icon

Ako odpustiť zármutok z otcovej zrady?

14. feb 2024

Ahojte. Neviem odpustit jednu vec jednej osobe. aj vy mate nieco take? Poradite mi mozno iny pohlad?
Moji rodicia boli spolu 30rokov. 4deti. Prekonali spolu vela veci. Napr otcov alkoholizmus. Otec mal krizu stredneho veku zomrela mu milovana mama frustrovali ho nejake veci doma napr neporiadok a ze mame ostalo par kil. A mali sme viacero rodin kamaratov s detmi a jednej z tej rodin zomrel otec tragicky tak sme im vela pomahali aj financne s logistikou aj na dovolenky sme chodili nuz a moj otec si zacal s tou vdovou a nakoniec sa odstahoval. s mamou sa hnusne dlho rozvadzali a tahali po sudoch. Ta zena je od neho o 15rokov mladsia. Su spolu odvtedy uz to bude 15rokov. A ja ju neviem akceptovat ze si zacala s mojim otcom... Nestretavam sa s nou. Mam na nu tazke srdce neviem jej odpustit... Otec je zamozny chodia nonstop na dovolenky kupil jej auto byt chalupu. Akoze neprekvapuje ma ze si ho drzi. Stale uvazujem ze keby to s nim zle skoncilo postara sa onho? Bude ho prebalovat ak bude treba? Vtedy si viem predstavit ze by som jej odpustila... Ale takto ked este on ju rozvaza po lekaroch doopatroval jej rodicov... Moralne mam s nou problem.... Ale tazi ma to cele ze jej neviem odpustit. No neviem. Nejake rady?

Strana
z2
jakubrianka
14. feb 2024

@h2 činy hovoria za seba.

minimie
14. feb 2024

Už to tu máš veľa krát ale opakovane je matka múdrosti. Tá žena nikoho nezradila. Zrada, ktorú by si mala mať problém odpustiť, tak tej sa dopustil tvoj otec. Tej žene by si sa možno mohla aj poďakovať, lebo takýto chlap by len likvidoval tvoju matku aj rodinu.

barborachors
14. feb 2024

tak aj taky je život, chlap si spraví rodinu, pride stereotyp, ťažkosti, pribrata žena.... a potom pride zena, oveľa mladšia s iskrou v oku. A taki by si nemali deti robit. Deti ženu poznačia darmo.

nyusika
14. feb 2024

@lucimichi problem len s jeho novou PARTNERKOU ma preto, lebo je nezrele decko.
toto by som pochopila u teenegera, nie u dospelej zeny.

este by ma zaujimalo, aky je vztah medzi jej otcom a mattkou, mozno to maju vydiskutovane a jedine ona robi dodnes obom kvoli tomu scenky

miadi
14. feb 2024

Ako hnevat by si sa mala najprv na otca no prenho mas kopec osoravedlneniek pochopenie. Tak Skus chapat aj jeho druhu zenu. Ona bola single a zalubila sa . On sa zalubil a rozvodol sa . Ak bol dobry otec a mate dobre vztahy .. je uplne jedno ze sa rozviedol s tvojou mamou. Ked bude stary v plienkach povinnost starat sa nema len jeho zena ale aj jeho deti. A Keby bol nahodou na starobu chudobny tak mas aj ty povinnost financne mu pomoct . Vymenovala si co vsetko jej kupil a tam je kamen urazu. Ved to mohol kupit tebe ze ? Otec mà svoj zivot ty si dospela .. ty jeho zena nemozes byt . Je to uplne v poriadku ze s partnerkou/druzkpu/manzelkou zdiela svoj majetok ze jej kupuje dom auto vilu cokolvek. Tak ako moze tebe tvoj muz /partner. Zbytocne sa nicis dopraj im nech su stastni a zi si stastne svoj zivot .

mk1111111111
14. feb 2024

@miadi mozno jej otec aj chcel dopriat, len ci ona, jesitne urazena, chcela?

cimage
14. feb 2024

Bola by si stastnejsia keby rodicia zostali spolu a neboli by stastni a vsetci by si to odniesli? Chybu urobil hlavne tvoj otec, ale na druhu stranu aj on ma pravo na to byt stastny. Je vela manzelstiev, ktore nevydrzia a nasledne si najdu novych partnerov a ziju si stastne. Pokial je spokojny, tak mu treba dopriat. Ocividne neide o ziadny romanik ked im to trva uz 15r. To, ze pomahal svokrovcom a chodia na dovolenky je ok, ved su manzelia. Kupil jej byt a on v nom nezije? Kupil jej auto, ale ked ho potrebuje. Keby tebe manzel kupil auto, tak sa urazis, alebo mu ho vratis? Zavidis a vsetko obracias proti nej. Keby ti pochvalila novy uces, tak aj to by bolo zle, lebo to ona povedala.

Strana
z2