icon

Ako osláviť Vianoce: Sami alebo so svokrou?

28. okt 2023

Ahojte.
Mam taku otazku že svokra mi dala najavo že mali by sme oslalovať Vianoce už sami maju aj dcéru ona je mladšia.
S manželom mame dcérku a byvame nedaleko od nich.
Zatial stale sme oslavovali spolu mám ich rada a nenapadlo mi by v živote že by im to vadilo prave naopak myslela som si že sa tešia že raz do roka je spolu rodina.
Ja som jej vravela že mne to nevadi no veľmi ma to dotklo. Keď som to vravela manželovi neveril mi najprv
Mi určite budeme už doma mať Vianoce len lutujeme svokra ktorý je rodinný typ človeka a veľmi ma rád ked rodina je spolu.
Ako by ste to vy priali na mojom mieste a aky pristup by ste mali ku svokre? Ja sama mám zmiešané pocity s toho a som zmätäná .

Strana
z2
lucia851
28. okt 2023

Mi sme už ako rodina a aj tak slávime Vianoce svokra slávi Vianoce so svagron

babulkomale
28. okt 2023

@zmrzlinka2021 takuto neskutocnu hlupost som teda davno necitala 🤦🤦🤦

0silvia0
28. okt 2023

@lenkakoc444 narazam na viacere komenty vo viacerych temach, nielen v tejto vianocnej

ana82
28. okt 2023

my máme zas zaužívane, že na Vianoce má byť každý doma a mne by bolo prosti srsti ísť k svokre aj ako deti sme sa doma navečerali a potom išli na prechádzku k babke, juj to boli časy keď dobre mrzlo a vrzgal sneh pod nohami ❤

lenkakoc444
28. okt 2023

@0silvia0 aha tak to nemam az tak odsledovane 🙂

zmrzlinka2021
28. okt 2023

@0silvia0 v čom som antislovenska? Prečo sa my Slováci bojíme povedať na seba aj nieco nepríjemné? Nebojme sa, buďme odvážne. Ak niečo nie je ok, treba meniť, nie mlčať. Ak meniť nechceme, tak si to povedzme. Ale nikdy sa nehrajme na hejslovakov. Dobehne nad to, ako vždy 😉

zmrzlinka2021
28. okt 2023

@babulkomale to je v poriadku, každý má iné vnímanie, a je to ok

babulkomale
28. okt 2023

@zmrzlinka2021 ved to cudzinci vzdy hovoria, ze aki sme prorodinni, srdecni, ako drzime spolu. Toto malokde vidis v zahranici, alebo teda myslim vyspele zapadne krajiny aby sme boli presni. Kazdy za seba, rodiny sa ani nepoznaju, sviatky nula bodov...

zmrzlinka2021
28. okt 2023

@babulkomale ja som žila v zahraničí na viackrát v orig rodinách. Tu na Slovensku mám pocit, že chýba taká súdržnosť, nikto nič s nikým nechce mať, každý sa už od všetkých odstrihol, lebo všetci sú toxicki, každý sa za všetko uráža, chýba nám taká vzájomná ohľaduplnosť. A to nielen v rodinách ale všeobecne. Napíšem svoj názor tu, a nemám reakciu, normálnu slušnú, ale je tu snaha má uraziť, kopnúť si do mňa. A to sa žiaľ tu považuje za štandard. A vychádza to aj zo samotných rodín. Všetky tu píšeme len svoje subjektívne názory, nie závery 20 ročného výskumu.

cina1
28. okt 2023

ja by som sa potesila, a aj som to tak robila, vycitka, ze na vianoce ma byt rodina spolu som len odvetila a ktora? ja teda s rodimi, manzle, jeho rodicia tiez? a co jeho bratia s rodnou a ich svokrovcami, mne to pride take klise...je to aj nerealizovatelne...pokial uz deti maju svoje zivoty

marianarem
28. okt 2023

Snazila by som sa to nebrat osobne. Moze ju to uz proste zatazovat, chce to mat kludnejsie, tichsie.

tykat
28. okt 2023

A doteraz vas svokra vzdy pozyvala na vianoce k nim?

0silvia0
28. okt 2023

@zmrzlinka2021 fakt som nepochopila, kto sa tu hra na hejslovakov, ja urcite nie😉

enoula
28. okt 2023

Akceptovať a neurazat sa ani nic podobne. Ak chcu byt sami, mat kľud, samozrejme, ze mozu, ved su doma. Ak chcu byt s niekym inym, tiez mozu. Dali vam vcas vediet, to je super pristup náhodou podľa mna.kazdy ma cas zariadit sa
Je to jeden den/vecera, netreba to tak prezivat. Mozte si predsa vytvorit sami nejaku novu tradíciu alebo zvyk 🙂

rachel36a
28. okt 2023

Ani by ma nenapadlo na vianoce chodit ku svokrovcov...kd kedy sme s muzom tak mame sviatky do a...ku svojrovcom chodime druhy den....

nenne27
29. okt 2023

Uplne ta chapem.ja mam rada na vianoce ked je velka rodina spolu.chcem mat blizkych pri sebe.zboznujem vyvarat vianocne dobroty,byt vsetcj spolu a nie iba my styria.sami sme skoro cely rok.na vianoce mame na par dni mamu, svokru aj svagrinu.u nas zase svagrina moc nemusi taketo spolocenstvo, lebo nema ten svoj luxus uplneho sukromia a samoty :D ale prekona sa a vydrzi s nami aspon 3 dni :D
Svokra to mozno nemysli zle, chcu byt proste v uzkom kruhu.vsimni si tie komentare, vacsina zien tu tuzi po malej intimnej rodinnej oslave vianoc.pre mna by to boli velmi smutne vianoce keby sme len sami.je uplne ine ked je plny dom ludi , ja zboznujem ked sa cela velka rodina postreta.neni nad to. Mozno si to svokra uvedomi a budete im chybat a na rok uz budete zase spolu " vo velkom"

nenne27
29. okt 2023

@zmrzlinka2021 mas uplnu pravdu!

nenne27
29. okt 2023

@rebrambora ked som zila v anglicku, na vianoce sa stretavali rodiny spolu.bolo nas pri vianocnom obede vzdy cez 20.a nielen nasa anglicka rodina.neviem o nikom v okoli kto by travil vianoce bez sirsej rodiny.tak neviem, mozno si bola v inej krajine

lucky_k
29. okt 2023

My sme mali vždy Vianoce zvlášť, no stalo sa že jeden rok sme boli spolu so surodencami, ich partnetmi a rodicmi, bolo to krásne. Ale! Nikdy viac, pretoze popri pripravach na sviatky ako upratovanie, pecenie a este samozrejme chodenie do prace a nasledne sviatocna vecera, som bola velmi vystavena a to podotykam kazdy pomahal. U nas je zvykom krasne nastierat, podavaju sa rozne druhy vin, co znamena pre kazdeho cca 3 pohare, plus pohare na nealko, plus taniere od prejedla po dezerny, a pre cca 12 ludi je to ine ako pre 4 ( z toho 2 deti) a to bolo v mojej domacnosti, co som samozrejme nastierala a pratala sama a zbytok sviatkov zas kolotoc navstev u nich.... za mna nie.... spolu s detmi sa najeme, rozbalime si darceky a potom vsetci pridu...takto to vyhovuje vsetkym...

guinevre
3. nov 2023

By som skakala od radosti, keby mi svokra dopriala aby sme aspon na Vianoce mali svoj klud. Mojim rodicom je jedno ci sa vidime 24., ci o tri dni neskor, ci vobec. Vidime sa pravidelne aj tak.

lula313
3. nov 2023

My sme každý rok u našich a neviem si predstavit, že by to tak nebolo. Samozrejme, je to pre nich narocne, ale keby mali byt len oni dvaja, boli by to extrémne smutne Vianoce. Dokonca sa raz z dovolenky v zahranici vracali skôr, lebo vedeli, že to neprežijem 😀 súrodenec vzdy ide niekam počas Vianoc do exotiky a to mi práve príde divne, lebo rodina má byt na sviatky pokope. Aj manzel, aj deti radi trávia Vianoce u našich.

banalu
3. nov 2023

Respektovala by som rozhdonutie, bez zbytocneho oduvania sa. Svokra sa tak rozhodla z nejakeho dovodu. Jedine co by som sa spytala, ci na druhy den pridu oni k vam alebo vy k nim a nerobila z toho dramaticky kruzok.
Svokor s nou zije, asi mu to nepride ako novinka, ze navrhla travenie sviatkov zvlast a tiez vie preco a suhlasil s tym.

malasandrika
3. nov 2023

Ja som vždy zmätená, keď v príspevku nie je ani jedna čiarka 🫣

mandarinka555
25. dec 2024

@malasandrika Keby "len" čiarka....ale tie hrubky!

evaachesa
25. dec 2024

A čo ti na tom nepríde ok? Nemáš mať prečo zmiešané pocity. Toto malo napadnúť vám a nie svokru. 🤷

Strana
z2