Ako nájsť spoločnú reč s manželom?
Ahojte, aby yonebolo dlhe, zacnem priamo.nevieme s MM komunikovat.mame 3 deti, 1,4 a 14 rocnu dceru.byvame v dome, vysoka hypo, s peniazmi nie je problem, ja tiez som schopna poobede kazdy den pracovat par hodin v mojej praci na ciastocny uvazok.problem je, ze je to u nas o jednom a tom istom kolotoci.MM pracuje od rana do 16.00 v inom meste, ja som s detmi, robota, po robote pre deti, s nimi nakup, vecera, pomedzi to upratovanie, varenie, a ved to kazdy pozna.Moj muz je v pohode ked sa ho nic nevypytujem ani on sa nic nespyta, len ohladom deti, ja to nejako zvladam, ale tym, ze sa cely den s nikym nebavim okrem mojich deti, v robote zamakam a utekam domov, asi mi to chyba, to zenske vyrozpravanie.Z casu nacas potom netaktne vybuchnem, ze jednoducho neviem takto zit. Samozrejme v tu chvilu mi nato nepovie ani slovo.ja teda nesetrim slovami, chcem mu len tym vyjadrit, ze aj ked mame dom,2 auta, mozno by som bola spokojnejsia sama s detmi, aj ked ho lubim a pouzivam to iba ako obranu.scenar , ktory nasleduje je rovnaky, rano sms aj tak ta milujem,3-4 dni ako najzamilovanejsi muz, dlhotrvajuce vyznania, tulenie.ale realita nepusti.par dni a zas sme tam.staci zemi nieco vytkne, beriemto az moc osobne, kedze hned si predstavujem ako by to on zvladol s 2 detmi, aj nakup aj vsetky tie povinnosti.100x som mu povedala, ze moze aj on nakupit po robote, ale nejako to stale aj tak asi zo zvyku urobim ja, lebo co aknekupi a deti potrebuju jest.ked sa hadame on odchadza do spalne, stihne mi povedat par bolestivych viet, nad ktorymi zas rozmyslam par dni. A tak dookola.Nevieme sa pekne porozpravat, aj ked za nim idem v dobrom a neodpoveda, necham to radsej tak a odidem do detskej.Chyba mi usmev, bola som spolocenska bytost ,ale stala sa zo mna nic nestihajuca nervna mamina, zena.Ako na sebe popracovat?
@val_ ahoj, a neskusila by si poziadat zamestnavatela o skrateny prac.uvazok? pri detoch do 15 rokov ti musi vyhoviet. vraj. Ja to momentalne skusam, mam sice len jedno dieta, ale hodne aktivne a pracu, ktora ma tak vytazi, ze ponho pridem do skolky uplne vyzmykana. Koniec, neviem sa mu potom uz ani venovat poriadne. Tak uvidime co urobia. Mozno by ti aspon to pomohlo, ostane nejaky prijem, ale aj nejaky cas bz si mohla konecne mat. Toto si ani predstavit neviem, tak kratko byt s detmi na materskej.
@leona22 som rada, ze sa to trochu posunulo, ale to jeho "pod sa pritulit" hned po tom ako ta slovne napadol, ked si sa vyjadrila, ze uz nevladzes tak driet ma dost desi. Myslim, ze je to manipulator. Bodaj by som sa mylila.. Davaj si prosim pozor, ako rychlo sa jeho snahy o pomoc zacnu vytracat... lebo zabudol, nestihol a pod...
@leona22 lebo on ti nema co pomahat.... to nie su tvoje roboty. boli kedysi zenske prace, muzske prace. Dnes zena rovnako ako muz chodi ro roboty a zaraba a doma jej vsetko ostalo na krku ako kedysi?
Obaja mate deti, obaja pracujete, obaja mate dom. Ak bude on robit to "muzske" zarabanie, ty mozes robit to "zenske"... domacnost a deti

Zienky moje zlate, zo srdca dakujem za radu ako vdaku napisem, ze som si z kazdej odpovede zobrala radu, pocad tichej domacnosti vsetko v hlave premyslela a po 3 dnoch mlcania som poslala drsny email s nazvom ,, konečná. Nie vo vyzname rozvod, ale ze to takto nejde v nasej rodine a musime zacat od zaciatku.
dala som jasne podmienky, ze ostavam doma alebo si vzajomne budeme vsetci pomahat a povedie to k rodinnej pohode.
to ste mali vidiet, najprv riadna hadka, to Ty vsetko, ja zas , ze To Ty , no proste, kazdy chcel aby z toho vysiel ako ten, co za nic nemoze.nakoniec manzel, ze pod sa pritulit a ja aom vedela ze ked to urobim, znova ostanu problemy nevykomunikovane a pi par dnoch sa k tomu nabalia dalsie, zas ticho a dokola.tak aom povedala Nie..nemame to vydiskutovane, pitom sa mozme tulit.a div, manzel pristupil, ze bude sa snazit pomoct.ze nema problem nakupit.dnes rano, zaviezol deti, cestou nakupil, nakrmil najmladsiu, ja som zatial poupratovala cely dom a mame pohodu.najdolezitejsie, co tu jedna mamina povedala, ze dakovat chvalit.tak samozrejme sa mu dostalo uznania.a nakoniec povedal: nepoalala si ziaden email? Tak som sa konecne aj usmiala.uvidime ako to bude, ale rozvod nepripada v uvahu a zit treba tak nech si ten zivot uzivame nie prezivame.
dakujem za nastartovanie