icon

Ako nájsť silu odísť zo vzťahu plného podozrení?

Dnes o 15:53

Ahojte, ani neviem, čo vlastne od tohto príspevku čakám. Asi sa len potrebujem vyrozprávať a dostať to zo seba von. Nakoľko nemám žiadnych vlastných kamarátov – iba tých, ktorých má môj manžel – nemám sa komu zveriť.

Prečo som zostala sama?

Na začiatku vzťahu bol môj vtedy ešte priateľ neskutočne žiarlivý. Ja, zaslepená láskou, som sa vzdala všetkých priateľov a kamarátok. Viem, bola to obrovská chyba, no teraz to už nemám ako zmeniť. Odsťahovala som sa dosť ďaleko a kvôli nemu nemám ani žiadne sociálne sietie. Stratila som akýkoľvek kontakt s ľuďmi z mojej minulosti.

Všetko išlo veľmi rýchlo:
zoznámenie na internete, spoločné bývanie, prvé dieťa a svadba. Náznaky, že to nebude ružové, tam boli už vtedy. Keďže som si ale predtým prešla vzťahom s tyranom, bola som vďačná aj za to, čo sme mali. Prekonávali sme lepšie aj horšie obdobia. Potom som otehotnela druhýkrát – narodil sa nám vytúžený syn (má teraz pol roka) – a vtedy sa to začalo rapídne zhoršovať.

Život ako cudzinci v jednom dome

Rok bez sexu:
Už mi to naozaj veľmi chýba. Povedzme si na rovinu – neverím, že zdravý chlap dokáže takto dlho vydržať bez sexu.

Podozrivé "nákupy":
Aj preto mi príde neskutočne zvláštne, že v poslednej dobe začal veľmi často chodiť na dlhé nákupy. Domov sa však vráti s prázdnymi rukami a s výhovorkou, že nikde nemali to, čo práve potreboval. Nemám v rukách priamy dôkaz, že chodí za inou ženou (alebo ženami), ale tá intuícia tam proste je.

Oddelené spálne:
Nezdieľame spoločnú izbu. Čas by sa dal nájsť aj cez deň, lenže my spolu netrávime absolútne žiadny čas.

Ignorancia a vyhýbanie sa:
Často ho za celý deň ani poriadne nevidím, akoby sa mi zámerne vyhýbal. Naša komunikácia prebieha prevažne už len cez SMS správy.

Počas druhého tehotenstva mi navyše zistili vážne zdravotné problémy. Aby sme predišli komplikáciám a mohli spolu intímne žiť, lekár určil, že musí ich na vyšetrenie aj on. Myslíte, že tam išiel? Samozrejme, že nie. Aj preto mám pocit, že o mňa jednoducho nemá záujem.

Telefón a horká pravda

Urobila som vec, ktorú sama odsudzujem, ale zo zúfalstva som mu pozrela do mobilu. Našla som tam správy s kolegyňou – písali si, ako pôjdu na kávu, na výlety, a to presne v čase, keď som ja s deťmi nebola doma. Keď som sa ho na to pýtala, zapieral. Keď som mu tie správy ukázala, jeho reakcia bola, že on nič zlé neurobil a ja som tá najhoršia, lebo som mu liezla do súkromia.

Aby toho nebolo málo, cez náš spoločný Facebook (ktorý máme kvôli škôlke) si začal vyhľadávať "ľahké" ženy, ktoré si tam robia reklamu na OnlyFans. Najviac ma zaráža, že sú to typovo presné opaky mňa (staršie, plnoštíhle blondínky). Myslí si, že to nevidím. Najprv som tie vyhľadávania mazala, no už som si z toho začala robiť screenshoty. Sama však neviem, čo s tým robiť a dokedy to takto sledovať.

Mám strach odísť

Uvedomujem si, že najlepšie by bolo z tohto vzťahu odísť, no mám obrovský strach:

Kam ísť s deťmi?
K rodičom síce môžem, ale tlačili by sme sa tam s deťmi v jednej malej izbe.

Financie a logistika:
Ísť do podnájmu by znamenalo okamžitý nástup do práce, no netuším, ako by som to s deťmi (jedno má len pol roka) zvládla.

Moja povaha:
Som typ človeka, ktorý nedokáže len tak spáliť mosty a odísť, hoci viem, že mi to psychicky neskutočne ubližuje.

Keby som mala okolo seba aspoň nejakú oporu, priateľov, ktorí by mi pomohli... no nikoho okrem rodičov nemám.

Zažili ste niektorá niečo podobné?
Ako ste našli silu odísť a ako ste vyriešili situáciu s takým malým bábätkom?
Podvádzal vás partner takýmto štýlom?

Ďakujem za každé prečítanie a radu.

Strana
z2
anonym_1943cd
Dnes o 15:56

Však chod rodičom, do jednej izby sa s dvomi deťmi v pohode zmestis

anonym_2ae1f2
Dnes o 15:57

@anonym_autor k rodičom povedzme na 2 roky... Hlavne choď prec od neho a vysud riadne výživné 🫠🤗

autor
Dnes o 16:02

Keď som raz v návale emócií povedala, že sa chcem rozviesť, tak jeho reakcia bola, že mi zoberie deti. Že súd mi ich neprideli, nakoľko on má veľký rodinný dom a ja sa s nimi u rodičov budem tlačiť v jednej izbe. Ale neviem ako si starostlivosť o ne predstavuje s jeho pracovnou dobou

anonym_530004
Dnes o 16:05

To sú typické reči tyrana, žiaden súd mu nepridelí deti len za to že on ma dom.
Len ťa zastrašuje aby si to neurobila.
Ja na tvojom mieste by som to čím skôr urobila lebo bude stále len a len ťažšie odísť a stále tá bude mať v hrti.
A keď máš ešte rodinu nič nie je lepšie. Sú ženy čo nemajú nikoho a odídu na pospas usúdi.
Nájdi si právnika a ver mi že len tak mu deti nepridelia.

patrike
Dnes o 16:12

Ten text je divny, ako keby pisany AI alebo prebraty kdesi z novin / ineho diskusneho fora.

autor
Dnes o 16:14
@patrike

Ten text je divny, ako keby pisany AI alebo prebraty kdesi z novin / ineho diskusneho fora.

@patrike AI mi to iba dalo dokopy aby to malo hlavu a pätu a nepísala som jedno cez druhé a dalo sa to lepšie čítať

betulinka1
Dnes o 16:34

@anonym_autor ja by som bola radsej v jednej izbe s detmi ako s debilom. Pravda je, ze nie s pol rocnym dietatom. Pockaj rok. Ved sex nechce, takze nemusis sa premáhať. Si doma, deti maju dom a dvor. Odchod si vies pekne pripravit. Nieco našetriť, pripravit si skolku, jasle, pracu.

anonym_1c9ba4
Dnes o 16:37

Niečo podobné zažívala moja známa. Veľmi sa bála svojho partnera, bála sa ho opustiť a hlavne mali spolu 3 deti a nemala kam ísť. Nestaral sa ani o deti, iba jej stále vyhadzoval na oči, že domov nosí výplatu a kupuje im jedlo, no doma nebol skoro vôbec. Chodil za inými, doma mali sex iba za odmenu, keď niečo chcela tak mu to urobila a keď si to vyžadoval on, tak musela. Mala doma psychické týranie. Trvalo to asi 4 roky, lež sa odhodlala na rozvod a aj to sa stále bála čo urobí. Bežne jej čítal mobil, otváral poštu a ku koncu ju dokonca držal doma pod zámkom, aby mu neodišla. Ak šla do obchodu kontroloval jej čas, či nešla niekde inde.
Teraz je po 4 rokoch rozvedená a spokojná. Spoločný dom predali, rozdelili sa a ona si kúpila menší, kde sa v pohode zmestí aj s deťmi.
Do dnešného dňa počúvam, ako mi vraví, že to mala urobiť už na začiatku.

anonym_13152b
Dnes o 16:39

Zostala som až kým som nešla do práce, veď prakticky nebol doma.
Mala som plán a toho som sa držala, chcel ale so mnou spávať, to bolo najťažšie ustáť..

autor
Dnes o 16:46

Najhoršie je, že ja z tých 500€ čo mám rodičovský prežívam z mesiaca na mesiac a občas aj to je problém. Nakoľko platím jedlo, drogériu, oblečenie, tankujem si do auta, platím krúžky a škôlku pre staršie dieťa. Všetky takéto veci. Čiže ani nemám šancu si momentálne niečo šetriť bokom

patrike
Dnes o 16:52
@anonym_autor

@patrike AI mi to iba dalo dokopy aby to malo hlavu a pätu a nepísala som jedno cez druhé a dalo sa to lepšie čítať

@anonym_autor Ak sa potrebujes vyrozpravat, ako pises na uvod, na to ti netreba AI.

autor
Dnes o 16:56
@patrike

@anonym_autor Ak sa potrebujes vyrozpravat, ako pises na uvod, na to ti netreba AI.

@patrike len som mala v hlave strašne veľa myšlienok a písala som to podľa mňa nie moc logicky keď som si to po sebe prečítala, tak preto som zvolila túto výpomoc dať to do nejakého uceleného textu

anonym_1c9ba4
Dnes o 16:57
@anonym_autor

Najhoršie je, že ja z tých 500€ čo mám rodičovský prežívam z mesiaca na mesiac a občas aj to je problém. Nakoľko platím jedlo, drogériu, oblečenie, tankujem si do auta, platím krúžky a škôlku pre staršie dieťa. Všetky takéto veci. Čiže ani nemám šancu si momentálne niečo šetriť bokom

@anonym_autor A prečo to všetko platíš len ty? Nie sú to aj jeho deti? Tu by som šiel automaticky za právnikom, súd a výživné. A nech sa mu pozrú na účet, kam šla jeho výplata, či ako otec prispieval na deti.

autor
Dnes o 17:02
@anonym_1c9ba4

@anonym_autor A prečo to všetko platíš len ty? Nie sú to aj jeho deti? Tu by som šiel automaticky za právnikom, súd a výživné. A nech sa mu pozrú na účet, kam šla jeho výplata, či ako otec prispieval na deti.

@anonym_1c9ba4 samozrejme že sú to aj jeho deti. Aj keď aj o tom som si mnoho vypočula, že to nie sú jeho deti.
Ohľadom tohto mám tiež problémy. Nakoľko na ne neprispieva, venuje sa im len minimálne. Často keď má voľno, ide radšej na pivo, ako by svoj voľný čas venoval nám

klotildabazarik
Dnes o 17:08
@anonym_autor

@anonym_autor a co finacuje on?

anonym_1c9ba4
Dnes o 17:10
@anonym_autor

@anonym_1c9ba4 samozrejme že sú to aj jeho deti. Aj keď aj o tom som si mnoho vypočula, že to nie sú jeho deti.
Ohľadom tohto mám tiež problémy. Nakoľko na ne neprispieva, venuje sa im len minimálne. Často keď má voľno, ide radšej na pivo, ako by svoj voľný čas venoval nám

@anonym_autor A myslíš že sa to zmení? Nezmení! Odíď hneď ako to bude možné, keď aj k rodičom! Ak je tvoj manžel, máte mať "spoločné" financie, keď nič neprispieva do domácnosti, právnik ti pomôže. Deti ti nemôžu vziať, keby ideš aj k rodičom, môže mať aj vilu vilôčku, polročné dieťa ti nevezmú. Horšie to bude ak budú staršie, niekedy sa pred rozvodom pýtajú aj detí. Takže najvyšší čas začať baliť, lepšie to nebude.

autor
Dnes o 17:10
@klotildabazarik

@anonym_autor a co finacuje on?

@klotildabazarik energie , svoj "súkromný" život a čo si prerába záhradu (dom nie je spoločný)

rozculena
Dnes o 17:16
@anonym_autor

@klotildabazarik energie , svoj "súkromný" život a čo si prerába záhradu (dom nie je spoločný)

@anonym_autor takže jeho jedlo platíš ty? Aj mu varíš a perieš?

anonym_1c9ba4
Dnes o 17:18
@rozculena

@rozculena Nie, on vyžiera to čo patrí deťom, čiže z rodičovského.

autor
Dnes o 17:26
@rozculena

@rozculena áno. Platím jedlo a drogériu pre všetkých. Varím, periem, zehlim pre všetkých (rozumej 3 jedlá, nakoľko on neje to čo ja so starším dieťaťom+prikrmy). Upratujem v domácnosti iba ja, nakoľko mi povedal, že on pracuje vonku a nebude upratovať v dome. Lenže v zime vonku nepracuje a ani vtedy neupratuje. A keď sú dni, že nestíham všetko upratať, resp dom nie je podľa neho a jeho matky dostatočne reprezentatívny, tak mi za to nadáva, namiesto toho aby zdvihol svoj zadok z gauča a pomohol mi aspoň s niečím. Naozaj už začínam byť z tohto všetkého veľmi psychicky vyčerpaná

autor
Dnes o 17:28
@anonym_1c9ba4

@rozculena Nie, on vyžiera to čo patrí deťom, čiže z rodičovského.

@anonym_1c9ba4 keď som po operácii ležala, tak bol 2x b obchode a platil zo svojho účtu. Potom na ďalšie nákupy si už odo mňa vypýtal peniaze

marci9
Dnes o 17:30

Okamžite by som podala žiadosť o rozvod a žiadala od neho výživné nielen na deti, ale aj na seba. Máš na to nárok! Prehodnoť zbytočné výdavky /napr. krúžky pre deti v tejto situácii nie sú priorita/. Zober si jednoizbový byt do prenájmu a odíď od neho.

rozculena
Dnes o 17:31
@anonym_autor

@anonym_1c9ba4 keď som po operácii ležala, tak bol 2x b obchode a platil zo svojho účtu. Potom na ďalšie nákupy si už odo mňa vypýtal peniaze

@anonym_autor a prečo platíš jeho drogériu a jeho jedlo? Prečo mu varíš a perieš a upratuješ? Veď to rob len pre seba a pre deti a daj si súdne určiť výživné

enmery
Dnes o 17:32

Takže aj finančný tyran. Zober si z tohto životnú lekciu-chorobný žiarlivosť potrebuje psychiatra a nie partnera a každý jeden buď sám podvádzať alebo sa o to aktívne snaží. Neurob chybu a naostávaj s nìm. Vyhľadaj si v tvojej blízkosti Centrum pre týrané ženy, povedz mi, že partner tebe a deťom odopiera všetko, vyhráža, podvádza a keďže si sa odstrihla od všetkých, nevieš ako ďalej postupovať. Oni ti pomôžu aj s návrhom na výživné, ktoré si potom s ním bude riešiť štát. Jeho vyhrážky o odobrať detí sú len kydy, každý psycho tyran ich používa ako cez kopírak. Pouč sa z prvej chyby a radšej v jednej izbe s deťmi a šťastná, ako toto. Dodrbala by si aj život im, prosím Ťa, práve kvôli deťom odísť musíš.

autor
Dnes o 17:35
@rozculena

@anonym_autor a prečo platíš jeho drogériu a jeho jedlo? Prečo mu varíš a perieš a upratuješ? Veď to rob len pre seba a pre deti a daj si súdne určiť výživné

@rozculena lebo asi neviem byť sviňa a sebec ako on

anonym_1c9ba4
Dnes o 17:35
@anonym_autor

@rozculena áno. Platím jedlo a drogériu pre všetkých. Varím, periem, zehlim pre všetkých (rozumej 3 jedlá, nakoľko on neje to čo ja so starším dieťaťom+prikrmy). Upratujem v domácnosti iba ja, nakoľko mi povedal, že on pracuje vonku a nebude upratovať v dome. Lenže v zime vonku nepracuje a ani vtedy neupratuje. A keď sú dni, že nestíham všetko upratať, resp dom nie je podľa neho a jeho matky dostatočne reprezentatívny, tak mi za to nadáva, namiesto toho aby zdvihol svoj zadok z gauča a pomohol mi aspoň s niečím. Naozaj už začínam byť z tohto všetkého veľmi psychicky vyčerpaná

@anonym_autor Počuj, nepoznáme sa? Ideš presne ako cez kopirák, čo sa dialo mojej kamarátke. Pokiaľ toho hajzla neopustila, do vtedy bola psychicky na dne.

enmery
Dnes o 17:36
@rozculena

@rozculena Pretože ako píše, nemá kam ísť a on by jej robil zo života peklo?

Prosím Ťa, toto je tak toxický chlap a chorÿ vzťah až mne ostalo ťažko a to iba čítam. Skús teraz vygoogliť to centrum a zavolať. Tam nájdeš pochopenie bez odsudzovania. A fakt by som šla radšej k rodičom a už zajtra riešila výživné na deti.

autor
Dnes o 17:37
@anonym_1c9ba4

@anonym_autor Počuj, nepoznáme sa? Ideš presne ako cez kopirák, čo sa dialo mojej kamarátke. Pokiaľ toho hajzla neopustila, do vtedy bola psychicky na dne.

@anonym_1c9ba4 nebol to muž v uniforme? Lebo aj ex bol uniformovany, tento je tiež a aj jeho kolegovia čo počúvam od ich žien majú podobné správanie

anonym_af1eb3
Dnes o 17:39

@anonym_autor ,,zufalci,,nechcem ich nazvat chlapi vždy vykrikujú,že zoberú deti...realne nemajú šancu ani na striedavku a najma nie ked je dieťa malé...prosim ta ako by sa staral? Vie preukazat na sude žeby sa postaral? Kde by boli ked bude v práci? Proste ja ti radím neriešit,ze nemás sex....radím ti vyčkať nepije ta nepije nenadáva...šwtei si pe iaze aspon čo sa dá a ak sa rozídete pod do podnájmu...ale uprjmne sama ma dve deti aj ked pojdu do školky au skor chore doma prvý rok ako v školke a stíhanie deti rano do skolky plus rychlo do prace..pokial nemas prac.dobu od aspon 7 je ťažke...moja rada znie počkať a šetriť a vztah uz zrejme ani neriesit..ak ano pochybujem žwbh to on chcel riesiť

rozculena
Dnes o 17:39
@anonym_autor

@rozculena lebo asi neviem byť sviňa a sebec ako on

@anonym_autor toto som si hovorila aj ja a potom som ľutovala,že som sa nerozviedla skôr

Strana
z2