Organizácia dvojizbového bytu s jedným dieťaťom
Ahojte, tí co byvate v 2 izbovom byte a máte 1 dieta, ako mate zorganizovane izby? Spalna a obyvacka. A kde ma dieta hracky, svoj priestor atd? Moje dieta ma coskoro 2 roky a zatial mame vsetko co sa tyka hraciek, kniziek atd v obyvacke ale unavuje ma, ze stale je tá izba akoby hore nohami, lebo sa cely den hra, vyberá, cita, kresli, vozi sa na odrazadle, vari v kuchynke atd.. a nevolam ani navstevy lebo mi pride ze kvoli tym hrackam je vkuse bordel(jedine v noci je tam poriadok). A do spalne navstevu nezavolam predsa. Tak rozmyslam ze v spalni to preorganizujem a dam tam dietatu priestor s hrackami. Čo si myslite?
Navsteva hracky pochopi.
Navsteva hracky pochopi.
@anonym_e632d5 nie každá 🤦🏼♀️ fakt som už počula kritizovať domácnosť za “bordel” 😏
nič iné ti neostáva ako to mať tak ako to máš teraz bohužiaľ …
jedine čo by mohlo pomôcť je organizovať aktivity - naučiť aj dieťa - keď sa s tým prestane hrať, odložiť to (ale to sa mne osobne nepodarilo naučiť samú seba dodnes 😏)
Bývame v 1,5i byte s dvoma deťmi. Tú polizbu sme spravili kvôli deťom, /pôvodne 1i byt/ je tam iba poschodová posteľ a jedna mini skriňa. Všetko sa deje a odohráva v obývačke, kde je aj náš rozťahovací gauč, kde je stôl, stoličky, kreslo apd. Skriňu máme jednu v izbe a dve veľké na chodbe, tam máme uložené všetky veci. V ich izbe nie je priestor na hranie.
@anonym_autor toto nepochpim, naco potrebujete mat tu jednu izbu ako spalnu, ked ju cez den vobec nevyzivate? Urob tam dietatu izbu a vy spavajte v obyvacke.
Ze dieta bude stale vyzadovat tvoju spolocnost. Potrebujes ju mat na ociach a ona potrebuje vidiet teba. Predstava ze sa 2 rocne dieta bude hrat v izbe sane je nerealna. Akurat ti bude hracky vlacit zo spalne do obyvacky a bude " bordel" tam aj tam. Jednym z rieseni je mat menej hraciek- dieta fakt nepotrebuje vele staci jeden box a hracky menit. To upraces hned. A minochodom hracky nie su bordel.
Mas to dobre teraz. Neprisposobujes byt navstevam,ak na to nie su priestory,ale svojej rodine a najma deťom.
Ja som v obyvačko-spálni, dcéra má vlastnú izbu. Nám to takto vyhovuje, máme postačujúci priestor
@anonym_e632d5 nie každá 🤦🏼♀️ fakt som už počula kritizovať domácnosť za “bordel” 😏
@biba_18 asi by mi to bolo jedno, tipujem ze svokra. Tak nabuduce nepridu ked sa im nepaci. Ved staci povedat ze do takeho bordelu nepridem a vybavene.
Kritizovat domacnost s 2r dietatom to chce fakt davku arogancie a sebestrednosti. A je jedno ze niekto to ma vypulirovane a niekto ma capance a omrvinky, o hrackach sa vobec nebavim. Kazdy ako stiha a vladze. Ja osobne chodim za ludmi a nie na kontrolu poriadku.
Ahoj, mame 3 deti, stvorizbovy dom, najstarsie ma 2,5 roka a aj tak nemame detske izby na hranie - su len na spanie + skrine atd. Hraju sa stale v obyvacke, popri nas. V obyvacke mame detsku ohradku, v nej koberec. Tam su vsetky hracky. Nie je nijaky bordel ani neporiadok, mame pravidlo, ze s hrackami sa hrame v ohradke a ak sa nieco vytiahne, hned to davam nazad. A navstevy sa vzdy smeju, ako to mame vyborne vymyslene. Tu ohradku sme mali v obyvacke rovnako aj v byte, kym sme este nebyvali v dome 🙂
Byvali sme v 3 izbovom byte a v tomto veku sa syn aj tak hraval v obyvacke. Aj stolik, aj hracky mal v obyvacke, i ked mal svoju vlastnu izbu. Deti chcu byt v spolocnosti rodicov.
Máme trojizbový byt, čiže syn mal svoju detskú izbu, ale keď bol maličký,predsa sa najradšej hrával v obývačke,v mojej blízkosti.Ja som ho mala tiež najradšej pod dozorom . To,ze boli všade hračky, že si z kresla urobil bunker,to ma netrápilo Jasné, že sme sa snažili aj upratať hračky, ale ze obývačka nebola tip -top ako kedysi,to ma netrápilo a netrápi ani v súčasnosti, keď pri návšteve v domácnosti s deťmi je "prevádzkový neporiadok,,
V dvojizbovom byte sme urobili synovi detsku izbu a my sme zostali v obývačke. No kým bol malý tak mal väčšinu hračiek v obývačke, no aj teraz vo vyššom veku máme niekedy niečo po zemi ale väčšinu už mám vo svojej izbe. Ale stále chce byť s nami, takže to chápem.
v prvom rade by som inak premiestnila izby.
dietatu vytvorila izbu a vy sa prestahujte do obyvacky.
spavanie na roztahovacom gauci urcite nie,
ale existuju rozne sklapacie postele, aby ste mali plnohodnotny madrac, nespavali na sedacke.
dietatu v obyvacke vyclenit jednu krabicu na hranie, kde bude vsetko odkladat. ak sa mu to nezmesti, tak nieco odnesie do izby a prinesie si zato nieco ineho, co s amu do krabice zmesti.....
v prvom rade by som inak premiestnila izby.
dietatu vytvorila izbu a vy sa prestahujte do obyvacky.
spavanie na roztahovacom gauci urcite nie,
ale existuju rozne sklapacie postele, aby ste mali plnohodnotny madrac, nespavali na sedacke.
dietatu v obyvacke vyclenit jednu krabicu na hranie, kde bude vsetko odkladat. ak sa mu to nezmesti, tak nieco odnesie do izby a prinesie si zato nieco ineho, co s amu do krabice zmesti.....
@lucik194 ak je dostatočne veľka izba, tak sa zmestí aj gauč, aj riadna posteľ. Ja tak mám.
@anonym_autor toto nepochpim, naco potrebujete mat tu jednu izbu ako spalnu, ked ju cez den vobec nevyzivate? Urob tam dietatu izbu a vy spavajte v obyvacke.
@belllinka to zas nepochopím ja, príde mi nechutné spať v miestnosti, kde sa odohráva celý spoločenský a denný život rodiny. Každého vec 😉
Pri mojej dcére, jej izbe , spalni a obývačke, bola najzapratanejsia obývačka vzdy a dlhe roky 😊 ona vela malovala, tvorila, lepila, strihala, náš konferenčný stôl bol jej pracovný stôl. Aj ked prisla návšteva. Nieže by mi to nevadilo, vadilo, ale bola som rada, ze chce tráviť takto cas, velakrat som sa k nej pridala, lebo aj mna to baví. Bolo to tak skoro do 3.rocnika. Postupne zacala mat taky bordel na svojom stole v izbe 😁
Kým je bordel od deti, hracky , papiere, pastelky atd, je to fajn, horsie bude ,ked bude domácnosť cela tip top, ale prazdna, ked uz si tak budeme sami sedkat v dokonalej obývačke, v tichu, bez pochvaly za vytvorenie hry alebo nového diela 🥺
@lucik194 ak je dostatočne veľka izba, tak sa zmestí aj gauč, aj riadna posteľ. Ja tak mám.
@huxy to ano, ak je velka existuje moznost aj gauc aj postel.
ale za mna sklapacia postel je "krajsia", ked Ti pride navsteva, nebude sediet na tvojej posteli kde spis.... ta bude schovana a budes tam mat aj normalne gauc, kde si sadne navsteva, ale nebude taky velky, aby zapratal celu obyvackospalnu.
alebo za mna ak je velikanska obyvacka, tak vytvorit v ramci nej spaci kút, ktorý nemusi mat ani okno, zmensti sa do neho normalna manzelska postel a bude to oddelene od obyvacky (stenou, paravanom, proste sukromie)
proste nieco taketo vytvorit, len na spanie
https://mojdom.zoznam.sk/byvanie/navrhovanie-in...
@anonym_autor ved majte spalnoobyvacku a dieta nech ma samostatnu izbu
Tiež sme mali v obývačke bordel(v rohu kopa hračiek) chcela som to riešiť paravánom, nakoniec sme to vyriešili takým dreveným policovým domčekom od stolára..
Nástupom do školy sme hračky presunuli do spálne, do úložného, vyklápacieho priestoru postele.
Okolo 13r dieťaťa sme už nechali izbu a spali na rozkladacej sedačke v obývačke..
@huxy to ano, ak je velka existuje moznost aj gauc aj postel.
ale za mna sklapacia postel je "krajsia", ked Ti pride navsteva, nebude sediet na tvojej posteli kde spis.... ta bude schovana a budes tam mat aj normalne gauc, kde si sadne navsteva, ale nebude taky velky, aby zapratal celu obyvackospalnu.
alebo za mna ak je velikanska obyvacka, tak vytvorit v ramci nej spaci kút, ktorý nemusi mat ani okno, zmensti sa do neho normalna manzelska postel a bude to oddelene od obyvacky (stenou, paravanom, proste sukromie)
@lucik194 nikdy si návšteva nesadla na posteľ, len na gauč. V prvej polovici izby mám obývačkový priestor s gaučom, stolíkom, TV. V druhej polke (oddelené čiastočne policovým regálom), je posteľ a ešte 2 komody. Mne osobne príde zas vyklápacia posteľ nepraktická, keďže na mieste postele by som cez deň aj tak nič nedávala a vyzeralo by to miesto zvláštne prázdne. Ale tak záleží na preferenciách, každému sa páči niečo iné.
@biba_18 nech sa starajú o svoju domacnost
Koľko ľudí by dalo neviem čo za takýto "bordel," v byte
Mám 5 deti a zo skúseností ti poviem, že aj keď majú vlastnú izbu, aj tak je gro hrania presunuté do obývačky a kuchyne s jedálňou 😂 a obzvlášť také malé sa ti nebude samé hrať v izbe na to určenej, to je nejaká utopistická predstava ďaleko vzdialená realite 😂 Normálne v obývačke vytýč zónu hrania, taký kútik - koberček, stolček, nejaký odkladací priestor a čo sa týka návštev, normálna návšteva chápe rovnici dieťa=bordel a teda nerieši a tých zopár hračiek pohodlných kade-tade jednoducho rýchlo upraceš
Mám 5 deti a zo skúseností ti poviem, že aj keď majú vlastnú izbu, aj tak je gro hrania presunuté do obývačky a kuchyne s jedálňou 😂 a obzvlášť také malé sa ti nebude samé hrať v izbe na to určenej, to je nejaká utopistická predstava ďaleko vzdialená realite 😂 Normálne v obývačke vytýč zónu hrania, taký kútik - koberček, stolček, nejaký odkladací priestor a čo sa týka návštev, normálna návšteva chápe rovnici dieťa=bordel a teda nerieši a tých zopár hračiek pohodlných kade-tade jednoducho rýchlo upraceš
@anonym_e7f605 Aká utopistická predstava? Snáď nie je potrebné mať v obývačke kvantum hračiek. Hračky môžu byť v detskej izbe a keď chce byť dieťa v obývačke, tak tú hračku si tam prinesie a potom uprace do detskej. S pribúdajúcim vekom bude tá vlastná izba viac než potrebná.
@anonym_e7f605 Aká utopistická predstava? Snáď nie je potrebné mať v obývačke kvantum hračiek. Hračky môžu byť v detskej izbe a keď chce byť dieťa v obývačke, tak tú hračku si tam prinesie a potom uprace do detskej. S pribúdajúcim vekom bude tá vlastná izba viac než potrebná.
@belllinka utopistickou predstavou som nazvala dvojročné dieťa hrajúce sa samo v izbe na to určenej.. samozrejme že v obývačke nemusí byť kvantum hračiek.. preto som písala o kútiku.. a áno, aj izbu mu bude treba, ale nemusia to riešiť teraz, jedine ak chcú, ale nie som si vedomá toho, že by autorka riešila tento problém.. ale riešila problém s množstvom hračiek v obývačke a s návštevami.. k čomu som sa aj vyjadrila
@belllinka utopistickou predstavou som nazvala dvojročné dieťa hrajúce sa samo v izbe na to určenej.. samozrejme že v obývačke nemusí byť kvantum hračiek.. preto som písala o kútiku.. a áno, aj izbu mu bude treba, ale nemusia to riešiť teraz, jedine ak chcú, ale nie som si vedomá toho, že by autorka riešila tento problém.. ale riešila problém s množstvom hračiek v obývačke a s návštevami.. k čomu som sa aj vyjadrila
@anonym_e7f605 no veď keď bude mať vlastnú izbu, tak tie hračky budú hlavne tam a v obývačke iba pár, ktoré sa rýchlo upracú do detskej, keď príde návšteva
@anonym_e7f605 no veď keď bude mať vlastnú izbu, tak tie hračky budú hlavne tam a v obývačke iba pár, ktoré sa rýchlo upracú do detskej, keď príde návšteva
@belllinka nie nebudú 😂 alebo možno aj budú, len ak budú, tak ona bude mať potom umňaučane dieťa za zadkom pri varení (alebo pri hocičom inom, to bol len príklad) čo bude vyžadovať jej pozornosť 😂
Dieťaťu nechať izbu a vy si kúpte gauč vhodný na spanie. Je to ideálne riešenie aj v budúcnosti keď dieťa bude väčšie. Gauč ráno upraceš za 5 minút a budeš mať použiteľnú obývačku. Detskú izbu môžeš spraviť tak že tam bude rozťahovacia (poschodová) posteľ aby ste tam mohli spať aj vy keď príde návšteva.

@anonym_autor Pre mna je praktickejsie mat dieta na ociach ked sa hra a moje dieta by sa same v detskej aj tak nehralo. Ked pride navsteva, pozbieraj hrackyy do velkej krabice a odnes do detskej ak to chces schovat.