icon

Ako nájsť spravodlivosť po rozvode a pomôcť deťom?

marika156
18. feb 2026

Ahojte.Mam po rozvode už 6 mesiacov,môj ex sa nechcel odsťahovať a kvôli hádkam ktoré už narúšali aj deti som si našla 3 izbový byt a chcela som si tam deti zobrať,deti nechceli sa odsťahovať a môj ex si myslel že zostanem s ním,on odísť nechcel.Kedze som si našla priateľa a bývalá s ním moje deti to vnímali ako prekážku byť somnou kvôli ex ktorý im dával rozumové vedomosti ohľadom toho aby získal majetok.Teraz je to už pol roka a stále si narokuje na všetko v dome a deti psychicky vydiera aby netravili somnou čas a dokonca aj môj otec na ktorého je písaný dom je proti mne kvôli priateľovi.Pri rozvode som nemala inú možnosť ako zveriť deti otcovi keďže už na kuratele bol problém že oni s priateľom bývať nechcú a chcu zostať v domácom prostredí.Ja som ten dom kúpila a celý život na ten dom robila.Prepisany bol na môjho otca keďže sme spravili závet na deti aj kvôli ex aby to nezneužil voči nám všetkým.Teraz vsak vidím ako sa o deti nestará a deti trpia,najmenší je alergik všade má plesne dokonca povedal že priateľ tam nemá čo hľadať lebo ho vyvedie políciou,mám dve práce platím výživné a deti skoro ani nevidím kvôli tomu.Poradte mi čo v tejto situácii.

Strana
z2
alenka58
18. feb 2026
@anonym_2ae02a

Nikdy v živote by som sa nevzdala detí. Prepáč, ale si fakt sprostá že si sa odsťahovala od detí. Píšeš že dom je tvoj len písané na otca, mala si ostať vo svojom dome s deťmi a exmanžela vyhodiť z domu.

@anonym_2ae02a ja mám pocit že ona by aj zostala v dome, ale tam by si nemohla nasťahovať priateľa, kvôli deťom a otcovi

anonym_0b6e88
18. feb 2026
@januska12323

Áno opustila si deti kvôli frajerovi nech si to budeš akokoľvek prikrášľovať. Tiež by som radšej ostala doma s otcom, ktorý nikoho nemá.

@januska12323 Ty riadne prekrúcaš. Neopustila deti kvôli frajerovi, ale kvôli situácii, ktorá sa diala, jej deti nechceli ísť bývať k nej a určite urobila dobre, že odišla, pretože zotrvávať vo vzťahu kvôli deťom s mužom, ktorý je naničhodný, tak to by bola najväčšia blbosť. Je normálne, že má nového partnera, ja jej to prajem, lebo každý, či už rozvedený alebo " detný" človek má právo na šťastie, na nový život s novým partnerom. A ešte jedna poznámka - deti nie sú u každého prioritou !

@marika156 Podaj si návrh na súd o zverenie detí do svojej starostlivosti, opíš súdu všetky skutočnosti, prilož dôkazy, s deťmi sa skús skontaktovať .. zatiahni do toho procesu aj sociálku a opäť to isté. Na tom súde rieš aj ten dom, ktorý náleží tebe - čiže aj tieto majetkové pomery. Držím palce.

enmery
18. feb 2026

@anonym_0b6e88 Ak pre mňa deti nie sú prioritou, tak si ich nerobím. Priateľa jej nikto nezazlieva, ale mala s ním len randiť a postupne zoznamovať s deťmi, ex vykopnúť z domu a bolo by všetko ok. V ich malých detských dušiach ich matka nechce. Ty chápeš čo to urobí s človekom, nebyť chcený matkou do konca ich života? Plus toxický vzťah rodičov, rozvod. To je akoby sa proti tebe postavil celý svet a povedal ti, že si na hovno a nechceme ťa. Všetky miliardy ľudí by ťa zahnali do kúta a toto by ti povedali. Pre malé deti je rodič a zvlášť matka v istom veku celý svet.

som_realistka
18. feb 2026

@marika156 Píšeš, že si kúpila dom. Pred manželstvom? Ak áno, tak prečo si ho napísala na otca? A teda ak je aj dom písaný na Tvojho otca, po rozvode si si ho mala prepísať na seba, ex vykopnúť z domu a zostať bývať s deťmi. A až po uprataní bordelu, riešiť nového chlapa.

anonym_6f5a1f
18. feb 2026

Aj moja prvá myšlienka bola vymenila si deti za frajera.
Nemám najmenšie pochyby o tom, že ex bol idiot, ale ty si sa nezachovala strategicky … nie každý je Einstein… odniesli si to deti

cacianka
19. feb 2026

Kedy si kúpila dom, zaplatila ho a z akých peňazí?

anonym_7280ba
19. feb 2026

6 meaiacov si rozvedena a priatela mas ako dlho? Chapem to tak, ze uz pocas rozvodoveho konania si uz mala priatela. Ty nevies ako dostat ex z tvojho domu? Zeby sudnym prikazom? Dalsia vec, tvoj otec drzi stranu exzatovi, nemal by byt na tvojej strane? Stalo sa tam nieco co si nam zatajila?

arek00
19. feb 2026

Tazko tu teoretizovat, ked autorka neuviedla podrobnosti. Iba vieme to, ze deti na 100% dostane ten, kto ich chce a nedostane ich ten, čo nechce. Podla mna si buchla sampanske po rozvode a hio konik priama ciara s priatelom novy zivot. Lenze s majetkom/domom to asi tiez nebude vsetko tak ako tvrdis... a teraz mas obrovsky problem.

anonym_2ae02a
19. feb 2026
@alenka58

@anonym_2ae02a ja mám pocit že ona by aj zostala v dome, ale tam by si nemohla nasťahovať priateľa, kvôli deťom a otcovi

@alenka58 Tak ale hádam deti sú dôležitejsie než priateľ. Stačí dať tomu čas, deti by si zvykli že rodičia sa rozviedli. Potom by mohla riešiť nového chlapa.

mk22
19. feb 2026

Naco si utekala zit s ďalším chlapom??
Ty si matka, mas dve deti, mas za ne zodpovednosť.
V očiach deti si ich jednoducho sklamala, odišla, vymenila ich za frajera.

Zo svojho domu si nemala odist a uz vôbec nie od deti.

Frajer mal počkať.

stanislavicenka
19. feb 2026

@marika156 ja by som pri rozvode tiez nesla do spolocneho byvania s inym muzom.

anonym_4b1d72
19. feb 2026

@marika156 co robit? Vrátiť sa do domu, bez frajera, a exa vyhodiť, ked sa on vyhráža s policiou, mozes aj ty. Kvoli deťom by som dala do toho všetko. Frajer na teba počká, ak bude chciet.

anonym_2c9e0f
19. feb 2026
@marika156

@hopatko nie nevzdala som sa kvôli priateľovi ale kvôli bývaniu,neviem prečo si to takto každý vykladala.Ja som si našla byť v ktorom mali byť aj moje deti ale iní si vybrali domáce bývanie doma....kde vyrastali.Preto som sa nemohla vrátiť domov.A čo sa týka priateľa áno bývam s ním a teraz čo je na Tom?

@marika156 tak preco hned byvas s chlapom preco si nedopriala detom byvat len ty a deti? Zrejme si si vybrala aj teraz viac riesis dom ako deti

anonym_518cfc
19. feb 2026
arek00
19. feb 2026
@anonym_518cfc

Ty budeš celkovo taká typická socka, že

@anonym_518cfc mmmmmmmm, mozno takych ludi ojebkala viac a za to kupila ten dom, co napisala na otca. No co sa z nej vyklulo... toto dalo autorku poriadne dole. Sice tam nie je uvedene ci to napravila...takze sa mozeme len domnievat.

arek00
19. feb 2026

@marika156 vratila si peniaze za ten telefon??? Vyjadri sa 🤔

anonym_c4495f
19. feb 2026

@marika156 Ja tomu nerozumeim, vsak dom je pisany na tvojho otca. Takze nech ho z domu vyhodi a ty byvaj s detmi v dome, alebo som nieco prehliadol?

Strana
z2