icon

Ako odmietnuť svokrovcov po pôrode bez hádky?

23. apr 2024

Ahojte mamičky. Prosím, poraďte, začínam byť zúfalá :D
Ešte som ani neporodila, no svokrovci stále prízvukujú, ako prídu.. že vraj pomáhať, a že si musia užiť vnúčatko. Sú z druhého konca SR, takže len na otočku prísť neprídu - to by mi bolo ale jedno.
Každopádne, jediného koho by som myslím strpela po pôrode pri sebe je moja mama, a aj to len keby ju naozaj potrebujem. Ani ona sa sem pchať nebude, a to je moja mama a býva 100m od nás.
Urobili to aj švagrinej, po návrate z pôrodnice ju čakala návšteva dva týždne! Pri tej predstave sa idem zblázniť. Vraj bola zavretá celý čas v spálni, samozrejme hormóny s ňou hádzali a aj si poplakala, dojčenie nešlo, a oni to vyhodnotili tak, že rozprávali všade po rodine že má popôrodnú depresiu.
Mňa ide poraziť. Bývame v malom byte, kde ani nemajú kde spať - áno, môžu v obývačke, ale čo ja budem celé dni a noci zavretá v izbe, aby som mala súkromie ? Veď budem krvácať, to kvôli nim nebudem môcť chodiť len v popôrodných nohavičkách ? budem potrebovať sa zžiť s bábätkom. zvykať si na nový život. a nie aby mi niekto stál za ramenom a kontroloval čo robím.
S partnerom som to preberala, teda všeobecne návštevy - jeho odpoveď bola, samozrejme, návštevy až neskôr, ale rodičia nech prídu....
On si podľa mňa vôbec nevie predstaviť, čo to obdobie po pôrode obnáša.
Dnes to chcem načrtnúť znovu, prosím, ako to chlapovi vysvetliť ? On je veľmi chápavý, nikdy sme sa ešte nehádali, ale toto bude asi dôvod na hádku. Ja jednoducho neustúpim, nebudem s tým súhlasiť aj keby sa jeho rodičia majú uraziť, a bodka. (svokra pracuje v škôlke, dokonca tam teraz majú čierny kašeľ, takže paráda, že jej je jedno, že nás chce ohroziť !!!!)

Strana
z4
matullienka
25. apr 2024

@staromodna tak ja by som veru v malom byte v tom čase iných ako je najbližších ľudí nezniesla. Je iné vojsť z izby v popôrodných nohavičkách s vložkou a tričkom s kruhmi od tecuceho mlieka pred svojou matkou a sestrou ako si mala ty, a rozdiel pred svokrovcami čo sú v podstate cudzí ľudia. Či sa má kvôli tomu matka zatvoriť do jednej izby a z nej nevyliezat? Chcela by som vidieť tvoje nadšenie keby mali v tom čase u teba byť svokrovci

simca06022011
25. apr 2024

Normalne poviem, ze si navstevy dlhsie ako pol hodina-hodina nezelam. A vybavene. NEZELAM. Nech nechodia. Poviem to nie len muzovi, ale rovno aj svokrovcom. Nie na ziadny vikend, tyzden, dva tyzdne nepridu.
Kludne to povedz im, potrebujes sukromie a nie aby ti niekto behal okolo zadku. Vybavene. Muzovi oznamim, ze rovno sa moze zbalit a ist k rodicom ak ich uvidim sa rozkladat na gauci. (po par mesiacoch by som to hodila na hormony, ale proste nie.. odtial potial)
Ani matku a ani sestru mi nebolo treba. Dieta po prichode z nemocnince, ak ma klud a je najedene a prebalene spi. A spi cele dni. ANi raz v zivote mi nebolo treba nic od nikoho vtedy... nakupila som si ked sme sa boli prejst s kocikom, male dieta este neje nic okrem okrem mlieka, cize ja som mala doma v chladnicke hocico, keby som zomierala funguje donaska... intenzivne som zacala vyuzivat eshopy :D ale mala som klud a ked som chcela mohla som si behat aj v evinom ruchu po byte a nikoho do toho nic :D

simca06022011
25. apr 2024

Inak u nas bola navsteva v porodnici na druhy den a potom treti.. uplne v pohode, to mi vobec nevadilo a vedela som ze za chvilu pojdu dalej :DDD som rada ze prisli, dokonca aj prababka a tak, otec doviezol z druhej strany slovenska 🙂) vsetci sa potesili, poplakali, posmoklili a isli domkov :D

staromodna
25. apr 2024

@matullienka viem a rozumiem. Mala som rovnaké prianie pri prvej dcere. Bola som nahá len s nohavičkami a poporodnou vložkou a žiaľ svokra k nám nepozvane prišla, bola som týždeň po pôrode a ja som jej povedala, že si to neprajem a vyvrieskala sa na mňa. Mimochodom, je Talianka, takze tie vášne boli extrémne a nepadlo mi to dobre. Žiaľ, svokrovci nie vždy dokážu rešpektovať želanie nevesty a zvlášť svokry...

katushka238
Autor odpoveď zmazal
0kristina0
26. apr 2024

Ked nebudes asertivna, budu ti srat na hlavu. Normalne si sa mala ozvat ked to hovorili, ze ziadna tyzdenna ani dvojtyzdnova navsteva nehrozi. Jednoducho ich zrusit a hotovo. Ak si ticho tak to bereu tak, ze je to ok. Treba si usta otvorit.

sjun
27. apr 2024

Akoze mna by regulerne piclo. Kedze cakas prve babatko vsetko bude nove...proste nenaskakujes do rozbehnuteho vlaku...ty naskakujes na uplne iny vlak. Cize ja by som si normalne isla svoje povedala muzovi ze v ziadnom pripade, budes potrebovat cas ak budes chciet pomoct poprosis svoju mamu napriklad navarit ale urcite nemienis mat navstevu po porode ze nech sa paci nech pridu ked bude mat maly aspon 2 az 3 mesiace a vy rezim. Ja by som bola schopna toto aj svokre povedať na rovinu neviem ake mate vy vztahy. Akoze otrasna situacia este nie je ani na svete a uz toto riesit.

zuzuliatko18
28. apr 2024

Pri takychto temach si vzdy poviem, ze dakujem za COVID, hoci ten uz bol tak dlho, ze drobca dva mesiace Nik z rodiny nevidel ( narodil sa na uplnom zaciatku, ked vsetko zavreli, predcasne, tak sme s nim boli doma Sami). Nemuseli sme riesit kto kedy moze na navstevu, lebo nik nemohol. Do porodnice ani otca nepustali, veci mi nechal na vratnici, takze aj on drobca videl az po 2 tyzdnoch nazivo.
Vsetko ma svoje plusy a minusy, dolezite je sa dohodnute s partnerom a obaja za tym rozhodnutim stat, aby ste boli obaja ok.

Strana
z4