Ako nahovoriť manžela na druhé dieťa?
Ahojte damy, dlho som rozmyslala ci napisem, ale zda sa mi, ze vy tu mate recepty na vsetko. Na tuto temu som diskusiu nenasla, teda ak je, asi ma admin zastavi... Mame 3 rocnu dcerku a ja uz rok naznacujem manzelovi, ze by sme mohli mat druhe dieta. Mam uz svoj vek - 36 rokov a uz sa citim dost unavena, preto si myslim, ze mat druhe je vhodne, aj kvoli dcerke ktora ma 3 roky. Vytvorila som si vlastne podnikanie a dari sa mi, hlavnou zivitelkou som v rodina ja - takze to nie je otazka financii. Muz stale hovori, ze je to o pocite, ze este nie je na to nastaveny, ze sa na to neciti a nechce o tom vobec debatit, ze co tym mysli. On ani nikdy neplanuje takze neviem, ci sa mam popozerat po dietatku, ktore by som si zobrala do staroslivosti. Ja sa uz aj bojim nadhodit temu dieta, lebo hned je zle, uz je na to podrazdeny, ale zaroven rok tuzby po dietati je dost. Mate niektora s tymto skusenost a ako ste chlapa zlomili?
@danaah ahoj no a uz jedno dieta mate alebo vobec nie? Mna z toho cakania kedy akoze aj muz bude mat chut na druhe, ide svihnut... Vcera v panelaku Ivana tlacila na svojeho partnera a moj muz len prevracal oci a ja ze co sa deje a on vidis ako na neho tlaci... to pre mna znamena len cus a cakaj, lebo inak sa nemusis dockat nicoho... a ja by som kludne mala aj dalsie 2 deti, len to asi do 40ky nestihnem. Co sa tyka podnikania, tak sa mi zacalo darit, ze fakt by sme nemali problem...
Niektore baby tuzia po babatku 5-9 rokov, ako to vobec zvladaju, ja asi rok a ide ma porazit, kazdy den na to myslim, riesim MK a uz sa len tesim z tehuliek 🙂
@katka116
ahoj Katka, máme 16 ročného syna a keby mi mi druhé po pôrode nezomrelo, tak by to bolo v pohode, ale to bolo pred 8 rokmi a vtedy som si povedala, že to necháme tak a bude nám stačiť jedno. Ale, ale moja túžba je presne ako tvoja a čím dalej to teraz chcem zas....včera som mu to zas povedala. Doteraz ma nebral vážne🙂 Ale včera sa už vyjadril, že to nie je možné, lebo by nás neuživil . Máme na hlave hypoteku a rozostavaný dom a byt na predaj, ktorý nevieme predať....a ja potrebujem v živote zmenu a chcem mimi....A týmto svojim postojom ma totalne nasral. Neviem sa nanho ani pozrieť...Nebávi ma.....a nepômôžem si.....Mám pocit, že odkedy som o tom začala nahlas hovoriť, že chcem ísť na matersku aj sexu sa vyhýba.....ide mi to na nervy
Aj ja kukam panelák🙂
no povedz, čo s tým spravíme?
@katka116 ahoj, ja mám 35 rokov, 8 ročného syna, ja som vždy chcela druhé dieťatko, manžel nie, teda dlho nie, podarilo sa mi ho presvedčiť minulý rok, ja nie som jedináčik mám brata a neviem si predstaviť keby som ho nemala, manžel je jedináčik, bol zvyknutý že vždy všetko mal sám pre seba, nemusel sa deliť....... žiaľ sme skoro minulý rok o syna prišli, prasklo mu slepé črevo, operácia dopadla tak, že doki vravel že ušiel hrobárovi spod lopaty....... o 5 minút 12 a vtedy som si povedala, že tak toto nie, čo by sme robili bez neho, čo by bolo keby mi odišiel? a tak som manželovi povedala, že takto to nepôjde, za to že on je sám, naše dieťa nebude.......duplom nie po tom všetkom čo sa stalo..... veď koho tu bude mať, keď nás nebude? nemá ani bratranca ani sesternicu, zatiaľ....... bratoví deti nemajú, z manželovej strany nemá mať kto ,keď je jedináčik....... a tak som v januári otehotnela, žiaľ to neskončilo šťastne....... náš anjelik nás tento týždeň v 10 tt opustil.......zamĺknutý plod, potrat..... som po zákroku, ale nevzdávame sa, o mesiac, dva skúšame znovu....... v tomto už nepoľavím....... viem určite že to druhé dieťatko ešte budem mať, som silná a budem sa robiť všetko preto aby to tak bolo, aj keď mám 35.....koľko je tu mamičiek ktoré majú 36,37 rokov? som zdravá, tak sa budem snažiť a veriť...... držím ti palce aby si mala dostatok síl presvedčiť ho, veď deti sú náš život...... ostanú tu po nás....... a nechcem aby tu môj syn ostal na tomto svete sám....... držím palce...... 😵 😵 😵
mamičky neda mi nezapojiť sa k vam s tou túžbou po dieťatku.ja mám ale úplne iný problém.Máme 2krásne deťičky adalšie si nemôžeme dovoliť.je tam x dôvodov.Mám pocit ,že môjho manžela by som nemusela dlho prehovárať lebo je typ človeka ,že nejak bolo nejak bude 🙂 .Ale zase berie lieky ma tiež očný glaukom proste má zdravotné problémy anemyslim si že by mu dalšie dieťa pomohlo ,lebo sme dosť pracovne vyťažení ,dokončujeme domček penazí je málo.apo dalšie ja som mala v ťehotenstve bolesti panvy nevedeli mi povedať čo stym len ,že je to normálne aja som mala dni ked som nemohla nič robiť apopritom som sa musela starať o prvú dcerku lebo babku mame nepoužiťelnu adruha je od nas dalej .Bojím sa ,že by to bolo v dalšom tehotenstve len horšie lebo aj teraz mávam bolesti krížov.možno moja tužba suvisí stym ,že som mala problem otehotnieť pri oboch detoch.niekedy si myslim ,že by pre nas bolo najlepšie otehotnieť neplanovane ako moje známe ktorym sa takto podarilo prísť k dieťatku ale v našom prípade nemožné koli manželovym liekom amojim problemom s otehotnením.ja Vám len dievčata prajem nech sa rýchle dočkáte 😉 aináč tiež mi bolo čudne prečo chodim pokukať na forumn o snažilkách ked som presvedčená o tom ,že 3dieťa v našom prípade je niečo nemožne . 😕
@erika26277 ja som mala druhe dieta v 37. prve v 34 😀
@danaah prepac dlhsie som tu nebola. No kazda to ma tazke istym sposobom, u nas to otazka financii nie je, lebo ja zarobim peniazky aj popri 2-3 detoch. Mozno keby si mu dokazala, ze na financie nie je sam, islo by to lahsie. Neviem v com si zrucna, ale vela veci sa da aj vyrobit a pripadne na internete predavat. Alebo sa da robit na brigade a zarobit si nieco a usetrit. Ja si dost odkladam peniazky, aspoinMM vidi, ze sa viem financne postarat. No nie je to sila, financnen sa viem postarat ale sa mu musim doprosovat kym to na neho pride... Teraz cez Velku noc sme stretli jednych znamych, ktori tvrdili, ze mat dve deti je tazke a narocne. Teraz nam tvrdili, ze 3 by uz nechceli ale ze 2 urcite je treba. MM zahlasil, ze on si je toho vedomi ze len caka ze kedy to na neho dojde ako to doslo na mna. Uz sa druhemu dietatu nebranil, ale cakame na ten spravny cas...
Niektore baby doma len zamrknu na MM a hned to ide. No my ostatne to mame tazsie, ale hadam pan Boh nam nadeli. S tym sexom, u nas je to zase tak, ze ked ma MM chut, ja ani neodmietam lebo len cakam ci to uz na neho neprislo... ani nie je sanca na nom v tomto zatlacit, lebomozno uz chce snazilkovat a vzdy na konci zistim, ze este NIE
@erika26277 no to si myslim aj ja, ze proste mat viac deti, rozlozit lasku a starosti na deti, ktore nam do buducna pomozu. Teraz ide nejaky pribeh v telke o dietati, ktoremu sa nieco stalo alebo umiera a ja revem ako utrhnuta... hned si laskam svoje dietatko, ze keby sa jemu nieco stalo, asi to neprezijem... proste si vazim ze ho mame, ale chcela by som kludne aj dalsie 2.
Mesiac za mesiacom odchadza a ja sa len tesim z tehuliek a raz v to dufam, ze napisem tu stastnu vetu, ze aj ja som tehotna jupiiii
@ematko29 hej medzi snazilky chodim aj ja dost casto 🙂 a tiez su tu damy ktorym to nenormalne x rokov prajem a viem, ze sa len pokusaju a nic... tie to musia mat este tazsie ako ja, lebo v mojom pripade nechodim na WC a cakam... lebo viem, ze nejaky zazrak sa nekona.
Nikdy nevies ako sa to vyvrbi. Mam teraz kamaratku, ktora bola pevne presvedcena, ze dalsie dieta NIE, mali tazke tehotenstvo a vysoku pravdepodobnost, ze bude dieta chore, brala silne lieky a nic neriesila... mala menzes a zistila az v 4 mesiace ze je tehotna s druhym, okamzite amnio a zistilo sa ze je vsetko v poriadku - vacsej radosti by ste sa nedockali... to su krasne momenty.
Pan Boh vsetko riadi a uvidime ako to zariadi v nasich pripadoch. Drzte sa
@katka116 Moja mamka nás má 3dievčatá.po treťom však velmi netúžila ale ocko ju presvedčil, 🙂 on bol ten čo chcel aspon 4deti.druhy však mala potrat musela porodiť mrtveho chlapčeka.vtedy jej ocko velmi psychicky pomohol.potom som sa narodila ja aked chceli dalsie dietatko tak nan čakali presne 8rokov.,ale ocko sa dočkal krasneho dievčatka ktore je teraz ako chlapec 😝 Ale chcela som vlastne otom ,že všetko je o kompromysoch.keby moj manžel velmi chcel mat 3dieťa aj napriek problemom by sme to nejak asi skusili.ale kedze po tom nejak extra netuži tak strach je silnejsi nejdem do toho.neviem si vsak predstavit ,že manzel by trpel koli tomu ze on chce strasne dieta aja by som bola tak sebecka aby som sa na nho pozerala stym ,ze nie nechcem.manzelstvo je myslim otom aby sme sa snazili aby sme v nom boli obaja stastny.
@ematko29 to si presne vystihla. Ja sa presne toto dookola seba pytam, ze preco tolko pozera na seba?? Ze sa moze stat, ze terza budeme snazilkovat rok a kym vynosim dieta tak to budu pomaly aj 2 roky. Ja prave verim, ze keby som uz cakala uz sa tesi, ale teraz akoby bol zastaveny v niecom... problem je ze o tom velmi nechce hovorit a ja ho nechcem nasierat nastolovanim dookola tejto temy - keby sa mi aspon vyjadril k datumu. Maminka zacneme na tom pracovat v lete, po lete alebo kedy... Presne je to o kompromisoch a ja som si uvedomila, ze nechcem uz robit manazersku pracu a ze chcem byt s malou, tak som si vytvorila vlastne podnikanie, aby mi muz nemusel raz vycitat, ze robim na kariere a vsetko robime s vyplazenym jazykom - to teda nerobime. Mame teraz velku pohodku s malou 🙂
@katka116 neviem aku ma povahu tvoj manžel.pokial nie je typ aby bol nejaky ktovieaky vybušný tak by som skusila toto.v podstate ty vies co si knemu mozes dovolit.,ale moj manzel ma nepocuva ked nieco od neho chcem az ked urobím velke haloo vtedy sa zamyslí.proste u nas niekedy pomoze hadka avsetko mu vykricim .avtedy moj muzik pochopi co od neho chcem.lebo niekedy mi pride ako keby bol duchom nepritomny.anezalezi mu na mojich potrebách.ale ked sa vykricim tak potom to pochopi .apoviem ,ze uz dalej nevladzem.no neviem co si mozes dovolit k tvojmu muzikovi aco na neho plati
@ematko29 no u nas je to tiez presne tak, ze je pohoda a ticho a potom raz za pol roka nakricim ale skor na ine veci ako dieta a on sa na tyzden zmeni a potom sa vrati do starych kolaji... pri tom dietati nechcem na neho krica, lebo on neznasa natlak a toto sa mu zda natlak...
@katka116to mas asi pravdu,fakt v takej situacii to asi nieje vhodne...aj ked u inych veciach to plati ,v tomto pripade som sa kopla s mojou radou 🤐
@katka116 držím palce..... 😵 😵 😵 😵
@erika26277 dakujem pekne ked do 1,5 roka sa neudeje nic, spermobanka to isti hihihi
ooo baby tak ja som teraz normalne rano pri ranajkach povedala že by som chcela druhe dieta 😀 😀 😀 😀 😀 😀 najprv ze mam počkat tak okecala vyhody ake to bude mat a normlane že suhlasil takze tento cyklus sme začali chcela by som prejst s rp na matersku ale uvidme ako to vide kedze na dcerku sme cakali 2r.ak by to vyslo nemusela by som sa bat že mi dcerku nevezmu do školky ja ju nemam kde nechavat a na sukromna by bola moj plat,robim na smeny atd...takže by sme to chceli takto a mame pokoj a celkovo uz polroka mam neprekonatelnu tužbu po druhom baby 😀
@danaah
@katka116 som v tom s vami...u nas to iste..nehrozi, ze by sa nieco stalo.....straaaasne si dava pozor..a ja sice nechcem druhe este teraz, ale som uz posadnuta druhym..uz som si urobila tabulku, v ktorej si ratam dni, tyzdne, mesiace, kedy bude cas ist na to..za a proti..a ratam tie dni skoro kazdy den...to keby moj muz vedel... 😖 a on stale len tvrdohlavo nie 😖
@m.i.r.i u nas uz vyhody ani nehovorim aby to nebral ako natlak ☹ ale tiez si pocitam mesiace.. Ako mi ten cas ubieha, financie nie su problem - mam nasetrene a zijem v spokojnosti. Ale z druheho babatka sa budem tak tesit. Je tak tazke to tyzdne mm nespomenut, on to tak zatial neciti ako ja..
neviem, ja stále tvrdím, že na vzťah a veci s tým spojené sú potrební dvaja... to nie je rozhodnutie "kam na dovolenku", že teda dva týždne nejak pretrpím a hotovo... asi som čudná, ale v živote by ma nenapadlo chlapa tlačiť a presviedčať, keď mi povedal jasné NIE... veď je to rozhodnutie na celý život a život celej rodiny, nie len ten môj a toho dieťaťa... ale teda sa aj trošku čudujem, že tak veľmi chceš dieťa s niekým, kto má večer problém pohrať sa s malou, kto sa nevie o vás postarať, má rád svoje záujmy,telku a svoje pohodlie, necháva sa obskakovať, povedala by som až vydržiavať (ako spomínaš neskôr, všetko platíš ty) a nemá záujem ani komunikovať o dôležitých veciach... ale tak asi ho veľmi ľúbiš...
@m.i.r.i mi sme hned vedeli ze chceme urcite dve ja ideal 3 ale 3 v dalekej buducnosti 😀 nehovorim že sa mame ako prasata v žite ale zijeme tak normalne no unas bolo hlavne to že unasv robote vraj aktualne zarabaju cca 380€ na smeny musela by som riesit robotu alebo hladat novu hlavne dochadzku ,školku mala je julova atd...muz ma taku robotu ze by malu mohol max. vyberat ale nakolko ja by som musela ist do roboty na 5.45 neviem akoby sme to skombinovali a zase ked by sa nam to nahodou podarilo zorganizovat zase o 4-5 r. ist na matersku a odznova ked uz zase ziskas ako taky standart alebo zase cakat ci sa to poadri na dcerku sme cakali 2r.....a nechcem taky velky rozdiel ale nechcela som ani maly tych 2,5-3r je ideal tiez už taham na 30 budem mat znovu matersku dokoca mozno vyssiu predpokladanu takze v celku v pohode dokonca si myslim že druhe by sme zvladli lepsie ako prve kedze vela veci nemusis kupovat a hlavne vies co je zbytočne a čo vyuzijes a natom tiez usetris,tym ale nemyslim že druhemu nic nukupim len uz si aj zabehnuta co kde a ako sa da tak je to +....
@katka116 ani ja inak neriesim financie..ja tiez zarabam...a som aj sebestacna uplne..financna stranka u nas ani nie je jeho problem..su to same ine pre mna hluposti - ze jednemu dietatu sa mozeme plne venovat, ze tym ze bude druhe ho oberieme o vela a ani jednemu sa nepovenujeme poriadne...tiez nemame ochotnych starych rodicov co by pomohli a tak to bude len na nas..ze keby aspon v tom videl podporu, ze nam niekto pomoze...tiez, ze on sa nechce uz viac trapit pri dalsom babatku ked place a on nevie co mu je..konecne mame vypiplane 2 rocne dieta, co nam povie co mu je , vysli mu vsetky zuby a mame vsetky ockovania a on by sa mal pustit do toho este raz? a nehovoriac o tom, ako vacina ludi v jeho okoli co ma surodencov maju s nimi velmi zle vztahy, pripadne az nenavistne, majetky, zavist, sutazivost atd..ze preco kazit nasmu malemu detstvo a zivot...no hrozneeeee

@katka116 ahoj Kati, vidim, ze to nadalej nemas jednoduche... 😖 Prajem skore uzdravenie manzelovi a nech nadalej seka dobrotu 😉