icon

Ako odmietnuť adopciu syna svojej manželky?

13. aug 2025

Milé ženy ako by ste povedali svojej manželke ktorú inak máte veľmi rád že si nechcete adoptovať jej syna, hoci aj toho máte veľmi rád , lebo už máte s ňou svoje dieťa a chcete aby malo iba ono majetkovú účasť na vašom majetku ? O nevlastného syna sa starám , financujem ho , v bežnom živote ozaj nerobím žiadne rozdiely , ale dedenie je už jednoducho iná vec. Malý má otca fakt debila , spodina mužskej časti sveta.On sám sa chce vzdať rodičovstva a tak na neho neplatiť a manželka očakáva že toto na seba prevezmem ja ? Berie to ako hotovú vec . Ja sa obávam že keď poviem nie , značne to naštrbí naše manželstvo , o ktoré nechcem prísť .Veď nech jeho otec aspoň platí alimenty ,načo ho idiota od toho oslobodzovať nie ?

Strana
bambulkaaskatulka
13. aug 2025

Omg neboj sa to ani nepôjde tak jednoducho ako si predstavuje tvoja manželka. Otcovstvo nie je vec, ktorá by sa dala prehadzovať cez plot ako sa konkrétnej mamičke zaziada. Prvý krok je pozbaviť otca rodičovských práv a povinností a to nie je tak že prídem na súd a poviem " nechce sa mi platiť alimenty, vzdávam sa rodičovstva" 🤦

autor
13. aug 2025
@bambulkaaskatulka

Omg neboj sa to ani nepôjde tak jednoducho ako si predstavuje tvoja manželka. Otcovstvo nie je vec, ktorá by sa dala prehadzovať cez plot ako sa konkrétnej mamičke zaziada. Prvý krok je pozbaviť otca rodičovských práv a povinností a to nie je tak že prídem na súd a poviem " nechce sa mi platiť alimenty, vzdávam sa rodičovstva" 🤦

@bambulkaaskatulka ono chce o to jej ex a manželka s tým súhlasila a od mňa sa očakáva že prevezmem tieto povinnosti . Teda on sa na súde vzdá rodičovských práv a ja budem určený ako nový otec s tým že si ho adoptujem . Viem že to nejde hneď ale ja to vôbec nechcem . O malého sa budem starať ako o vlastného ,pomôžem ,podporím finančne , budem ho mať rád ale ako otčim .

sissy27
13. aug 2025

@anonym_autor na jednej strane rozumiem tomu preco nie, ja som napriklad nikdy nechcela osvojenie dcery novym partnerom, pretoze tym jednoducho prebera tento zavazok navzdy a aj v pripade rozchodu by on musel platit alimenty, co mi nepride fer a teda to by som fakt exovi (biologickemu otcovi) taku laskavost nepreukazala, aby som ho zbavila povinnosti. Plus takto ma dieta benefit v tom, ze ma “vyzivne” z troch stran.
Ale uprimne by ma na mieste partnerky zamrzelo, ze na jednej strane hovoris, ze nerobis rozdiely medzi deťmi, ale zaroven ta trapi dedicstvo, ktore bohvie ci bude a bohvie ako sa k tebe ktore z deti zachova, ked budes potrebovat pomoc. Proste nie si uprimny a to by mi vadilo.

la_dolce_vita
13. aug 2025

Vsak ked nechces, tak ta nemoze prinutit, trvaj na svojom.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_2b9aec
13. aug 2025

@anonym_autor Tak jej len povedz, ze je vzdy lepsie mat v rozpocte peniaze za alimenty, ako ich nemat, preto to nie je dobry napad. Na druhej strane budujes svoje bohatstvo spolu s manzelkou, tak by bolo celkom fair ak by aj nevlstny dostal polovicu toho co ste spolu nadobudli (nie to co si nadobudol pred malzelstvom).

autor
13. aug 2025
@sissy27

@anonym_autor na jednej strane rozumiem tomu preco nie, ja som napriklad nikdy nechcela osvojenie dcery novym partnerom, pretoze tym jednoducho prebera tento zavazok navzdy a aj v pripade rozchodu by on musel platit alimenty, co mi nepride fer a teda to by som fakt exovi (biologickemu otcovi) taku laskavost nepreukazala, aby som ho zbavila povinnosti. Plus takto ma dieta benefit v tom, ze ma “vyzivne” z troch stran.
Ale uprimne by ma na mieste partnerky zamrzelo, ze na jednej strane hovoris, ze nerobis rozdiely medzi deťmi, ale zaroven ta trapi dedicstvo, ktore bohvie ci bude a bohvie ako sa k tebe ktore z deti zachova, ked budes potrebovat pomoc. Proste nie si uprimny a to by mi vadilo.

@sissy27 ale ja som úprimný, ja toho malého mám rád , nerobím rozdiely v bežnom prevádzkovom živote, kúpim jednému aj druhému , zaplatím jednému tábor aj druhému , beriem na výlet jedného aj druhého , ale chcem aby majetok po mne , čo je výlučne môj dedili iba moje deti . Mne je ľúto že má takého otca , ale ja som mu ho nevybral . A okrem toho jeho otec je takisto pomerne majetný .

autor
13. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub a ty si uvedomuješ , že sa môže toto manželstvo rozpadnúť , možno nie teraz , ale o 5-7 rokov , v živote sa deje toľko vecí a ja budem platiť na syna ktorý nie je môj ? Takto to jednoducho nechcem .

bambulkaaskatulka
13. aug 2025

Tak jej to takto normálne povedz, ak chces. Je to veľmi racionálny a správny krok a osobne si vôbec nemyslím že by si bol neuprimny alebo čokoľvek. Volá sa to hranice a máš na ne právo. Ale to čo som ti chcela povedať prvým príspevkom je, že keď nechceš toto riešiť, tak nemusíš. Neviem si úprimne predstaviť sudcu, ktorý by na základe návrhu otca a súhlasu matky pozbavil otca rpp. Tam je potrebné preukázať závažné zneužívanie a zanedbávanie rpp. A vieš čo je ešte sranda? Rpp sa dajú aj obmedziť. Napríklad obmedziť všetky ostatné ( osobná starostlivosť, výchova, správa majetku) a ponechať len povinnosť platiť výživné. Toto je vec, o ktorú sa momentálne nemusíš starať a pravdepodobne sa budeš len baviť na pokusoch biootca. Ale keď chces byť úprimný, tak jej to povedz tak ako nám do diskusie

autor
13. aug 2025
@anonym_2b9aec

@anonym_autor Tak jej len povedz, ze je vzdy lepsie mat v rozpocte peniaze za alimenty, ako ich nemat, preto to nie je dobry napad. Na druhej strane budujes svoje bohatstvo spolu s manzelkou, tak by bolo celkom fair ak by aj nevlstny dostal polovicu toho co ste spolu nadobudli (nie to co si nadobudol pred malzelstvom).

@anonym_2b9aec no lenže ak si ho adoptujem , bude dediť aj z majetku čo je výlučne môj. Budujem ho spolu s manželkou , ale ja mám len jedno dieťa, manželka dve , budú dediť z jej časti . Okrem toho koľko žien nepripustí aby dedili deti z prvého manželstva manžela a robia všetko preto aby dedili iba ich deti a vyšachovali ostatné mužove.

anonym_f6927e
13. aug 2025

Nerozumiem, kto prišiel s nápadom, že by si mal platiť za cudzieho chlapa debila?

autor
13. aug 2025
@anonym_f6927e

Nerozumiem, kto prišiel s nápadom, že by si mal platiť za cudzieho chlapa debila?

@anonym_f6927e moja žena, vraj aby sa plne zbavila ex a už ho nikdy nevidela. Ale prvotný návrh prišiel od jej exa , že by sa rád zbavil rodičovských práv.

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_efaa56
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_f6927e moja žena, vraj aby sa plne zbavila ex a už ho nikdy nevidela. Ale prvotný návrh prišiel od jej exa , že by sa rád zbavil rodičovských práv.

@anonym_autor aké má dôvody on na to, aby ho "vyškrtli"? Len tak, že sa mu nechce platiť výživné? A tvoja žena je taka láskavá, že mu prikyvuje a všetky záväzky hodí na teba? Jej by sa páčilo, keby to bolo opačne? Nech bude rada, že sa staráš a nerobíš rozdiely vo výchove, v podpore, v láske. Ale áno, je rozdiel dat na štúdium a dať dom.

anonym_f6927e
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor No neviem, obaja ťa pekne teda využívajú. S tým by som nesúhlasila, dieťa má otca. Aj keď je to debil (hlavne ak je to debil), nech aspoň platí výživné.

betulinka1
13. aug 2025

@anonym_autor pozri Ved sa viete dohodnut aj bez adopcie. Ze keby sa nieco stalo jej, tak mu vyplatis vsetko co dala ona pocas manzelstva do majetku. Ja mam nejaky majetok spred manzelstva a aj sme nadobudli spolu. Cize som spisala závet u notara, ze vsetko co som nadobudla pred manželstvom a moj podiel pocas manzelstva bude patriť synovi. Muz o tom vie. Cize keby sa nieco stalo, vyplati ho so spolocneho domu. Ani by ma nenapadlo aby som mu navrhla, ze adoptuj si ho. Bavime sa o nehnuteľnostiach. Plus mam poistenie s vyššou sumou, kde je prijímateľom syn a teda moje dieta je zabezpečené.

anonym_a27f0f
13. aug 2025

@anonym_autor ja by som asi povedala, že ak by bol otec dieťaťa mŕtvy, tak áno, tam je to možno vhodné prebrať túto rolu celkovo. Ale ak dieťaťu otec žije, je to normálne zarábajúci človek, tak nech o tom dieťa vie kto je jeho otcom, a ten nech sa on finančné stará. Je nespravodlivé aby toto hodili na teba. Aj voči tebe ale aj voči danému dieťaťu.

sissy27
13. aug 2025
@anonym_autor

@sissy27 ale ja som úprimný, ja toho malého mám rád , nerobím rozdiely v bežnom prevádzkovom živote, kúpim jednému aj druhému , zaplatím jednému tábor aj druhému , beriem na výlet jedného aj druhého , ale chcem aby majetok po mne , čo je výlučne môj dedili iba moje deti . Mne je ľúto že má takého otca , ale ja som mu ho nevybral . A okrem toho jeho otec je takisto pomerne majetný .

@anonym_autor nie, nie si uprimny v tom, ze nerobis rozdiely - lebo robis, resp. chces robit.
Suhlasim s tym, ze osvojenie dietata si treba milionkrat premysliet, a nie vzdy je to najlepsi krok, ale ten argument s dedicstvom je pre mna uplne zly. Ries to co je teraz, do akej situacie by ta pripadne osvojenie dostalo teraz alebo v blizkej buducnosti, a nie nieco, co tvoj zivot nijako neovplyvni.

januska12323
13. aug 2025

Len nezačni rovno dedičstvom keď jej to budeš vysvetľovať. Chápem ale znie to debilne.

sisaka
13. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor som síce žena, ale úplne ťa chápem. Absolútne nechápem tvoju ženu, že niečo také vyžaduje. Žiaľ, poradiť neviem, lebo ja by som s cudzím dieťaťom určite nedokázala mať taký vzťah ako s vlastným a v žiadnom prípade by som nechcela, aby dedilo moje peniaze.

autor
13. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub som muž a preto myslím prioritne na svojich potomkov a svoju krv.

autor
13. aug 2025

neviem ako jej to poviem a vysvetlím ale rozhodne to bude moje nie . Nenechám sa dotlačiť do niečoho čo jednoducho nechcem a tak jej to aj poviem . Chlapec otca má , žije, je to síce debil , ale ja s tým nič nenarobím . Postarám sa o neho , zabezpečím čo sa dá ale dediť po mne budú len a len moje vlastné deti a nech sa na to díva kto chce ako chce. A rovnako tak nechcem platiť výživné na cudzie dieťa v prípade rozvodu . Tu radíte ako neprepisovať majetok na manžela , manželku že by ho potom musel vyplácať z niečoho o čo sa on nijako nepričinil a ja mám adoptovať a v podstate ukrátiť svojich vlastných potomkov o tú časť dedičstva .

mirokub
Odpoveď bola odstránená
anonym_187c43
13. aug 2025

byť tvoja manželka, tak nemam s tebou za par rokov nejakého vzťahu žiadne ďalšie dieta. A ak by si mi toto vypustil po narodení druheho, tak ta tvoja krv nededi po mne nič, iba po tebe.

gelifil
14. aug 2025
@anonym_187c43

byť tvoja manželka, tak nemam s tebou za par rokov nejakého vzťahu žiadne ďalšie dieta. A ak by si mi toto vypustil po narodení druheho, tak ta tvoja krv nededi po mne nič, iba po tebe.

@anonym_187c43 fuha, ty si dobre drasticka...takze ako matka by si spravila presne to iste, co kritizujes teraz u otca...

sisaka
14. aug 2025
@anonym_187c43

@anonym_187c43 to fakt čakáš od muža, že bude nadšený pri predstave, že bude po ňom dediť cudzie dieťa?
Som prekvapená, že takto divne zmýšľajúcich je vás viac, som si myslela, že toto nemôže nikto očakávať od partnera

anonym_0b9335
14. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_2b9aec no lenže ak si ho adoptujem , bude dediť aj z majetku čo je výlučne môj. Budujem ho spolu s manželkou , ale ja mám len jedno dieťa, manželka dve , budú dediť z jej časti . Okrem toho koľko žien nepripustí aby dedili deti z prvého manželstva manžela a robia všetko preto aby dedili iba ich deti a vyšachovali ostatné mužove.

@anonym_autor úplne ťa chápem a na tvojom mieste by som si dieťa tiež neosvojila a som veľmi prekvapená, že s tým prišlla tvoja manželka. Tu by mala iniciatíva vždy prísť od muža, ktorý si chce dieťa manželky osvojiť, nie od ženy. Môžete spolu zostarnúť a úprimne vám to želám, ale môžete sa o desať, pätnásť rokov rozísť a tebe ostane záväzok. O dedenie by mi ani tak nešlo, to sa dá ošetriť darovaním tvojím deťom ešte počas tvojho života, ale ide mi o princíp. Otec dieťaťa žije, nevidím najmenší dôvod, prečo by mal byť zbavený povinnosti platiť výživné. Manželke by som povedala, že ju ľúbiš, máš rád aj jej syna, sama vidí, že nerobíš medzi deťmi rozdiely, ale s osvojením a teda aj pozbavením povinností bio otca dieťaťa nesúhlasíš. Viac to nemusíš rozvádzať, možno to vaše manželstvo na čas trochu naštrbí, ale manželka bude vidieť, že sa naďalej k jej synovi správaš rovnako a časom sa to utrasie. Nedaj sa zahnať do kúta, takýto návrh by som neprijala, možno by som o ňom uvažovala, keby som nemala vlastné deti, ani s manželkou, ani z predošlého vzťahu, ale aj to asi nie.

anonym_0b9335
14. aug 2025
@mirokub
Odpoveď bola zmazaná

@mirokub prsím ťa, to čo píšeš? Aké sladké reči a akí sľuby? Som rozvedená, síce môj ex sa o spoločné dieťa staral a zaujímal príkladne, ale aj keby len posielal minimálne výživné a vôbec sa s dieťaťom nestýkal, tak by ma nikdy nenapadlo takéto niečo môjmu terajšiemu partnerovi navrhnúť. A rozumejú si s mojím dieťaťom perfektne, majú sa radi. Nevidím najmenší dôvod na takžto ťah. Tiež to môžeme brať ako vypočítavosť matky, to bol jej zlý výber otca, jej terajší manžel s tým nič nemá spoločné. O čo vlastne ide? Len o to dedičstvo, pretože ak sa k dieťaťu autor témy správa rovnako, ako svojím deťom, aj mu kupuje, aj ho berie na výlety, kde je problém?

maminkadeticiek
14. aug 2025

Nejdem hodnotit moralnu stranku tvojho rozhodnutia.Ale ja si myslim,ze tvoja manzelka bude dedit po tebe 50% a z tych jej 50% bude dedit 50% tvoje nevlastne dieta.Verim,ze uz taky ...,aby si mu vzal aj tych 25%,co mu zi zakona plati nebudes.

hipuska
14. aug 2025
@bambulkaaskatulka

@bambulkaaskatulka ide to jednoducho..

Strana