icon

Ako odkomunikovať niečo, čo mi vadí?

22. apr 2022

Žienky, ako šetrne povedať priateľovi, že mi vadí, keď ideme niekam s jeho aj mojimi deťmi, a ja skoro stále musím sedieť vzadu. Prekáža mi to. Náznakom nerozumie. Už som rozmýšľala nad tým, že nabudúce, keď sa mi zas ujde zadné miesto, tak proste nikam nepôjdem a poviem, že ma nebaví sedieť vzadu ako decku. Ale to neviem či by zas nebola príliš detinská reakcia. Rada, že mám nastupovať prvá, to sa nedá, keď deti idú prvé von, kým sa ešte obúvam. Skôr chcem radu, ako to slušne odkomunikovať.

autor
22. apr 2022

@h2 presne tak

h2
22. apr 2022

Tak to mi ťa je ľúto. ☹️

janage
22. apr 2022

Tak ja zas nemôžem pochopiť taký prístup. Buď ja alebo nič. Toto robí obcas moja pubertacka. Žiadna dohoda. Alebo bude po jej alebo nijako. Trestá tým len seba.
A ty tiež lebo prídeš o tých pár chvíľ s partnerom. Keďže spolu nezijete.

dievcacitajucelist
22. apr 2022

to je aky blud, že dospelý do predu a deti do zadu 🙈🙉 moj skoro 12-ročný sedí stále v predu, keď ideme niekam a vôbec mi to nevadi...a ani sa necítim nejako odstrčena....

autor
22. apr 2022

@h2 nema byt preco. Nie som jedina, ktorej toto vadi. Uz som vysvetlila dovod preco mi to prekaza. Kazdy je nejaky a nieco ine mu je normalne. A uz sa nebudem obhajovat. Proste ja ako partnerka by som mala sediet vpredu a nie vzadu ako cudzi clovek alebo dieta.

janage
22. apr 2022

Kto povedal, že deti vzadu? A kde je empatia pre pána. Si už nespomínaj aké to bolo keď si si mohla sadnúť na miesto vpredu? Ten pocit dôležitosti?
Za chvíľu bude mat mlady 15 a o výlety s rodičmi pramalý záujem.

autor
22. apr 2022

@janage v prvom rade kvoli bezpecnosti a v druhom rade, preco mam ja sediet vzadu? Ked mi je to raz neprijemne, tak to proste nezmenim.

autor
22. apr 2022

@dievcacitajucelist ale mne to vadi.

autor
22. apr 2022

@janage chces tym povedat, ze mam dalsie 4 roky sedavat vzadu? Tak to dakujem pekne.

janage
22. apr 2022

Ešte raz. Na rozhodnutie o tom, čo je bezpečné má syn svojho otca. Jemu dieťaťu to vadí sedenie vzadu zrejme tak ako tebe.
Prečo ty ako partnerka, ktorá ani s tým otcom nežije by si mala byť niečo viac ako vlastný syn?

autor
22. apr 2022

@janage vsak v pohode, ak s tym bude problem, nebudem chodit. Ziaden problem

janage
22. apr 2022

Nie máte hľadať kompromis. Napr. Raz jeden, raz druhý. Alebo dlhšie cesty ty, keďže ti býva zle a tlačiť sa, kratšie on. Aby videl, že aj jeho názor sa berie do úvahy.

h2
22. apr 2022

Tak chodievajte tvojim autom, ty budeš šoférovať, tvoja dcéra bude sedieť vedľa teba a priateľ s deťmi vzadu. Čo viac ti napísať, keď chceš v cudzom aute robiť zasadací poriadok?

dievcacitajucelist
22. apr 2022

Zas sa neuražaj...mysli do predu...do budúcnosti, chceš s jeho otcom mať hlbší vzťah? Možno spolu žiť? Nepokaz si to kvôli takej to somarine....ak ti je v zadu zle tak sa porozprávaj úplne pokojne s chlapcom a môžeš aj s otcom...povedz im, že je ti v zadu zle od žalúdka či môžeš sedieť v predu...nič ťažké hmm?

autor
22. apr 2022

@h2 ja s nimi nemusim vobec nikam chodit. Dost sauz prisposobujemm aj tym, kam chodime-kam chcu ist deti atd

janage
22. apr 2022

Tak si nájdi partnera bez záväzkov a hotovo.
Ak spolu nezijete, cez víkendy spoločný výlet s deťmi kedy vlastne to partnerstvo žijete?

karolinakr
22. apr 2022

Postav sa pred zrkadlo teraz hned a povedz nahlas;" Chcem sediet vpredu!" zopakuj 10x..Ked pride čas, povedz tuto vetu vieš komu..

h2
22. apr 2022

Tuším máš nejakú traumu z minulosti ohľadom toho prispôsobovania. Ale keď aj to, že vôbec s nimi niekam ideš (bez ohľadu na to, kto kde sedí), berieš ako prispôsobovanie, tak bude zrejme niekde chyba. ☹️

autor
22. apr 2022

@karolinakr vsak som uz povedala

autor
22. apr 2022

@janage mne partner vyhovuje a povedal, ze to zariadi, tak neviem co tu vlastne teraz riesime

autor
22. apr 2022

@h2 moze byt, casto som sa prisposobovala v manzelstve. A bolo to aj tak na nic. Nehovorim, ze sa neprisposobim vobec. Prave preto ked niekam ideme, tak tam, kam chcu deti. Aby boli spokojne. No tiez su veci, ktore ocakavam ja, aby som bola spokojna. A toto je jedna z nich.

marzuz89
22. apr 2022

MOJE dieta, JEHO dieta, JEHO auto.. Uz len toto mne znaci problem so vztahom medzi vami, nie to, kde sedis.

Inak vzdy sedim vpredu, deti vzadu, je to uplne prirodzene pre nas obidvoch, tak ak pre vas nie, normalne mu to povedz. Ako potom riesite velke veci? 🤔

autor
22. apr 2022

@marzuz89 uz som mu to predsa povedala. Tak musim dat na pravu mieru, cie je to auto a kto sedi vpredu, nie?

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
autor
22. apr 2022

@zoro9836 uz sme si to vydiskutovali

lienka.7
22. apr 2022

Normalne na rovinu povedat ze budeš sedieť vpredu. Bodka

oblecenie99
22. apr 2022

A čo ti na to partner povedal? Čo ja viem,ja som taký typ,že by som sa s tým nes*ala, proste keby sme už boli pred jazdou a nestihnem si sadnúť dopredu,tak rovno poviem chlapcovi,že nie nie, deti dozadu, dospelí sedia vpredu,odteraz tam sedím ja. Ja tiež sedím už dávnejšie opäť vpredu, náš syn má pritom len dva roky a niečo viac, ale je tam vzadu sám spokojný,a ja odmietam zo zadu "kričať" na muža, a vykukat na cestu jak taká babka, ale chcem cestovať normálne a rozprávať sa s mužom počas tej cesty, vidieť dopredu na cestu. Aj mne to tak vyhovuje, preto ti rozumiem.

autor
22. apr 2022

@oblecenie99 priatel si to nejak neuvedomil, ze by mi to vadilo. Predtym tam vraj tiez sedaval, este ked chodili aj s chlapcovou matkou. Ale povedal, ze mu povie, ze bude sediet vzadu a ja vpredu.
Ja nie som taky typ cloveka, co viem povedat hocikomu hocico.

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
tomi97
Odpoveď bola odstránená