icon

Ako odmietnuť bývanie u svokrovcov?

lucikc20
Včera o 12:07

Dobrý deň, som s priateľom vyše roka a ja túžim aby sme neskôr mali vlastné bývanie. Jeho mama sa ale stále pýta, kto bude bývať v jej dome, lebo svokrovci ho majú veľký a priateľov brat a sestra už majú svoje rodiny a domy. Ja ale v žiadnom prípade vo svokrinom dome bývať nechcem. Veľmi si to vážim, nie každý ma takú možnosť ale môj názor je taký, že mladí majú bývať sami. Plus ich dom ani nie je skolaudovaný, je v zlom stave, je tam hrozný chaos a bordel, a na mňa je proste priveľký. Je tam xy veci nedorobených atď. Proste bývať tu nechcem a stále sa pýta a citovo vydiera priateľa že čo bude s tým domom. Nútiť ma ale predsa nemôže ani ona ani priateľ. Ako jej mám dať rázne najavo že si to vážim že nám ponuka bývanie ale nechcem to.

Strana
z2
bielasovicka
Včera o 16:39
@lucikc20

@katica06 ja žijem u rodičov, on žije takisto u svojich rodičov. Priateľ pozná môj názor, jeho názor je taký neutrálny…

A koľko vlastne mate rokov?
@lucikc20

lucikc20
autor
Včera o 18:02
@sasa1310

a základná otázka teda, máte na to bývať sami?

@sasa1310 zarábame obidvaja takze myslím si že áno

lucikc20
autor
Včera o 18:02
@bielasovicka

A koľko vlastne mate rokov?
@lucikc20

@bielasovicka ja 27 a priateľ 32

som_realistka
Včera o 18:17

No, ak priatel v 32 nie je schopny povedat rodicom, ze tam byvat nebudete, zamyslela by som sa nad vymenou priatela. Ak tam budete byvat, nikdy nebudes mat skutocne sukromie, peniaze budete liat do neskolaudovanej ciernej diery, a ked to nahodou rodicia skolauduju tak to na 99% neprepisu na Vas, mozno na muza, a ty, ty budes iba ta osoba co sa "nastahovala do muzovho domu" a este budes musuet byt vdacna a opatrovat svokrovcov. Dobre sa zamysli a hlavne sa na rovinu porozpravaj s priatelom. A odporucam nepristupit ani na "docasne" byvanie. Z docasneho sa stane trvale, lebo "naco hypoteka, to su vyhodene peniaze". Je tu nie malo diskusii na tuto temu.

sasa1310
Včera o 18:21
@lucikc20

@sasa1310 zarábame obidvaja takze myslím si že áno

@lucikc20 čiže máte našetrené na to, aby ste mohli kúpiť. Tak kupujte

nelili1978
Včera o 19:15

@lucikc20 svata pravda, mladi maju byvat zvlast. Nerobí to dobrotu. Plus pri dedeni su este vacsie nezhody.

natalka13
Včera o 19:25

Mas 27, nevies povedat svoj nazor?
dakujes za ponuku, ale chcete byvat sami.

anonym_66fc4e
Včera o 19:53
@sasa1310

@anonym_66fc4e no na vlastné bývanie treba mať peniaze. Niečo našetrené rovnako aj na hypotéku a samozrejme stabilný príjem. Možno preto chce priateľ ostať u rodičov.

@sasa1310 kľudne môžu ešte rok bývať u rodičov a niečo došetriť a začať v jednoizbáku. Tiež som nemala najskôr dom, ale dvojizbový byt. A ako čítam nie sú to 22 roční zobáci, tak hádam niečo ušetrené majú

anonym_66fc4e
Včera o 19:55

@lucikc20 priateľa by som postavila pred hotovú vec, povedala by som mu, že k jeho rodičom bývať nepôjdem za žiadnych okolností a že vzhľadom na vek si chcem tento rok zobrať hypo. Či už pôjde do toho so mnou alebo nie. Nechcem, aby to bral ako nátlak, ak nebude chcieť ísť so mnou do spoločného, vezmem niečo malé, ale súkromie budem mať

Strana
z2