icon

Ako nahovoriť manžela na druhé dieťa?

katka116
12. jan 2012

Ahojte damy, dlho som rozmyslala ci napisem, ale zda sa mi, ze vy tu mate recepty na vsetko. Na tuto temu som diskusiu nenasla, teda ak je, asi ma admin zastavi... Mame 3 rocnu dcerku a ja uz rok naznacujem manzelovi, ze by sme mohli mat druhe dieta. Mam uz svoj vek - 36 rokov a uz sa citim dost unavena, preto si myslim, ze mat druhe je vhodne, aj kvoli dcerke ktora ma 3 roky. Vytvorila som si vlastne podnikanie a dari sa mi, hlavnou zivitelkou som v rodina ja - takze to nie je otazka financii. Muz stale hovori, ze je to o pocite, ze este nie je na to nastaveny, ze sa na to neciti a nechce o tom vobec debatit, ze co tym mysli. On ani nikdy neplanuje takze neviem, ci sa mam popozerat po dietatku, ktore by som si zobrala do staroslivosti. Ja sa uz aj bojim nadhodit temu dieta, lebo hned je zle, uz je na to podrazdeny, ale zaroven rok tuzby po dietati je dost. Mate niektora s tymto skusenost a ako ste chlapa zlomili?

nibiru
17. apr 2012

@katka116 to by sa aj dalo len problem je že ja byvam v ružinove trvale bydl. mam v petrzalke robotu pri kuchajte takže uplne mimo v skolke mame aj znamu tak by to mozno slo len to prepravovanie do nej a znej si neviem predctavit 😖 a či mi ju vezmu tu naokolo neviem kedze je to blizko centra i ked suseda by vedela potlacit len musime mat trvale byslisko tuto no neviem dako to budeme muset riesit zase nechcem aby bola mala doma do 5r. ona miluje kolektiv,dti,hranie,kreslenie,tancovanie.ked ideme okolo skolky a su tam deti krici na ne nechce ist odtial prec. ☹

m.i.r.i
17. apr 2012

@nibiru no co dodat, v tomto smere to mas super..aj ja som vzdy chcela 3 deti..muz to skresal na 2..tak som sa s tym uspokojila, ale po narodeni maleho sa zatal, ze jedno staci...
@sissy27 mas pravdu v tom, ze na to su dvaja..a je to velmi tazke preto...ja osobne to od muza citim ako zradu, ked mi slubil dve deti este predtym ako sme sa brali a teraz chce jedno..odovodnuje to tym, ze niektore veci nevies predom, nemozes planova atd. co je sice pravda, ale je to ine ak to ty len tak zmenis ako keby to trebars bolo so zdravotnych dovodov alebo nieco vaznejsie..
A ano, tlak nie je dobry..ja tiez netlacim..uz som rezignovala s natlakom, lebo sme sa len potom vela o tom hadali...tak si sama uz len vypisujem a ratam a tesim sa, ze mozno sa obmakci..ze mozno ked pojde maly do skolky tak sam povie, ze ostatni maju surodenca a on nie...ze mozno tatko zabudne a obmakci sa
ale tak ako ja jeho nechcem tlacit, lebo to ma byt rozhodnutie nas oboch, tak aj on moze pozerat na mna, ze je to to, co mna urobi stastnou a som si ista, ze aj jeho..ale je pravda, ze tlacit nema velky vyznam, lebo ja si viem predstavit, ze potom by som mala medzi ocami pravidelne, ze ja som ho dotlacila a tak..
moj zas na rozdiel od katky je na rodicovskej s malym a je ukazkovym otcom- ale az privelmi ustrachany..horsi ako ktorakolvek maminka 😀

nibiru
17. apr 2012

@m.i.r.i no ja som popravde v taky uspech ani neratala a teda tak rychlo 😀 u nas to bolo tak s prvym ja som bola nestastna on stale pockajme atd....rok nic on to bral v pohode ale ja teda nie po 2r som nas uz objednala do CAR a vtedy sa zadarilo 😅 jeho zase rodicovstvo strasne zmenilo sam povedal ze si myslel ze to bude ovela horsie zo vsetkych stranok ale sam zistil že až take to nieje i ked mame obdobia kedy je dobre kedy zle nam ked sa nieco podari tak sa druhe pokazi ale vzdy sa onas postaral dodnes nam ked ma volno robi ranajky do postele 😀 no fakt som stastna 😀 len dufam že druhe tehotenstvo a porod uz budu ine ako bolo prve pretoze od 5m. to bolo utrpenie nemohla som chodit dokonca na wc ma odprevazal tak ale teraz uz vieme co a ako a ja dufam ze bude dobre.

katka116
autor
17. apr 2012

@sissy27 no za posledne obdobie sa financie zmenili, plati uz polovicu nakladov. U nas je to o tom, ze manzel druhe dieta chce, len to musime casovo zladit.. Takze ja trpezlivo cakam

sissy27
18. apr 2012

@m.i.r.i "ja osobne to od muza citim ako zradu, ked mi slubil dve deti este predtym ako sme sa brali a teraz chce jedno.." to myslíš vážne??? ja stále nechápem, či sa bavíme o nových topánkach alebo naozaj o deťoch 😨 ženy neurazte sa, ale pripadáte mi ako malé dievčatká, ktoré silou mocou chcú novú bábiku a poniektoré ozaj za každú cenu (čítala som tu aj také fasa nápady, ako prestať brať tabletky potajme a podobne)... neviem, pre mňa nepochopiteľné, vzťah je o kompromisoch a tak ako by som nikdy nepresviedčala chlapa, keby sa rozhodol odísť inam, tak by som ho ani nepresviedčala o tom, aby mal ďalšie dieťa, ak sa na to necíti... jednoducho túžba byť rodičom má byť prirodzená a nie vnútená... ak by to bolo opačne, že ty druhé nechceš ani náhodou a on do teba stále hučí, že to bude super, tak čo? vynosíš mu to dieťa len nech je kľud?

m.i.r.i
18. apr 2012

@sissy27 no ani ja by som ho nepresviedcala ostat pri mne ak by nechcel..ale u nas uz padaju aj take slova, ze ked chcem druhe dieta, tak nie s nim...a potom ti tie myslienky chodia vsade...na jednej strane je super manzel a dieta, super zivot, ktory nezahodis len pre "rozmar" ako to ty myslis, taky nepodstatny, ze chces len dalsie dieta a dat tomu jednemu surodenca..na druhej strane, neviem, mozno to nevie kazda zena pochopit rovnako a nie kazda to rovnako citi, ale ta tuzba po tom dietatku je taka silna, ze cely ten vztah a radost s rodinky nici...tiez ked vidim ako mnohe zienky nemaju lahku cestu k babatku, co by za to dali mat deti aj viac a my sme s tym velky problem nemali a proste viac nechce, lebo.....a je to presne o kompromisoch, tak ako mojich tak aj manzelovych..tak pri takej zavaznej veci ako je dietatko, lebo ano, nie je to babika - je to na ostrie noza,teda kto je ten kto ustupi a asi nebude uplne stastny...co ten vztah len poznaci...
znama takto zila 7 rokov s muzom, ktory jej ale od zaciatku povedal, ze si ju nikdy nevezme a deti nikdy nechce..ziadne..ale stale dufala, ze casom sa obmakci..zili si uzasne..mali sa dobre financne, chodili po chatach, dovolenkach, lyzovackach...kupili si byt...ale jej tuzba po dietatku bola neskutocne silna a on tvrdohlavo nie..tak asi 3-4 roky uz hovorila, ze nevie co ma robit, rozist sa s nim kvoli tomu, ze nechce rodinu alebo ostat s tym najlepsim muzom na svete, s ktorym ma tolko spolocneho a ktory je jej princ snov "len" kvoli tomu, ze nebudu mat rodinu..tak vydrzala to tych celych 7 rokov ale vo veku 33 rokov to uz prasklo..chlapik neustupil az plakal pri rozchode, ze srati zenu svojho zivota...ale kazilo im to vztah, cele naplnenie toho vztahu bolo prec, zeny to proste inak citia a toto je radikalny problem...tak vsetko sa skoncilo a ona ma teraz uz pol roka novy vztah s muzom, ktory by chcel deti aj hned..verim, ze bude stastna, ale nikde to nemas zarucene..mozno bude mat dieta a s chlapom to skonci a bude zas rozmyslat aky ten predtym bol skvely..no ja neviem.je to velmi tazke..a nieco podobne prezivam aj ja...normalne si uz pripustam myslienku, ze ved mozno raz sa rozideme a budem mat muza, ktory bude chciet viac deti a skvelu rodinu...ale riziko je velke..uz je to ine ked mam dieta, rozvracat rodinu kvoli mojmu "rozmaru", ked mam skveleho muza, co miluje svojho syna a mame stastnu rodinku....tak stale len dufam, verim, ze sa obmakci a zisti to sam, ze je to super mat viac deti...mozno som hlupa, ze zijem stale s tou predstavou, ze to tak bude..ale aspon ta nadej ma drzi pri zivote...

sissy27
18. apr 2012

@m.i.r.i neviem no, toto je celkom mimo môjho chápania 😵 sú veci, ktoré buď chcú obaja a tak to má byť, alebo ak jeden nechce, tak ten druhý by ho nemal nútiť... takisto by som si ja neželala, aby ma partner tlačil do niečoho, čo ja nechcem, a keby to robil, tak by mi to niečo (nech je to čokoľvek) totálne sprotivil...

libka1
27. apr 2012

@sissy27 mas uplnu pravdu, a z teoretickeho hladiska by to malo uplne tak fungovat ako popisujes... ale my zijeme v realnom zivote a neriadime sa priruckami a ked niekto tuzi po dietati tak proste nevie ovplyvnit svoje city, ma na ne rovnake pravo ako ten co po dietati netuzi... ak ho ona nuti dieta mat, tak on zas nuti ju dieta nemat...preto mi nie je celkom jasne co je mimo tvojho chapania 😕
ak sa mozem spytat, mas dieta?

dana_l
27. apr 2012

@m.i.r.i moj manzel po druhom dietati tiez povedal ze jemu dve stacia. ja som ho nepresviedcala ale sem tam som nahodila ze by som chcela este jedno. a potom z neho sameho vyslo ze nie je proti aby sme skusili o tretie. mali sme urceny "casovy plan" do noveho roku a po nom by sme si povedali ze ak som neostala tehotna tak teda nam bolo sudene mat len dve deti. no a po casovom plane v januari som zistila ze som tehotna. dokonca s dvojickami. takze niekedy sa nazor manzela moze zmenit. ale tiez su urcite taki ktori proste povedia nie a pri tom aj ostanu.
drzim palce nech sa tebe a ostatnym mamickam tuziacim po dietatku podari dosiahnut "uspesny kompromis".

sissy27
27. apr 2012

@libka1 áno mám dieťa... ale skrátka si neviem predstaviť mať dieťa "vydupané, vynútené" - jasné, niekoho zlomí ten malý voňavý uzlíček a je všetko super, ale viac poznám takých, kde to bolo presne naopak.... chceš? ok, ale staraj sa sama... chlap do večera radšej v robote ako doma medzi plienkami, prípadne s kamošmi na futbal, do krčmy, hop mladá cica bezstarostná sa pripletie do cesty a potom vyplakávajú baby na diskusiách, že ostali samé a chlap sa nestará... neviem, asi som čudná ja, keď by ma ani nenapadlo chlapa nútiť ani len do toho, aby so mnou šiel topánky kupovať, nie ešte do niečoho, čo významne ovplyvní život celej rodiny...

m.i.r.i
27. apr 2012

@dana_l dakujem, si mila..
Inak vidim, ze ty zijes v Kanade- no tak to je inak sen mojho muza..odist do Kanady..to bol jeho sen vzdy 😉 Pricom tam nikdy nebol, ale pre neho nejaka krajina snov ci co
a mne povedal, ze ked sa prestahujeme do Kanady, tak mi slubuje, ze mozeme mat druhe dieta 😀 😀 😀 To by mu uz odrazu nevadilo, ze stari rodicia uz uplne na druhom konci sveta a nik by nam nepomohol...to len tak pre zabavu
A vidim, ze vy to mate vesele- styri deticky- no to sa mas co obracat...blahozelam k takej krasnej velkej rodinke

m.i.r.i
27. apr 2012

@sissy27 no mas pravdu..ja s tebou tiez suhlasim..a preto viac vyplakavam tu na MK ako to riesim s nim doma..nenutim nijak..len nenapadne nadhodim sem tu, ako tato kamoska uz caka druhe..pripadne tie co maju ako super to surodenec prijal..a tak..ale netlacim...lebo pravdu mas v tom, ze ja sama by som sa citila hrozne mat to dieta vydupane a "nechcene"..ale zas..moj muz by na to naozaj pristal len vtedy ak by to naozaj chcel...ved pri tom musi byt aj on ked sa to dieta splodi..
Ale na margo toho scenara, co sa moze stat s muzom v takom pripade - tak vies a co ak ta zena tuziaca po dietatku, ked jej nie je dopriate tiez skonci tak, ze psychika na nu tlaci neskutocne a hlada "otca" dalsieho dietatka niekde inde...ked jej vlastny muz netuzi naplnit tak prirodzenu tuzbu a to mat deti, tak to mozno naplni iny...a to teda ako ty vravis tiez ovpluvni zivot celej rodiny
Je to velmi tazke, lebo v takych zavaznych veciach by sa partneri mali zhodnut...aj u nas to tak bolo, kym odrazu mm nezmenil nazor....

maminuska
27. apr 2012

Osobne si myslím že počet detí má byt prediskutovaný ešte pred vstupom do manželstva, to je jeden so základných vecí na korých by ste sa mali zhodnut s partnerom.
Ja som momentálne v takej situácii že s prvým manželom mám dve deti a ked som vstupovala do druhého manželstva tak dohoda bola že jedno určite a podal vývoja situácie možno aj druhé .
Lenže - každý si vývoj situácie u nás predstavuje inak
😀 . Ja si myslím že už stačilo , manžel chce ešte jedno - popravde preto že on nie je v tom dianí situácie. 😀 , odchádza ráno , prichádza ( ak vôbec ) večer.
Tak tot sme teda neustáli.

sissy27
27. apr 2012

@m.i.r.i no vieš, mňa stále napadá otázka: ak by to bolo opačne, že ty absolútne nechceš ďalšie dieťa a tvoj muž na teba denne tlačí, že on chce, že to bude super atď., čo spravíš? vynosíš mu dieťa len nech je teda po jeho ? a možno sa po pôrode zmení aj tvoj postoj a budeš sa tešiť? asi sotva... takže pre toto by som ja nikdy nechcela od chlapa, aby sa podriadil môjmu želaniu... neviem, u nás všetko funguje asi nejak zázračne, že sa navzájom do ničoho netlačíme ani do obyčajných každodenných vecí, ani do tých najdôležitejších.

libka1
27. apr 2012

@sissy27 no a teraz sa vzi do situacie ze dieta nemas lebo ho manzel nechce napriek tomu ze predtym tvrdil ze ho chciet bude 😒 zmierila by si sa s tym? ja nie ... citila by som sa podvedena 😝

sissy27
27. apr 2012

@libka1 téma je o DRUHOM dieťati, nie o tom, mať prvé, to je dosť rozdiel podľa mňa...

m.i.r.i
27. apr 2012

@sissy27 mas pravdu, ze je to rozdiel samozrejme - ale podstata presne ta ista...na mna manzel tiez ide takymi recami, ze ci nie som stastna, ze mam uzasne dieta, ci ma moje dieta nerobi stastnou a len vtedy budem stastna ked bude mat surodenca a deti bude viac..ze uz teraz sme rodina a tak..co je pravda.....teda pre mna by bol rozdiel v tom, ze ak by odrazu povedal ze vobec nechce dieta, tak by to bolo aj na rozchod.....lenze teraz je to o to tazsie, ze dieta tu uz je..sme uz rodina a sme stastni - len nieco stale chyba...a emotivne je to pocit uplne rovnaky ako keby nechcel dieta ziadne

sissy27
27. apr 2012

@m.i.r.i asi si uvedomuje svoj diel zodpovednosti... že to nie je len kúpiť ti nové botičky...že ty budeš zas nejaký čas doma a hrajkať sa s vytúženým bábom, zatiaľ čo on ti splní túžbu a bude sa mať čo obracať v robote, aby utiahol všetko sám... ja mám kamoša, ktorý povedal, že nikdy nechce deti, lebo by nezvládol tú bezmocnosť, že dieťaťu niečo je a on nedokáže pomôcť... takže aj toto sa odohráva v chlapských hlavách...

m.i.r.i
27. apr 2012

@sissy27 jedna mala oprava - s prvym je moj muz na rodicovskej a ja pracujem..je na rodicovskej od jeho 2 mesiacov..ja pracujem z domu a samozrejme vsetko ostatne je na mne - nocne vstavanie, kupanie, krmenie, pomaham cez den..on je skor taka nanny, co sa s malym doma hra ci ide vonku..ale proste na rodicovskej je on uz 2 roky a nepracuje...sme s malym doma obaja cely cas..a je to prikladny a vzorny otec..ale ta poznamka co si uviedla : "a mám kamoša, ktorý povedal, že nikdy nechce deti, lebo by nezvládol tú bezmocnosť, že dieťaťu niečo je a on nedokáže pomôcť." - to je tiez jeden z dovodov preco moj muz viac deti nechce..toto zvladal uz pri prvom velmi tazko...minule mi povedal, ze mozno keby sa deti rodili uz 3 rocne, tak ano..ale ta bezmocnost u babetiek, ked stale placu a ty nevies co im je...to je hrozne...teraz uz ma maly cez 2 roky, tak uz je manzel celkovo kludnejsi, lebo maly vela rozprava, povie co ho boli, co chce, co mu vadi..aspon vies preco place, preco sa zlosti a vysli mu uz vsetky zuby.....ale ze dalsie take by uz nezvladol..
Podotykam, ze pri druhom by som uz na materskej urcite bola ja...takze tu nejde o to, aby on sa staral aj o druhe dietatko doma..pri prvom to sam navrhol a je stale nadseny, ze to tak je..
Takze ano, v chlapskych hlavach sa deje vselico a ja mam muza, ktory sa o dieta stara na 100%..ja chodim obcas aj sluzobne prec na 2-3 dni a on si s malym poradi od maleho babatka...
Ja to ale aj tak nepochopim, lebo sa mu snazim vysvetlit, ze proste male babatka su take, ze si musime prejst par tazkymi rokmi, ked nam este toho vela nepovedia a my vela nenaspime, ale to patri k rodicovstvu..on este hovori aj take, ze ci ma do tohto sveta priviest dalsieho cloveka, aby sa tu trapil..lebo on nemohol prezit ani to, ako sa nas maly trapil ked mu sli zuby..ze co je to za zivot, ze 2 roky sa trapi ked mu rastu zuby..a potom cely zivot ked ho budu boliet...no tazko mu je vysvetlit, ze kazdy mame nejaky zivotny udel, kazdy clovek sa obcas trapi obcas raduje..a ze dat zivot dalsiemu nie je za trest a aby sa tu trapil...

libka1
27. apr 2012

@sissy27 ja som ale v prispevku od m.i.r.i. citala ze boli s manzelom dohodnuty na dvoch detoch a reagovala som na to tvoje nechapanie o ktorom si pisala.. podla mna sa to da celkom dobre pochopit, ked sa na niecom dohodli a on teraz cuva moze sa kludne citit nestastna 😉 neviem preco zdoraznujes do druhe velkym, je uplne jedno ze ci sme sa dohodli na jednom, dvoch, alebo siedmych, ved preto sa riesia taketo veci vopred, aby sme sa vedeli rozhodnut ci do toho vztahu ist alebo nie... mne keby muz povedal ze bude chciet len 1 dieta asi velmi zvazim ci do toho ist, kedze len 1 by mi asi (urcite) nestacilo a cely zivot riesit ze nemam druhe dieta, alebo jeho znasilnovat na druhe by sa mi fakt nechcelo... oberalo by ma to o energiu...

libka1
27. apr 2012

@m.i.r.i babatka vobec nemusia plakat povedz muzovi.. tiez sa mi tomu nechce verit lebo prve dieta sme mali revosa ale teda pri synovi sa uz musi fakt diat cosi velke aby sa odhodlal rozplakat 😀 ale teda z toho co pises s tym trapenim a tak, strasne negativne to na mna posobi 😔 ved je tolko krasnych veci v zivote a tieto medzibole ako zuby a tak, to su blbosti na ktore sa rychlo zabudne 😉 manzel potrebuje viac endorfinov, tak na tom popracuj a vyckaj kym bude erik vacsi a mozno ta pozitivne prekvapi sam od seba 😀

kaja73
27. apr 2012

@m.i.r.i mojmu muzovi trvalo 8 rokov kym "spracoval" prveho syna a ako tak sa vyrovnal s problemami ,ktore sme riesili pocas jeho utleho detstva-strasna nespavost,placlivost,vzdor,problemy s jedenim......
Potom zacal mat muz zdravotne problemy a zrazu zmenil nazor o 180 stupnov-ale zadarilo sa az po dalsich 3 rokoch-takze mame 11 rocny rozdiel.

dana_l
27. apr 2012

@sissy27 povedat ze len kvoli momentalnej financnej situacii manzel nechce mat druhe dieta nie je dostatocny argument. dnes tu pracu na zabezpecenie rodiny moze mat a zajtra ju moze stratit. a potom nebude schopny uzivit ani to jedno dieta. takze taketo veci stavat ako prioritu pri otazke mat ci nemat jedno ci dalsie dieta neobstoji.
ak ti mam povedat nasu financnu situaciu tak my sme sa vobec nemali snazit o tretie a na konci ostat nie dokonca namiesto jednym az dvomi detmi. financie su potrebne ale i to sa da nejako rozumne vyriesit. namiesto dovolenie v zahranici a kupovani drahych veci ci castych "hluposti" ktore netreba k zivotu, bude rodina mysliet viac ekonomicky a da sa zvladnut. ved ani ty urcite nebudes mat (ak nemas desattisicove platy) na vsetko pre tvoje dieta (pripadne deti ak by ste mali este dalsie). platit neskor skolu, kupit byt ci auto. tieto veci su pre rodicov len ako pomoc pre deti ale nie samozrejmost ze by to automaticky od nich mali dostat.
kazda rodina vidi svoje priority kdesi inde. ty ich mas materialne ja ich mam viac citove. kazdy sme tam kde chceme byt.

dana_l
27. apr 2012

@m.i.r.i povedz mu ze keby jeho matka takto zmyslala tak by sa nikdy nenarodil. chlapska logika 😠 😠

m.i.r.i
27. apr 2012

@libka1 dakujem ti za tvoje prispevky...a mas presne pravdu, tak nejako to aj ja citim..keby som vedela od zaciatku ze bude chciet len jedno, mozno by som sa k vsetkemu inak postavila..ci uz vobec sla/nesla do toho vztahu..ale kym sa Erik narodil, boli sme spolu 7 rokov a cely cas to boli debatky o detoch a vzdy mali byt dve...
Ine by bolo ak by nam z nejakeho dovodu nebolo dopriate, cokolvek sa moze stat..ale teraz riesime to, ze proste niekto nechce
a nas Erik nebol zle babatko..mal tazsie 3 mesiace, klasika kolikovske obdobie, dotrapili sme sa s dojcenim tiez, plakali sme vsetci traja doma z toho- ale to prejde, je to normalne..potom to uz bolo uzasne dobre dietatko..sam spinka, rad papa, nebyva chory (klop klop), nemame ziadne vazne tazkosti..to uz keby to bolo, tak neviem ako by sa manzel potom citil 😉 ale staci ze mu sli tie zuby, alebo sme ho ockovali a uz joooj..chudak diietatko co si musi vytrpiet...snazim sa na muza ist tym, ze nemozeme my byt ti slabi- ze my musime tym detom prave davat silu a cely zivot budu musiet bojovat a tiez, ze ci si on pamata nejako ked mu sli zuby ako rocnemu a ci ma z toho nejaku traumu 😉 😉 vsetci sme tym presli..
ale pravdu mas - vyckavam..ja tiez este nechcem druhe teraz...mali sme dohodu na 5 rocnom rozdieli...tak to mam este take 2 roky do snazenia 😉 dovtedy sa toho moze vela udiat a vsetko sa moze zmenit..len manzel mi patricne pravidelne dava najavo, ze druhe uz nebude, nech si nerobim nadeje...vie ale, ze mam odlozene vsetky vecicky, ze po Erikovi som nic nepredala, mame kociky a hracky...maximalne to poziciavam kamaratkam..ale smeje sa na mne, co to vsetko nepredam a len skladujem..

@kaja73 no to mas super, ze ste nakoniec mali druhe...ono ten rozdiel by ani mne nevadil vacsi este..len my keby sme mali 11 rocny, tak to by som rodila ako 43 rocna...co sa samozrjeme da...len no neviem neviem..muzovi by uz tahalo na 50..tak to by mi uz asi vobec nepristupil🙂
a inak ako s druhym babom? je "lepsie" ako prve? Vies ako myslim, toto vas tak nevytrapi? A manzel to ako zvlada?

m.i.r.i
27. apr 2012

@dana_l hehe..no on je jedinacik a neplanovany..... 😀 😀 😀

kaja73
27. apr 2012

@m.i.r.i "lepsi" nie je,len problemy su trochu ineho charakteru 😝 -prvy rok dokola zdravotne problemy,hrozne reakcie na ockovania,tazka povaha......,no co uz-to aby sme sa nenudili.
Ale mm reaguje teraz uplne inak-akoby dozrel- viac sa venuje,ma viac trpezlivosti. 🙂

dana_l
27. apr 2012

@m.i.r.i tak ma obrovske stastie ze je vobec tuna 😀 😀 😀

dana_l
27. apr 2012

@m.i.r.i mozno si nevie predstavit "surodenecky zivot". ze prinasa krasne chvile ale i kde sa budu "bit" o hracky ci si robit navzajom zle. ale to patri k zivotu. ze sa boji ci to druhe dieta bude vediet tak velmi lubit ako to prve? ze sa boji ci to financne zvladne/zvladnete?
keby sa chcel aspon o tom porozpravat, konkretne povedat preco nie. (mozno som si ta splietala s inou pisatelkou)
vies ja som povedala manzelovi, urcime si casovu hranicu. tiez nie sme najmladsi. kedze prve deti sa nam podarili hned tak som bola prekvapena ze to "tretie" sa nejako nedarilo. takze tiez nie je zaruka ze ak sa rozhodnete mat to druhe dieta ze pocatie bude take rychle ako pri prvom a mozno vobec neotehotnies. na nic v zivote nemame zaruku

m.i.r.i
27. apr 2012

@dana_l ja viem velmi dobre preco nie..on mi o tom stale hovori...ten moj teda nie je ziaden tajnostkar a ma na vsetko dovody- financie v tom nie su...to ani nikdy dovod nebol..je to zhruba toto:

1. nechce dalsiemu dietatku sposobovat trapenie

2. nezvladne uz viac 20 dalsich zubov, choroby, plac ked nevies co dietatku je ( babatku), ked nevie povedat..= uplna bezmocnost

3. nechce nasho syna ani to druhe dietatko ukratit o nic- nejde o to, ze nerobit kompromisy, ale ze starsi trebars nebude moct ist na kruzok kvoli mladsiemu, pripadne mladsi bude mat naruseny spanok kvoli starsiemu atd. a vsetobecne, ze mladsie dieta uz nikdy nedostane tolku pozornost ako starsie malo

4. s tym hore spojena- neflexibilita - priklad - jedno dieta bude vynikat v nejakom sporte a bude lepsie ak by sme zili trebars inde, v inej krajine, meste atd- druhe sa bude musiet prisposobovat a co ak tomu by vyhovovalo nieco ine...- to je len priklad...neznamena to, ze nas syn bude super sportovec 😒

5. starsi bude nosit domov choroby zo skolky/skoly atd a mladsi bude trpiet ( vid prvy bod) a my tiez, lebo male babatko moze byt stale chore

6. surodenecka rivalita a vztahy - on je jedinacik a spokojny jedinacik...a na okoli vela kamosov so zlymi surodeneckymi vztahmi - teda nezarucime, ze budu dobre vychadzat a v buducnosti sa trebars nenavidiet

7. nie velmi ochotni stari rodicia resp nik nam nepomaha- pri jednom sa to da, ale podla mojho muza uz ked budu dve tak okrem toho, ze si my nikdy neoddychneme, tak budu trpiet deti ( hlavne tym co bolo vyssie). Tymto bodom casto podmienuje dalsie dieta- ze keby nam rodicia pomohli obcas postrazit starsieho, ze by to robili radi, ochotne a mohli by sme s nimi v tazkych chvilach ratat, tak by to mohlo ist