icon

Ako pokračovať v manželstve bez lásky a smiechu?

19. máj 2025

Mám 29 rokov, dve deti (8 a 5 rokov) a pocit, že sa každé ráno budím do života, ktorý nie je môj. Všetci mi radia, aby som to ešte skúsila – kvôli deťom, kvôli rokom, kvôli rodine. Lenže ja už nemám čo skúšať. Nepamätám si, kedy som sa naposledy smiala, kedy ma manžel objal len tak, bez výčitiek alebo ticha. Nie je tu násilie, nie je tu krik – len prázdno. Koľko mám ešte čakať?

ada12345
19. máj 2025

A riesila si to s manzelom? Ako sa k tomu stavia?

san_dra11
19. máj 2025

V prvom rade by ma zaujimalo co na to pan manzel. Vie vobec o tom?

nyusika
19. máj 2025

cakas na co ? ved sprav niecob vesele a zasmejte sa...alebo mas pocit, ze ta musi muz zabavat ?

7lenka11
19. máj 2025

A skúsila si ty nakopnúť váš vzťah?

lauruska_sumienka
19. máj 2025

Je to o tom, ci chces byt s nim a ci chces zabojovat o vas vztah, aby ste mali opat k sebe blizko.
ak chces vztah zachranit, tak to rob len a len pre seba. to ty si v tom vztahu s nim.
ako prve nakopnutie, mne jeden znamy psycholog poradil. povedz muzovi ze nie si stastna a uvidis co urobi s danou informaciou, a podla toho mozes postupovat dalej. bud budete chciet obaja vas vztah zachranit a budete na nom makat s pomocou terapeuta lebo naucit sa zmenit svoje zauzivane spravanie je nesmierne tazke a pomoze aj s dalsimi vecami alebo pojdete svojimi cestami

autor
19. máj 2025

@ada12345 @san_dra11. Áno, niekoľkokrát som sa mu snažila povedať, ako sa cítim. Najskôr mi povedal, že preháňam. Potom mlčal. A teraz už radšej nehovorím nič, lebo mám pocit, že to nikam nevedie...

autor
19. máj 2025

@nyusika.
Ja viem, že to znie ako niečo jednoduché. Len keď človek vnútri necíti radosť, je ťažké tváriť sa veselo. Skúšala som to viackrát, ale smiech sa už akosi vytratil. A asi aj chuť snažiť sa sama...

lauruska_sumienka
19. máj 2025

asi si to nepodala tak, aby to on bol schopny pochopit, ze je zle.
Povedz mu jedno: chcem sa rozviest.
mozno to ho kopne do guli aby sa spamatal, ze je velmi zle. pokial si z teba bude robit zarty, tak podaj rovno papier, nema to zmysel, ked ty sa len trapis a on to ma u prdele

domkakvet
19. máj 2025

Chodte na spolocny pobyt na vikend bez deti.

nifnea
19. máj 2025

Ako u nas, ale su aj hadky aj krik..toooooolko som vravela az som rezignovala uplne. Doprosovala sa o spolocny cas - akykolvek - velky problem.

vivien234
19. máj 2025

Ako to mate so sexom? Cítiš tam vášeň alebo teda riadne pocity alebo je to len pud? Mate pravidelne sex? Chodíte na miesta ktoré máte radi? Záleží.. Všeobecne aj na tom či ste po deťoch neprestali doslova žiť. Nikdy neostáva v takomto stave škodiš sebe a aj deťom.. Treba sa o tokm rozprávať a podniknúť kroky na zlepšenie ak nieje ochotný niečo zmeniť alebo ťa vypočuť vieš sama čo to znamená.

jockey
20. máj 2025

A veci mimo manželstva ťa tešia? Máš radosť z maličkostí? Vieš sa zasmiať mimo rodiny?
Lebo ak nie, tak to môže byť kľudne depresia.

kucerajozef
20. máj 2025

Hmm ,, máš 29 rokov " a pýtaš sa že koľko máš ešte čakať na frekvencie ktoré absentujú vo vašom vzťahu ...

Nikdy od človeka či ľudí ktorých poznáš nečakaj zmeny vo vzťahu ku sebe ,, to je iba taký mýtus že ten či onen bude časom chcieť byť žáživnejšim,,
je naivne myslieť si,, že ty ktorých poznáš ako nudných a nezaživnych ,,že vôbec budú v blízkej budúcnosti prinášať svetlo a iskru do našich prázdnych častí ktoré sú stvorené na aktívnu vášeň
a dianie sa nového - samozrejme zo stabilným partnerom ...

Tu je treba obzerať sa iným smerom ,, súčasný druh či družka ,, nie sú nám daný na takýto druh vzťahu ,, ktorý by nás - už vrodených dobrodruhov ) vedeli zahŕňať úsmevmi či zábavou ...

lenkakravcova
20. máj 2025

Znie to skôr ako depka než ako problém v manželstve.
Aký máš zmysel života?

kikappp
20. máj 2025

Väčšina mužov ak sa mu budeš "sťažovať "sa ešte viac zasekne lebo nevedia co robit co ti vlastne nevyhovuje .Tak mu ukaz co chceš,povedz s troskou humoru .Láska a ty si uz zabudol ako si mi každé ráno dával pusu .Povedz ze večer si chceš dat šampanské ,pospominat ako to bolo pred deťmi atď atď. Nebuď ako zduta koza a mozno sa pridá .Začni od seba.