icon

Ako nestratiť zmysel života počas dlhodobej izolácie?

10. feb 2025

Čo je vašim zmyslom života?viete si predstaviť byť 10 rokov doma na RD v izolacii od sveta kontakt len s manzelom...co robit, aby som nezblbla.do prace este zatial nemozem ist

Strana
z3
adaluc338
12. feb 2025

Chapem ta, tiez mam pocit ze ludia su utiahnuty, rozbehany. Mam jednu kamaratku zo strednej skoly este....kazde stretnutie odkladame lebo furt niekam uteka, nema cas, dovolenkuje....este nema dieta. Okrem toho vsetky kamaratky zmizli ako som ja zostala na RD, ani oni este nemaju deti. Sice 3 roky som bola na RD ale tiez som sa citila byt izolovana. No a rodina? To vzdy bolo a zasa ste chory, tak radcej nejdeme, ved vyliecte sa a ozvyte sa, az som to prestala riesit. Nastupila som do prace a bolo to ovela ovela lepsie..az obcas zaplacem za pracou ..teraz som zasa na RD a tiez to namna dolieha. Ako pises na ihrisku nikto....alebo to slubne ved nabuduce uz zakocikujeme spolu aj si vymenime cisla ale potom to zhaslo..... Skus najst niake hobby, ja si oblubujem malovanie podla cisiel.... Alebo citanie knih. Ochvilku ide jar uz planujem v mysli zahradku.

kika845
12. feb 2025

Drzim ti palce, toto musi riesit kazda mamina po materskej ako sklbit skoly, skolky s pracou, mate tam asi trochu horsiu obciansku vybavenost, ked si tu tusim pisala ze mesto je vzdialene 40 km,
ale u teba kedze tema sa vola takto to uz bude vazne, ja by som toto nedokazala byt 10 rokov doma, ani sa ti necudujem,
tak ak si soferka mozno este nejako to obehat, keby ti ho do buducna vzali aspon do druhej dediny
a aj ti aspon predlzili rodicak, ked do skolky nezobrali?

autor
12. feb 2025

@kika845 mesto máme 20km.ale aj keď je okresné je malé.nemá jasle ani súkromné škôlky.také väčšie je tých 40km.do škôlky by sa od septembra mala dostať aspoň tak minulý rok bolo povedané.ale nič nie je isté, kým nemám na papieri.mám starsatliviať o dieťa do 6 rokov.odvody platí štát, ale nič nedostávam.

autor
12. feb 2025

@adaluc338 hej samé výhovorky preto sa nemôžeme stretnúť.ako sme prišli do domu, prídeme pozrieť na dom.už sme tu rok a pol a len sľuby.nikoho nedonútim, keď nechce.čítam rada, no akosi som prestala.to maľovanie som chcela skúsiť už ored rokmi, ale zabudla som nato.ďakujem za pripomenutie.

kika845
12. feb 2025

A preco ti nepredlzili ked ti ho nedali do skolky?
Ci nesplnalo podmienku dovrsenia 3 rokov do augusta? Lebo ak do augusta dovrsilo 3 roky a mala si zamietave stanovisko zo spadovej skolky mala by si mat narok na predlzeny rodicak po novom.

autor
12. feb 2025

@kika845 nie nemala do augusta 3.až v novembri

Strana
z3