icon

AKo napísať dohodu o výživnom pri rozchode?

nikola3000
7. júl 2019

Ahojte žienky chcem sa vás spýtať.. S priateľom sa rozchádzame, máme dvojmesačnú dcérku a nechcem riešiť cez súd výživné a starostlivosť keďže sa vieme dohodnúť normálne. No chcem mať napísanú dohodu o tom. Len neviem ako ju mám spísať.. Nieje tu nejaká dobrá duša ktorá by mi pomohla?

pribinak
•
7. júl 2019

Tu je to napisane celkom fajn, pre kazd pripad si to ale dajte potvrdit sudom. Ak by sa čokoľvek dialo ste OBAJA chránení a navyse ak by si raz musel vymáhať peniaze - vyzivne tak dohoda bez sudu je zbytočná, nema ziadnu právnu vahu

https://www.vzory-zmluv-zadarmo.sk/rodina-domac...

safranca15
•
7. júl 2019

my sme boli u notara tam sme podpisali papiere o vyzivnom a stretavani len moja ma 5r no papiere o tom sme museli mat uz vytlacene on nam iba podpis potvrdil

mondolina
•
7. júl 2019

@nikola3000
Súd nie je nič strašidelné keď ste dopredu dohodnutí, do budúcna má oveľa väčšiu váhu dohoda potvrdená súdom ako len " dohoda". Tou sa v prípade problémov môžeš len oháňať.

ketrint
•
7. júl 2019

Ahoj, ja mám takú dohodu spísanu od právnika, potom to išlo na súd kvôli pečiatke... Boli sme obaja dohodnutí, ale potrebovala som to mať na papieri. 😉 pohladam to a môžem poslať... Sú tam dôležité veci, ktoré by ma nenapadlo uviest, tak som rada, že on ich tam doplnil.

liwka
•
7. júl 2019

Pripadne behni na upsvar na kuratelu, tam ti poradia. Ak ste dohodnutí, je to už len formalita a aj pojednávanie bude trvať len chvíľočku. 😉