icon

Ako pochopiť muža alebo včas odhaliť, čo sa deje

bulik30
10. feb 2012

Ahoj , ani neviem ako začať ale k veci ...
S mm sme rok a pol manželia a 4 roky spolu , od zaciatku vztahu sme spolu bývali , síce boli hádky ale kde niesu ...
No k veci asi po pol roku mazelstva , sme sa budovali a mm mi začal vyhadzovať na oči že nič nerobím , samozrejme že to nebola pravda makala som tam ako debil , varila , vyvazala majstrov atd.. ale on sem tam si vela krat vzal niečo do hlavy a držal sa toho aj ked to nebola pravda ... to mi dost ublizovalo , boli hadky ale sli sme dalej ... potom som prišla na jeho neveru ... neviem k comu všetkemu doslo ale prichytila som ho ako omakáva jednu známu a vraj to nebolo prvy krát .. dobre aj to sa dalo nejak dokopy aj ked na to veĺa krát myslim a je ťažké zabudnuť ... no a teraz naposledy to prislo k tomu že sa sem tam aj vulgarne chova - nadava mi...
Nebudem ho tu osočovať , nie je zly človek .. vie byť pozorný , snaží sa , nechodí po krcmách aj ke´d si rád vypije ....
Len by som chcela pochopiť prečo je to tak , prečo vám človek ktorý tvrdí že vás miluje , vám tak ubližuje... co sa deje ako to mám chápať ... je ho rekcia na moje otázky po hádkach je tá , že ja som začala ( prisahám nie je to pravda ) , že je to reakcia na to ako sa chovám.. ked sa opýtak ako sa chovám čo mu vadí tak mi nevie odpoovedať ... Preto poprosím vás skúsenejšie poradťe mi alebo mi otvorte oci a povedzte čo sa deje ... čo robiť aby sa nad sebou zamyslel a pokusil sa zmeniť..

teleranka
10. feb 2012

@bulik30 ahojky. to, ze ti rano zohrieva auto, chodi po teba, aby si nezmokla a ine veci je sice nadherne, ale... robil to aj moj byvaly manzel. od zaciatku prakticky az do konca. avsak jeho najvacsou chybou bolo, ze si ma od prvej chile uplne privlastnil. zacalo sa to tiez nedokazaou neverou, nasla som smsky, maily, sluboval, dušoval sa. stale potom spravil nieco, cim ma odrovnal, staral sa o moje auto, zehlil mi, varil, no proste choval sa ku mne ako k princeznej. vacsinou.. potom prisiel nejaky stav, bol vulgarny, ale ostalo to pritom. az raz...raz na mna dvihol ruku a odvtedy to nabralo rychly spad. nebudem pisat co vsetkosa stalo, ale este aj po rozvode ma udrel.avsak hned nato mi chcel pomoct vysupit z auta, kupit napoj, zastal priamo pred chodom, aby jeho "princezna" nemrzla a nemusela ist ani dva metre pešo...
neidealizovala by som si tvojho manzela, neospravedlnovala by som jeho ciny. skor si davaj pozor, maj oci a usi otvorene, aby ta laska a naivita nezaslepila ako mna, lebo cesta von z takeho vztahu je velmi bolestiva. drzim vam palce.

bulik30
autor
10. feb 2012

@sisaha ale ja som ich nikdy nemala , az teraz ...jednoducho nevládzem a začínam mat pocit že mu chcem všetko vrátiť ... Ale aj tak sa onho každý deň bojim ...

bulik30
autor
10. feb 2012

@teleranka Mmm fuha , no tak to je sila ... čo robit do pekla ??

sisaha
10. feb 2012

@bulik30 a v akej oblasti sa o neho bojis? Ty nie si jeho matka..To, ze ho sameho nenapadne pomoct v domacnosti - maloktoreho chlapa napadne...Oni su jednopoveloví ludia (wrok ty si vynimka, teba sa to netyka 😉 ), az splni jednu ulohu, mozes zadat dalsiu...inak sa im to tam v tej hlave mota a neurobia nic z toho...
Trosku to odlahcujem a fakt neviem co ti poradit. Ale kedze vas zivot sa sklada z roznych malickosti,ktore v kope utvaraju celkovy dôraz, sla by som asi do tej manzelskej poradne. Najprv sama - tam vyrozpravas co ta trapi a ona si ho potom zavola a spolocne najdete bod vasho problemu, alebo sa utvrdis v tom, ze toto nechces..

teleranka
10. feb 2012

@bulik30 hlavne si vaz samu seba... a nepodcenuj naznaky problemov, skusaj sa s nim vela rozpravat. Neviem, ci aj ten tvoj je taky majetnicky ako bol moj, ale daj mu najavo, ze si dospela, samostatna a sebestacna bytost aj bez neho.. hlavne vela sil. ja som ich nemala. ak chces, je tu sukomna skupina zufale manzelky (kedy je spravny cas na rozchod), tak napis tam a popiseme viac..
inak ako vyzera vas bezny zivot, kto riesi seky, poistenia, vybera dovolenku, kto je taky zodpovednejsi, taky "rodic"?

cmulinko
10. feb 2012

@teleranka mala som podobny vztah a az na konci sa mi priznal,ze mu v 15 rokoch diagnostikovali schizofreniu a bol na nu lieceny...nevedela som pochopit ako je to mozne,ze za par sekund sa dokaze zmenit z debila na normalneho inteligentneho muza..a naopak a pritom si vraj nic nepamata,alebo ak si aj pamatal,tak rozhodne v inej konzistencii ako ja...s takym clovekom sa preziva peklo na zemi.

ajca123
10. feb 2012

@bulik30 a na začiatku vášho vzťahu bol iný????
Ja som počula že ked sa dvaja zoberu sa aj časom menia.. Bud k lepšiemu a nebo aj k horsiemu.
A ked uz vieš o nevere,a že nejakú ženu osahaval :( tak asi to robi naďalej :(
Asi ťa sklamem ale asi ťa naďalej podvadza :(
Porozmyslaj či vážne je to ten pravý chlap pre teba.
To ked budete mat deti a bude ťa pred nima ponizovat nebo aj bit... Čo potom budes robit hmmmmm???

katarinajurikova
10. feb 2012

Hm manzelsky zivot byva niekedy riadne tazky...clovek je prve mesiace ,mozno roky zamilovany a chyby si bud nepriznava,alebo si mysli,ze ved to prejde ☹ ale nebyva to tak(väcsinou)... 😒
Asi si treba polozit otazku ,ci sa da partnerovo chovanie vydrzat,proste ci je pre Teba znesitelne....
Ak nie,treba to riesit...najprv dohovorenim a potom psychologom...drzim palce.

bulik30
autor
10. feb 2012

@teleranka seky ja , splatky on ... kto ako moze , ten to poriesi ..

bulik30
autor
10. feb 2012

@ajca123 nebol az taky ... po svadbe sa to zmenilo , ja mam skor pocit ze je si isty ..

bulik30
autor
10. feb 2012

@katarinajurikova ja som robila chybu v tom ze som to neriesila , povedla som si ze mal zly den , ze sa kvoli tomu nebudeme hadat ze su aj horsie veci ...toto bola moja chyba ...

bulik30
autor
10. feb 2012

Neviem baby co sa deje , bud je to typ diktatora , ktorý si potrebuje niečo dokazovať , alebo ma milenku a 3. možnosť : mozno mu uz na mne nezalezi...
Ale preco sa nevyjadri ? prečo nepovie na rovinu ?
Neviem ako sa mám k nemu chovat ..

fialkaa
10. feb 2012

@sisaha dakujem ti za termin jednopovelovi ludia, vystihla si to presne. ja som si myslela, ze 1-povelovy je len ten moj. teraz uz chaaaaapem 😀 😀 😀

@bulik30 problem je v tom, ze si doteraz bola ticho. on ma v tebe istotu, vie, ze si moze dovolit cokolvek. daj mu najavo, ze s tebou nemoze mavat. prekvap ho: zacni chodit von, tvar sa tajomne, nieco drahe si kup. mozno vyjdu zaujimave veci najavo.

sisaha
10. feb 2012

@fialkaa nie, podla mna su vsetci.. Zeny dokazu pouzivat obe polovice mozgu naraz, teda aj rozmyslat, aj robit sucasne... Muzii iba jedno z toho.. 😀 Odpozorovala som to na viacerych... 🙂

sisaha
10. feb 2012

@bulik30 a preco by ti mal hovorit, ze mu na tebe nezalezi? ved si uvedom, keby nieco take povedal, tak vie, ze s nim nebudes. Takto ma full service, predstavu, ze nejako bolo, nejako bude..

sisaha
10. feb 2012

@bulik30 preto som sa uz druhykrat nevydala. Aby panko nenadobudol istotu. Takto su dvere kedykolvek otvorene a ten pocit neistoty a moznej slobody ho kroti 😀

bulik30
autor
10. feb 2012

@sisaha myslíš , ja keby som ho nemilovala tak s ním niesom ... ty kokso na to že mám 30 , som riadne naivna a zbrzdená 😝 stále som si myslela ze ak niekto niekoho nechce tak odíde..

katarinajurikova
10. feb 2012

@bulik30 aha ☹ no ja som taka vybusna povaha,ze potrebujem vzdy a vsetko prebrat do podrobnosti ,az mu s tim lezem na nervy...ale tak aspon z neho vyde v com je problem.... 😒

bulik30
autor
10. feb 2012

@sisaha ja vedieť čo ma čaká po roku manželstva tak ma do toho nedotiahne ani stado volov ...no jeden sa nasiel 😀
Ja to budem musiet nejak riesit , len neviem ako ...som si myslela ze mu to budem vracat a chovat sa tak ako on ...ale to neviem , neviem sa len tak bez priciny alebo kvoli malickosti vyziapat..sak to je ubohe..

katarinajurikova
10. feb 2012

@bulik30 a co keby si sa na par dni mozno tyzdnov zbalila a isla prec mozno tak na tyzden dva?a neozvala sa,len nechala odkaz.....

fialkaa
10. feb 2012

@sisaha moj jednopovelovy je. mozem mu zadat naraz len jednu ulohu a este aj skontrolovat, ci to urobil. pretoze na moj hlas ma vypnuty zvuk, takze nie vzdy som vyslysana. hrozne ma to vytaca, pretoze ked musim mysliet zanho, zabudam ostatne. ale to len tak na okraj.

bulik30
autor
10. feb 2012

@katarinajurikova a to je dobre , az teraz prichadzam ze treba vsetko riesit hned ...lebo potom sa to len nabaluje ako velka gula , pridu k tomu dalsie problemy a je s toho pruser jak hovado ... a potom sa tyzden- dva riesia stare veci ..

bulik30
autor
10. feb 2012

@fialkaa ty si cislo ...na moj hlas ma vypnuty zvuk ..tak toto je dobré 🙂

bulik30
autor
10. feb 2012

@katarinajurikova už som bola po tej nevere .. neozval sa len mi napisla ze ma miluje a ze patrím k nemu... po case ked sme sa o tom rozpravali ze preco neprisiel do prace za mnou , tak mi povedal ze mu povedla nech mi da pokoj a neozyva sa mi , ze sa ozvem sama... toto pocuvat bude a ked treba daco ine pocuvat ta ma na haku 😖

sisaha
10. feb 2012

@bulik30 ziapat a nastavovat mu zrkadlo nema vyznam. On nepochopi co tym naznacujes..

pacica
Odpoveď bola odstránená
bulik30
autor
10. feb 2012

@sisaha ta čo potom ?

sisaha
10. feb 2012

@fialkaa nemas doma nahodou mojho? tam tiez, ked poviem 2-3 veci, ktore treba urobit, tak si zapamata iba jednu a z ostatnych ma obvini, ze som mu nic take nepovedala a teraz sa snazim vyvolat hadku.. 😝. Ja nastastie fungujem tak, ze v hlave drzim zoznam co treba spravit alebo vybavit a ked niekde najdem co len polhodinu priestor na vybavenie,tak to vybavim. On nie, on povie, ze radsej zajtra a samozrejme zajtra nie je vhodny cas, lebo mu do toho nieco pride...A mna ide rozhodit od jedu

sisaha
10. feb 2012

@bulik30 otvoreny rozhovor, co ti vadi, ako si vase dalsie fungovanie predstavujes. Ze nie si spokojna so stavom aky je, ze ta to ubija a si schopna kvoli tomu od neho odist. Ze ho stale milujes, ale toto je vec cez ktoru sa preniest nevies a ze navrhujes poradnu.

fialkaa
10. feb 2012

@sisaha

vyzera to tak, ze mame toho isteho a ten vedie dvojity zivot. alebo je to diagnoza. neviem.

moj robi toto: ide kupat alebo prebalovat dieta. uprostred cinnosti - ked je dieta bez plienky alebo vyzlecene vo vani - ma zavola, ze mam rychlo prist, lebo musi ist surne na wc. tam potom sedi, kym ja nedokoncim robotu zanho. ale teraz mam novu zbran. ked ma vcera zavolal, aby som sla osusit osprchovane dieta, osusila som ho, obliekla a stareho som poslala vesat pradlo. 😀 😀 😀 a takto to bude uz vzdy.