icon

Ako odpovedať na kritiku staršej generácie?

24. jún 2025

Ženy, vy tu vždy dobre poradíte...ako reagovať na poznámky zväčša ( ale nie výhradne) staršej generácie žien na tému: ako môžem pustiť muža z domu v nevyžehlenej košeli? Ako môže čakať domov muža z roboty keď nemám navarené/prestreté? a pod...
Chcela by som dodať že som zamestnaná a máme deti. Nestíham vždy tak aby bolo všetko tip top. Niekedy prídem domov iba päť minút pred ním, niekedy a hodinu po ňom.

Strana
z2
vroni
24. jún 2025

Akože fakt by ma zaujímalo, kde sa berú tie davy žien, ktoré boli v domácnosti. Moja mama tento rok oslávila 90 a do roboty chodila celý život. V škole sme mali presne jedného spolužiaka, ktorý mal mamu doma, považovali sme to za strašne exotické. Alebo tu majú všetci príbuzenstvo 100+ alebo žijem v nejakom paralelnom vesmíre. Alebo ľudia žijú v spomienkovom optimizme, ako oni "stíhali" a dnes nikto nestíha nič...

biba_18
24. jún 2025

ja mám 50+ a veru také blbiny ja z úst nevypúšťam ... takže čo? jedným uchom dnu, druhým von ...

romiada
24. jún 2025

"Keď pôjdem domov z práce o 15h ako Vy, tak budem mať navarenu aj 3chodovu večeru s dezertom". Ale keďže musíme nosiť peniaze obaja, tak si rovnako musime delit aj prácu doma.

bytc20
24. jún 2025
@vroni

Akože fakt by ma zaujímalo, kde sa berú tie davy žien, ktoré boli v domácnosti. Moja mama tento rok oslávila 90 a do roboty chodila celý život. V škole sme mali presne jedného spolužiaka, ktorý mal mamu doma, považovali sme to za strašne exotické. Alebo tu majú všetci príbuzenstvo 100+ alebo žijem v nejakom paralelnom vesmíre. Alebo ľudia žijú v spomienkovom optimizme, ako oni "stíhali" a dnes nikto nestíha nič...

@vroni Ja to tiez nechapem. U nas vzdy vsetky zeny robili rovnako ako muzi. Ake byt doma? 🙈 Este aj dedkova babka, co sa narodila v 19.storoci normalne robila. Z maminej strany detto. Neexisuje, ze by sa nerobilo 🤷‍♀️

biba_18
24. jún 2025
@bytc20

@vroni Ja to tiez nechapem. U nas vzdy vsetky zeny robili rovnako ako muzi. Ake byt doma? 🙈 Este aj dedkova babka, co sa narodila v 19.storoci normalne robila. Z maminej strany detto. Neexisuje, ze by sa nerobilo 🤷‍♀️

@vroni @bytc20 moja stará mama bola žena v domácnosti. ale ako vyžili, to netuším 🤷‍♀️

vroni
24. jún 2025
@biba_18

@vroni @bytc20 moja stará mama bola žena v domácnosti. ale ako vyžili, to netuším 🤷‍♀️

@biba_18, aj moja. Ale bola narodená v roku 1911. Ale zase starý otec bol architekt, takže vyžiť vyžili určite. Akurát, že sa bytostne neznášali a nevedeli si prísť na meno ...

rozculena
24. jún 2025

ja som nikdy nič takéto nepočula,ani od žien mojej generácie,ani od starších,a to už mám 60.
Toto nezávisí od veku...........

liz_lemon
24. jún 2025

poznam jednu babu, ktora vzdy razila teoriu, ze jej muz musi vyzerat tiptop, a ona bola pri nom ako taka chuderka, uz su aj rozvedeni

motylik2559
24. jún 2025

Povedz,ze asi si ta s niekym pomylili, lebo ty niesi sluzka, ale matka a manzelka😄

ivana11155
25. jún 2025

Jednym uchom dnu, druhym von. Sa cudujem ze sa nad tym vobec pozastavujes.

ekira1
25. jún 2025

Poznám 🙄 ja som odpovedala, že som manželka a nie slúžka a manžel je svojprávny a má ruky.

guiseppinka
27. jún 2025

Taketo sproste otazky nastastie nedostavam. Mna skor fascinovali otazky, ze som sama s detmi odsoferovala "taku dialku" a ci som sa nebala. Raz ma vsak babca trochu zaskocila s tym, ze ako mozem nechat muza sameho doma tak dlho. Chystala som sa s vtedy 3 mesacnou dcerou na mesiac k nasim. Ze co ked si niekoho najde. Normalne som nechapala otazke a odpoved bola, ze ked si najde, tak s tym aj tak nic nespravim. A ze preco by som si nemohla najst ja niekoho ineho... odvtedy som podobnu otazku nedostala...

kikuska_wedge
27. jún 2025

Prepacte ale vasa otazka nie je na mieste, ocenila by som, ak by ste nam do sukromia nevstupovali.

basska_b
27. jún 2025

Ako to oni vedia, ze ide v nevyzehlenej koseli a ze nema veceru teplu? To im on porozpraval ci ty? Vies, oni porovnavaju hrusky s jablkami. Nemaju male deti ani stresujucu pracu. Moja teta je 30 rokov vdova, 7 rokov na dochodku, furt len upratuje, pecie vari a umyva okna a ma plno reci ako jej nevesty nevaria, nezehlia, chudence vnucence. Porazit ma z nej ide. Ale ona ina nebude

tripetta
27. jún 2025

V poslednej dobe sa mi osvedčil stoicizmus. Niekedy je mlčanie tá najhlasnejšia a najlepšia odpoveď.

ivec16
27. jún 2025

tak na to je asi vela odpovedi… napriklad co sme v baroku? v dobe kamenej? alebo ze je 21 storocie rovnopravnost zien a muzov, mame to na striedacku a dnes je na rade on s vecerou aj zehlenim… a normalne by som sa az cudovala takymto poznamkam

jaass
27. jún 2025

Dobrá téma 🤣 raz sa ma svokra pýtala, prečo nežehlím všetky veci, že to sa musí, odpovedala som jej, teta budte v pohode, je to moja vec. A už je klud 🤣 ale záleží od situácie keby sa človek normálne opýtal tak odpoved je tiež normálna ale pokial človek rýpe, tak treba si asi povedať svoje no.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
mandarinka555
27. jún 2025
@rozculena

ja som nikdy nič takéto nepočula,ani od žien mojej generácie,ani od starších,a to už mám 60.
Toto nezávisí od veku...........

@rozculena Tiež si myslím...taká kravina by ma nikdy ani len nenapadla...

zajinkakoni
27. jún 2025

A čo koho do toho? Väčšinou všetky robíme, máme deti, muž sa môže postarať o domácnosť tak, ako ja a nikoho to nemusí trápiť. Či on je chorý? Či čo mu je? Kým mňa/nas neživí staršia generácia, nech sa staršia generácia stará sama o seba. 🤷‍♀️

tatisna
28. jún 2025

Povedz niečo v tom zmysle ze je to naschvál, dnes je iná doba a keď žena sa ide príliš strhať doma a nestará sa o seba, muž ju opusti...takisto muz nesmie mat pocit, ze sa zena k nemu sprava ako jeho matka, ani ju tak nesmie vnimat, je to zaciatok konca. radia to vzťahovi odborníci, sú to najnovšie trendy. A ešte dodaj že odborníci odporúčajú mat naporiadku sexuálny život, to je priorita...ak sú to rodinné rypalky, aj tak budú do Teba rýpať🙂

gribka1
28. jún 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka Tu ide skôr o to, že by niekto niekam šiel neožehlený, myslím tým fakt ako kravou požúvané, kto to vyžehlí je v podstate jedno.

ravehami
28. jún 2025

Povedala by som, ze neni moje domace zvieratko za ktore som zodpovedna..ani ritku mu neutieram po kakani

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
0silvia0
28. jún 2025

Hej, to je generacia zien, ktorym bolo vtlkane do hlavy, ze chlap je vizitka zeny. Ony za to nemozu, ale mozes ich slusne poucit, ze doba sa zmenila. Tak isto ako ja poucam moju mamu, ked sa ma pyta, ci mojmu synovi jeho frajerka navari a uprace. Normalne jej poviem, ze v dnesnej dobe zeny uz neskacu okolo chlapa, aby sa vydali. Ze chlapi ked s frajerkami, partnerkami, zenami spolubyvaju, tak sa normalne spolupodielaju na chode domacnosti.
Moja mama 72 rocna to celkom chape, tak snad to bude pochopene aj u vas

sisa9496
28. jún 2025

Stretávame sa s podobnými reakciami, keď niekde na verejnosti s partnerom povieme, že je rovnaký člen domácnosti ako ja 😅 čiže navarí, operie, uprace atď rovnako ako ja a som za takého chlapa neskutočne vďačná 😃 a absolútne nič si nerobím z tých predpotopných reakcií niektorých ľudí 😃 väčšinou to bývajú vety typu: "čo by som za takého chlapa dala" 😃 vtedy odpovedam, že sme si každy strojcom svojho stastia 😅😅 a keď sú vety typu: "preco sa o neho nestaram" 😅🙈 tak reagujem otazkou, ci maju pocit, ze ma moj muz 10 rokov 😅 a nastane ticho a je pokoj. Keď niekto chce, aby som s ním komunikovala slušne, tak nech nemá blbé pripomienky. Ja sa tiež nestarám do ostatných ľudí a ich životov 😅

gribka1
28. jún 2025
@malinkajozka
Odpoveď bola zmazaná

@malinkajozka Ale to je odpoveď pre ňu, aby si tie reči nevšímala, čo tam po nejakých akože starých, keďže neviem aká veková kategória je tých starých. Mne by z toho bolo skôr smiešno z takých rečí, nie problém.

malinkajozka
Odpoveď bola odstránená
Strana
z2