icon

Ako nahradiť účasť na pohrebe z dôvodu starostlivosti o babku?

21. mar 2025

Ahojte. Zomrel mi ujo (otcov brat) a v nedeľu je pohreb. Celá moja rodina tam ide. Žijeme s babkou ktorá má po 80tke a už nie je najzdravšia. Musí niekto zostať pri nej a dohodli sme sa, že zostanem ja, lebo väčšinu času sa o ňu starám ja. Je mi ľúto, že tam nejdem. Je nejaká iná možnosť ako to nahradiť? Napríklad sa zaňho pomodliť (som veriaca) alebo niečo?

janinah
21. mar 2025

Samozrejme.uz dnes o 15 sa mozes modli korunku milosrdenstva.Odprevadzame len telo.duša je už inde.

tina1549
21. mar 2025

to musíte vy uznať za vhodné ako sa s ním chcete rozlúčiť, pohreb nie je povinný

pribinak
21. mar 2025

Nejaká suseda ju na pár hodín “nepostrazi” ?

ovaaa
21. mar 2025

Rozlúčka je len raz a nikto ti tie osobne chvíle nenahradí. Popros susedu, kamošku na pár hodin. Mňa by to mrzelo.

liliana363
21. mar 2025

Videla som na nástenke na UPSVar že sa dá objednať pani ktorá vie na konkrétne hodiny prísť. To sú asi ošetrovateľky čo pracujú pre mesto.

autor
21. mar 2025

@ovaaa Susedia budú v práci, s ostatnými nemáme dobré vzťahy a neprišli by, som si istá. Kamošku mám jednu, no tá je v zahraničí. Padlo to na mňa, lebo za babku beriem opatrovateľský príspevok.

lukbe
21. mar 2025

Tak to je jasné, ak berieš opatrovateľský. Nie je hriechom neísť na pohreb, ak nemôžeš.

minenkaa
21. mar 2025

My sme teraz na pohreb poslali kyticu rovno do pohrebníctva

zuzinka888
21. mar 2025

Ak je v dome smutku tak sa s nou mozes ist rozlucit kedykolvek( aspon u nas je dom smutku otvoreny od 9- 19h ) kedykolvek sa zastav a rozluc sa. Alebo potom po pohrebe ist na cintorin a " rozlucit" sa.

cacianka
22. mar 2025

Účasť na pohrebe nemusíš nahrádzať, máš vážne objektívne dôvody nezúčastniť sa ? Máš. Nikto ti to nebude ani nemôže vyčítať.
Ale ak sama cítis potrebu rozlúčiť sa, chod ku hrobu, odnes kvety, sviečku, pospominaj, pomodli sa. Urob ako to cítiš ty sama v 💝. Aj keby doma v tichu.