icon

Ako navrhnúť partnerovi, aby prispieval na domácnosť?

4. jan 2025

Partner zije u mna v dome cca 10 mesiacov celu domácnosť elektrika, plyn, voda atd. platím ja.. odkedy bývame spolu dost sa to zvýšilo kedze sme uz dvaja … neviem ci je toto Ok … ale nechapem preco ho to nenapadne

rayla
6. jan 2025

@thunderdome Tak nieco na tých sockach mužoch pre tie ženy príťažlivé musí byť.. Otazne je, aké sú to ženy, však.. Nejakú fetku si dokáže kúpiť kazdy muz, no žena nejakej kvality to určite nebude...Takú by si chcel?

Cvičiť - je v tvojich silach, máš možnosť..Dobrá postava je jednoznačne atraktívna pre druhé pohlavie.. zvýšis svoje šance..

sevrin
6. jan 2025

@earlgrey zober ho na rande

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
kavasmliekom
6. jan 2025

@thunderdome a si pekný? Ako vyzeráš, čo vieš ponúknuť okrem toho, že si myslíš, že ťa nikto nechce? Čo si urobil preto, aby ti vzťah vydržal, aby si bol ten správny pre niekoho?
Mám kamaráta, už cez 20 rokov. On je taký, že sa hneď zaľúbi, stačí mu, ak sa žena na neho usmeje, už v nej vidí matku svojich detí, atď...ale má to jeden problém, je stále ako decko správaním, chodil by len na prechádzky, do kina, na diskotéky... romantik, snilek... Netrápi ho, že tá žena musí aj nakŕmiť rodinu, aj pozametať, dať prať, ísť na nákup, učiť sa s deťmi, aj si oddýchnuť...a čo robí zle, keď on ju pozve aj platí, aj sa snaží?? Už mal pomerne dlhý vzťah na neho...2 roky, no a išli spolu bývať, po 3 mesiacoch mi písal, že ho nechala, lebo nechcel sa vraj prispôsobiť, že ju dusil a nútil žiť. Ona pre neho bola nudná, on pre ňu až príliš akčný, bez "záväzkov, bez starostí"

humeyra
6. jan 2025

@thunderdome to o čom hovoríš už nie je celkom chémia, možno to tak začalo, že sa žena zaľúbila do násilníka, avšak na začiatku vzťahu sa tak prejavovať nemusel. Je mnoho statných manipulátorov so skúsenosťami, ktorí si ženu vedia dokonale podmaniť a najhoršie ak má žena s takými chlapmi už založenú rodinu a deti. Najsprávnejšia vec v takej chvíli je odísť, tam už tá chémia dávno vyhasla, lenže mnohokrát sú už tie ženy tak zmanipulované a oblbnuté, že žiaľ je už ťažké otvoriť im oči alebo sa boja...

kavasmliekom
6. jan 2025

@thunderdome ale áno, chémia je dôležitá.

maximiliana
6. jan 2025

@earlgrey myslim, ze v jeho pripade by tam mohli byt aj vybuchujuce reakcie, ale s jeho fnukanim by si tu chemiu rychlo prehodnotila 😂😂 ja by som ho isto ubila panvicou na prvom rande, keby sa zacal lutovat

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
thunderdome
Autor odpoveď zmazal
humeyra
6. jan 2025

@thunderdome heeej, no počkať 😅 niekoľkokrát si sa spýtal, prečo niektoré ženy s takými typmi mužov žijú, tak som na to odpovedala svojím názorom. Nebolo to myslené tak, aby si si z tých manipulátorov bral príklad. To sa dúfam chápeme

rayla
6. jan 2025

@thunderdome Treba sa spýtať takej ženy, čo s takými individuami žije, čo ju priťahuje. Ale normálna žena s takýmto chlapom nebude.

Ano, chémia je dôležitá.. ale nie len ona je podstatna.. veľa žien priťahujú muži, ktorí majú zmysel pre humor, berú život s nadhľadom, veľa žien priťahuje úspech, výnimočná inteligencia, iné zase svaly, láska k zvieratám.. môže to byť čokoľvek..

sevrin
6. jan 2025

Toto je nekonečný príbeh. Pozrite si dátum toho príspevku 😂

rayla
6. jan 2025

@sevrin Fiiiha...To ho to trápi už poriadne dlho

earlgrey
7. jan 2025

@sevrin Daj pokoj 🙄

earlgrey
7. jan 2025

@maximiliana Tak ono zmýšlanie niektorých ľudí ťažko chápať...ak by ľudia mali okolo seba viac autistov, možno by sa do ich situácie vedeli vžiť...oni za to nemôžu, že majú myšlienky, aké majú...určite to nie je na smiech a vlastne im aj ťažko niečo z hláv vyhovoríš...

heidi4
7. jan 2025

Autorka, co nove? Uz si mu to povedala?

humeyra
7. jan 2025

@earlgrey úplne s tebou súhlasím a je pekné, že je tu niekto, kto sa tých ľudí vie zastať, klobúk dole 🙂... Keď niekoho otravujú príspevky od @thunderdome, nechápem, prečo si ich teda vôbec číta a venuje im čas. Nie je nič jednoduchšie ako ich proste ignorovať. A nie útočiť a vysmievať sa z človeka, ktorý proste nemôže za to, že sa narodil ako autista. A navyše podaktorí sa tu doňho naozaj dosť navážajú a vysmievajú sa z neho, no on na nich nereaguje žiadnou agresivitou ani protiútokom, čo tiež o niečom svedčí

thunderdome
Autor odpoveď zmazal
earlgrey
7. jan 2025

@humeyra Áno, ja som kľudný človek, málo čo má vie vytočiť, ale tu na MK ma dosť vytáčajú posmešky, odsudzovanie atď. Každý má na výber, buď sa s takým človekom bavím alebo nie.

sevrin
7. jan 2025

Veru veru, majú to ťažké niektorí tí údajní autisti

humeyra
7. jan 2025

@sevrin prečo "údajní"? Tým príspevkom si práveže len potvrdil, že je to "pravý" autista. Oni majú problém porozumieť tomu, čo ostatní cítia a ako rozmýšľajú, do značnej miery im chýba empatia. Nevedia sa vcítiť do druhých ľudí, nedokážu ich úplne pochopiť, preto konajú tak bizarne (ako napr v tom príspevku, čo si pridal 😂🤣) ... A áno, majú to ťažké, rovnako ako to majú ťažké aj ľudia okolo nich no 🤷

earlgrey
7. jan 2025

@sevrin A čo? ja tiež keď sedím na záchode a kadim a niekto mi napíše, čo robím, tak napíšem, že práve sa na záchode vyprázdňujem 🤣 úprimnosť nadovšetko...a ak niekomu vadí, že je človek úprimný, nech sa ma nepýta, čo robím...keď nevie prijať realitu...ja okolo omáčiek nechodím a keď seriem a niekto sa ma opýta, čo robím, tak napíšem, čo robím 🤣🤣🤣

kavasmliekom
7. jan 2025

@earlgrey pri sraní s mobilom 😅😅

earlgrey
7. jan 2025

@kavasmliekom V rukavičkách 🤣 tak sa netvárme, že nikto nechodí s mobilom na záchod 🤣

sevrin
7. jan 2025

@earlgrey úprimnosť nadovšetko, to oceňujem 😉
@humeyra to je len nepatrná špička ľadovca. Ale keď niekoho matka vyhodí z bytu lebo už nemá nervy na jeho prúsery, tak to nebude len o autizme.

humeyra
7. jan 2025

@sevrin to neriešim, ja ho nepoznám, nemám ako vedieť o jeho prúseroch. Reagovala som len na príspevky tu; to je to jediné z čoho môžem súdiť... V každom prípade, je vidno, že je proste "iný"... Ak ho poznáš a vieš o ňom viac, tak okej, môžeš mať pravdu, nehádam sa.

klotildabazarik
7. jan 2025

@jaja20 skor ona co je za kravu😂

rayla
8. jan 2025

@sevrin Vieš, ono nemusí byť chýba len v ňom.. Život s autistom nie je jednoduchý a dovolím si tvrdiť, že vychovať také dieťa chce nie len trpezlivosť, zásadovosť, ale hlavne aj nejakú tú inteligenciu, vzdelanie a chuť dostať z toho človeka to najlepšie, čo sa dá. A na to treba neskutočne veľa energie, nedokáže to hocikto. No a nevieme ako a či sa mu rodičia dostatočne venovali. Takého človeka treba normálne naučiť reagovať na druhých ľudí, naučiť správať sa v určitých situáciách bez ohľadu na pocity a vysvetľovať, vysvetľovať.. Vyhodiť z bytu je najjednoduchšie.. A on sám si teraz nedokáže poradiť..

klip0
8. jan 2025

Autorka ako to dopadlo? Povedala si mu niečo ?

sevrin
8. jan 2025

@rayla a čo by si povedala na takého, čo každú výplatu rozfláka tak, že si po týždni musí požičiavať od kolegov, aby si nakúpil kilá klobás a potom do tretej nad ránom vyžieral pred TV? A na druhý deň ide vyberať kontajnery, aby mal na večeru na dva rožky a tri kolieska salámy.