Ako oznámiť meno dieťaťa známym?
Ako začať. Som tehotná..popravde ešte nevieme čo to bude ale hľadali sme mená pre obe pohlavia...a zhodli sme sa na jednom..pre chlapca..lenže tu nastáva problém..páči sa nám meno ktoré...no...naši kamaráti ho dali svojmu synovi ktorý sa žiaľ narodil mŕtvy...berieme na to ohľad ale tak sa nám zapáčilo to meno že sa nám iné nepáčia...nechceme zahraničné chceme proste slovenské...s nimi sa veľmi nestretávame už..pred tým boli naši chlapi naozaj dobrý kamaráti od detstva lenže ako život plynul ostali už iba známy...s kočkou som v kontakte denne cez mesenger a hovorime si veľa.. teraz sa im narodil chlapček chvala bohu živy a zdravy my máme 2 ročnú slečnu...ešte nevedia že som tehotná..nikto ani rodina som 14tt a chceme to ako prekvapenie rodine na sviatky a okoliu to oznamovať nechceme s kym sa stretávame to aj tak vedieť a vidieť budú...tak veľmi sme naozaj hľadali iné meno ale nejde to..viem,nie je to pekné...čo by ste robili vy?
ja osobne by som si vybrala ine, ak by si aj ty s nou bola znama, tak mozno nie ale ak ste v denno dennom kontakte 🤷♀️
nie je mi celkom jasne, ci su teda kamarati alebo znami. pises, ze muzi boli kamarati od detstva a ty si s nou v kontakte denne - uprimne, ja ani so svojou naj kamoskou nie som v kontakte denne cez messenger, tak neviem...
meno by som vybrala ine, mozno podobne, ale nie uplne rovnake. ake je to meno, ak to nie je tajomstvo? mozno baby poradia nejaku fajn obmenu.
A čo na tom nie je pekné? ... nerozumiem, však dajte meno, ktoré ste vybrali ... je tragédia, čo sa stalo vašim známym, no teraz hádam nejdete na nich brať ohľad, na svoj úkor, do konca života, či? ... vieš koľko chlapcov s takým menom behá po svete? ... myslíš, že sa oni s tým menom v každodennom živote nestretávajú? ... neviem, kus prehnané mi to príde.
Za mňa tiež jednoznačne nie, neviem si to predstaviť, že som s niekym v každodennom kontakte a dala by som svojmu bábätku meno ako ich mŕtvy synček, hrozne , otvárala by si rany
Ak si s nou v kontakte denne ,tak nie ste iba zname...asi ste si blizsie.takze by dom sa jej spytala narovinu.
Ma zdrave babo,takze by to nemal byt problem...
Ale aj keby nemala babo.
To neznamena,ze to meno uz nikto pouzivat nebude.
Veď ešte ani nevieš, či bude dieťa takého pohlavia, aby si mu to meno mohla dať. Zatiaľ by som neriešila.
Vybrala by som ine. Ak ste v pravidelnom kontakte urcite.
Ja by som sa kamosky na to spytala. Ak ste o tom mene presvedceni, tak bude podla mna ovela lepsie, ak sa s nou budes o tom dopredu rozpravat, nez keby ste zrazu len s radostou oznamili, ze sa vam narodilo dieta s tym menom. Ak by kamoska velmi trpela pri tej predstave a povedala by mi to, tak by som vybrala ine meno.
Ak ste v dennom kontakte tak ste kamošky veľmi dobre a možno by ju to potešilo .... Keby sa vaše dieťatko tak volá .veď sa budete aj stretávať .už ju musíš poznať ako zareaguje
Moja spoluziacka dala synovi meno po mojom narodenom mrtvom v 5.mesiaci. Pamatam sa este ako mi vtedy hovorila ze take krasne meno, zeby ju ani nenapadlo .
Mne to prislo blbe ale budis no
My sme nejake kamosky neni ale aj tak. Nevm si predstavit keby ju castejsie stretavam ,ona by mala to svoje zive s menom mojho mrtveho. Hnus
Ste v dennom kontakte... Aj sa stretávate?
Vzhľadom na to, že už má aj zdravé bábätko, tiež by som to nevidela ako problém.
Normálne jej zavolaj, alebo si sadnite na kávu a opýtaj sa jej: počuj Zuzi, mam tu takú vec, je to veľmi citlivá téma, nechcem sa ta dotknúť, preto sa radšej chcem opýtať na tvoj nazor...s manželom sme hľadali meno pre nášho drobca, a veľmi sa nám obom páči meno XY. Vzhľadom k tomu ale , čo sa vám stalo, neviem, či by sme vás s tým nedotkli. Tak som chcela, aby si o tom vedela dopredu, že máme toto meno vybraté, a dúfam, že sa nebudeš hnevať, alebo cítiť sa zle kvôli tomu. Ešte není definitívne rozhodnuté, aj keď momentálne žiadne iné meno nás neoslovilo. Chcem vedieť, čo si o tom myslíš.
Uvidíš, ako zareaguje. Ale ja by som to riešila až vtedy, keď bude iste, že to bude chlapec.
Skúsim uviesť iný príklad. Moja teta prišla o 7 ročného synčeka,zomrel tragicky. Môj brat sa narodil presne v ten istý deň, keď aj syn mojej tety, teda náš bratranec, len v inom roku. Brat sa narodil dávno po tom ako bratranec zomrel. Len ten nešťastný dátum narodenia...teta, že si vtedy išla oči vyplakať, nie preto, že nevedela prežiť, že brat sa narodil v ten istý deň, ale preto, že mala strach, aby ho nepostihol rovnaký osud ako jej synčeka. Áno, dátum narodenia si človek nevyberie,nevie to nijako ovplyvniť, meno áno, ale to neznamená, že ich bolesť bude menšia,len preto, že vy dáte svojmu synovi iné meno. Skôr si položte otázku, či zakaždým, keď vyslovíte meno svojho syna,nebudete myslieť na mŕtve dieťa svojich priateľov
Ja by som sa jej opýtala... Asi divne, ale tak som to robila aj v mojom prípade, pri obidvoch deťoch.
Nešlo síce o mŕtve dieťa, ale aj tak som sa opýtala.
Ja len dufam ze autorka si moj komentar precitas a uvidis pohlad z druhej strany.
Aj ked pri takomto niecom by to ani nemalo byt potrebne. Dost Ta zena trpi, nemusi skrz Vas este viac. A osobne si myslim ,ak sa jej tuto hlupost spytas , su povahy ktore by Ti povedali ze im to je jedno, hoc by potom doma plakali kvoli tomu ako male deti.
Denne si s ňou v kontakte a nevieš čo máš robiť? Dúfaj, že to bude dievča alebo hľadaj iné meno. Mne by takáto hlúposť ani nenapadla veď je toľko mien a vy si vyberiete akurát ich bolesť.
Ja som sa pri vybere mena nedala nikym a nicim obmedzovat. Kamaratka tu je a casom aj nemusi byt, no dieta mas naveky. Kazdy den budes x-krat vyslovovat meno, s ktorym nie si stotoznena? Ak je kamaratka ozajstnou kamaratkou, pochopi, ak nie, nie je to tvoj problem.
Nevyberas si ich bolest, vyberas si svoju radost, to je rozdiel.
Maj uctu a vyberte ine meno, vobec si nevies predstavit cim si museli prejst...
Ani len opytat sa by som nemala to srdce, to meno skratka patri tomu dietatku v nebicku. Bohuzial..
Si v 14.tyzdni a uz vies pohlavie? Uvedom si, ze ani ty nemusis donosit dieta. Ved to nechaj ako prekvapenie pre vsetkych.
O ohladuplnosti tu uz bolo povedane vela,nebudem sa opakovat.Ale teraz poviem z pohladu matky ktora caka dieta.Neviem si predstavit dat dietatu meno,ktore nosilo dietatko,ktore zomrelo.
@maminkadeticiek urcite uz umrelo dieta s kazdym menom...
Toto by som riešila jedine pri fakt dobrej kamoske , alebo rodine . Pri známej , ako to už sama nazyvas urocite nie .
Preboha co ste vy za cloveka ??? Ano dajte vasmu decku meno po tom malickom mrtvom, nech zakazdym jeho rodicom sa pripomenie tragédia! Ako keby nebolo x milion inych mien! Tupost a bezohladnost aka sa len tak nevidi 🤮🤮🤮
@mandzula Ano ale meno po mrtvom dietatku svojich kamaratov da len totalne cynicka osoba ! Vsak karma je zdarma 👍👍
Neviem naisto, či by som robila. No je nejeden prípad z minulosti, kedy rodičom zomrelo dieťa a ďalšie rovnakého pohlavia, narodené po jeho smrti, dostalo rovnaké meno. Mám taký príklad priamo v našej rodine. Stará mama mala 7 detí. Jedno z nich zomrelo ako 5-mesačné. Ďalší syn v poradí dostal rovnaké meno. Takže mala dvoch synov menom Jano. 🤷
Nie je na Tom nič zle,proste dajte meno,ktoré sa vám páči,a ste s tým stotožneni.
@mandzula To chapem,ale ide o pocit.

Vybrala by som iné. Alebo jemne zmenila