Ako nahovoriť manžela na druhé dieťa?
Ahojte damy, dlho som rozmyslala ci napisem, ale zda sa mi, ze vy tu mate recepty na vsetko. Na tuto temu som diskusiu nenasla, teda ak je, asi ma admin zastavi... Mame 3 rocnu dcerku a ja uz rok naznacujem manzelovi, ze by sme mohli mat druhe dieta. Mam uz svoj vek - 36 rokov a uz sa citim dost unavena, preto si myslim, ze mat druhe je vhodne, aj kvoli dcerke ktora ma 3 roky. Vytvorila som si vlastne podnikanie a dari sa mi, hlavnou zivitelkou som v rodina ja - takze to nie je otazka financii. Muz stale hovori, ze je to o pocite, ze este nie je na to nastaveny, ze sa na to neciti a nechce o tom vobec debatit, ze co tym mysli. On ani nikdy neplanuje takze neviem, ci sa mam popozerat po dietatku, ktore by som si zobrala do staroslivosti. Ja sa uz aj bojim nadhodit temu dieta, lebo hned je zle, uz je na to podrazdeny, ale zaroven rok tuzby po dietati je dost. Mate niektora s tymto skusenost a ako ste chlapa zlomili?
@kamilka22 Ja som len chcela, že to nie sú jediné dve alternatívy, štastné jednodetné alebo rozvrátené dvojdetné... ešte môže byť aj rozvrátené jednodetné, pretože tak ako 1 sa nechce nechať tlačiť do dieťaťa, druhý sa môže cítiť zle v jednodetnom vzťahu, v ktorom nie je prikladaný význam jeho túžbe po viacerých deťoch...
😉
@m.i.r.i ja ho raz za cas poprosim o nakup a napisem mu do sms zoznam, alebo ho poprosim nech nieco vybavi. Ale kym mu napisem kam ist a potom tam mu povedia ine co uz zabudne vybavit - ja to potom dovybavujem. Ale ako mi kamoska hovori kamoska robim muzovi mikromanazment. Ale chcem od neho vybavit skolku, zacne to vybavovat ale vzdy zabudne a nedovybavi a ostane to na mna. Ale davam aj projektiky ktore nehoria a na tych prikladoch vidime ze zabudne.. A potom je zle ze nie je Jakub svehla ktory je pod papucou ivany..
@tea333 hihi zabila. To mi svokra hovori, ze nemyslim pozitivne pri nom a preto neciti pozitivnu energiu.. A ze sa preto 15 rokov nemeni.. Mas pravdu chlap sa rapidne nezmeni, ale postupne mu davam malicke veci, uz dokonca plati 3 veci a sem tam nakupy, to je u nas uz zmena 🙂
uz vsetky spite? 🙂
Kati, tymi vecernymi "vychadzkami" som ani nemyslela nejake diskoteky 😀 ale mne napr. hrozne dobre padne si ist zasportovat.. a cez den to samozrejme nestiham. Takze maleho vtedy uklada tatik a ja si odputavam myslienky +cerpam nove sily vo fitku 😎 alebo to moze byt samozrejme zumba, alebo cokolvek, co mas rada. A ani telu to neuskodi sa obcas poriadne znicit 😀
@lauri ja som minuly rok kupila profesionalny stroj na cvicenie domov - manzelovi k sviatku 🙂 pouzivam ho najma ja. Ja si to viem tak zariadit ze si rano zacvicim a potom idem ku klientom.. Cez tyzden si to vzdy tak zariadim, ze najneskor o 17.30 - 18h som doma a venujem sa malej. Mna volaju kamosi si sadnut ale to si viem zariadit si ako obed a vecer chcem byt s malou a muzom.. Nejako aj ked niekam vecer idem, ponahlam sa domov. Raz za 3 mesiace ideme s muzom na veceru alebo kino a z toho sa tesim..
Baby vy ste ma tak nacali, ach tazka noc.. Muz ide prec aj tento vikend, ide na nakupy s kamaratmi do zahranicia - mna zobrat nechcu ☹ musi si nakupit nove veci na seba 🙂
Ja rozmyslam ci sa nespojim s jednou kamoskou ktora ma tiez dieta a ci sa na chvilu s dcerou neodstahujeme.. Cisto ako trening a mozno sa spamata a zacne sa o nas starat a mysliet aj na moje tuzby, a nebude pozerat len na svoje pohodlie.. Alebo mozem cakat dalsie roky kym sa nezmeni, potreboval by tvrdu skusku..
@katka116 on sa nzmení vela chlapov pochopí niektore vcei az ked je neskoro ☹ niekto nepochopí nikdy asi by si mala robit vsetko aby on videl o co prichadza ked ta stratí
@kamilka22
citujem: "ze je lepsie stastne manzelstvo s jednym dietatkom, ako rozvratene s dvomi."
---------------------------
tiež si myslím ako @eaka, že niesu len tieto dve varianty. Podľa mňa bude reálna skôr tá tretia, rozvrátené manželstvo s jedným dieťaťom. Pretože pokiaľ žena chce dieťa a muž jej ho "nedopraje", odzrkadlí sa to predovšetkým na ich manželstve 😒
@katka116 nechces sa s nim najprv porozpravat, kym budes balit kufre (jeho alebo tvoje, to je v podstate jedno)?
Lebo na jeho mieste by som tiez nechapala, dlhe roky ti to takto vyhovuje a "podporujes" ho v taktomto zivotnom style a zrazu ho vyhadzujes?
- co presne chces, aby sa zmenilo? Napis si co najkonkretnejsie... vie on vobec o tvojich tuzbach? (myslim okrem druheho dietata)?
a este jedna otazka - aky nazor na neho maju tvoji kamarati, co vas spolocne poznaju? Povedali ti niekedy na rovinu co si myslia? Alebo sa ich na to este mozes spytat... predsa len vas poznaju lepsie ako my takto 😝
@sashabb hm, takto som sa na to nedivala a vlastne s touto myslienkou suhlasim. Ja len usudzujem podla nasej situacie a podla toho, ako to vyzera u nas doma 😀 S jednym dietatom je to brnkacka, nech je akokolvek zive, a ked su zivsie obidve, tak je to prosto tazke. Uz len predstava, ze by som mala druhe dieta bez podpory manzela ma dost desi, kedze on je jediny s koho pomocou a oporou mozem ratat. Ale poznam minimalne 2 manzelstva, v ktorom maju dve deticky, preto, lebo to tak chcela zena. Ale je tam striktne citit to, ze ona sa jednoducho stara o vychovu, obeha lekarov, urady, domacnost a manzel sa cisto stara o fin. zabezpecenie. Oba pary maju druhe dieta s rozdielom tusim 15 rokov po prvom. Toto sa da, ale osobne si neviem predstavit, ze by mi ten moj nepomohol, pri tak malych detoch /moja dcerka mala 2 roky a 4 mesiace, ked sa mi narodil syncek/. Ved uz len to, ze sa vie dieta same poobliekat, najest je obrovska pomoc. Aj u nas je niekedy nervozita a urcite napatie, ktore na nas dolieha, ale kedze sme obaja velmi tuzili po 2 detoch, tak nas aj to tazke spaja. Obavam sa, ze ak je do toho jeden z dvojice dotlaceny, tak ich to od seba moze skor vzdialit. Ale s myslienkou, ze aj tena ma pravo na druhe dieta suhlasim - ved mat deticky je sice tazke, ale zaroven nadherne. Len najst ten kompromis, aby boli obe strany spokojne.
@lauri ja sa s nim bavim raz za pol roka co by som chcela zmenit - polovicne financovanie domacnosti, samostatne vybavovanie veci ohladom dcerky, raz v zivote aby nas celu rodinu zobral na dovolenku a zaplatil to, aby so mnou snival a planoval, raz za mesiac navaril.. Na upratovanie mam pani. On ma strasne slabu pevnu volu, mal zatial 6 tich sefov a ti mu vycitali to iste - neskore prichody, ziadny drive, nema na manazersku poziciu.. Ale to ja od neho nechcem nie vsetci mozu byt manazeri, ale on nevie narabat s peniazmi a je to otazka priorit.. Tak ja si nekupim nic ako je rok dlhy a malej kupujem z bazaru a on vycestuje do zahranicia na handry.. V zivote zene nezaplatil dovolenku ☹
Hej ten byt je moj a mam aj dalsi v prenajme, ale muz neodide pokial mu neuvolnim byt v prenajme, ktory je tiez moj a mam z toho prijem...
Je to zacarovany kruh, keby poriadne padol na hubu a videl by co straca.. Ale keby ho aj vyhodili zo zamestnania co sa zmeni? Nic on bude doma a ja financne rozdiel nepocitim ☹ ach jaj, vy mate asi rozumnych chlapov ktorym sa da povedat, ale ja mu nieco poviem, 3 dni chodi do zamestnania nacas a vecer aj cita malej rozpravku a potom sa to vrati do starych kolaji 😢
@katka116 - byt v prenajme predaj, prenajmi malinku garzonku, nech si tam byva 😝
@sashabb ....a takto je to u nás a neviem ako ďalej 😢
@katka116 nic nevyriesis tym, ze odides. muz si to pri telke ledva vsimne. bude stale lezat na gauci v dome, ktory platis ty. neuberaj pohodlie sebe a dcerke. treba mu razne povedat, aby odisiel tam, kde si to bude platit on.
Hadam nie je kliest a ked mu povies, ze si neprajes aby to dalej islo takto a vas vztah potrebuje odlucenie na isty cas, lebo inak sa to pokasle uplne, tak hadam odide. neuvolnuj mu svoj byt ani ten dalsi, vsak to mu mozes rovno zaplatit hotel.
@katka116 - Inak ak je vsetko pisane na teba, tak ta nema co vydierat a po rozchode ho mozes kludne vyhodit, ci uz normalnou, alebo sudnou cestou. Ak je to vsetko pisane na oboch, bude to tazsie. S toho co pises mas doma prvotriedneho rezignovaneho parazita, ktory ta ohladom tvojej tuzby mat dalsie dieta vydiera. Prijdes mi ako sikovna, inteligentna zenska, co stoji oboma nohami pevne na zemi a sa urcite zaobijde aj bez neho. Len sa treba rozhupat.
@anjelicek26 ak su manzelia, a maju BSM, co je u manzelov automaticky, a @katka116 ho nezrusila ( to sa da ak by o zrusenie poziadal jej manzel, pretoze podnika) tak je uplne jedno ze ona zarobila a ona vyplatila hypoteku. ak to bolo zarobene, vyplatene v manzelstve, nehnutelnost kupena v manzelstve, spada to pod BSM a delili by sa rovnym dielom. jedina vynimka by bola, ak by byt nadobudla pred manzelstvom alebo ho dostala ako dar.

@katka116 chapem ta moja...v mnohych veciach som na tom podobne..tiez nepotrebujem nikam chodit..moja mama do mna stale hudie, ze co si nevyrazim s kamoskami..ale ja toho ozaj malo potrebujem..ale mys me s mm rovnaki...aj ked sme dietatko nemali, tak sme nijak zvlast nevyhladavali spolocnost...stacili sme si my dvaja...a teraz mame synceka...a tiez nikam nechodim ani ja ani on..jasne, ze spolu ideme na vylet a vikend a tak, ale nestretavame sa s kamosmi kade tade, nechodim ku kadernicke ani nikam..a nechyba mi to...
Ale tvoj muz je uz ina kava..moj je v tomto uplne iny..on je na rodicovskej miesto mna...nikdy by mi nedovolil dat maleho opatrovatelke napriklad.....velmi rad vari a aj velmi dobre, takze sa delime vo vareni fifty fity...a zarabal kym sme sa na rodicovskej nevymenili, teraz uz studuje dalsie veci, aby sa mohol vratit potom do prace a postupovat dalej...vsetko vybavuje on, teda beha s autom, na nakupy, okolo domu..ja drzim kasu a vyberam, on prinesie ( nabytok napriklad)..takze sice ja som tiez podobny typ ako ty, vsetko mat zorganizovane, niekedy mam planiky v exceli napisane, co treba urobit, co musime, co ma ake plusy a minusy, zoznamy a tak..az mi sibe..ale ja zorganizujem a on potom realizuje🙂 Tiez som si povedala po vyske, ze ja sa nikdy nenecham muzom zivit, ze budem robit tak, aby som mala peniazky odlozene vzdy na horsie casy a budem sa vediet o seba a o dieta postarat, keby som mala ostat sama...a tak aj je..a moj muz ma v tom podporuje..ale v ziadnom pripade by som nezniesla aby sa na mne nejako prizivoval..len sme si to inak podelili mozno ako ine pary kde mamicka dostava peniazky z ockovej vyplaty na domacnost🙂
Tvojho muza si si velmi rozmaznala, ono to nam trosku asi ambicioznejsim a sebestacnym zenam aj vyhovuje, ale nesmies si to nechat prerast cez hlavu..chlap by sa mal rozhybat veru...