Ako odísť z domova a nájsť silu?
Ahojte, v marci mi partnerka oznámila, že chce ukončiť vzťah. Máme 6 ročneho synčeka a spolocnu domácnosť. Viackrát som sa odvtedy pokúsil odsťahovať, no nikdy mi to dlho nevydržalo a vždy som sa musel vrátiť, lebo mi rodina a domov chýbali. Ona vidí veľa dôvodov na rozchod a ja zas opačne vidím veľa dôvodov, prečo by sme mali zostať spolu. Najprv argumentovala tým, že hádky zle vplývajú na syna. Čo je aj pravda, no bavíme sa o dvoch hádkach, ktoré sa odohrali pred 10timi mesiacmi. Odvtedy sa hádame veľmi málo a ak, tak nie pred synom. Samozrejme spolu už nespime, čo je dôvodom občasných hádok. Takže ak nemám návrhy, fungujeme bez hádok a v pohode. Vzťah nebol ideálny, no ešte pred rozchodom mi povedala, že vidí moju snahu, ale že už to nestačí. Takže otázka znie, ako odísť z domova a od rodiny, keď si neviem predstaviť fungovať inde.
@bajaja19 hmmm....píšeš, že Ťa nemiluje, ale ako "súrodenci" žiť pod jednou strechou s Tebou nemá problém. Ani Ty nechceš ísť inde. Ak Ti to nevadí, tak sa nejako dohodnite. Dvom je lepšie ako samému.
@bajaja19 no kľudne môže byt v prechode, prichádzalo to postupne a všetko čo súvisí s chlapmi a sexom ju obťažuje. Takže jej neskutočne musí ísť na nervy tvoje doliezanie a zaliecanie. Ak ty to necháš tak a viete spolu žiť ako kamaráti, starať sa o dieťa, chodiť do kina, do prírody, ja nevidím problém. Ak je to u nej naozaj pravda a ak ty si taky ako sa prezentuješ a nie nejaký povalac bez hygienických návykov.
Zase sa tu netvarme, že všetky manželstva v histórii sa uzatvárali z lásky a ľudom šantili motýle v bruchu aj po 30 ročnom vzťahu.
Keď už motýle vydochli, základ je vzájomná úcta, rešpekt, priateľstvo, zhoda pri výchove dieťaťa. Potom sa da normálne fungovať v jednej domácnosti a dieťa nevidí žiadnu faloš, len spokojných rodičov. Akurat že sa po sebe neliepaju a večer nesexuju. Lenže to snáď nevidí dieťa ani v iných rodinách.
Poznáme len jednu stranu príbehu, každopádne mne nepríde normálne aby sa rodina rozdeľovala preto, že muž už splnil funkciu, rozumej oplodnil a keď už žena nemá chuť na sex, tak on nech sa odsťahuje. Pokiaľ on je ochotný zvyknúť si, žiť bez toho, nemať inú ženu, len aby mohol byt s rodinou, tak prečo ma vypadnúť z domu? Či žena si váži muža, otca jej dieťaťa len kým je zamilovana, pripadne nadrzana, pripadne chce ďalšie dieťa, či jeho príjem?
V každom inom prípade sa on ma odsťahovať?
Ale zaujímal by ma aj jej pohľad na vec, možno je tam ešte všeličo iné….
@mamutka jej pohľad je taký, že jej robím psychické násilie, keď vyslovim nejakú námietku voči jej správaniu. Takže má vidí ako násilníka možno, ktorý jej ubližuje, keď nehovorí iba to čo chce počuť, resp keď sa rieši téma nášho vzťahu Je extrémne vztahovacna a akákoľvek kritika nie len z mojej strany ju vie vytočiť . Všetci jej blízki sme proti nej, lebo neschvalujeme jej rozhodnutie. Nevravím že som bez chyby, doma som toho veľa pekného ako dieťa nevidel, no snažím sa, chodím na terapie a cítim krivdu, lebo moje snaženie je jej ukradnuté. Muž má chrániť rodinu, no ako ju chrániť z vnútra, keď žena svojím konaním ubližuje dieťatu, sebe aj tomu chlapovi?

@vikiki29 no práveže sme si kamošov opačného pohlavia tolerovali, aspoň sme si to na začiatku vzťahu povedali a ešte v lete na dovolenke mi vravela že to je v pohode, pýtal som sa dopredu či s tým je ok no asi podvedome to bolo inak