Ako objaviť v sebe ženskosť?
Ahojte, toto nie je ziadna fejkova diskusia veduca k nejakej reklame..
Realne ma tato tema zujima a trapi.
Som zena, ktorej nebola nadelena velka vonkajsia krasa.
Od detstva som bola skor chlapec.
Uces, oblecenie, hry,..
Som ta silno racionalna zena, co dokaze emocie lepsie zvadat ovela lepisie ako zvycajne zeny.
Ako matka som skor ako ten otec.
Ja som ta prisna, ja riadim rodinu, ja rozhodujem.
Mam pocit, ze som na seba prebrala muzsku ulohu a nerobi to mojmu telu a dusi dobre.
Ako prebudit v sebe zenskost?
Mimo inych telesnych nedostatkov mam problem s nadmernym ochlpenim, co by sposobuje mnohe kompexy.
Vonkajsia stranka je vsak len jedna cast.
Nikdy nebudem asi tou prirodzdenou femfatal, ale mam pocit, ze "muzskost" vo mne my sposobuje aj gyn.problemy.
Cykly 50 a alebo vobec..
Co radite hlbsie okrem zenskeho oblecenia?
Nie som ani sexualne naplnena.
Neviem, ci to je pricina alebo nasledok..
Ako byt zenou, ked mi to nebolo dane tak prirodzene do vienka?
Dakujem
Ahoj. Mne sa tiež páči, ako niekto napísal, že nerob mužské aktivity. Rob ženské. A rob ich viac. A častejšie. Napíš si zoznam. A skúšaj. Samozrjme, aj oblečenie ťa zmení. Aj postoj, chôdza, správanie.. dovoľ si byť žena. Cítiť a precitovať. Byť srdcom rodiny. Veľa milovať a odpúšťať a znášať. Byť kreatívna a plná energie.. a menej organizovaná, presná... (Tancuj, kreslí, maľuj, cvič, nejak inak tvor..) Ale zároveň sa do toho nenút. Len skúšaj, experimentuj, rob to, čo sa ti pozdáva a uvidíš sama zmeny.👍🌷
Možno to budú malé zmeny ako farebnejší šatník a zahryznnutie si do jazyka.. alebo väčšie ako tanec, sukne, make up, byť viac s deťmi a viac hravá, zmena zamestnania/povolania. Kadečo sa dá napísať. Záleží, čo sadne tebe. 😎
Urcite si daj skontrolovat hormony moze byt ze budes mat zvyseny testosteron podla toho co opisujes
Ahoj, už druhý krát čítam tvoju diskusiu a teda prispejem do nej aj ja. Každý človek sme inaksi načo chceš v sebe za každú cenu hľadať niečo čo nie si teraz nenarazam na ženskosť, ta je predsa v každej žene ty si ju možno ešte neobjajila. Bud sama sebou, určite si úžasná žena a matka idem ti poslať srdiečko
Aha a srdiečko ti nepošlem lebo si anonym tak aspoň takto ❤️🧡💛💚💙💜💗💓💞💕💌💘💖💔❣️
@simca06022011 ...mi skoro zabehlo pri tom obrazku, ano, toto vytlacim na stenu do jedalne oproti manzelovi....
Ak mas zaujem pokecat, napis mi spravu. Mozme si vymeniť skusenosti.
Asi zopakujem len to, co sa tu uz pisalo, ze zenska moze byt zena aj v bagancoch (alebo v teplakoch a roztahanom tricku, halo karantena 😂).
A ze najst si nejaky druh cvicenia je dobry napad. Nemusi to byt joga, moze to byt aj tancovanie s kruhom (to si vazne najdite, hula hoop dancing).
Nechapem len, ako niekto moze kategorizovat aktivity a povahove crty na "zenske" a "muzske". Presne v tomto je problem. Teraz ked budem robit viac ako 50% aktivit "muzskych", som menej zenska? A naopak, robit si nechtiky a natacat vlasy a nosit sukne sa moze minut ucinkom. Nie kazda zena je Monica Bellucci 🤷🏻♂️
Moje osobne odporucanie je skusit kontaktovat aj psychologa - nemyslim to urazlivo, nie je to ziadna hanba. Najma v otazke toho sexualneho bude mat lepsie odporucania ako hocikto na internetoch.
Tak taka Penrlopa Cruz nemusi nic robiť, ma sexappeal v sebe a my ostatne musime tvrdo nanho makat alebo aj nie.Ja mam strašbe rada karate a kickbox ale ženske to teda neni zďaleka
@lindusss2016 veľmi pekná odpoveď
@andromedea velmi lahko sa to da kategorizovat na muzske a zenske, kazda aktivita v tebe prebudi nejaku energiu... to vsak neznamena, ze automechanicka nemoze byt zenska. Niekto proste dokaze robit muzske cinnosti a nema to na neho taky vplyv, nevstrebe do seba muzsku energiu, na niekoho to zas vplyva omnoho viac. Urcite vela zalezi aj od tvojho vzhladu, crty, typ postavy. Proste ci chces alebo nie, je to tak. Jasne, ze zena s postavou presypacich hodin vyzaruje prirodzene zenskost viac. Ja som napr. rovna 😁 nikdy som nemala boky a to mi hned uvralo na zenskosti. Ked by si k tomu priratala ostre crty tvare a hokej ako hobby, tak by si taku zenu urcite zenskou nenazvala.
BTW zenskymi aktivitami sa urcite nemysleli nechtiky a natocene vlasy 😁 Ja som v zivote gelove nechty nemala, nalakovane nemam uz par rokov, nemalujem sa vobec uz takmer rok, ku kadernicke nechodim, ale myslim, ze inych zenskych aktivit mam az az. Hlavne rada travim cas s inymi zenami, v zenskom kruhu, v cervenom stane a pod.
Ja som celé detstvo bola ako chlapec, mama ma strihala na krátko (aby mi "zhustli vlasy"... Nuž, co nebylo Bohom dano, v apatice nekoupis).. Trochu mi zhustli, keď som si ich v 17 zacala farbiť, zmenili štruktúru, takže nemám už len 5 zmoknutych stebiel na hlave. Mala som veľmi veľa kamarátov chlapcov, už menej dievčat, ale pamätám si, že veľa krát som pri hrách hrávala mužské roly, od mala som bola rozhodna, zodpovedná, precízna, starala sa o slabších, už vo veľmi nízkom veku 6/7 rokov sa mi vyvinul silný zmysel pre spravodlivosť a logiku. V škole som bola vždy najlepšia (nemusela som sa nikdy biflit, všetko mi išlo samé, lebo všetko malo logiku), jedinú logiku, ktorú som nikdy nenasla boli priestorové objekty a rezy útvarmi. To proste nevidím, neviem si to predstaviť, moja navigačná schopnosť je podobná navigačnej schopnosti žien "pipeniek".... Dodnes mam viac priateľov ako priateliek, mužský svet dáva zmysel, väčšina žien, ktoré poznám sú sliepky a tie, s ktorými vám veľmi blízky vzťah okrem mňa tiež nemajú mnoho kamarátok, lebo ostatné ženy považujú za sliepky, čo sú sentimentalne, susceptibilne na rôzne klamstvá a konšpiracie, nedokážu riešiť komplikovane problémy, riešia len kto s kým kedy spal, kto ma aky nový účes, kto sa v akých šatách predstavil na akom festivale.... No proste úplne kraviny.. Alebo sú závislé na svojich deťoch, nepustia ich ani na chvíľu z ruky a potom plačú, aké sú vyčerpané, mnohé majú pocit, že na to, aby boli dobrými matkami musia stále variť, prať, upratovať, dieťa kojiť do 7 rokov, vlacit ho na rukách (toto ja považujem za prejav sentimentalnej nany). No zároveň som sa od puberty nikdy necítila malo ženská. Mam pekne telo, vždy som mala atleticku postavu, najprv som robila sportovo plávanie (co mi príliš rozsirilo ramena, takže som v puberte vyzerala ako muzatka), no keďže som bola vždy umelecký typ - od 3 rokov som spievala, hrala som iba na 2 hudobné nástroje, lebo som sa viac venovala spevu, divadlu, neskôr som začala súťažne tancovať spoločenské tance. Áno, som svalnata, nikdy nebudem vyzerať ako ruska baletka s obvodom stehna 30cm, ale nosím veľkosť XS, takže napriek tomu, že mam svalnate nohy a tehlu na bruchu tak nevyzerám ako chlap, od 12 som nosila opätky a keďže som tancovala, tak pre mňa sú lodičky a vysoké sandalky papuče, nižšie opätky ako 10 cm nenosím. Na sútaže som bola nútená naučiť sa pracovať s vlasmi, je to jedno z mojich hobby doteraz a vždy ma niekto zavolá, nech mu prídem spraviť účes na spoločenskú udalosť ci svadbu.... Nosím aj nohavice, ale celú strednú som nosila iba saty a sukne, lebo som sa hanbila za svoje svalnate stehna.... Maľujem sa každý deň, dávam si robiť nechty. Takže nikto by ma nikdy neoznacil za malo ženskú a ani ja sa necítim malo ženská, avšak viem, že mám viac mužský mozog. A je to moja hlavná výhoda. V tvrdom biznisovom svete nie je nič lepšie ako mať jedno aj druhé, racionálny, na faktoch a číslach podložený úsudok a pekný ženský výzor.. Môj muž na mne miluje to, aká som pragmaticka, neplacem kvôli sprostostiam (iba ak od bolesti mi vyjde pár sĺz), dajú sa so mnou do hlbokej noci preberať vedecké témy, čítam kopu vedeckých článkov, s manželom sme obaja nadšenci pre astrofyziku a robotiku, nedávno sme mali asi 4 hodinový večerný rozhovor o tom, prečo nevieme efektívne čistiť vonkajšiu atmosféru Zeme a co by k tomu bolo potrebné 😅🤷🏼♀️ doma sa vôbec netrapim takymi hlúposťami ako behanie s handrou a vytieranie dlazok...akože na čo sa vyrábajú roboty....neznasam nakupovanie, to je nočná mora, najradšej nakupujem online, presne mam predstavu co chcem, to nájdem, objednám z druhého konca sveta a príde mi to domov, vobec nemám potrebu sa hrabat v handrach, napriek tomu, že sa rada pekne oblečiem (preferujem minimalisticku eleganciu). S manželom si všetky úlohy delíme, všetko robíme spoločne, spolu varíme, spolu upratujeme, spolu vesiame a skladame prádlo, spolu sa hrame s dieťaťom, spolu ho ukladame spat atď. Najskôr som bola na materskej ja, potom môj muž, teraz obaja pracujeme z domu a staráme sa spoločne. Príklad typickej slovenskej ženy mam v svagrinej a mojej mame- vzdorovita, urazliva, precitlivena, vztahovacna, hadavejsia snad viac ako Matelko, logické argumenty na nu neplatia, okolo všetkého robí drámu, vsetko hrozne nafukuje a zvelicuje... Stále pobehujú okolo môjho syna, aby sa náhodou nebuchol, aby náhodou nepadol (začína chodiť), nech nechyta stoličku, lebo ju potiahne a padne, nech nejde ku skrini, lebo si pricvikne prsty, nech neoblizuje hento tamto, nech nelozi, lebo bude špinavý a podobne, nech preboha nejde k blízkosti linky na ktorej sa varí (40 cm nad jeho hlavou aj keď sa postavi), aby na seba nezhodil hrniec (asi dostane kridla a vyleti), potom nech nanho preboha nepadne ta panvica (lebo každá panvica ma predsa tendenciu padat zo sporaka, ked je tam sama odstavena, bez toho aby ju niekto zhodil, ved to je predsa úplne normálna vec 🙈😂), o mesiac začne s tým, že nech tam nejde, lebo sa popali (hlavne ze mame indukciu a dieťa ma 74 cm a sporak vo vyske 115cm-120cm).... Akože, takéto ženské vlastnosti by si chcela? Embrace who you are. A potom je tu druha kategória- feministky, co všetko zvládajú lepšie ako muži, muži sú zbytočná záťaž, nič nevedia spraviť, len sa flakaju v robote q mali by konečne pochopiť, že však oni všetko robia lepšie... A pre istotu im nič nedajú robiť, lebo ja si to spravím lepšie a potom tu plačú na konikovi ako im ich muž s ničím nepomôže 🤷🏼♀️Jasne, ak sa cítiš zle sama so sebou, dievčatá ti tu už dali rady kam sa obrátiť, ale ak je to len také, ze nevieš vlastne čo by si chcela (to je tiež veľmi ženské), tak kašli na to, nájdi svoje silné stránky v tom aká si. Spytaj sa manžela co ma na tebe najradšej, čo sa mu najviac paci...ja osobne si myslím, že každá žena sa cíti skutočne žensky ak má muža, ktorý ju obdivuje a ktorý ju miluje taká aká je a vychvali ju pred ostatnými, že moja žena je taká super lebo toto a hento. Mam kamarátov, ktorí dobrého slova nepovedia na svoju ženu, lebo rozflaka všetky peniaze na sprostosti (oblečenie, kabelky, vlasy..), zo všetkého robí drámu, stále sa uráža, nedá sa s ňou porozprávať... Správaj sa tak, aby TY si sa citila STASTNA, nie aby si pasovala do rámca ufnukanej pipenky z telenovely. Ak si pragmaticka, racionálna, využi to k svojmu kariérnemu rastu, využi to na výchovu svojich detí k zodpovednosti napríklad. Ja sa teším na to, keď sa môj syn začne pýtať "prečo" a dúfam, že sa bude pýtať co najviac, aby sa aj v ňom rozvíjal intelekt a zmysel pre logiku. Dúfam, že bude hltat encyklopédie rovnako ako ja a môj manžel a zaroven bude mať po nás pohybový a hudobný talent. Nebuď smutná, že niečo nemáš, zameraj sa na to, čo máš a ktoré vlastnosti ťa vystihujú. Žena vždy bude ženou, kým bude robiť veci ženským spôsobom. Keď budeš ako slon v porceláne, jasne, ze sa nebudes cítiť žensky. Rob veci s noblesou a budeš mat nielen pocit ženskosti ale aj ta budu ostatní považovať za dokonalú ženu. Ak ti nič z toho nezaberie, zájdi za psychológom, ktorý ťa motivuje, vypočuje a pomôže ti objaviť v sebe presne to, čo je na tebe unikátne a skvelé. Sebalaska je veľmi podstatná.
Inak, vyslovene nesúhlasím s tým, že tanec je ženská záležitosť, presne kvôli takýmto drbnutym názorom nám končili a stále končia v tanečných kluboch extrémne talentovaní a ambiciozni tanečníci, ktorých vaši, áno vaši synovia, milé zenusky, sikanuju za to, že sú buzeranti, lebo tancujú. Jasne, ze dajaky trulo, co len kope do lopty, nikdy nepochopí, ako extrémne náročné a veľmi mužské je robiť tanečný šport
@elementissa zelam ti, aby si vo svojom zivote stretla vedome zeny ❤ ja osobne ziadnu sliepku nepoznam 🙂 ale ani by som (uz teraz) ziadnu zenu sliepkov nenazvala, ale kedysi som na to mala podobny pohlad ako ty. Aj presne co sa tyka logiky, ci tej priestorovej orientacie vsetko na mna sedi. Len ja som mala to stastie stretnut zeny, krasne zeny, mudre a vedome, vdaka ktorym som sa zacala starat sama o seba a o svoju dusu. A ucim sa nesudit a vazit si vsetky bytosti. To, ze niekoho viac zaujimaju klebety alebo modne trendy este neznamena, ze je horsi clovek ako ja alebo ty, znamena to, ze je iny. Cize ten vyraz "sliepky" sa da krasne zamenit za "ine zeny".
Moja rada: skus sa obliekat a vyzerat ako taka cica mica. Aj ked si myslis ze nie si pekna, nevadi, muzi reaguju na to (vlastna skusenost). Zena je stale pre nich ta, co nosi sukne (odporucam kratsie, resp. kusok nad kolena), opatky, saty, maluje sa, nakulmuje si vlasy (odporycam konicku kulmu) a tak. Spravanie moze ostat ako doteraz. Skus si davat na seba zenske farby, aj ked sa Ti nepacia. Toto rob nejaky cas a uvidis ci to bude mat efekt. Ak to nejde zvnutra, mozno to pojde zvonku. A este bizuteria a prstene a naausnice, proste vsetko co si chlap na seba neda...
@elementissa tak ja ta úplne chápem, s tebou by som si rozumela, ale našťastie v mojom obore mam dosť podobných kolegýň, tak núdzu o neslepacie ženy nemam. Mimochodom syn tancuje 🙂
Ja si zase myslím že najdôležitejšie je byť spokojná sama so sebou a netrápiť sa moc tým ak nezapadáš do nejakých konvenčných stereotypov. Každý sme iní, či ženy, či muži, vyslovene nemám rada škatuľkovanie čo by kto mal robiť na základe toho s akým pohlavím sa narodil. Rob tie aktivity čo ťa bavia a napĺňajú a nie to čo ti spoločnosť káže ako správne a hodiace sa k pohlaviu. Keď raz neznášam ručné práce, nezačnem to robiť kvôli tomu aby sa zo mňa stala akože "lepšia žena". A keď ma raz bavia bojové športy neprestanem s nimi lebo niekto bude teraz tvrdiť že z nich nasávam nejakú "mužskú energiu" a tým pádom som asi aj horšia žena alebo čo. Robím čo ma baví a teší, a potom som schopná spokojnosť a pozitívnu energiu vyžarovať aj ďalej. Taktiež si nemyslím že by ženy museli byť len emotívne, jemné a citlivé a muži rozvážni, prísni a racionálni. To je tiež podľa mňa kravina očakávať že s pohlavím nadobúdame aj adekvátnu citovú a rozumovú výbavu. Teraz citliví muži a racionálne ženy sa majú hanbiť a trápiť že sú "iní"? Keď sa človek trochu nadnesie nad takéto uniformné očakávania od ľudí na základe pohlavia a zameria sa na to čo naozaj cíti a má v sebe, na to čo ho napĺňa a rozvíja tak potom sa môže stávať lepším. A nie keď za každú cenu pôjde proti sebe lebo sa vymyká niekoho predstave o tom čo by mal robiť, cítiť, prežívať a ako by mal vyzerať.
@elementissa aj ja som dúfala, že syn bude taký, ale je presný opak s poruchou pozornosti a totálne flegmatickym prístupom ku všetkému 🤦♀️
K tej ženskosti, mne dosť pomohli videá z katarinaruna.sk V prvom rade sa treba prijať a potom robiť to, čo v tebe prebúdza ženskosť.
V poslednej dobe mam pocit že toto počuvam dosť často, mne pomohol tanec a potom sa snažim prestat stavat do mužskych roli. Mužsku pracu prenechavam mužom, oni to potrebuju, byt pre ženy potrební a my ženy sa zaobideme bez vlačenia ťažkych predmetov a vrtania skriniek. Naštuduj niečo o mužskej a ženskej energii, mne to pomohlo. Pochopit čo robim a prečo to robim a čo robim zle. Naštartoval ma taky minikurz žena je laska, bol na nete zdarma. Možno tam ešte je. Alebo niečo podobne, je toho celkovo dost na nete, ako som pisala, viac žien si uvedomuje že sme začali chlapom preberat ich role a necitime sa v tom moc dobre a muži nam potom zoženštievaju

Ja som mavala stavy lenivosti kedy sa mi o seba nechcelo starat tak som sa zanedbavala. Tiez ma to velmi trapilo a vzdy ma dokazali nakopnut nejake pekne zeny v okoli, napr. atraktivna kolegyna alebo spoluziacka..: Som si povedala, ze aj ja sa zacnem o seba starat, mala som problem s vahou, schudla som a to ma poriadne nakoplo. Potom som si dokupila nove kusky oblecenia do satnika, opatkove topanky, ktore som predtym vobec nenosila, zacala som sa pravidelne depilovat lebo tiez mam problem s prilisnym ochlpenim a aj pravidelne malovat. Citim sa naozaj ako zena a pekna zena.
Skus sa niekym inspirovat a motivovat. Vyclen si cas len pre seba, zacni sa upravovat a licit, cvicit, skus jogu alebo nejaky iny druh cvicenia kedy vypadnes z domu medzi ludi. Zmen uces, ak nosis kratke vlasy tak si ich nechaj narast. Citaj zenske casopisy, clanky len pre zeny.
Drzim ti palce 🙂