Ako odísť od partnera, keď mám malé dieťa?
Ako odist od vztahu s malym dietatom? Ja sama najom neutiahnem k rodicom nechcem ist
Tak si budeš musieť vybrať. Rodicia alebo chlap. Výber menšie zlo s ohľadom na dieťa.
@martinka13 lenze rodicia byvaju na opacnej strane slovenska a prave tam sa nechcem vratit
Tak si nájdi krizak
@anonym_autor
A) odídeš na čas k rodičom a keď sa raz finančne pozviechať, vrátiš sa žiť do mesta kde si teraz;
B) nájdeš si nejaké lacné zdieľané bývanie v mieste terajšieho pobytu (najom s inou mamickou, izba v dome u nejakych dôchodcov, ktorym budeš pomáhať za cenu lacného bývania,..)
C) pockas kde si a cielene si budeš hľadať nového partnera, ktorý by ta čoskoro prichýlil aj s dieťaťom (netvrdím, že by som šla touto cestou z dažďa pod mozny odkvap …)
D) ostaneš s partnerom pokým sa finančne nepostavis na nohy
Tak buď alebo ... keby Ti bolo tak zle, neriešiš, či sa chceš/nechceš vrátiť k rodičom ... jednoducho s dieťaťom odídeš ...
Z akého dôvodu chceš odísť? Bije ťa? Je to alkoholik/ droguje/ gembler? Alebo sa len hádaje a nie je to to, čo predtým? Ak prvé možsti tak by mi bolo jedno že sú rodičia na opačnom konci slovenska, idem od takého chlapa preč za každú cenu. Ak druhá možnosť tak sa zbytočne nechoď hrať na hrdinku, odísť od chlapa pri tak malom dieťati a normálne existovať bude bez pomoci rodiny skoro nemožné.
Povedz nám viac o svojej situácii a hneď ti lepšie poradíme.
@anonym_autor
Ak sa dá, zostaň ešte s frajerom, aspoň. Kým dieťa nebude mať dva roky a potom mu dáš kopačky, nájdeš si vlastné bývanie
Z akého dôvodu chceš odísť? Bije ťa? Je to alkoholik/ droguje/ gembler? Alebo sa len hádaje a nie je to to, čo predtým? Ak prvé možsti tak by mi bolo jedno že sú rodičia na opačnom konci slovenska, idem od takého chlapa preč za každú cenu. Ak druhá možnosť tak sa zbytočne nechoď hrať na hrdinku, odísť od chlapa pri tak malom dieťati a normálne existovať bude bez pomoci rodiny skoro nemožné.
Povedz nám viac o svojej situácii a hneď ti lepšie poradíme.
@anonym_8a907c nebije ma ,nepije.. prestali sme si rozumiet a vela krat źlomil moju dover a neverim mu on nieje ochotny sa ani o nicom bavit hned sa urazi alebo zacne kricat
Tak ak ta nebije a netyra tak ho neries. Ber to tak ze do buducna s nim nebudes, kasli na neho co si mysli a co hovori, a ber ho ako spolubyvajuceho a nevsimaj si ho. Ked dieta podrastie a budes viac samostatnejsia tak mozes konat ale naco teraz? Zi si svoje, staraj sa o dieta a jeho maj v p.. Budes sa niekde potulovat s babom a trapit no lepsie sa mat nebudes.
@anonym_8a907c nebije ma ,nepije.. prestali sme si rozumiet a vela krat źlomil moju dover a neverim mu on nieje ochotny sa ani o nicom bavit hned sa urazi alebo zacne kricat
@anonym_autor čo spravil že zlomil tvoju dôveru? S malým dieťaťom to nie je žiadne terno byť sama
@anonym_autor Dala som si Persen, Magnézium, ukľudnila som sa a sme spolu. Za to, že sa 3 dni nebavíte, nemusíš sa hneď odsťahovať. Komunikuj s ním, riešte to čo treba, tak ako prešlo prvotné pekné obdobie, prejde aj toto napäté obdobie. 🙂
@anonym_autor odisiel partner, ostala som u rodicov, panubohu za chrbtom. Kde nikde nic nieje siroko daleko
Bolo to najlepsie rozhodnutie, aj ked zo zaciatku som sa tomu branila a citila som sa ukrivdene, ze sme u nich skoncili, pritom sme zili vo velkomeste, napriek tomu nemohla som si zelat nic lepsie pre mna a dieta
Ta pomoc prve roky na nezaplatenie
Teraz som sa musela odstahovat kvoli praci a skolke, platim nehorazne najomne a nehoraznu sumu za sukromnu skolku, pomahaju mi rodicia, dochadzaju za nami, cestuju, vozia nas autom kedze ja auto nevlastnim a uz sa tesim ked ideme k rodicom, ten pokoj a klud a pocit bezpecia co tu u nich mame je neskutocny
Tak ak ta nebije a netyra tak ho neries. Ber to tak ze do buducna s nim nebudes, kasli na neho co si mysli a co hovori, a ber ho ako spolubyvajuceho a nevsimaj si ho. Ked dieta podrastie a budes viac samostatnejsia tak mozes konat ale naco teraz? Zi si svoje, staraj sa o dieta a jeho maj v p.. Budes sa niekde potulovat s babom a trapit no lepsie sa mat nebudes.
@anonym_c53d1a ako toto je podla teba správne riešenie situácie????? 😲🤦🙏Po narodení dieťaťa si pár prejde veľa prekážok... Mali by si veci poriesit a uklidnit sa lebo takého bude ešte moc a myslím ze sme si takmer každý tým prešli.. . Ale radit tento nezmysel
a kam chceš ísť? k rodičom nechceš, na prenájom nemáš.....kamarátka, sestra, iný eodina sú dočasné riešenie.....nuž treba vydržať, čo najskôr do práce, dieťa do jasiel a potom prenájom.....
V tom prípade by som počkala. Prvý rok dieťaťa je pre páry najťažší. Čo vyriešiš odchodom? Máš na účte takú peknú sumu, že viete pokojne nažívať vy dvaja? Z toho čo píšeš zjavne nie. K rodičom nepôjdeš. Nájom neutiahneš. Akože ako to chceš riešiť? Ako si to predstavuješ? Odídeš, nebudeš mať vedla seba chlapa čo s tebou nevie komunikovať ale za to budeš mať finančné problémy a to dieťa neuživíš. Naozaj. Veď aké riešenie v tom vidíš ty? Rodičia nie, nájom nie. Tak čo áno? My ti tu zázračne nevyčarujeme novú možnosť. Nemáš peniaze, chlap ti nerobí tak zle že musíš hneď odísť tak prestaň zo seba robiť hrdinku. Nie si v situácii aby si si mohla dovoliť od chlapa odísť. Rozmýšlaj trošku, aby si sa po odchode nedostala do takých finančných problémov, že ti chlap to dieťa zoberie. Ale hlavne že nebudeš mať po boku chlapa, ktorému neveríš. Ach bože.
@anonym_autor aké veľké je to malé dieťa? Lebo to je veľmi široký pojem. Tiež si myslím, že pokiaľ je dieťa menšie ako 2-3 roky, je rozumnejšie ostať tam, kde si. Potom si nájdeš prácu, dieťa pôjde do škôlky a budeš mať lepšie možnosti ako odísť.
Paneboze!!! Zena ma silu odist od muza a pyta sa ako to urobit a tu jej vztahove masochistky radia aby ostala. Je mi luto kazdej z vas, ktore zijete v takych vztahoch. Nie, je mi luto deti, ktore v takych vztahoch vychovavate.
@anonym_autor kolko ma dieta? Kedy sa mozes vratit do prace, aku mas pracu? Aby si mohla odist s dietatom a postarat o vsetko sama, potrebujes mat taky plat, aby si zaplatila najom a vsetko co vam treba (samozrejme, muz bude snad platit dostatocne vyzivne). Aky ma muz vztah s dietatom? Pokial dobry, bude to jednoduchsie co sa tyka starostlivosti, bude moct byt s nim doma v pripade choroby aj on. Pretoze ani po nastupe do prace a dietata do skolky to nebude jednoduche. Prve dva roky bude casto chore a byt doma kazdy mesiac tyzden na OCR, no, zamestnavatel nebude nadseny. Taktiez praca by mala byt v case, kedy je otvorena skolka, aby si to stihala…treba si premysliet to prakticke fungovanie po odchode od partnera, hlavne ked mas rodicov daleko.
Počkala by som kým dieťa bude chodiť do škôlky a potom by som odišla.
Najlepšie čo môžeš teraz spraviť je nájsť si príležitostnú brigádu. On sa môže pár krát mesačne postarať o dieťa, ty si môžeš začať šetriť peniaze.
Lepšie sa ti bude odchádzať keď budeš mať finančnú rezervu, prácu, zabezpečené dieťa ako teraz.
@anonym_autor a prečo by si mala ísť k rodičom? Postáv sa na vlastné nihy, šetrí peniaze a muž nech ta vyplatí alebo ty jeho a rozísť sa, keď chceš
Paneboze!!! Zena ma silu odist od muza a pyta sa ako to urobit a tu jej vztahove masochistky radia aby ostala. Je mi luto kazdej z vas, ktore zijete v takych vztahoch. Nie, je mi luto deti, ktore v takych vztahoch vychovavate.
@krisbar no daj ako aby si odišla bez peňazí, ty vzťahová moralistka
@krisbar Problemy treba riesit, nie utekat. A kam chce utekat, ked nema peniaze? Ci sa jej mame vyskladat na zivobytie?
Alebo je este dalsia moznost. Zavesit sa na este vacsieho debila a urobit si dalsie dieta.
@krisbar ja žijem v krásnom vzťahu, moji detí ti ľúto byť nemusí. Na rozdiel od autorky mám ale hlavu ktorú viem použiť a teda viem, že keď nemám peniaze na to, aby som sama vychovávala dieťa, tak sa budem snažiť v tom vzťahu ešte zotrvať, kým sa finančne nepozviecham. On ju nemláti, nepije, oni sú len podráždení a hádajú sa. Ja nehovorím že má byť navždy vo vzťahu s blbcom ale je maximalna sprostosť odísť od chlapa a žiť z rodičáku. V takom prípade má pekne našlapnuté aby jej dieťa odobrali. Pôvodne bolo v nadpise že má bábätko, teraz sa ti zmenilo na “malé dieťa” preto sme vychádzali z toho že asi ide o pár mesačné dieťa a nie dvojročné. Ak má dvojročné tak nech ide robiť. Aj to nech si dobre premyslí lebo med lízať to nebude.
@krisbar a aka je teda tvoja rada, keď autorka nemá financie na osamostatnenie sa a k rodičom sa sťahovať nechce? Nevyryvam, normálne ma to zaujíma, že čo je teda možnosťou C…
No dobre a kde chces ísť s dieťaťom na ulicu?

Tak si budeš musieť vybrať. Rodicia alebo chlap. Výber menšie zlo s ohľadom na dieťa.