Ako nezabudnúť na seba popri 3 deťoch?
Ahojte, mám tri deti, chodím do práce. Nič nestíham a mám pocit, že sa zamotávam do nekonečnej slučky, ktorá sa mi pomaly ale isto sťahuje okolo krku. Ani neviem, či matka troch detí má vôbec nárok na to, aby mala čas pre seba, ale dostala som sa do štádia úplného vyhorenia z rodiny. Dnes som natrafila na tento test https://akobuk.sk/viete-si-uzivat-zivot-test/ - jasné život mi preteká pomedzi prsty 🙂 zaujímalo by ma, aké máte vy recepty na nevyhorenie popri deťoch a či si nájdete čas pre seba.
Ja mám síce len dve deti, ale popri práci a starostlivosti o dom som niekedy vyčerpaná tak, že si maximálne doprajem horalku večer pred telkou keď spia :D
Mne čas pre seba veľmi chýba, manžel je stále niekde preč, (práca,brigády..) a aj keď mám veľkú pomoc od mojich rodičov, cítim sa niekedy vycucnutá a túžim si len tak sadnúť v tichu ku knihe a neuvažovať nad tým kto čo potrebuje 🙂 ale to je normálne asi, lebo sú také dni, a potom také keď mám čas urobiť niečo si pre radosť, a ako deti rastú mám pocit, že toho času je viac, keď už budú samostatnejšie, zase bude viac času, úprimne sa na to teším :D
j uplne jedno kolko máš detí ,niekedy jedno dá viac zabrať ,než štyri..záleži aj od veku detí.
Babky,rodina ,každý ich nemá a nie všetci su "vzoroví " vtedy vzťahy prechádzaju aj takou skuškou,kedy zistíš,koho vlastne pri sebe máme,alebo či sme na to samé.Aj v takom prípade sa dá nájsť chvílka pre seba ,hobby,koničky,športy ...ked su deti staršie ,tam je to už uplne o inom ,máš času habadej ,ale veľa vecí máme len v hlave,už len ten začiatok mama troch detí,možeš ich mať aj osem ,jedno,alebo žiadné ,čas pre seba by si mal nájsť každý ,bez ohľadu na počty

@olivnik ale ja nehovrim, ze je zle nieco na tom, ze babka zoberie k sebe vnucata. Pokojne aj kazdy den. Ak to ona tak chce! Nie, ze ju bude niekto povinne zapajat do starostlivosti. Väcsina starych rodicov este pracuje resp. stale pracovat musi a cez vikend uz chce mat klud, nie tam povinne nasackovane vnucata. Ale opakujem, ak to starym rodicom vyhovuje nech vnucata maju doma kolko chcu, ale nie preto, ze je to ich povinnost. A uz vobec si neviem predstavit, aby som pravidelne cez vikend opatrovala deti surodencov, sesternic, bratrancov... Stretavanie sa, navstevy, chalupa ok, tak je priestor, ale nie nutit moje deti niekomu. A ked uz sa ohanas tym, ze kedysi...Kedysi boli stare mamy doma, väcsina nepracovala alebo isli skoro do dochodku, tak ano tam bol priestor na starostlivost o vnucata.