icon

Ako pokračovať v manželstve?

guliverkaabc
10. dec 2013

Na začiatok sa musím ospravedlniť,že som si založila nový "anonymný "nick.Som dlhodobou užívateľkou MK ale asi by mi bolo nepríjemné,aby moje priateľky,ktoré nie sú celkom blízke videli moju vnútornú nahotu-a problémy,ktoré sa u nás dejú........
Už 2 roky zvádzam v sebe boj a preto ma napadlo,že sa mi snaď uľaví vyrozprávať sa a prečítať si rady,možno aj takých žien čo si samé niečím podobným prešli.Som vydatá 12 rokov a máme tri detičky.Spočiatku ,ako zvyknú manželstva bývať,aj naše bolo krásne 🙂 .Bývali sme sami 2 roky až potom sa nám narodil prvý syn.Už vtedy sa dosť veci začalo kaziť,ja som mala o rodine celkom inú predstavu ako on.Čakala som,že manžel sa začne správať zodpovednejšie a bude sa cítiť ako hlava rodiny-príležitosti som mu ponúkala,ale ani jednej sa akosi nechopil-celkom takticky všetko presúval na moje plecia.Nemal nejako záujem ani o syna,a až tu som naozaj s otvorenými očami začala registrovať prvé vážne problémi.Pri akejkoľvek snahe riešiť niečo rozhovorom sa to skončilo hádkou,pretože on nemal nikdy chuť nič riešiť.Ppovedala som si však že manželstvo nie je len o pekných chvíľkach,ale do cesty prídu aj horšie ,no už keď sa to začalo nabalovať,a po spoločnej dovolenke,ktoré boli viac-mešnej len o hádkach,som sa rozhodla ,že po návrate domov budem riešiť rozvod.Žiadosť som aj podala,zhruba po mesiaci a pol som sa dozvedela ,že som tehotná-sama som nevedela či mám plakať alebo sa smiať.Ale brala som to ako nejaký náznak osudu,že by sme tak rýchlo naše manželstvo nemali vzdať.Narodili sa nám dvojičky.A už tesne po odchode z pôrodnice som vedela,že je to všetko zlé.Všetko sa dá pochopiť,ale to ,že manžel nebol schopný si v deň prepustenia z pôrodnice vybaviť si v práci voľno,až na moje naliehanie,že ako to bude vyzerať,keď ma domov dovezie sanitka,nahnevaný prišiel,nabalil nás do auta,pred domom ma vysadil,položil jedno z bábätiek na gauč,doniesol tašku a už ho nebolo 🤐 ,nechal ma tam samú z deťmi ubolenú.Doma samozrejme neupratané,nenavarené,starší syn v škôlke-všetko som si to musela v tento deň zorganizovať sama,poprezliekať,vybaviť susedov,aby mi vybrali malého v škôlke-a manžel dokvitol domov podvečer-akoby sa ani nič nedialo.Samozrejme že som to všetko prehltla-aj to,že doma ma žadna výzdoba nečakala,ano darček za krásne deti-moje ženské srdce síce plakala,ale čas všetko zahojí.
Už som toho aj tak strašne veľa napísala-ale proste od tohto momentu je u nás toho veľa zlého,manžel teraz pracuje mimo mesta,keĎ príde domov,vypráva len o svojej robote-ako deti zvládajú školu a čo sa učia to anmi nevie.Nemá si čo s nimi povedať,na staršieho je ešte aj agresívny a pritom je to taký citlivý typ-väčšinou na neho len kričí.Ja pokým si nevšímam jeho nedostatky tak je všetko ok,ale až si dovolím niečo riešiť z jeho povahou to je koniec.Viackrát povedal že až sa rozvedieme,je mu je to úplne jedno,ale aby som vedela,že "skončím na dlažbe"myslené holou riťou.A ono asi nie je ďaleko od pravdy-nakoľko byt si kúpil ešte za slobodna.Peniaze mi moc nedáva,len toľko čo miniem na domácnosť cca 400€-zarobí dobreokolo 1,500 €,ale dopátrať sa čo robí zo zvyškom je umenie.
Necítim k nemu lásku,neverím mu-veľa krát som ho pri úplnych banalitách prichytila pri klamstve,najradšej by som sa rozviedla,no ja sa bojím budúcnosti,že to sama s deťmi nezvládnem,robím len na dohodu a zamestať sa niekde kde by som slušnejšie zarobila,je umenie,nakoľko sú deti stále choré.Neviem či mám ešte v tomto manželstve zotrvať,aspoň pokým sú detičky malé.....

Strana
z2
luci78p
11. dec 2013

@guliverkaabc tak ti pomoze jedine najst si lepsiu robotu a potom sa osamostnatit ... a do povodnej prace ta nezobrali po materskej?ako vela bab ti ti radi vydrzat po jeho boku kvoli zabezpeceniu, ako na rovinu, co je to 400€ a stale mysliet na to ako zijes s niekym s kym nechces....no....nvm....to je na prasky skor.ako stare mas deticky?

lenka07
11. dec 2013

@guliverkaabc moja musíš nabrať odvahu a povedať mu čo cítiš a ako si na deti sama skús mu navrhnúť aby ostal s detmi aspoň hodinu s deťmi sám a vyskúša si to nech vie ako to chodí moj manžel tiež bol takýto zo začiatku a na neho to zabralo tiež máme tri deti a sme spolu 19 rokov 🙂 sme šťastné manželstvo tak neviem ako to chodí s problémami ale skús budem myslieť na teba aby sa to tvoje manželstvo usporiadalo držím prsty

guliverkaabc
autor
11. dec 2013

@luci78p ved presne toto,ma stve pokym som nepresla s dvojickami na matersku tak som sa o hlavny prijem starala ja,taz ked by sa mal on,hlavne k tejto veci postavit ferovo a zodpovedne,zrazu sa stavia do bohaca,tak ze on si kupi a dopraje co treba,ale rodina sa musi uskromnit z tej sumy 400€ .Najstarsi ma 9 a pol a dvojicky 4 roky

guliverkaabc
autor
11. dec 2013

@lenka07 hocijaka snaha o rozhovor zlyha,on proste nechce nic riesit,jemu je takto dobre,a nevie co ja zase riesim.V nasom vztahu zlyhala komunikacia,on sa so mnou odmieta bavit na nieco co sa podoba mojmu ponosovaniu a veci,s ktorymi som ja nespokojna su banality...podla neho ina zena by si s tym poradila,len ja nie.On na mne vidi len zle stranky,to dobre je nic,je samozrejmost nehodna jeho ucty.Ja to vsetko viem,citim ako ma berie,nechapem kedy som sa v jeho ociach dostala do takehoto zaskatulkovania,pretoze -ja nemyslim,ze som celkom na zahodenie,uz vychadzam aj z toho co hovoria nasi znami,ze je to blbecek,ze nevedia co ma drzi pri nom,ze som neni blba,skareda,poradim si z mnohymi vecami a nechapu preco som ja s nim...tvrdia,ze vsetko pochopi,ked nas strati,a stretne taku podobnu sebe

adri266
11. dec 2013

@guliverkaabc ak mal taky model v rodine, tak sa ani necuduj, ze sa tak k Tebe sprava ☹ ☹ ☹

co sa tyka tych penazi, napadlo mi, ze mozno ma inu zensku, ale sa nechce rozviest, lebo by vam musel platit viac alimenty ako tych 400 Eur, ktore Ti teraz dava.

Skus zajst za pravnikom, pozistuj, kolko by Ti platil alimenty pri jeho vyplate. Ak si schopna vyzit z jeho 400 Eur teraz, nebudes schopna vyzit niekde v podnajme z takej sumy s tym, ze nebudes zivit aj jeho?

No a k tomu rozvodu...cim je on pre vas okrem toho, ze Ti dava tie peniaze? POmaha Ti s detmi, ked su chore? Chodi nakupovat? Pomaha s ulohami, domacnostou? Nie??? Tak potom nebude Ti lepsie bez neho???

moonlight1210
11. dec 2013

@guliverkaabc dobre sa to pocuva, ale to posledne si vyhod z hlavy. on vôbec nemusi stretnut podobnu sebe a este za tebou lutovat. naopak, on moze potom stretnut svoju druhu polovicu. zenu, ku ktorej bude uz citit uctu, vazit si ju, zrazu bude taky, o akom si ty len snivala. mozno si bude aj gratulovat, ze ste vy sli od seba, ze te boli len omyl. a zaujimat ho budu uz len deti, tvoj osud len okrajovo, kedze je s nimi spojeny.

to je taka hlupost toto hovorit zene, takto ju utesovat. kolko sklamania a o co trpkejsie zazije, ked sa take slova nenaplnia.

a na druhej strane - ako toto vie zenu stale drzat pri takom chlapovi. stale ma pocit, ze je pre neho vlastne potrebna a dolezita. a on to raz (zázrakom) oceni. figu.

ty sa zameraj na seba. svoju buducnost a stastie. Ako dopadne on, to je vedlajsie. ci skvele, ci na hubu, jeho zivot, jeho vec.

luci78p
11. dec 2013

@moonlight1210 no jemu asi ani na tych deckach nezalezi
@guliverkaabc no to mas este na peknych par rokov ak chces cakat kym budu deticky vatsie, my ti to nevyriesime, z mojho pohladu neostavat s nim, ale tiez nemozes zobrat deti za ruku a vyjst s nimi na ulicu ... fakt sa ti neda zohnat lepsia robota?popytaj sa na socialke, urcite by si nieco dostavala, aj prispevok na byvanie a popritom si daco privyrobis ... zistuj ... co viem prispevok na byvanie je napr. Len pre matku s 1 dietatom okolo 80 e ....
@adri266 neverim zeby na sk dostala zena 400€ alimenty 😀 a ked chlap nechce dat, urobi vsetko preto aby bol jeho prijem co najnizsi na papieroch

guliverkaabc
autor
11. dec 2013

@luci78p neviem ako je ti s tym pripevkom na byvanie,myslim ze to len ked si v hmotnej nudzi,no ja nieco zarobim,s rodinymi pridavkami a keby mu len tie najnizsie alimenty odklepli uz presahujeme zivotne minimum.Asi najrozumnejsie bude,naozaj len zacas este zit takto,pozerat ake moznosti su o okoli a pozom led to bude istejsie urobit razny krok.Len cim dlhsie to trva tym som zufalejsia,ze preco sato deje u nas,preco to nemoze byt normalne aj u nas-aspon trosinku.Nehovorim,ze som celkom bez chyby,ved manzelske problemy su vzdy o dvoch,len keby mi aspin obcas prihral a mozem si povedat,ze ved to neni az take zle,ale nic....

luci78p
11. dec 2013

@guliverkaabc samozrejme ze len v hm. Nudzi, .... zelam vela stastia teda , kasli nanho, venuj sa detom, sprav si cas pre seba, ked pride na vikend domov nech aj on pobavi a ty si niekam vybehni , kludne aj na prechadzku len

marika39
11. dec 2013

kamoška to takto mala, jej manžel chodil na týždnovky a ked sa vrátil , deti v obyvke prekračoval aby si mohol na balkone pofajčiť. A samozrejme skončilo to rozvodom, našťastie mala kde ísť, má rodičov čo ju aj s deťmi podržia . Raz ked sme sa bavili, mi povedala že nechce takto žiť už aj kvôli tomu aký príklad jej malí synovia vidia a bála sa aby neboli takí istí ako ich otec. Dlho som potom nad tým rozmýšľala, že koľko toho môže žena v manželstve vydržať , či žiť s mužom len kvôli peniazom alebo preto že proste nemá kam ísť. Ale byť tebou, pozisťujem si u právnika na čo mám nárok a koľko cca by bolo výživné a už to riešim. želám veľa šťastia, a pevnej vôle aby si to zvládla, takto sa žiť nedá a hlavne netýka sa to iba teba ale aj tvojich detí, všetci si zaslúžite niečo lepšie.Držím palce 🙂

miskakyska
11. dec 2013

@marika39 kks takého chlapa zavesiť za gule do prievanu 😠 😠 😠

marika39
11. dec 2013

@miskakyska no minimálne

lenka07
11. dec 2013

@guliverkaabc tak skuste manželsku poradňu ak bude chcieť pristúpiť na kompromis

guliverkaabc
autor
11. dec 2013

@lenka07 to ma ani nenapadlo a pritom sa manzelska poradna spomina uz vsade.A o co tam ide.Ako to vlastne prebieha?nevies nahodou?

matozazzo
11. dec 2013

tiez si myslim, ze by bolo vhodne navstivit manzelsku poradnu. Ak nie je komunikacia vmedzi vami, vztah nema buducnost... Problemy boli aj predtym, neviem preco, mam pocit, ze zije "dvojity" zivot... :( Ak mu na tebe a detoch nezalezi, preco je s vami? Navaris mu, operies, postaras sa???
A co deti? Myslis, ze to nevnimaju? Ze na starsieho je afresivny,... pracujem s detmi a niekedy mi je do placu, co mi povedia :( ale kym nemam "nieco v rukach", nemozem zasiahnut :( Deti miluju rodicov, ale strasne sa trapia... Ked mi povie dietatko, ocko ma bije, lebo nepocuvam, aj surodencov... ale aj mamku a pastou a mamka potom place, alebo mamka place lebo ocko stale na nu krici, hadaju sa, myslia si, ze to nepocujem, ale ja to pocuje a placem, nechcem aby sa hadali, preco sa hadaju? ved ja pocuvam, pratam, ucim sa... Deti to nechapu :(
Ja by som to riesila kvoli sebe, ale aj kvoli detom. Toto ich poznaci na cely zivot :(
peniaze su dolezite, to ano, ale lasku si nekupis... a vztah bez lasky...
A manzelska poradna, aj my sme boli - manzel vkuse v praci, ja tiez, deti, komunikacia mizerna, koncilo to hadkami... V poradni sme mali pohovor s pani psychologickou, najprv testy, ale potom sa nas pytala, preco sme prisli. Kazdy z nas povedal, preco si mysli, ze sme tam - a uz tam sme poculi, ze kazdy z nas to vidi inak... a postupne sa pytala, my sme odpovedali a "rozoberala" nas a nas vztah, co komu vadi, ako preco, az sme prisli na to, v com je hlavny problem. Ten nam pomohla odstranit, vyriesit a hned bolo lepsie 🙂 Ale musia to chciet obaja, na mnohe kompromisy som musela pristupit ja ale aj manzel. STanovili sme si pravidla, ktore dodrziavame, bolo to zo zaciatku tazke, ale da sa. Komunikujeme medzi sebou a su slova, ktore mame zakazane pouzivat, lebo vzdy vyvolaju hadku 🙂 Pomohla nam stanovit si priority, poradila, co a ako. Mali sme par sedeni, potom som bola aj ja sama, aj manzel. Bolo fajn pocut nazor niekoho nezainteresovaneho a objedktivneho, lebo su veci, ktore som videla ja tak, ze je to dobre, a ono to dobre nebolo... a naopak..

sopkape
11. dec 2013

No ja si myslim ze panko vie dobre ze od neho neodides, preto sa tak sprava, dalej si myslim ze ak ma potvrdeny prijem 1500€ tak ti prisudia viac ako tych 400€, za dalsie ak by ste sa rozviedli mozno by si deti braval a tym padom sa im venoval lebo by chcel vsetkym dokazat aky on je dokonaly. Ku lekarovi a na pn chodia aj oteckovia, ak su dvojky stale chore skus u lekarky vybavit predlzenu rd, takze dva roky by si mala 250€ este aj brigadu by sa mozno dalo niektore deticky mozu aj do skolky chodit...alebo ak ho nelubis ( co si myslim ze to celkom nie je pravda, inac by sa ta nedotykalo jeho spravanie ku vam a tym padom by si mohla vedla neho existovat) skus mu povedat co je za jeho spravanim, cim si mu ubliizila, ci mu bolo jedno ked sa rozviedli jeho rodicia, ci chce nechat prejst tym jeho deti lebo uz nevladzes, ako by si predstavoval on vasu buducnost, ci by chcel riesit inu partnerku..ale nevytykaj iba pocuvaj aj ked je to tazke..pripomen mu ako ste sa mali radi...a hlavne pravnik a rady, vypocty co by bolo keby ste sa rozviedli, aj po rozbode mozte zit pod jednou strechou...ale zisti si skutocny stav, ale chod za tym, nie neda sa..ved zo 400€ platis vsetko sama este aj jeho stravujes, takze by si mohla teoreticky vyzit zo 600€ aj nejaky najom..neviem kde byvate lebo samozrejme rozdiel platit najom v ba a na vychode, ale da sa to🙂 inac mam 4 deti posledne dvojicky, muz mal kurvu spraval sa pidobne ako tvoj, ale nejakym zazrakom sa spametal, a je vsetko ok,

guliverkaabc
autor
11. dec 2013

@sopkape ta posledna veta ma zaujala....vojim sposobom ma potesilo,ked viem ze vzdy je nadej ze ten druhy sa spamata...prosim ta ako to zvladas.ako si mu dokazala odpustit?Nie si podozrievava?
Ako som uz pisala,samozrejme ze ma napadla moznost ze ma inu,ale tazko sa i to dokazuje,nuz a keby to bola pravda ,tak toto je asi vec co by medzi nami urobila hrubociznu ciaru

lubiduch
11. dec 2013

ako stare su deticky?

ja osobne by som odisla. nebudem riesit muza ani vas vztah, cisto matematicky na to ide: nejakych 300 EUR by si na 3 deti aj podla sudu dostala (ked zaraba 1500 v cistom). nakolko by ti klesla zivotna uroven, myslim ze by musel dokonca aj tebe nieco platit (v tomto som si neni 100% ista ako to funguje). neviem, nepises ako to mas s pracou, ci sa mas kam vratit, pripadne ci pracujes a pod.
a posledna vec, skus ist niekam na mesto (socialne zalezistosti) ci neposkytnu byvanie rozvadzajucej sa matek s 3 detmi, pripadne sa uchyl k rodine.

drzim palce

lenka07
12. dec 2013

@matozazzo mala si to ťažké tiež robím s deťmi a niekedy by som tych rodičov dala rovno do basy ak by to bolo možné mňa by ani vo sne nenapadlo ublížiť detičkám veď oni sú také krásne a čisté 🙂 prečo majú znášať krutosť svojích blízkych to sa neda pochopiť zdravým rozumom ☹

ariadna22
12. dec 2013

no kamarátka sa rozviedla a teraz dostáva na tri deti 320 aj rodinnými prídavkami. Tak zas až o tak moc by si neprišla a môžeš si nájsť chlapa čo bude mať rád vaše deti, lebo presne o toto tu ide. O deti. Šťastné deti, šťastná matka, šťasná žena. Rada: Vyser sa na toho j*ba.

tomasko27
12. dec 2013

Mozno sa tak sprava preto lebo chce aby odisla,a potom bude ona ta zla ze ho opustila a on ten uzastny muz

dagmar15
12. dec 2013

Presne,presnéééééé si vystihla moju situáciu akurát že my niesme manželia a sme spolu 2 roky,presne toto robí moj partner a to ešte nieje všetko....taktiež neviem čo dalej ....

Strana
z2