icon

Ako otvoriť manželovi oči predtým ako bude neskoro?

felllicita
30. nov 2016

Ahojte zeny, mam manzela s ktorym budeme coskoro oslavovat 7rokov, deti planujeme asi buduci rok, ale mam naozaj dilemu....
UZ niekolko mesiacov ma trapi, ze manzel travi viac casu s priatemi ako so mnou. Uvediem priklad, 3x do tyzdna hra futbal, a potom este ide s kamaratmi na veceru a plus, niekedy (2 ci 3 krat do tyzdna) este von az do rana 5 ci 8hod.... to ze sa venuje sportu to mi neprekaza, ale prekaza mi ze sa nevie odtrhnt od kamaratov... (alkohol skoro vobec nepije) Kazdy vecer nechodi do postele skor ako o 4:30 rano (i to na moje naliehanie), vacssinou pride okolo 5;30 rano. Dovod je taky ze pracuje vela, coz moze robit i cez den, ale hlavne ze on nie je rany typ.... a pracuje sa mu lepsie v noci....

UZ som sa viac krat na tuto temu s nim rozpravala, a ked som mu zdelila ze jeho dnesny prichod o 6hod rano.. ma naozaj velmi zranil...na to mi povedal , ze on s tym nic nespravi. Zodvyhol sa a isiel pracovat..... Ja nepochopim, ako niekto koho clovek miluje moze prehlasit to ze ho to mrzi, ale ze on s tym nic nespravi..... Dost ma s tym sklamal, hlavne ked mi mesiac do zadu prislubil ze sa pokusil chodit aspon na 4hod rano do postele .....

Inak ja chodim na plny prac uvazok do prace, takze niekedy ho vobec nevidim cely den a to i vecer, minule som to pocitala kolko hodin som s nim stravila (i vratane v posteli pocas spanku) = 15hod. Aktivity vonku netravime skoro ziadne spolu (maximalne tak do restauracie, pozriet film) .Snazim sa vzdy jeho programu prisposobit aby som aspon njiaky cas spolu stravili...takze z roboty chodim rovno domov, aby som ho aspon tu hodinu videla.... inak samozrejme nesedim doma, chodim cvicit jogu, stretavam sa s kamaratkami a i studujem jazyk popritom....

Na druhej strane, ma lubi , stale mi to hovori, objime ma ked treba, pobozka, pohladi, napise pekny odkaz...... Stale mi tvrdi ze ja som u neho na prvom mieste, ale skutky ukazuju opak........ mne to pripada ako keby sme spolu len byvali, prezivali a nie zili ako rodina.... Neviem ci ho chytila druha puberta alebo co? uz vobec neviem ako to mam riesit, velmi ho lubim, ale tym co robi, mi velmi ublizuje.... a zranuje ma :(
Toto vsetko zacalo asi pol roka dozadu.... predtym travil viac casu so mnou ako s priatelmi, nikdy som ho neobmedzovala, a na treningy chodil 3x do tyzdna,,,,, ale zrazu takato obrovska zmena....

Mate niekto podobnu skusenost? Ako mam manzelovi otvorit oci, aby naozaj pochopil ako ma zranuje tym ze netravi skoro ziadny cas so mnou? Ake aktivity navrhnut manzelovi, tak aby sme obaja travili spolu cas? (prechadzky, muzea, parky, plavaren, to vsetko ho nebavi).
Dakujem

alexandraalexandrova
30. nov 2016

@felllicita ty to este nevidis, mozno to pochopis az za par rokov a mozno ani vtedy, ale tvoj manzel je jednoducho sebec, nevyzrete decko, ktore svoje potesenie kladie na prve miesto a ty si na ktorom?...zda sa ze na poslednom. Ver mi viem o com pisem, lebo som do bodky zazila to iste co ty. Ked sme mali spolocne volno, on ho travil radsej v lese, na ture, u kamosa, u rodicov, vsade len nie so mnou, lebo jednoducho so mnou byt nechcel. A tiez mi tvrdil ze ma ma rad a tiez suhlasil aby sme mali dieta...ale to nic nemeni na fakte ze so mnou byt uz nechcel a unikal z toho vztahu...a tvoj muz unika tiez, Nedaju sa tu obvinit jeho kamosi, ze to oni ho na toto nalakali, nie. Keby nechcel ist, nejde. Keby si ta vazil a miloval, bol by s tebou a snazil by sa robit aspon nieco pre to aby si sa aj ty citila v tom vztahu dobre. Lenze on sa nesnazi, on ta odbil jednoduchym "ja s tym nic nespravim". A nie preto ze s tym nic spravit nedokaze, ale preto ze on s tym nic spravit nechce. jemu to proste takto vyhovuje a ma na haku co ty citis, to je druhorade. Proste je to sebec. A mat dieta s takym muzom...to by som si velmi dobre rozmyslela. Ja by som mu dala este jednu poslednu sancu, povedala mu poslednykrat co ti vadi a ako chces aby to bolo a co on na to. Ak znova povie ze s tym nic neurobi, tak balit kufre a dovi dopo. Bud sa potom spamata, alebo sa spamatas ty a uvedomis si ze s nim to nema zmysel...vela sil

tutu_1
30. nov 2016

Alebo je možno otrávený zo ženy stíhačky 😐. Aj keby mal hneď milenku, krikom, výčitkami, a scénami sa žiadna žena nedostala príliš ďaleko. Nuž ale kto chce kam, pomôžem mu tam...

felllicita
autor
30. nov 2016

@alexandraalexandrova
mas pravdu, preto davam poslednu sancu..... a tej sily budem urcite potrebovat, 😕

mandala77
30. nov 2016

@felllicita nie je on na tom pokri závislý?

alexandraalexandrova
30. nov 2016

@felllicita budes ☹ Bude to tazke, ale je lepsie skor ako neskor...ja som urobila este aj tu chybu ze som s nim to dieta mala...teraz ma 5 a zijeme dvaja bez otecka lebo on uprednostnil seba a svoje potesenia pred vlastnym dietatom a rodinou 😒

vorkola
30. nov 2016

@felllcita,a co tak zistit,kde aspon s jednym, kamarátom kde byva (ten kamarat) a presvedcit sa ci tam je.Najskor by som mu zavolala na mobil, ale az presne pred tym domom.ale o takej 2, hej, 3, ej v noci a ked z toho domu nevyde mas to.lebo hentie hry , co pises predsa nebudu hrat v cinziaku.Moznosti je vela, ako ho vypatrat

amyamyamy
30. nov 2016

@felllicita Skuste manzelsku poradnu, je zadarmo v kazdom krajskom meste (upsvar) alebo platena u psychologov. Myslim, že ked si ju bude platit, bude mat vacsiu motivaciu napredovat. Co je zadarmo, to si ludia spravidla prilis nevazia. Nauci vas komunikovat tak, aby ste sa niekam dostali. Nam velmi pomohla. Moj manzel tiez chytil druhu pubertu a bolo to sialene. Poradkyna nam velmi pomohla a dostali sme sa cez to. Teraz doma pomaha, upratuje, detom vecer cita pred spanim, chodi s nimi na kruzky atd atd. Predtym po praci kamarati a cez vikend dospaval zurky a my sme okolo neho chodili po spickach... Skratka, partnerske poradenstvo je velmi ucinne - nasa rodina je toho dokazom. Mozes tam ist aj sama. Moj manzel tiez vydrzal len asi pat sedeni, nechcel celit nasim problemom, urazal sa, poradkynu priam nenavidel, ako otvorene s nim rozpravala a ako mu neskocila na vyhovorky atd. I tak to pomohlo. Potom som chvilku chodila sama.

eludka
30. nov 2016

@monika_k ze co ked bude musiet byt zrazu zodpovedny a zit ako dospely a zrely clovek , ha ha 😀..., hotova nuda...

monika_k
1. dec 2016

@eludka nechapem preco ste to pochopili zas vsetke tak ze on je ten ktory mi brani mat dietat.... ja som sice mala taly navrh len raz ale po zvazeni sme to odlozili obaja na neskor.... cize potom sa bojim aj ja zit ako dospely a zrely clovek.... okrem toho nechceme riesit predsa mna v tejto teme .... len som chcela poukazat ze rozhodnutie nemat dieta automaticky neznamena ze vo vztahu nieje laska.... a dalsia vec ja budem takisto zodpovedna za dieta ako aj on a nemozem sa teraz hodit na matersku a ty chlap moj zlaty staraj sa ako chces.... sme nato dvaja

googlinqa
1. dec 2016

Ved to je chore co pises mne je jedno co muz hovori chcem vidiet vysledky a skutky, po tolkych rokoch ani deti nemate lebo stale je nieco one prednejsie? Hm mate uz,prechodeny vztah laska sa nemala kam posunut a on sa iz nudi preto vyhladava kade o ine len nie aby bol pri tebe a mozno je v tom aj ina zena,kto vie? Ako mas dosiahnit aby sa uvedomil? Urob scenu poplac a vsetko mu na rovinu vysyp z duse, ak nepochopi prec od seba, budes mu vobec chybat??? Ak nie sama najdes odpoved

arieska
1. dec 2016

môj bývalý manžel mal tiež na prvom mieste kamarátov. to že ja ležím doma v horúčkach nevadí, kamarát sa sťahuje, treba mu ísť pomôcť. a ešte ti zoberiem aj auto aby si nemohla ísť na pohotovosť. a kopec iných príbehov.
asi som slaboch, vydržala som to len pol roka.

alaguema
1. dec 2016

@monika_k odjakživa sa muž stará o rodinu, kým sú deti malé. Neviem, kde v tom vidíš problém. Ale ok. Nemajte deti. Veď to nie je povinnosť. Ale ak ty v sebe máš túžbu po bábätku a on chce len budovať firmu, môže sa stať, že časom to váš vzťah nevydrží. Firma, majetky a kariéra ti dieťa nenahradí. Tiež sme žili mimo SR, keď som otehotnela prvý krát, nemali sme tam nikoho, kto by nám pomohol, mali sme rozostavaný dom, obaja pracovne vyťažení, ale dieťa sme chceli, tešili sme sa naň. Mala som 32 rokov, keď sa podarilo. A mala som 36, keď som porodila naše druhé dietko. Takže aj takto sa na to treba pozerať, že možno budete chcieť detí viac a potom kedy? Do 40-tky je vhodné to stihnúť, potom je to už riziko, aj keď je to dnes veľmi trendy a cool. Teoreticky teda máš ešte čas nejaký ten rôčik, ale už v tomto momente tvoja plodnosť klesá. Ženy ti tu píšu veci zo života. Muž, okolo 30-tky, ktorý sa zdráha mať deti, môže byť pre ženu okolo 30-tky "rizikový" partner v zmysle, že tie deti nakoniec nebudú mať vôbec, alebo ich on bude mať s niekým iným - mladším, keď konečne bude mať (podľa neho) to správne materiálne zázemie, len ty už môžeš byť v tom čase za zenitom.

eludka
1. dec 2016

@monika_k niektore rozdiely medzi muzom , zenou a ich zivotmi nezmazes..., na tehotenstvo, rodenie a dojcenie si sama 🙂, aj na to, aby si dieta citovo nasytila - my zeny to vieme lepsie, chlapi su viac na boj.., tak nech bojuje o to, aby sa jeho potomok mal dobre 🙂, ale tym tehotenstvo nevnucujem, len Tvoj prispevok vyznel, ze chlap sa boji mat dieta, ale nevadme sa preto do krvi 🙂

monika_k
1. dec 2016

@eludka bojim sa mat ho aj ja.... a vzdy si myslim ze mame nato cas

monika_k
1. dec 2016

@alaguema ja mam 27 rokov vzdy si myslim ze mam casu dost .... pozeram aj nato ze v krajine kde zijem je uplne normalne a bezne mat prve dieta po 30tke.... preco ma svk to tak nieje? preco tie ktore chcu mat dieta po 30tke uz niesu "normalne"?

monika_k
1. dec 2016

@alaguema a co sa tyka toho ze odjakziva sa muz stara o rodinu s tym sice suhlasim ale neplati to na dnesnu dobu.... od muza vyzadujem aby mi pomahal ci uz v domacnosti alebo v praci atd.... myslim si, ze ak sa nebudeme musiet hlavne on, nahanat za financiami budem mat kopec casu pomoct mi s dietatom a domacnostou.... nepotrebujem aby sa pretrhoval v praci len preto ze nas musi uzivit

monika_k
1. dec 2016

@eludka to co mi zeny vieme podla teba lepsie nieje tak celkom pravda.... dennodenne vidim ako je chlap plnohodnotny rodic ktory sa detom venuje naplno.... najde si vzdy cas. dokonca poznam aj takch ktory v noci vstavaju k malemu s flaskou aby sa manzelka vyspala

monika_k
1. dec 2016

@eludka
@alaguema Kocky ale chcela som, ze ja mam jasno co chcem a problem nemam... preto nemusite riesit mna.... ale skor kocka potrebuje pomoc preto aj zalozila tuto diskusiu

alaguema
1. dec 2016

@monika_k ja myslím, že je celkovo pomýlené riadiť sa v takej mega dôležitej životnej otázke ako kedy mať dieťa tým, čo je akože "normálne". Aj na SK je tendencia taká, že ženy majú deti neskôr, než v minulosti. Ale ako hovorím - pre mňa je to totálne irelevantné. Mimochodom, keď ty budeš doma na materskej, pochybujem, že by tvoj muž prestal chodiť do práce, len aby ti pomáhal v domácnosti. Už z toho mála, čo o ňom píšeš, je jasné, že to nie je ten typ. Podniká, venuje sa firme, bude to robiť aj keď budete mať deti. Mám doma tiež akčného muža, samozrejme, pomôže a pomáhal aj predtým v rámci svojich možností, ale v prvom rade zarába, zabezpečuje, venuje sa deťom, domácim prácam veľa nedá, snaží sa, ale jeho priority sú inde. Muži, ktorí sú ambiciózni a šikovní, ti nebudú sedieť doma a piecť koláčiky, aj keď by si to z finančného hľadiska mohli dovoliť. Nehovoriac o tom, že si neviem dosť dobre predstaviť, ako veľmi by musel byť za vodou, lebo výdavky sa s deťmi poriadne zvýšia. Málokto si môže dovoliť ostať doma so ženičkou a pomáhať jej vymieňať plienky 🙂

monika_k
1. dec 2016

@alaguema ja som ale nikde nenapisala ze ma ostat pri mne sediet doma.... neriesme to dalej, dobre??? ja mam vo veciach jasno a nepotrebujem radit ... mojho muza nemas sancu poznat z dvoch viet o nom.... a uz ides sudit aky je?? ako to ty prosim mozes vediet.... hladim na tieto riadky dost vyjavene, kedze ste sa chytili veci ktora tuto nieje podstatna.... ja ti nepisem ze si urobila zle ak si mala deti skor.... bola to vasa volba .... ja deti mat nechcem a bodka.... je to zas nasa volba

alaguema
1. dec 2016

@monika_k ja to vnímam ako normálnu diskusiu, s ktorou si mimochodom, začala ty sama. Nikto ťa "nerieši". Ver tomu, že mne je srdečne jedno či ty chceš a kedy, alebo nechceš vôbec deti. V prvom príspevku si sa vyjadrovala inak, preto na teba asi viac žien reagovalo. Ale samozrejme - ak nechceš deti, tak ich nemaj. Mimochodom, ja som nemala deti skôr. Písala som ti, že som prvý krát otehotnela ako 32 ročná, druhý krát ako 36 ročná. To nie je skôr. Povedala by som, že je to už tak na hranici. Ale ak deti nechceš, tak je táto diskusia naozaj zbytočná.

monika_k
1. dec 2016

@alaguema ked nechcem deti teraz to neznamena ze ich nechcem vobec a napisala som svoj nazor jednej pani tu a zopar sa uz chytilo uplne nepodstatnej veci.... ja som len odpovedala na otazky a nijako to uz extra nerozvyjala ...a fakt to uz nejdem rozoberat dalej

bluka2
1. dec 2016

@alaguema pozri, nezije na SK, ani ja, ja mam 30 a ked sa v pracovnom prostredi niekto dozvie, ze mam dieta, su prekvapeni, lebo medzi akademikmi je to zriedkave a skoro. Vlak jej v ziadnom pripade este neuteka, aj dajme tomu keby sa nedajboze o 2 roky rozviedla

lulu_2323
1. dec 2016

@felllicita tak toto manzelstvo alebo rodina urcite nie je ved on doma ani neni chodi domov rano ked ty odchadzas do prace a ked prides tak sa zdekuje a celu noc ho zase neni? Kedy spi kedy relaxuje oddychuje kedy ti s niecim pomaha? Pol roka to je takto a tebe az teraz svieta kontrolky a az teraz chces nieco menit? Preco si to nestopla skor napr druhy krat ked prisiel tak neskoro ale az teraz? Chces menit nieco co ti doteraz nevadilo podla mna jeho pohlad na celu vec...ty sedis doma celu noc cakas ci pride a on je boh vie kde a musis ho prosit aby vobec orisiel o pol 5 rano pane boze utekaj od takeho chlapa ktory je s tebou 15 hodin tyzdenne...a dieta? Nato radsej zabudni najskor si uprac manzelstvo lebo skoncis tak ze cele dni budes sama s malym a on pride rano o pol 6 bude chciet spat a vy ho budete akurat tak vyrusovat! A tiez si myslim ze ma inu len ty si zaslepena a hlupo mu veris povedz mu ze aj ty sa ides s nimi bavit do rana rychlo mu usmev zamrzne a to bude este len rana

monika_k
1. dec 2016

@bluka2 dakujem za pochopenie 😉

roomaa
1. dec 2016

@monika_k pravdu máš, plne s tebou súhlasím. ja som tiež keď som bola mladšia dieťa vôbec neriešila, v práci som bola od rána do večera, uponáhlaná, sami stres a podobne.. na dieťa som ani len nepomyslela.
len ako idu roky tak to nejako prirodzene prišlo a teraz mám 11 mesačného Miška a trochu som si upravila priority🙂 takže keď sa teraz na dieťa necítiš som si istá, že za pár rokov bude v úplne inej situácií.

monika_k
1. dec 2016

@roomaa ja verim tomu, ze raz to pride ale teraz proste nechceme.... nemame tie hodinky proste a tiez dakujem za pochopenie a neodsudzovanie

lubkavargova1
1. dec 2016

@monika_k mila Monika. Robte ako to citite vy dvaja. To co ma prist to aj tak pride. Nic sa nema robit nasilu alebo preto "ze sa musi". Mozu vas odsudit, ohovarat, hucat do vas. Ale podstatne je to, ze kym my si klikneme na x a uzavrieme debatu aj tak vy budete zit svoj zivot. Nikto nema pravo vam pohubovat...lebo nikto z nas nebude niest dosledky za vase rozhodnutie.

marina24
1. dec 2016

ako tak čítam to zakladajúce lajstro...napadnú mi hneď tri veci.
čo je to za manželstvo? kde sa nevidíte ?a počet hodín strávených spolu za týžden je 15 so spánkom?to je sakramenstsky málo,keby ťa tak ľúbil,ako hovorí,tak by to nedokázal robiť.a okrem toho-nemusí mať hned inú,ako tu vrvaia baby,len proste je mu ľahšie,ked si ide spinkať doobeda a tak nič nerobí,má uplne prevrátený režim a aj on je prevrátený,ako vidím.nič dobré ťa nečaká,a čo by s tebou teda aspon chvíľku mohol byť večer ide za kamošmi hrať poker, tak to je ako zo zlého sna, zunovala si sa mu úplne. A btw čo má za stránku ?má na starosti gmailči čo ?ked tam musí toľko vidieť ?poznám XY ľudí,čo majú web stránky a nesedia tam tak dlho ako tvoj..nič v zlom..
a najviac sa mi páčilo,to tvoje vyjadrenie, že jasné,že chce deti,však posledné tri roky to nadhodí niekedy :D:D moja zlatá,kebyže chlap chce dieťa skutočne,tak ti ho spraví pri prvom sexe.bze váhania, nie že občasne niečo za roky nadhodí,to je len také, aby sa nepovedalo potom...ale vyzeár to tak,že ani ty veľmi nie si na deti,takže v tomto e to ok, každý sme nejaký.Ale nezdá sa mi normálne,čo robí. tu asi rozhovor nepomôže.Ste ako spolubývajúci, nie manželia.

monika_k
1. dec 2016

@lubkavargova1 dakujem za krasne slova .... tiez som toho nazoru co ak vy ale sama by som to hadam ani lepsie nenapisala