Ako odpovedať na kritiku staršej generácie?
Ženy, vy tu vždy dobre poradíte...ako reagovať na poznámky zväčša ( ale nie výhradne) staršej generácie žien na tému: ako môžem pustiť muža z domu v nevyžehlenej košeli? Ako môže čakať domov muža z roboty keď nemám navarené/prestreté? a pod...
Chcela by som dodať že som zamestnaná a máme deti. Nestíham vždy tak aby bolo všetko tip top. Niekedy prídem domov iba päť minút pred ním, niekedy a hodinu po ňom.
To je niekto z rodiny?My to máme takto a viac sa o tom nebudem rozprávať.Nic nemusí byť tiptop nech mu pozehli, keď ju to trápi.Moj muž si sám zehli tých pár košieľ, letných triciek
Ignoraciou
Záleži kto má tieto blbé komenty. Tak zas v spinavych či pokrkvaných veciach snad nikto nechodi. Jedlo sa riesi podla moznosti a času.
Reagovať otázkou: " a vás to prečo trápi"?
A kto ma taketo predpotopne otazky? Normalne, je rok 2025 a nie 1950 a manzel ma ruky a vie si jedlo aj veci nachystat sam..
Tak v prvom rade preco by si to mala ako robit ty!!?? Ved aj muz mize ozehlit aj navarit (neviem ako mate co rozdelene, ale myslim vseobecne ze to neni uloha len zeny). Ja nezehlim prakticky vobec, nemam nato cas 🙂. Navarene tiez neni urcite kazdy den, tiez pracujem zena je len clovek a nie stroj...ja nechapem ludi co taketo poznamky robia...ved kazdy nech si to zariadi tak ako im vyhovuje ... a na takeho poznamky by som.orave povedala ze ty nemas potrebu vsetko zehlit a ze vam to takto vyhovuje... ked nemate navarene tak si nieco objednate a hotovo.
Nie si jeho slúžka ani mama. Chlap má predsa ruky. Mňa neskutočne vytáčajú tieto názory ľudí.
„Pani XY, dajte mi na Vás kontakt, a keď nabudúce nebudem stíhať žehliť/prať/variť, cinknem Vám. Ďakujem za ponuku pomoci, určite ju využijem!”
Všetko pokojným tónom s milým úsmevom na tvári.🙂
Stačí nikomu nič nehovoriť čo ako máš doma a hotovo.
Tak, niektorí chlapi napr.žehliť nevedia, ja mužovi ožehlím, on mi na oplátku opraví niečo v domácnosti, čo ja opraviť neviem, tiež mi nepovie, oprav si sama, veď aj Ty máš ruky. My to máme podelené podľa toho, čo kto dokáže a neodkazujeme si " aj Ty máš ruky", tak chod nevyžehlený a ja pôjdem na oplátku s mojou vecou do servisu.
Toto sú poznámky generácie ktorá ešte mohla byť v iba domácnosti. Jednoducho chlap zarábal a oni doma a jedine čo mali na starostli bolo aby mal chlap vyzehlenu košeľu a navarené a podobne veci (nie vsetky samozrejme). Mne toto síce ešte ešte nikto nepovedal ale keby áno tak poviem- pracujem presns toľko hodín v mesiaci ako on. Žijeme v 21. storočí kedy aj muž môže po práci nakúpiť a upratať. Už nie sme iba služky a stroje na radenie detí ako tomu bolo za ich čias. Ved v tej domácnosti žijeme obaja, každý spraví koľko môže.
Tak v prvom rade preco by si to mala ako robit ty!!?? Ved aj muz mize ozehlit aj navarit (neviem ako mate co rozdelene, ale myslim vseobecne ze to neni uloha len zeny). Ja nezehlim prakticky vobec, nemam nato cas 🙂. Navarene tiez neni urcite kazdy den, tiez pracujem zena je len clovek a nie stroj...ja nechapem ludi co taketo poznamky robia...ved kazdy nech si to zariadi tak ako im vyhovuje ... a na takeho poznamky by som.orave povedala ze ty nemas potrebu vsetko zehlit a ze vam to takto vyhovuje... ked nemate navarene tak si nieco objednate a hotovo.
@eli60 no rôzne moje tety, staršie susedky, a občas aj kamarátky. Áno v niečo v tom zmysle že aj on má obe ruky zdravé ....som odpovedala viac krát, tak kukali ako puk a asi aj ohovárajú.....možno sa nudia. Tak isto ako pri poznámkach na konto svokry. Niečo sa má opýtajú ....či svokra toto tamto, a ja že nie svokra nikdy, veď ani sem nechodí, ani o deti sa nezaujíma, ani pol dobreho slova k nim nemá keď menu nich. Tak, že som nevďačná, že takto o nej hovoriť nesmiem....a pod. Bože môj, snáď mám klamať, že sme najlepšie kamarátky, že deti zahŕňa láskou a darčekmi, že k nej pôjdu na prázdniny lebo sa im chce venovať....
Vcera som citala taku milu vetu. Muz ktory si dokaze oprat, navarit, upratat je normalny funkcny dospely a nie nejaka vynimocna bytost. Takze asi tak
No keby si bola doma, tak by si mala čas všetko porobiť, ale keď aj ty chodíš do práce, tak prečo máš všetko ty robiť?
S humorom: "Chcela som ho pripútať k radiátoru, kým mu vyžehlím, ale zdrhol mi!"
Ako? Normálne, ak by mu to vadilo dal by si takú čo ozehlena je alebo by si ozehlil? A prečo nemá navarené? Lebo máme rovnoprávnosť, zarábame obaja, a aj varíme obaja a ďalej nerozoberat
Moja odpoved by bola “ako nic” 😃 a nech sa ostatni aj pos…u. Pripadne moze prist tie kosele zehlit ten, kto sa tak debilne pyta, ocividne ma vela volneho casu.
Prečo vás to zaujíma?
Žijem tak,aby sa mi nikto do toho nestaral ako a v čom chodí môj muž oblečený a čo a kedy jeme ...Jedine ,že by sa ten tvoj sťažoval na zlých miestach,ak nie ,každého je po tom prdlajs...
Ved povedz, ze muz ma vsetko co potrebuje. Ved ti nevidia do kuchyne. Nemozu vediet, ze ho doma necakas v negližé aj s večerou na stole. S takymito by som sa ani nebavila, to by neboli veru moje kamosky. Co mna nepolutuju kolko mam toho vela.
Vobec by som to nerozvijala a na otazku ako mozem by som so sirokanskym usmevom a bezstadostnym pokrcenim ramenom odpovedala "normalne" alebo "v pohode" "bez problemu" atd. Ziadne obhajovanie vysvetlovanie. Naco. Takym typom je to uplne zbytocne.
A pamatna veta mojej susedy na dochodku ked som sa sla vydavat "draha ked bude mat muz doma dobry sex rad prekroci kopu spinaveho pradla a s chutou zje maslovy chleba ako by to bolo 3 chodove.menu"
Takze kamaratkam by som v pohode povedala. " draha mame tak bajecny sex ze nejaka kosela a vecera su mu u prdele"
jezis ale na tomto sa da tak dobre bavit a provokovat 🤣😂😀
A moja rada? Draha uzivaj si to. Bud kreativna a vtipna 😉
Tak sa nevybavuj so starými ženskými.Tiez voľakedy robili na poli a drapali perie a teraz po daromnici klebetia🙂
Tak sa nevybavuj so starými ženskými.Tiez voľakedy robili na poli a drapali perie a teraz po daromnici klebetia🙂
@luccija mama je zo siedmych súrodencov z toho päť žien, z toho tri býva v okruhu pár 100m, to sa nemám rozprávať s vlastnou rodinou ak ich náhodou stretnem? Susedám sa vyhýbam ale oni striehnu, ako také komando, kým zatvorím bránu a zájdem na zastávku.
"Prepanajána, teta, máte pravdu! Včera sme celú noc búrlivo presexovali a na košeľu som úplne zabudla. Teraz mám naponáhlo, ale nabudúce sa pripomeňte, porozprávam vám detaily."
Ak teda ide o osobu, ktorá takto opakovane rýpe a nie je to niekto, na koho názore ti záleží...
Preco by si mala nejako reagovat. Taketo pripomienky by mi boli len na smiech. Ty vies ako to u vas chodi. Stazuje sa muz?
"Ako nic!"
Zbytocne budes vysvetlovat. Tu uz nic nevysvetlis. Aj keby si co robila, dobra nebudes. "Nestihla som." Viac temu nerozoberaj, neospravedlnuj sa. Strucne a jasne to uzatvor.
Ja odpoviem veď to je jeho košeľa a na varenie,ja som jedla a ako ja mám vedieť čo chce on jesť
Moja mamina dlho nechápala ,keď sme boli na návšteve ,že ako nemôžem vedieť ,čo má môjmu mužovi chystať jesť a ja som zas nechápala,prečo sa to pýta mňa
Taketo poznamky som nepocula ale mam jasno v tom, ze ja chlapovi sluzku robit nebudem. Je rovnaky obyvatel domacnosti, vie kde su spotrebice.

"Ako? No normálne. Veď aj on má ruky." 🙂🤔