icon

Ako nezabiť muža

lila1988
15. okt 2018

Baby, v poslednej dobe stale vrieskam po muzovi, je mi to luto, ale ked on ma tak neskutocne vie vytacat, ze to nie je snad mozne. Samozrejme, ze ma nahnevaju blbosti, ale moje vytacanie je uz prekypenie pohara. Napr. dnes. V noci isiel so psom, dohodli sme sa, ze vynesie domov zeleninu z auta, rano pozeram do chladnicky, ona prazdna. Kedze sme dostali cukety, vravim mu, aby mi najvacsiu hodil do auta, ze tu dam rodicom, lebo to nemame sancu spracovat. Otvorim auto, tam najmensie, pritom cuketu ani neje, cize tam nebol umysel si ju nechat. Mal sa zastavit za jednym panom, ktoremu som volala, ze za 15 minut za nim pride, on sa cestou zastavil u ineho znameho a este mi zlozil, ked som mu vynadala, ze je nezodpovedny. Co s nim, zijeme spolu 10 rokov, takto ma nikdy nestval.

nene05
16. okt 2018

Ja napisem len tolko, ze nech sa potom chlapi necuduju, ze ich zeny nemaju na nich dost casu, nemaju dost casu na seba, v 40ke chodi zena na seba total zabuda, chodi neupravena, strhana, unavena, demotivovana, viac hundru, ako sa tesoa zo zivota, ked im pomaly musia pripominat aj to, aby si zadok utreli, ak im to radsej uz aj rovno nespravit, lebo vsak je chlap, ma pravo zabudat, tak co ak aj na toto zabudol. Aaaa za vela si mozu zeny, pokial budu take, co toto vsetko zlahcuju, behaju kolo chlapov ako sluzky, resp.aj ony su lajdacky, tak to bude stale tak. Je to aj hlboko zakorenene. Kedysi bola ulohou zeny len domacnost, detom sa absolitne nevenovalo tolko casu ako teraz, do prace chodili len muzi. Ale teraz? Teraz je na zenu tolko kladene, dokonala domacnost, dokonale deti, dokonala praca, mat co najviac aktivit a muz si mysli, ze jeho ulohou je zas len a len praca. Zena musi mysliet za vsetkych, predvidat, riesit, pripominat, zas pripominat aaj este raz pripomianat, prosit, prosit, prosit, fakt sa necudujem, ked po ulici vidim kracat znicenu 40rocnu zenu s mastnymi vlasmi. Keby ti chlapi aspon zarabali tolko, ze by zena nemusela este aj nad financiani rozmyslat, riesit ako vyjst, co moze kupit, co nie, ako co najviac usetrit. Chlapi su zvacsa velke deti, ktorym uz ale nadat nemozes, lebo by to ich ego nezvladlo. Nemozes prosit, nemozes prikazovat, nemozes nadavat, ale ani necakaj, ze ho to napadne sameho a nieco spravi sam od seba... A naozaj cest vynimkam, existuju chlapi, uvedomelejsi, no nie kazda ma stastie na takeho. Niektore zeny neriesia, nepoznaju nic ine, nemyslia, ani ony neriesia, ale take, co mozno zivot inak vnimaju, chcu dosiahnut viac, takym sa tazko prehltava chlapsky egoizmus, nezaujem, tzv.mamvpi*izmus, vsak ma zenu, vsetko sa vyriesi. Heh, tolko moje zivotne sledovanie, "studovanie".

lusinda1989
16. okt 2018

Ahoj zažívala som niečo podobne ako ty keď som ešte žila s muzom v spoločnej domácnosti. Nič čo som chcela neurobil zato urobil milión iných nepotrebných veci... všetko sa zmenilo keď som sa z osobných dôvodov odsťahovala s dcérami naspat na Slovensko. On je stále v zahraničí domov chodí pravidelne a ja som sa zmierila s tým že všetko je na mojich pleciach a v mojej hlave ako všetko postiham. Priznávam sa že mi to takto viac vyhovuje predtým to boli s muzom stále len hádky a teraz sa nebadane vôbec ja si spravím všetko čo potrebujem sama a na neho sa v týchto veciach vôbec nespolieham. Je to smutne ale naučila som sa žiť bez chlapa a bez akejkoľvek jeho pomoci. Samozrejme viem že dcerkam chyba ale my sme boli nešťastné tam a on bol nešťastný na Slovensku keď sme žili takto je to ťažšie pre deti ale zvykli si a keď majú tatina doma tak sa im plnohodnotne venuje a je tu len pre nich. Hawk chlapi sú takí buď sa s tým zmieriš a nabudúce namiesto toho aby si sa spoliehala že niečo spraví on urob si to sama a máš o starosť s nervami menej 😉

nene05
16. okt 2018

@lusinda1989 toto presne hovorim ja, ze na kereho oneho je potom zene chlap, ked sa na neho nemoze spolahnut v nicom, velakrat ani financne. Len je to nefer, zena nech sa aj zodere, vsetko si spravi sama, len aby bol klud

romiada
16. okt 2018

@17juraj17 niekedy je za tou zenskou hysteriou nedostatok sexu 🤣 takze ta spokojnost zeny je taky zacarovany kruh...muz to "vyprasil" (urobil,vykonal,splnil) ale nevie sa k tomu priblizit cez kudole "prachu" (moznost slovo zamenit za zaplavu slov,kriku,hnevu)

lusinda1989
16. okt 2018

@nene05 tak ja sa na môjho môžem spoľahnúť finančne na 110% preto aj pracuje v zahraničí. A keď je doma naozaj sa o deti nemusím vôbec v tom case starať všetko spraví on a ja si za ten čas oddýchnem. Mali sme kedysi veľkú krízu padlo aj slovo rozvod ale ustali sme to a myslím si že nám práve aj to odstahovanie pomohlo. Teraz si robíme jeden vecer keď je doma ,,rande vecer’’ kedy trávime čas spolu buď kino, večera alebo niečo spoločné len my dvaja bez deti a nás vzťah sa zlepšil.

romiada
16. okt 2018

Muz by to...som chcela napisat

nene05
16. okt 2018

@lusinda1989 to bolo len na margo toho, ze si maju zeny vsetko radsej spravit same, u Vas je to jasne, ze ine, kedze je mimo, to si akurat len zistila, co zabera.

rory267
16. okt 2018

@lila1988 ženy musia pochopiť, že chlapi nikdy nebudú zmýšľať ako ženy..majú to v hlave nastavené inak, viem, zažila som od psychického zrútenia cez absolútne že haluze z toho, čo napr.môj ex stváral...ja nervový kolaps a on pozerá namňa jak teľa na vráta a nechápe čo mi je...prestala som sa spoliehať, že zamňa niečo vybaví, kúpi, opýta sa, zanesie, že pochopí...nie...radšej ja hlavne aby zostali nervy zdravé..chlapi nedokážu myslieť na viacero vecí naraz, je to potvrdené vedcami..ak už musia niečo naraz viac vybaviť zrobiť, už sú zmätení (teda väčšina, poznám aj takých, ktorí majú v hlave systém).

majkeel
16. okt 2018

@nene05 No ale to nie je o chlapoch vseobecne, ale konkretne o tom, ktoreho si si nasla. Jedine, ze by Ti ho vybrali rodicia. Mala by si im ist vynadat, ze co Ti to nasli. ;)

nene05
16. okt 2018

@majkeel haha, sa pozri, co jej tu bolo poradene, ma sa zmierit, ze chlapi su taki, robit si vsetko sama, len aby bol klud. Nemyslis, ze to je vseobecne? Jasne, ze kazda si vybera sama, ale ver, ze keby toto malo byt nieco, preco by mala zena hladat dalej, vacsina by bola slobodnych a vacsina muzov mamke pri zadku alebo ubytovni. Nepisem o sebe, teda nie o pritomnosti. To je prave to, ze niektori ludia su vnimavejsi, ako ti ostatni. Tak ako niektore zeny nevedia pochopit muzske zmyslanie, tak ani muzi to zenske a nie kazdy vie najst kompromis, zvacsa je len zenam radene, aby ten kompromis nasli.

lusinda1989
16. okt 2018

@majkeel hlavne najviac starosti a rozmýšľania o druhých nielen o sebe príde s príchodom deti a nie počas spoločného bezstarostného randenia či spolužitia. Takze tento príspevok mi príde trosku mimo.

rory267
16. okt 2018

JJ až keď príde na rúbanie dreva...👍

juliet86
16. okt 2018

no neviem. mozno nema dobru sluchovu pamat. mozno je rozptyleny... napis mu body strucne pisomne. posli mu mejl co presne chces. a b c. je oto aj o odhade. ja uz presne viem co moj manzel da v pohode a co ma tendenciu pomotat
trochu mi tvoj opis znel ako keby ty si bola priputana k posteli a on ako sluha bol plnic uloh....
neviem ja na.mojho muza nezjapem. mozno dvakrat som zvysila hlas ked som sa citila naozaj nestastne ale to je za 8rokov vsetko. moj muz je uzasny dokonaly v tomto. a ked sa nejaka chyba stane na jeho ci mojej strane tak sa na tom zasmejeme a pripadame si este zlatsi lebo hold to sme my ludia a sme s chybami. napr moj muz v piatok doniesol dvojo chipsov miesto jednych 😅 a to mi tvrdil ze to videl napisane v sprave ze dvoje. co tam samozrejme nebolo. nuz tak sme ich oboje zjedli 🤣🤣🤣

monane
16. okt 2018

to je podľa mňa taká menšia kríza, my ju mávame tiež tak raz za rok, trvá od nejakého týždňa do mesiaca a vtedy mám pocit, že mi všetko robí napriek a on má pocit, že ho za všetko buzerujem. dobrá správa je, že to máva väčšina párov, ktoré sú spolu dlhšiu dobu. dá sa to ustáť, len si treba sadnúť, porozprávať sa 🙂

nini1010
16. okt 2018

Rada by som sa vas zeny skusene spytala,ako to ze dokazete byt take tolerantne a ohladupne voci svojim "nedokonalym" muzom?a myslim to uprimne ze by som potrebovala radu.totizto ja som velmi narocna sama na seba a potom mam vysoke ocakavania aj od neho.v dosledku toho ma tiez rozculuje strasne vela veci,mam svoju predstavu ako by mali veci vyzerat,ako by mal veci robit a asi je jasne ze jemu sa to nepaci.tazko sa mi zvolnuje v natokoch lebo ja som narovna aj sama na seba.To zname take it easy sa mi velmi tazko v manzelstve zije.

sissy27
16. okt 2018

@lila1988 vrieskať na muža? no buď rada, že len doplietol cukety a neuletela mu ruka a nezavrel ti ústa. Čo on je nejaký odpad, aby si po ňom vrieskala? Nevieš normálne rozprávať? Nevieš si zobrať kľúče od auta a ísť si zobrať cuketu, po ktorej túžiš?
Ja neviem, daj si skontrolovať hormonálny profil, či nie si v prechode, nechaj sa poriadne pretiahnuť (ideálne vlastným manželom, aj keď by som sa čudovala, keby mal záujem), navštív psychológa...
Keby si sem napísala, že muž po tebe vrieska za blbosti, tak ťa tu budú všetky ľutovať a nadávať na toho chrapúňa. Tak sa spamätaj skôr, aby sa nestalo, že už môžeš vrieskať akurát tak na seba v zrkadle.

marse
16. okt 2018

Čo si môžem urobiť sama, nenechávam na mužovi.. Viem že má kvality v iných veciach. Malichernosti vypúšťam. Život je krátky aby sme sa hádali pre cukety.
Tak ako ja ani on nie je dokonalý. Sme rovnocenní. 🙂

A treba si občas pamaätať , že muž je náš dospelý partner a nie dieťa alebo puberťák, ktorému rozkazujeme a hulákame na neho za hlúposti. 😉

jankapresov
16. okt 2018

@nene05 sama by som to lepsie nenapisala...presne tak to je 👌👍

pieces
16. okt 2018

Sme len ľudia

alenka551
16. okt 2018

tazko povedat, podla mna je kazdy chlap taky a zvlast ked sa od neho nieco ocakava. tvaria sa ze pocuvaju, no pritom je to uplny opak. no ked oni nieco potrebuju, to aby stala zena v pozore a robila vsetko hned presne a presne tak, ako si muz zela

rory267
16. okt 2018

@alenka551 😀 nj presná trefa

keischa
16. okt 2018

@lila1988 si asi robíš srandu že? Toto su problémy? Asi sa veľmi nudíš! Nikdy by som si nedovolila vrieskať na manžela a ešte pre také že fakt kraviny !!!

evalin88
16. okt 2018

@rory267 moj ked mu vravim co treba nakupit ma zastavi.. ze ak to nenapisem.. neudrzi v hlave viac ako 3 veci.. napr ... segedin..maso smotana kapusta. A kazda dalsia vec zmaze tu predoslu.. to mi sam povedal.. ak napriklad poviem bobkovy list.. tak smotanu asi nedonesie.... a raz zahlasil za napr zeleny caj su dve polozky v jeho chapani.. lebo to su dve slova..

rory267
16. okt 2018

@evalin88 muhhmmmm jaaaj áno stará známa ,,nakupovačka,,...aj môj otec detto..čo treba kúpiť?..vymenujem..o 5 minut..že čo si vravela že treba kúpiť?....už rovno píšem na lístok...on nie nie netreba ja si zapamätám...vráti sa z obchodu..kúpi len 1/3 toho čo som vravela a 2/3 čo vôbec nechápem prečo to kúpil...ach...😎

osky
16. okt 2018

@nene05 toto je vystihnute do bodky!!!

majkeel
16. okt 2018

@nene05 No. Som klasicky ITckar, nerobim 8 hodin denne, ale podla potreby, aj od nevidim, do nevidim. Bezi naraz viac projektov, treba drzat prehlad o terminoch, z viacerych stran. K tomu cestovanie do prace, cestovanie skoro kazdy vikend niekam, planovat cesty, cestovne prostriedky, rezervovat/stornovat, terminy... Popri tom sledujem ekonomicke informacie, venujem sa investovaniu, papierovaniu co sa tyka zivnosti,... samozrejme domacnosti, kopcu dalsich veci. Problemy s autom - gumy, olej, kontroly, opravujem vacsinu veci sam (mam rad pocit byt vo vsetkom sebestacny),... Ked treba, prerabka bytu, opravy, prace okolo domacnosti.

Praca plati ucty. Cuketa pocka, praca a platenie uctov nepockaju, maju absolutnu prednost. Keby po mne v blbej chvili, ked sa toho nakopi naraz privela, zacne vrieskat s niecim tak "dolezitym" ako zabudnuta cuketa, tak najskor v klude vysvetlim, ze cukety celeho sveta mam s prepacenim momentalne v ... ehm na haku. Ak sa spravanie nezmeni, tak poleti najskor cuketa a za nou dotycny/a.
Treba si vybrat, chcete zaplatene ucty alebo cuketu v chladnicke? Lenze plati klasicke zenske, chcem vsetko a okamzite, jedno aj druhe. 😉
Rozmyslam, o co je jednoduchsie byvat bez partnera/ky a kazdy vo svojom. Byvas sam = 1-2krat za tyzden povysavat, prach, 2x mesiac umyt sanitu, riad do mycky, hodit do pracky (2 prania za mesiac = 3-4 kosele, 10 triciek, 2 nohavice, spodne pradlo ) zavesit, zlozit, zbytocne nerobit bordel, rychle varenie = praca na pol hodiny denne a 2 hodiny v sobotu. Vyskusane, overene.
Zrazu zivot s niekym a clovek zisti, ze prace v domacnosti nevysvetlitelne stupli na 5 hodin denne a z 2 hodin na pol ci cely den z vikendu. Ako keby tam zrazu byvalo 10 ludi. Tak bud je to ciste promo, ze sa upratovacie a varne casy nafukuju, alebo je za tym neracionalne chovanie. Ze 5krat spravim zbytocny bordel, 5krat zbytocne upratujem, 5krat zbytocne varim, 5krat umyvam riad,...
... plus cuketove problemy. 😃

majkeel
16. okt 2018

Vacsina muzov ma pred zrakom par primarnych cielov - house, food, money, safety. Pridavanie dalsich 100 drobnych medzicielov sposobuje, ze sa rozptyluje usilie aj pozornost a prestanu zvladat zakladne ciele. Zeny zvladaju 100 medzicielov, ale kolko z nich sa vie samych postarat o zaklad? Zvladnu to az vtedy, ked zacnu kaslat na tych dalsich nedolezitych 100 (cuketovych) veci. 😉

lusinda1989
16. okt 2018

@majkeel tiež kebyže bývam sama tak mám stále upratané... chvalabohu bolo mi dopriate a mám deti... keď sú doma je bordel všade keď niesu mám upratané aj cely deň... je to ťažké takto zovšeobecňovať ale nemyslím si že máš vo všetkom pravdu.... samozrejme áno my ženy chceme mat všetko a hneď... ale keď sa dá dojest tak tak isto dá po sebe si aj tanier spratať nie do kuchyne ale do myčky a hneď nie o hodinu... tak isto neviem či periem 2 pracky za mesiac 🙄 určite je to minimálne 5 za týždeň... mám dve deti milujem ich plus mám manžela ktorý je niekedy ako moje tretie dieťa... kým sme nemali deti bol život na poriadku veľa času malo upratovania malo všetkého a hlavne malo lásky... nemyslím si ale žeby na všetko mala mysliet žena aj ženy pracujú a starajú sa k tomu o domácnosť a ešte aj o šťastie muža... málokedy majú že padla a vybavene nechajte ma všetci napokon teraz ja oddychujem... vlastného pohodlia sa vzdávame a potom chlap povie veď vy ste len doma a len sa staráte o deti... keď mi to povedal môj muž odišla som na predĺžený víkend prec a nechala mu doma len deti (prázdnu chladničku a hrnce) keď som sa vrátila tak priznal a pochopil že nieje to len byt doma s deťmi... to ešte nepral, nezehlil a neupratoval a aj tak mal dosť... odvtedy sa jeho správanie zmenilo a som rada ale stále ma svoje muchy a ja ich akceptujem a radšej si spravím sama 😅

0silvia0
16. okt 2018

@lila1988 v živote som nepochopila tieto ženské debaty o nepoužiteľnosti chlapov. Akých ste si našli, takého máte.
Keď viem, že si chlap nezapamätá cuketu, skočím pre ňu sama, aspoň sa prebehnem hore dolu do auta a poviem potom vtipnú poznámku o rozlišovaní veľkosti. Uškriekaná a nervózna žena je fakt "radosť" a hlavne kvôli takýmto volovinám. To nemáte v živote nič dôležitejšie na riešenie?😨

nene05
16. okt 2018

@majkeel tam isto neslo len o cuketu, ale ze aj ked prosi o x inych veci, nedocka sa a potom ma byt este vysmiata. Pozri, ty rodinu asi zabezpecit financne vies. ITckar je uz sam o sebe clovek zmyslajuci, isto nerobis zene naprieky. Ale vidis, zas to je ten muzsky pohlad, robota, zabezpecit rodinu. Ale zivot sa deje aj mimo toho. Partneri maju byt rovnocenni. Jasne, ze ziapat kvoli cukete je mimo. Ale ked sa ti niekto za 24hodin vyprdne na 6 veci, o ktore si ho prosil, to vie rozcertit. Su to take veci, ako ked chlap prosi, ze prosim ta, oper mi dnes tu a tu koselu a ozehli, rano ju budem potrebovat. Nerozmyslas nad tym, ze by to tvoja zena nespravila. Ale rano prides a kosela neoprata, neozehlena. Este k tomu by ti rano zena zahlasila, ze deti nestiha zaviest do skoly, nespravila im ani desiatu, nemaju nachystane ani oblecenie, vymenene knihy v aktovke, dokonca da zabudlo na ulohy, konecne vsetko ako tak zvladnes. Ides ich obut, zistis, ze nevies kde maju topanky, najdes ich vonku mokre, spinave, kde je ciapka. Zistis, ze zena to parkuje pred tvojim autom, vsak preco by ju malo napadnut, ze ty budes rano auto potrebovat, neupozornil, nepoprosil si ju, nevies najst kluxe, lebo nie su tam, kde by mali byt...a hold, uz nestihas ist ani tam, kde si rano tu koselu potreboval. Nevravim, ze sa to tyka teba, je kopu skvelych chlapov, no ti maju zvacsa skvele, predvidave, nelenive, ochotne zeny s kopou energie a chuti.