icon

Ako otvoriť manželovi oči predtým ako bude neskoro?

felllicita
30. nov 2016

Ahojte zeny, mam manzela s ktorym budeme coskoro oslavovat 7rokov, deti planujeme asi buduci rok, ale mam naozaj dilemu....
UZ niekolko mesiacov ma trapi, ze manzel travi viac casu s priatemi ako so mnou. Uvediem priklad, 3x do tyzdna hra futbal, a potom este ide s kamaratmi na veceru a plus, niekedy (2 ci 3 krat do tyzdna) este von az do rana 5 ci 8hod.... to ze sa venuje sportu to mi neprekaza, ale prekaza mi ze sa nevie odtrhnt od kamaratov... (alkohol skoro vobec nepije) Kazdy vecer nechodi do postele skor ako o 4:30 rano (i to na moje naliehanie), vacssinou pride okolo 5;30 rano. Dovod je taky ze pracuje vela, coz moze robit i cez den, ale hlavne ze on nie je rany typ.... a pracuje sa mu lepsie v noci....

UZ som sa viac krat na tuto temu s nim rozpravala, a ked som mu zdelila ze jeho dnesny prichod o 6hod rano.. ma naozaj velmi zranil...na to mi povedal , ze on s tym nic nespravi. Zodvyhol sa a isiel pracovat..... Ja nepochopim, ako niekto koho clovek miluje moze prehlasit to ze ho to mrzi, ale ze on s tym nic nespravi..... Dost ma s tym sklamal, hlavne ked mi mesiac do zadu prislubil ze sa pokusil chodit aspon na 4hod rano do postele .....

Inak ja chodim na plny prac uvazok do prace, takze niekedy ho vobec nevidim cely den a to i vecer, minule som to pocitala kolko hodin som s nim stravila (i vratane v posteli pocas spanku) = 15hod. Aktivity vonku netravime skoro ziadne spolu (maximalne tak do restauracie, pozriet film) .Snazim sa vzdy jeho programu prisposobit aby som aspon njiaky cas spolu stravili...takze z roboty chodim rovno domov, aby som ho aspon tu hodinu videla.... inak samozrejme nesedim doma, chodim cvicit jogu, stretavam sa s kamaratkami a i studujem jazyk popritom....

Na druhej strane, ma lubi , stale mi to hovori, objime ma ked treba, pobozka, pohladi, napise pekny odkaz...... Stale mi tvrdi ze ja som u neho na prvom mieste, ale skutky ukazuju opak........ mne to pripada ako keby sme spolu len byvali, prezivali a nie zili ako rodina.... Neviem ci ho chytila druha puberta alebo co? uz vobec neviem ako to mam riesit, velmi ho lubim, ale tym co robi, mi velmi ublizuje.... a zranuje ma :(
Toto vsetko zacalo asi pol roka dozadu.... predtym travil viac casu so mnou ako s priatelmi, nikdy som ho neobmedzovala, a na treningy chodil 3x do tyzdna,,,,, ale zrazu takato obrovska zmena....

Mate niekto podobnu skusenost? Ako mam manzelovi otvorit oci, aby naozaj pochopil ako ma zranuje tym ze netravi skoro ziadny cas so mnou? Ake aktivity navrhnut manzelovi, tak aby sme obaja travili spolu cas? (prechadzky, muzea, parky, plavaren, to vsetko ho nebavi).
Dakujem

Strana
z7
paula145
1. dec 2016

@felllicita je sebec, myslí len na seba... on je spokojný so situáciou, aká je, jemu to takto vyhovuje... a na to, keď mu povieš že ťa zraňuje, ti odpovie že s tým nič nespraví?... tu dohovárania nepomôžu... ak ho ešte ľúbiš a myslíš, že on ľúbi teba, skús spraviť nejaký radikálny krok, na základe ktorého pochopí, že ak sa nezmení odídeš.

efka_k
2. dec 2016

Baby už toho hodne popísali tak dufam, že sa nebudem opakovať. Skús si nájsť čas a vážne sa s ním porozprávať. Hlavne bez emócií. Spýtaj sa ho, co sa vo vašom vzťahu podľa neho zmenilo, prečo potrebuje takto fungovať, o čo mu vlastne ide. Ako by ste mohli tráviť viac času spolu. Skús zistiť čo v tom je. Prípadne mu navrhni, že pôjdeš s ním aby si zistila, čo sú to za zázraky s kým sa to stretáva. Ak to nepomôže a nič sa nezmení, prehodnot to všetko a funguj inak. Sama pre seba. Vyber sa k rodičom kedy chceš, choď von s kamarátkami, choď do prírody, začni behať, plávať a hlavne sa mu s tým nezabudni pochváliť. Chlapom sa moc nepáči, keď vidia, že si vieš poradiť aj sama a necakas len na "pána tvorstva" kedy príde a obstastni ta svojou prítomnosťou. A on sa časom pridá. Som si istá. 😀

Strana
z7