Ako navrhnúť partnerovi, aby prispieval na domácnosť?
Partner zije u mna v dome cca 10 mesiacov celu domácnosť elektrika, plyn, voda atd. platím ja.. odkedy bývame spolu dost sa to zvýšilo kedze sme uz dvaja … neviem ci je toto Ok … ale nechapem preco ho to nenapadne
@enmery ja som si len tak nahmatkovo dala do hľadania ze priatel chce by som platila najom a vsade rady ani za toho😂😂😂
@prasiatko30 keby tu napisal muz, taktiež napíšem, aby platila aj žena polovicu nákladov. Písala som to vždy, v každej diskusii. Co som písala, aby mu neplatila hypo.
Moja mama mala takéhoto priateľa,že nič jej neplatil, len sa priživoval a za 2 roky si pekne takto našetril na nové auto...
Každý vie, že za bývanie sa platí, len ťa využíva. Treba mu dať číslo účtu a sumu, ktorú chces každý mesiac na domácnosť a hneď zistíš ako ťa ľúbi...
Veď je dospelý, musí vedieť, že ak sa v dome svieti aj kúri, niekto to musi zaplatiť nie? Či mu to nedošlo do hlavy? 😳
@misterunderhill Ty si brutálne skúsená. Odporučiť tlačiť dospelého človeka zachovať sa správne, je čisté terno do života. Pokojne si takých ber domov aj všetkých a prevychovávaj alebo sponzoruj. A sem tam nám príď napísať, aké sme my neskúsené.🫠
@enmery 10 mesiacov spolu žili, z nejakého dôvodu. Asi ti uplne ale že uplne unika dovod. Taketo 'kamaratky' su len za trest
@misterunderhill Tebe asi uniká, že dospelý chlap, ktorý by mal byť raz starostlivý otcom a manželom, takúto vec má vedieť a sám bez tlačenia nahodiť a vyriešiť. A nie, že ty ako "neskutočne skusena" ideš radiť dospelej žene, aby ho prevychovávala a nebodaj do niečoho tlačila. Potom si otvor témy, kde matky s deckom sú na materskej a geroj jej účtu do posledného centu. A ona ma len materskú. To ty si na nezaplatenie. Radšej v tejto téme fakt neraď a ako hovorím, vezmi si týchto všetkých domov a vychovávaj a tlač. Musia mať bohovskyú komunikáciu vo vzťahu, keď to ani pred spoločným sťahovaním neriešili. Vyzrelosť level 1000.
@enmery aha takže zrazu je to jeho chyba ? Po 10m ? Hlavne, ze sa tu zienka obracia ako to riešiť, ale ty mas hned vinnika... Nonsens
@thunderdome Neriesim, či máš zenu.. len ma zaujíma, prečo ťa hneď vyhodia a či nemôžeš na sebe v tomto smere trochu popracovať.. bude sa ti ľahšie žiť..
@rayla
@earlgrey
No ja si nemyslím, že uňho je to len autizmus. Ja som robila s babou autistkou a bola neskutočne šikovná. Myslím, že on má všetky témy na svojej stene. Aj tam písal, že chápe pomalšie, vždy je pod normou atď a preto ho vždy vyhodia.ale píše lepšie ako podstatná časť koníka. Zameral sa na manuálne práce a stresové. Možno by to chcelo hľadať v inom smere.
Môžem ísť k Tebe bývať 🥹?
To nie sú len náklady za energie, vodu. To sú aj smeti, daň, poistka a iné + opotrebovanie nehnuteľnosti, spotrebičov atď.
A aj spätne za tých 10 mesiacov by mal niečo prispieť…
A napadnúť ho to napadlo, len mu to takto vyhovuje.
@enmery Ano, čítala som, že je autista.. ale presne, to predsa neznamená automaticky stratu práce...preto píšem, že sa dá na sebe pracovať, aby si tu prácu aj udržal.. možno fakt, keby sa zameral na to, v čom je dobrý, alebo sa cielene zlepšoval v oblasti, kde je šikovný.. aj autisti sú šikovní ľudia.. neviem teda, v akom spektre on je, ale podľa toho, že píše tak, ako píše, sa mi nezdá, že by bol úplne nanič a musel takto žiť..
@thunderdome Čo ja viem.. neberies to príliš tragicky? Ženy nepriťahuju muži, ktorí sa stále cítia pre niečo ukrivdení.. Mám kamarátov, čo sú sami, bez frajeriek. A to už sme dávno v strednom veku. Tam je to dosť aj o tej povahe, a ich predstava, čo musí žena splnat: musí byť štíhla, krásna, vysoká, bezdetná a najmenej jadrová fyzička, zaroven šikovná v domácich pracach.. nereálne... Oni sami nespĺňajú ani polovicu z toho..
Inak super, ten preukaz, snáď sa ti zadari, držím palce.
@thunderdome a koľko už máš nasporené teda?
Ako si to vyriesila nakoniec?
Veď chlapcovi sa to oplatí, dobre to má vyrátané toho sa neboj, tito prizivnici to vedia ako ušetriť, a ty blba mu toto tolerujes, vieš kde je chyba? V tebe a len v tebe, už si to vyriešila či čakáš, že samo to vyrieši? Poviem pozri platím toľko a toľko ideme napol a koniec debaty
@thunderdome najskaredsi nevieme posudit, ale jeden z najotravnejsich urcite
@thunderdome Veď začni cvičiť.. to ti len pridá na príťažlivosti.. vypracované bicepsy viac zaujmu ženu ako to, či vieš povysávať..
@thunderdome Heeej kamarát, čo sa deje? Nebuď nahnevaný na ženy na MK..to, že si v živote stretol také ženy, neznamená, že všetky sme také...ja osobne kašlem aj na bicepsy a peniaze a neviem čo...ale proste tam musí byť chémia a ak nie je, tak muž môže mať aj milióny alebo vyzerať ako Brad Pitt či kto je teraz "idolom" žien 😀

@prasiatko30 Hej?Neviem o tom, že by som sa ja zhrozila. Platiť energie a stravu je normálne. Komu sa to nepáči, môže ísť pod most. Pamätám si len jednu tému, kde nejaký chcel platiť okrem energií a stravy polku hypo pritom byt bol len naňho. A áno, to je hajzel.