muz stale hovori, ze je to o pocite, ze este nie je na to nastaveny, ze sa na to neciti a nechce o tom vobec debatit, ze co tym mysli. On ani nikdy neplanuje takze neviem, ci sa mam popozerat po dietatku, ktore by som si zobrala do staroslivosti. Ja sa uz aj bojim nadhodit temu dieta, lebo hned je zle, uz je na to podrazdeny, ale zaroven rok tuzby po dietati je dost. Mate niektora s tymto skusenost a ako ste chlapa zlomili?

katka116
autor
12. jan 2012

@tea333 hej na navstevy budeme chodit. On dokonca na tych navstevach pochyta babatka, mazna sa s nimi... minule sme boli s pol rocnymi dvojickami a tutuli mutuli a mne hovoril, ze nech si ich neberiem na ruky, ze to je nebezpecne... ale on sa celu navstevu s nimi tuli a vsetci sa na neho divaju ako na idylku a v aute a ked prideme domov akoby sa z toho striasol a uz opat zil svoj zivot

hej je to skoda, ze v tomto jedna tak, ze pozera v prvom rade len na svoje pocity

katka116
autor
12. jan 2012

@lucianak drzim palceky urcite ale teraz manzel chce snazilkovat od februara? Co by so za to dala keby to sam moj muz navrhol

katka116
autor
12. jan 2012

@eaka Damy ako sme sa tu rozohnili 🙂 na jednej strane je fakt, ze na dieta musia byt dvaja na druhej strane je fakt, ze ani to nie je harmonicky vztah ked zena vzdy pri zaspavani place, lebo tuzi po dietatku - a hlavne ked nechce ziadne grose od muza...
Ano myslim si, ze viaceri surodenci to je ovela lesie 🙂

sashabb
12. jan 2012

@eaka píšeš to čo si myslím aj ja. Super si to vystihla.

m.i.r.i
12. jan 2012

@katka116 aj moj si pomojka babatka..on ich ma velmi rad..moj sa aj malemu tak venuje ako nikto..je ako otec uplne idealny...ale ked aj si pomojka tie male babatka, povie ake zlate, ale ako dobre, ze nas je uz vacsi a ze uz nam povie co mu je a on uz dalsich 20 prerezavanych zubov zazit nechce 😒 🙂
@eaka mas uplnu pravdu..len je to tazke ked sa dvaja zatnu..a ak chces zachranit mozno aj vztah, tak jeden ustupit asi musi...ked su vo vztahoch rozdielne nazory, niekedy je dobre zaujat kompromis..ale aky kompromis spravis ked jeden dieta chce a druhy nie? Vzdy sa ten jeden citi ukrivdeny, bud to dieta bude alebo nebude..este kompromis spravis napriklad ked jeden chce dieta teraz a druhy o 5 rokov, ze tak sa dohodime na strede..ze o 2 roky..nebude to ani tak vela ani tak malo..ale ked proste jeden nechce vobec a druhe velmi...casto riskujes aj to, ze tak mila mamicka chcela si tak velmi druhe dieta, ze sa ti rozpadol vztah..a mozes mat to druhe s niekym inym..nevravim, ze niekedy aj to nie je riesenie, ale ked mas muza ktoreho mas ozaj rada a je to uzasny tato a vsetko, len tato jedina pre teba velmi zavazna vec ti brani byt 100% stastna..je to tazkeeee.....na mojho nezabera ani to, ked mu poviem, ze tak si najdem ineho, z ktorym to druhe dieta mat budem..povie mi, ze nech sa paci..ale on si da zalezat na tom, aby nas syn nevyrastal pri nejakom chrapunovi, ktoreho si najdem 😀 to ked uz sa vyhroti diskusia...ja to spravit nechcem, lebo mam super zivot a vsetko je uzasne..okrem toho napriklad sa citim aj oklamana, lebo sme sa kedysi pred svadbou dohodli na dvoch detickach...on zmenil nazor po narodeni prveho..a na to ma vysvetlenie, ze treba byt flexibilny a nemozeme v zivote vsetko planovat...ze on nemohol vediet ake to bude mat dieta..a co vsetko to vyzaduje a ta zodpovednost co v nom narastie ako otcovi..ze to nevies kym to nezazijes..a preto zmenil nazor neskor...tak niekto v tom vztahu musi ustupit a byt ten mudry..ja si napriklad hovorim, ze mozno aj ked ho dotlacim nejako casom a pristupi, tak nakoniec bude najstastnejsi tatko pod slnkom, ze ma dve uzasne deti..a za nic ich neda..a bude aj rad, ze som ho dotlacila..ale viem ja ci mam zaruku na takyto happyend, alebo to bude tak, ze mi pri kazdom probleme bude vykrikovat, ze som ho dokopala do dvoch deti?
Na druhej strane chcem ale este podotknut, ze zas netreba o jedinacikoch pisat v zmysle, ze co im to rodicia urobili...aj ked velmi chcem 2 deticky, nemam negativny nazor ani na jedinacikov...moj muz je napriklad taky jedinacik, ktory je s tymto stavom spokojny a preto nema problem to chciet aj pre maleho..ale inak, jedinacikov zivot nie je vzdy taky hrozny, len preto, ze nemal surodencov...netreba to zovseobecnovat...

eaka
12. jan 2012

@m.i.r.i To chápem, viem, že partnera sa ťažko vzdáva, keď je super vo všetkých oblastiach, len v jednej škrípe a samozrejme som za to, aby sa to riešilo debatovaním a nie rozchádzaním sa a rozbíjaním rodín, len som chcela podotknúť, že skôr je sebectvo na strane toho chlapa, ktorý proste zavelí NIE z rôznych dôvodov a všetci sa mi prispôsobte a už so mnou o tom nehovor, lebo na mňa tlačíš a podobne... A tiež by som sa priklonila k tomu, že aj keby k dieťatku prišlo napriek nie úplne nadšenému prístupu muža, neskôr by bol rád, že druhé dieťa je, kdežto situácia, že žena príde a povie "bola som trúba, som rada, že sme ďalšie nemali" je oveľa menej pravdepodobná... Vopred upozorňujem, že hovorím o pravdepodobnosti určitej reakcie a samozrejme, mohol by sa nájsť aj muž, ktorý povie, že už žene nedôveruje a opustí ju, ale vtedy by sa naňho mala zniesť takáto "diskusia" z koníka a vysvetliť mu, ako musí myslieť na tú ženu a na to dieťa a na všetkých, len nie na seba... 😉
A btw, som tiež v situácii, keď je super chlap, po viacerých stránkach a v dvoch oblastiach ma ničí... a tiež mi tie stránky, v ktorých vyniká, zatiaľ na váhach stále prevažujú nad tými, v ktorých sa nezhodneme, ale nerobí to proste dobrotu... a hoci si budeš/budete dlho dlho hovoriť, že ten muž Vám stojí za to, aby ste v tomto ohľade ustúpili..možno sa to časom zmení a túžba po dieťati Vás prevalcuje...
No a ešte malý fór nakoniec... na chlapov zvyklo dosť zaberať, keď chceli nejakí pokušitelia ich k niečomu primäť, výsmech, že sa boja... a vtedy urobili aj tú najväčšiu debilinu, len aby dokázali, že sa neboja... 😉 to už neplatí? ako vo filme Návrat do budúcnosti, tuším naňho stačilo zakotkodákať a hneď mu v hlave preplo a bolo vyriešené... 😉

katka116
autor
12. jan 2012

Akurat som prisla domov a vola mi kamoska ci s dvoma babami nepojdeme na obed.. Obe tehotne.. Muz pocul ako fnukam do telefonu ze im budem zavidiet.. Hned na to zareagoval, ze mam byt na tuto temu tisko ☹

tea333
12. jan 2012

@katka116 na to, ze v rodine nosis nohavice, si chlap celkom vyskakuje, ked ani do telefonu nemozes nieco povedat kamoske, lebo on to nechce pocut 😠

anjelicek26
12. jan 2012

@katka116 - ako moze byt taky chladny k tvojmu zelaniu? Ja neviem, ja ked som uz fakt citila, ze babo chcem, teraz, hned, tak proste povedal ano, lebo citil, ze tuzim a nemal akosi argumenty proti... proste z lasky.. hlavne nechcel, aby som bola nestastna...

eaka
12. jan 2012

@katka116 A prečo by si mala byť ticho? Keď on s Tebou o tom debatovať nechce, tak s niekým musíš, minimálne debatovať, keď sa už on nechce za nič na svete prispôsobiť, ventilácia musí byť! Ešte Ti bude aj zakazovať, že to niekomu hovoríš??

katka116
autor
12. jan 2012

@tea333 no hej mna niekedy napadne ze nejakemu inemu chlapovi by to imponovalo.. Ale on to berie za samozrejmost ze sa o vsetko postaram. Vedel ze pojdem na matersku a v zivote nic nenasetril.. Ja mu hovorim ved co ked sa nieco stane malej preco nesetris aspon 100eur? A on na to ze ved maminka ved nikdy nebolo dohodnute ze ty sa nepostaras..

A ako je to so zobratim dieta do starostlivosti? Musia to podpisat obaja?

tea333
12. jan 2012

@katka116 myslim, ze druhy rodic musi suhlasit. ale v tom sa ja nevyznam, opytaj sa v prislusnej teme.
k tvojmu muzovi sa uz asi velmi vyjadrovat nebudem, lebo je to zjavne typ, na ktory som tak trochu alergicka.ako ti moze povedat, ze ty sa mas starat? ved je rodic presne ako ty. hadam by sa mal trhat, aby svojej dcerke nieco zabezpecil 🙄

katka116
autor
12. jan 2012

@eaka on je zvyknuty ze sa ventilujem sama ako butlava vrba, ja nemam kamaratky ktorym sa stazujem.. Vzdy som sa cez vsetko preniesla bez kamosiek ☹ niekedy si hovorim, ze by som sa s malou na kratko odstahovala nech vie o co prichadza.. A potom si hovorim ze ja sa mam stahovat z bytu ktory som do posledneho eura zaplatila a mam nam platit prenajom? Od sa odstahovat na skusku nechce - ja som to chcela cisto ako trening.. Ach jaj som nestastna. Keby som ho aspon abstinenciou sexu trapila ale ja pevne verim ze mozem otehotniet..

anjelicek26
12. jan 2012

@katka116 - myslim, ze mozes poziadat o adopciu sama, pestunska starostlivost musi manzel suhlasit 😕 Skus sa opytat v teme prisli k nam. Aj ked som si nie ista, ako bude reagovat na dieta v dome, co on nechcel, ci vam nebude robit napriek 😔

Problem mas v manzelovi, robi ti napriek z trucu, z nalady, ako pise @tea333 - na takych ludi som strasne alergicka 🤐 Neviem, prestahovat na skusku sa da, aj najom sa chvilu platit da, ale s tym, ze vies, co chces... rozijst sa? Najst si ineho partnera? Ci veris, ze sa zmeni, ze ho tym pritlacis k muru? Lebo ja nemam pocit, ze je to len vas jediny problem. Skor, ze je urazeny, ze zarabas viac ako on, ze ty si spokojna a on nespokojny, ze nie je zivitel rodiny, tak to uz ani neskusa, rezignoval a robi ti naprieky 😠

tea333
12. jan 2012

@katka116 jasne ze sa prestahovat nechce. by si to musel platit a upratovat sam 🙄

tea333
12. jan 2012

@katka116 ja by som sa v tomto pripade hlavne zamyslela nad vasim vztahom. naozaj, ty si jeho zena, a velmi chces druhe dieta. a nielen chces, ty si ho nakrmis, oblecies, obstaras a vsetko zabezpecis. na mieste tvojho muza by chceli byt mnohi. muzi argumentuju ze nemaju energiu, peniaze, nechcu zavazok. ale v domacnosti ako je ta vasa, kde zabezpecujes vsetko ty, by sa on aspon mohol zaujimat o tvoje potreby a tuzby

eaka
12. jan 2012

@tea333 tisíckrát LIKE! 🙂

katka116
autor
12. jan 2012

@anjelicek26 on ma uz taku spoznal vedel do coho ide.. Povedala som mu aj pocas materskej ze ked chce nech nam veci plati, ale vydrzalo mu to kratko a musela som sa mu doprosovat nech zaplati to a hento... Vzdy zabudal a chodili upomienky, tak to opat zostalo na mne..

Asi mi robi napriek, s tymto ma drzi v hrsti a co tak materialy zo spermobanky? Mozno to najde na stole a zarazi sa... Velmi ma boli tato beznadej..

eaka
12. jan 2012

@katka116 "Ale maminka veď nikdy nebolo dohodnuté, že Ty sa nepostaráš"????? To čo je za prístup!! To tu asi písal ešte niekto iný, že chlap cíti prehnanú zodpovednosť a preto nechce druhé... Taký prístup by ma asi dosť urážal... U nás sa zase o všetko stará chlap a je aj preochotný sa aj naďalej starať, ale ja to tak nechcem, úplne mi to lezie na nervy a som z toho "na prášky"...

eaka
12. jan 2012

@katka116 Myslím, že by raz mal prísť domov a nájsť si kufre pred dverami...

anjelicek26
12. jan 2012

@katka116 - ono otehotniet sa da vzdy nejako, ono je otazka, ako by sa k takemu dietatu spraval, co by spravil. Ono ak budete zit pod jednou strechou ti moze zivot nenormalne stazit :( Mozno lepsie sama a slobodna mamina, ako v takomto vztahu... sa mi lahko keca ze 😖 Len mam pocit, ze uz si vycerpala takmer vsetky moznosti a nastupuje beznadej. Spermobanka nie je riesenie, to si mozes rovno vytipovat mileho kolegu a zariadit si to takto, nie 😕

eaka
12. jan 2012

A ešte pred tými kuframi sa nechať oplodniť... 😉

katka116
autor
12. jan 2012

@tea333 baby mate uplnu pravdu. Ked viete doteraz som si vzdy sama pomohla, nieco sa mi doma pokazilo a ja som sa po polrocnom doprosovani muzovi zariadila - zavolala som si hodinoveho manzela. Treba nieco na aute opravit? Idem do servisu sice trapim sa ako zena ktora vysvetluje zavadu ale pomozu mi tam.. Treba vlacit nakupy? Ked nevladzem poprosim susedov o pomoc.. Malej som vsetky veci kupila sama.. Ja viem je to moja chyba toto naucene hickanie.. Na druhej strane mi on stale hovori ze by takeho chlapa doma nikto nechcel mat ☹ no a na to dieta fakt potrebujem muza, to nevybavim externe 🙂

sashabb
12. jan 2012

@katka116 no mne to príde, že ťa tvoj manžel iba využíva. Jednoducho je mu dobre, ty sa o všetko postaráš, on nemusí v podstate nič a ešte bude rozhodovať čo kedy kde a ako? Jemu to nieje trápne? Napadá ma iba jedna otázka, že načo ho vôbec máš? Veď ty si živiteľ rodiny, sama sa o všetko postaráš, sama si kúpila byt a pod. a on ti bude ešte hovoriť či máš alebo nemáš hovoriť niečo kamarátkam? no zíííram 😲 😲 😲

anjelicek26
12. jan 2012

@katka116 - veru na co ho vobec mas. Ono sa da tahat vsetko, ale ty tahas rodinu vratane jeho a to je ako zavazie na nohe a vobec nie pomoc 🙄 Podla mna si prilis dobra dusa, ale niekedy treba porozmyslat o vlastnej buducnosti, kam to smeruje, ake to bude o rok, dva, tri, ako sa budes citit, ci sa on zmeni, ci nezmeni. Este stale si dost mlada na to, aby si mohla zacat od piky nanovo. O par rokov to uz tak lahke nebude.

briketa
12. jan 2012

@katka116 ja som chcela druhe ked mal najstarsi dva roky a MM ani pocut. potom sam od seba zacal tuzit po dalsom, ked najstarsi mal cosi cez tri roky. teraz mame tri deti a MM chce este jedno. tentokrat ja uz nie 😀
ja budem mat buduci mesiac 37 a MM v marci 45.
akoze nic by sa nestalo, ale uz mam pocit kompletnej rodiny. nehovoriac o tom, ze na deti som uplne sama.
drzat to cele s optimizmom pokope aby bol kazdy spokojny a stastny da zabrat.

pici
12. jan 2012

@katka116 prepac ak budem privelmi uprimna. ale tvoj muz je pohodlny pako. preco? ja som presvedcena o tom, ze rozhodnutie mat druhe dieta by malo vzdy byt rozhodnutím oboch, zo zaciatku zeny, lebo ta vie coho sa bude musiet vzdat atd a ked ona sa na to citi, manzel by mal vediet zhodnotit ci pocas materskej dokaze rodinu zabezpecit a potom je rozhodnutie spolocne. ci ano alebo nie. tvoj muz je pohodlny, lebo ty budes menej pracovat, budete mat o clena rodiny na viac a penazi menej, lebo pracovat tolko nebudes. cize cierne na bielom, budete sa mat kvazi horsie. hovorim na zaklade toho , co som precitala.

lucianak
12. jan 2012

@katka116 Nie on, ale ja tak plánujem 😉 Myslela som, že začneme v novembri, ale to som musela brať lieky a hematologička neodporúčala tehu počas liečby, december sme brali obaja antibiotiká a teraz mykoza na január. Tak snáď je všetko zažehnané, už len zajtra gastro podstúpim, dúfam, že bude vvýsledok ok a február snáď máme voľný na snaženie.

tea333
12. jan 2012

@pici obavam sa, ze je to este horsie 🙄 nielen ze by bolo menej penazi, ale on by nemal doma full servis. trebalo by sa starat o male babo a on by nemal teplu veceru a pravidelny sex...

tea333
12. jan 2012

@lucianak drzim palce!