icon

Ako naučiť chlapa po sebe upratovať?

vevulka10
27. feb 2014

Baby, mám takú trošku blbú otázku asi, ale zaujímalo by ma či sa to niektorej podarilo a akým spôsobom 😎 môj chlap dokáže za sebou nechať spúšť a úplne to ignorovať... 🙂

mirka414
27. feb 2014

@vevulka10 ja som nechala mojho tri dni samého z dcerkou,cez skype som ich kontrolovala a našla som ich ešte o 11:30 v pyžame,tak som vzala chlapčeka o ktorého som sa starala,naložila som ho na inv.vozik a sadla na autobus a podho ku nám domov.nakričala som na nich a povedala som ,že ak dom nebude v nedelu čistý,dcerka pripravená,umytá,okúpanà tak nech si ma neželajú a vypla som skype a nechala ich do nedele večera uplne samých.vrátila som sa do čisteho domu a aj k vonavej dcerke 🙂 a potom som povolila manželovi obojok a pustila som ho v sobotu na polovnícku výstavu.:D

tinacho
27. feb 2014

@bullinka Presne aj u nás sa veci ,,skladajú,, tak že po prvom oblečení sa musia prať lebo pri otvorení skrine musíš mať štyri ruky aby ťa ten nával čo vypadáva zo skrine neprizabil a potom ani pán boh nevie čo je čisté 😠 😠 😠 😠 😠

veva45
27. feb 2014

@pea87 mas uplnu pravdu.... moj muz je jedinacik a ked prideme k svokre a ona upratuje co mu od riti odpadne mna ide roztrhnut.... a ked po nom nesprace nadava ze ma neporiadok.... 🤐

tinacho
27. feb 2014

@eeffka tak s tým stoličkárom si ma pobavil. Môj je asi uzemnený lebo ten to necháva na zemi a potom si pes robí z toho brloh a roznesie ponožky a trenírky po celom dome, že keby ti prišla návšteva tak neviem čo si pomyslí 😝

anavila
27. feb 2014

@vevulka10 to aj mňa vytáča...stopy sú všade, otvorí pivo, vrchnák nechá na linke aj s otváračom presne v neporušenej polohe, ponozky pri posteli....veci vešia na police...áno, aj to sa dá, to by si pozerala!!! 😀 😀 😀 chodi na čokoládu do špajze a ja už len nájdem prázdny obal na strede police, mimochodom, vsetko je upratane, je tam čisto ale to vobec nevadi, ze to tam "kričí"- DAJ MA DO KOŠA!!! tiež ma to vie vytočiť do nepríčetna. Taktiež prázdny obal od syra karička v chladničke, možno žije v rozprávke a dúfa, že sa tam ten syr namnoží a zas bude plná...ktovie 😒 😒 😒 netreba sa rozčuľovať, treba ho milovať 🙂

haslerka27
27. feb 2014

ja som rezignovala

monita662
27. feb 2014

@vevulka10 ..uplne chapem tvoje obcasne zachvaty 😀 ja to mam doma tiez ..nie je to extrem ale tiez to nepochopim ..sme spolu 5 rokov a 5 rokov mu opakujem to iste dookola...2 veci len...ze tanier sa odklada do dresu a oblecenie spinave do pradelnika nie vedla!!! podla teba to chape? no nechape!!! 😀 😀 ale unas funguje to ked mu pekne poviem ..zlatko das tie veci do pradelnika prosim? alebo...zlatko das ten tanier do dresu? a ako keby zazrakom to spravi ...a zakazdym mu musim povedat ..tak isto ..to je ako s detmi :D poviem mu ty povysavaj ja umyjem riad ...uloz veci v spajzi ja utrem prach ...a spraviiiiiiii....niekedy ma namietky typu : potom neskor ..teraz sa mi nechce ...dopozeram film....ja aj pockam 😀 taku pol hodinku-hodinku (podla nalady 😀 ) no ked vidim ze sa nehybe ..zvysim hlas :D alebo vypnem telku...preboha ziadame ich o sekundove par minutove zalezitosti a nechapu to...inak ja mam uzastneho muza ...stara sa o nas lubi nas pozorny je ..ja by som aj povedala ze je uplne dokonaly vo vsetkom...az natooto odkladanie posebe ..co uz ...nejaku zlu vlastnost predsa musi mat ...a nech ma ...hlavne ze mi nepije a nerobi ine somariny 🙂 drzim palce...skus aj ty ist nanho peknym slovom 🙂

nika1020
27. feb 2014

Chlap je bud upratovac a berie to ako normalnu vec a bez diskusie alebo bordelar...poriadok larom farom križom kražom...stara pravda ..odsledovane..skusenosti..
Sledujem niektorych kolegov v robote co maju po stole..;humus..salky..prach...pouzite hyg.vreckovky..obliaty pocitac..ohryzok na papieroch s kt.pracuju....alebo su aj taki kultivovani.
Mat doma bordelara..Mne by to islo na nervy..to je choroba..podla mna sa to nezmeni..Chvalabohu toto doma nemam a nemusim to riesit..az na obcas ponozky za gaucom ..zevraj sa vetraju..Mne sa rozum zastavuje z tych chlapskych uvah...dovodov..ale vzdy ich "po vyvetrani" odlozi..
Inak doma upratujeme obaja....chvalapanubohu..inak neviem co s takym??...,

vevulka10
autor
27. feb 2014

😀 niektoré príspevky sú fakt že za sto bodov!

anavila
28. feb 2014

@monita662 presne aj ten moj je inak uzasny, len to upratovanie a ma este jednu zlu vlastnost- NEDOCHVILNOST, aj ja sa mu snazim 5 krat pekne povedat, a on: HEJ HEJ, už idem, HEJ HEJ uz spravim...a nič...sedi a kuka telku...ale ked vrieskam, vtedy to funguje, takze u nas je to naopak. 😀 😀 😀

nika1020
28. feb 2014

@vevulka10 ...
Mas pravdu mne sa pacil prispevok o vesani veci v policiach skríň .. Ze aj to sa dá...
a zaujimave riesenie je pobalit tricko alebo odlozene ponozky chlapovi do roboty do tasky s notbookom...
no sto bodove napady....

mimake
28. feb 2014

@nika1020 Ale ked to pomaha? 😀 Niektorym muzom treba nazorne ukazat co za blbosti robia 😉 u nas to funguje perfektne 🙂

cerez
28. feb 2014

@petuska1245 No ja si to nemyslím, že je to najjednoduchšia vec na svete. Keby to bola pravda, nemali by s tým chlapi veľký problém. Ináč, ukladanie oblečenia do skrine a udržiavať poriadok nie je stará škola. Je to len o poriadku. Kto s tým nemá problém, tak to robí. Ten kto to nevie, sa takýmto veciam vyhýba. Je to prejav pohodlnosti. Ináč, tak ako matka tak otec sú do budúcna vzorom pre svoje deti. Tak to aby žena nič iné nerobila, len za všetkých doma ukladala handry do skrine.

cerez
28. feb 2014

@petuska1245 Reagujem na tvoj príspevok o niečo nižšie. Na prvé som ti reagovala na "starú školu" a že je to najjednoduchšia vec. V druhom o niečo nižšie už píšeš, že mu to tak nejde ako tebe. Tak sa pýtam: "skutočne je to najjednoduchšia vec?". Aj môj muž mi so všetkým pomáha. Ale dnes už nemá byť rozdiel, toto je čisto ženská záležitosť a toto čisto mužská. Každý chodí do práce. Deti sú tiež spoločné. Bývať v byte-dome má slúžiť každému, aby sa cítil dobre. Tak pekne spoločne a hlavne rešpektovať.

petuska1245
28. feb 2014

Tak milé dámy, @cerez a aj všetky ostatné čo sa do mňa obúvate, ak ste si nevšimli začala som reagovať kvôli príspevku v ktorom odznelo "ozehlim a co si do dvoch dni neodlozi do skrine hadzem do smetiaka..." Ako idete mi tu niečo písať o tom že je to vzorom pre svoje deti tak keď budú vidieť odmalička vydieranie to tiež nie je nič moc, a ďalšia vec je tá, že som nenapísala že je to najjednoduchšia vec na svete, ale z domácich prác, keďže je to prádlo už ožehlené a poskladané tak je úbohé aby žena sa vyhrážala mužovi o to aby to odložil lebo mu to vyhodí, tak ako prepáčte ale ak už urobí toto všetko tak to môže aj odložiť a nie vyhrážať sa 😀

googlinqa
28. feb 2014

tu pekné slovo nestačí, treba ísť až do extrému, teda dať mužovi najavo, že ak sa nezmení, resp. nezačne sa viac snažiť o spoločnú domácnosť, odchádzaš ... a buď si uvedomí, alebo nie, mne osobne sa len toto osvedčilo, inak je to ako hrach na stenu hádzať, pre chlapa pokiaľ nejde o život, tak nejde o nič a buď mu za to stojíš, resp. stojíte alebo nie, nuž je to tak

jlp
28. feb 2014

mojej mame trvalo 20 rokov, kym naucila otca poskladat si veci, ked sa po prichode z prace prezlecie a aby si ich ulozil do skrine - dovtedy obliekal kreslo stylom operadlo na ruky ponozky, sedacia cast nohavice a tielka a operadlo chrbta kosela - no proste des hroza - teraz to caka mna s mojou polovickou, ale tak, snad to aj on casom zvladne

janinah
28. feb 2014

...poriadok je pre blbcov,inteligent zmätok zvládne...a teraz sa priznajte,chcete mať doma blbca? 🙂

cerez
28. feb 2014

@petuska1245 Neviem z akého dôvodu tu sumarizuješ nás všetkých. Mňa ostatné nezaujímajú. Vyjadrili názor, tak ako ty. Ja som reagovala na tvoju reakciu. No ty na moju nie. Vidím, že je to hra na slovíčka, takže bavíme sa o ukladaní, čiže o činnosti, čiže aj o domácich prácach. Vidím, že si vyberáš len to svoje.

kk77
28. feb 2014

Ahojte kocky, necitala som vas, len som si spomenula na jedno kamoskine vtipne riesenie jedneho problemu. Jej manzel vzdy hadzal ponozky do prania, tak ako ich vyzul, v takych gulickach, proste ich nevystrel. Ked to stale robil, tak mu ich jednoducho tak aj poprala a povesala! Cize pekne vedla seba na stojan poukladala mokre ponozkove gulicky. Asi si viete predstavit do akeho smradlaveho stavu vyschli. Neuverite, pochopil 😀 😀

petuska1245
1. mar 2014

@cerez pozri sa ja som napísala tiež len svoj názor tak ako ostatné a vidím že ho voláko neviete prehrýzť, ale je to váš problém nie môj, a ešte chcem podotknúť že ja som sa vyjadrovala len k ukladaniu vecí do skrine ktoré sú čisté a nie tie čo chlap vyzlečie..je tiež trápne že tu niektoré píšete že čo chlap vyzlečie tak si má odložiť do skrine podla mna tam patria čisté veci a nie špinavé. a stále sa budem aj napriek tvojim a ostatným narážkam držať svojho názoru že starať sa o veci je ženská práca (avšak ani raz som nepovedala, aby ich po ňom musela zbierať po byte) a viac sa k tomu vyjadrovať nebudem.

cerez
1. mar 2014

@petuska1245 S tebou sa nedá vôbec diskutovať. Nech ti to vydrží aj po pôrode. 🙂

mart1na26
1. mar 2014

Cavte kocky, mm mal chorobu otvorit si pivo alebo hocijaku plastovu flasku a vrchnak vzdy nechal na kuchynskej linke a otvorenu flasku z ktorej vyprchali bublinky /neznasam to/ . Ja som na kuchynu vazne chora a milujem poriadok a s tymto ma vazne vytacal, nepomohlo prosenie ani krik... tak inak.... povedala som mu , ze ked tych vrchnakov nazbieram 20 spravim mu s neho nahrdelnik a bude ho nosit 1cely den v robote.... Ma robotu v ktorej som si to mohla ustrazit 😉 takze som zbierala a zbierala a zakazdym som ho upozornovala... prenho to bola vazna sranda... ale co..? ked ich bolo 19 zrazu sa flasky zacali zatvarat a odkladat 😀 chlapi su jak male hrave steniatka 😉 ten moj urcite od tedy viem ze vsetko musim riesit kreativnejsie 😀

mima4
1. mar 2014

@petuska1245
ked budes mat 2-3 detičky a budes kmitat v domacnosti, plus zarezavat v praci... potom mozno zmenis nazor.
Vela zien kym nie su deti, skace okolo zadku muzovi..a potom po par rokoch zakladaju temy..ze uz padaju na hubu a ako ho naucit robit poriadok.

petuska1245
1. mar 2014

Moja starká mala 4 deti, a chlapa, s ktorým je doteraz a každý čo ich vidí tak vidí aj tú lásku v ich očiach ktorá nevyprchala...a o všetko sa dokázala vždy postarať sama.A to volakedy neboli takéto automatické práčky, umývačky riadov, žiadne plienky čo hneď zahodila, ale ona to musela pekne všetko prevárať a tiež chodila do práce...Zaujímavé že volakedy to ženy všetko zvládali...ale teraz? teraz ide ženám len o to aby mali čas si pol dňa na seba kidať kilo mejkapu a chodiť po kávičkach, diskotékach a potom ďalšieho pol dna prespať...ale mne niečo takéto nechýba, preto sa o svoju rodinku budem vedieť vždy postarať a budem to robiť s láskou tak ako moja starká @cerez @mima4

lyzzy
1. mar 2014

@petuska1245 .....a este si zabudla dodat ze aby mali cas sa tu na konikovi hadat pre blbosti.

Ako moj chlap po sebe upratuje,spinave veci hodi do kosa,smeti vynasa hned ako treba,zachod si po sebe umyje sam.
A ked nieco nahodou nespravi tak mu normalnym hlasom poviem...uprac si to po sebe.Hotovo,bodka.
Ake jednoduche vsak?

mima4
1. mar 2014

@petuska1245 mozem sa ta spytat na tvoj vek?

cerez
2. mar 2014

Keď sme boli len ja a môj muž, nebol problém. Času kopec a nik iný od teba nič nevyžadoval. Doma poriadok, všetko upratané, vyleštené, dokonca poriadok v skrini. Po pôrode sa všetko zmenilo. Zdravotné problémy s prvým dieťatkom a pooperačné bolesti po sekcii a dlhá rekonvalescencia. Do toho škola, práca, druhé dieťa, druhá škola manžela, práca a kopec nárokov od všetkých. Som rada, že mám uvarené, opraté a kde tu stihnem ožehliť. Behanie po krúžkov, učenie s dieťaťom, pevné nervy s mladším v období vzdoru a človek nevie, ako mu ten život uteká. O hračky sa ide človek zabiť, nestíha upratovať alebo okrikovať "haló ľudia, doma ste aj vy, ruky máte tiež, pomáhajte!" Tak toto je realita a nie niečo vysnívané. Milá jedna maminka, ja som mala tiež svoj sen a ver, že takýto nebol. Som rada, že zatiaľ stíham svoj život a aj keď ešte donedávna po prebdených nociach dokým nevyšli všetky zuby som sa dokázala usmiať na svoju rodinu. Som presvedčená, že všetky ktoré tu prispeli, vedia o čom to je a sami to zažili.

ivi163
2. mar 2014

je to easy - ked mu mama nevstepila zaklady, ty to uz neporiesis 😀

piuska
9. júl 2017

@michaelkanr dakujem krasne napisane vlieva mi tonadej 😉