Ako pomôcť dospelej dcére vo vzťahu?
Dobry den viem, ze ste tu vacsina mlade mamky alebo mamky cakatelky, ale mozno sa tu najdu aj zienky s uz dospelymi detmi tak by som si chcela vyliat dusu a poprosit o radu alebo ani neviem co robit.
Mam jedinu dceru, dospelu dceru. Studovala na vysokej skole farmaciu v 3roc.otehotnela, sup sup savydala lebo zat je velky krestan hanba rodiny by to bola bez manzelstva. On je o 11 rokov od nej starsi velky krestan. Z vnucatka som sa tesila. Povedala som jej ze jej s vnukom pomozem aby si dokoncila skolu. Bolo to v plane.po 2 r.otehotnela zase lebo on chcel dalsie dieta. No uz som vedela ze skola uz nebude nikdy dokoncena.on ze na co zeny maju v zivote ine poslanie. B vaju v malom 2 izbovom 45 stvorcovom byte bez balkona a vytahu.on s detmi 0 bodov nic nepomoze nijako sa nepricini otec je len na rodnom liste. Lebo matka ma sa starat nie otec. Dcere som stokrat opakovala monika ber antikoncepciu daj si aj teliesko neze zase otehotnies sak sa tlacite v tom byte on spi pan car sam aby mal klud ona s detmi. Samozrejme on krestan antikoncepciu nwdovolil tretikart otehotnela. Uz som sa nahnevala som aj jemu povedala ze ona ma 43 kil chrbticu ma ako paragraf znicena je 6 rokov nevyspata vlaci sama po schodoch deti a nakupy. Tak nech sa nestaram to je ich vec ine zeny zvladli z ladne aj ona alebo nech jej chodim castejdie pomahat. Uz pri 2 detoch s peniazmi len tak tak vysli. On robi sanitara v nemocnici. Neviem kolko zarobi ziadne zmeny naviac nevezme lebo vo volnom case chodi pomahat fo utulkoch s bezdkmovcami ado starobincov. Slachetny krestansky muz.zena doma s detmi pada na hubu a on pomaha in m.kazdy mesiac som km davala peniaze robila nakup,.deti nosia znosene topanky lebo nemaju na nove.mesacne aj 200 eura som im kazdy mesiac dala kolkokrat potom som sadozvedela ze peniaze z toho on odniesol bezdomovcom do centra alebo ked som nakupila trvanlive potravkny on to odniesol bezdomovco.. ale ona je hlupa.on je od nej 11 rokov starsi ako jej mentor jej velitel vovsetkomho ona pocuva..inuly rok ma prosilaci nemam nieco nasetrene lebo prvy vnuk je alergik ma astmu a ekzrmci im nedam zeby isli do chorvatska na dovolenku k moru. Tak jasne dqla som jej 1700 eura. Este som sa ponukla ze pojdem so svojom mamou tiez chodime do chorvatska ze pojdeme niekam poblizku a pomozem jej aspon obcas s detmi lebo zat on nic nepomoze.tak nie oni sami sa postaraju.v poriadku netlacila som sa. V lete sa jej pytam ze kedy idete do chorvatska lebo aj jas mamou chcem ist ab, mi mal ktopoliat kvetyvb,te. Tak vieteco porazilo maskoro ten moj zat ontie peniaze pouzil isiel do spNielska na nejakucirkevnu duchovnu put obnovit svoju dusu aspojenie s bohom.mna skoro porazilo som lieky si musela dat vtedy.on moju dceru nechal s 3 malymi detmi 2 tyz.a isielsamnadovolenku. Lebo on to potreboval ona nepotrebovala pri 3 detoch oddych ale on abo.dnes mi povedala ze caka stvrte dieta ja som sa normalne uz rozplakala.tlacia sav malom starom byte ona na 3 poschodie bez vytahu vsetko sama vlaci.astvrtedieta v bruchu.hovorim jej monika saknemate peniaze ani pre tie 3deti co uz sunasvete.no dajako bolo dajako bude boh sa postara.ĺ
Panecku,to je hajzel hnusny farizejsky
Vies co .ja som veriaca a u nas pastor vzdy povie ked niekto hovorí oo henten je velky Bozi muz,a bla bla a on : " neviem,este som nevidel jeho zenu"
Lebo taka je pravda,muz musi byt silny,vzmuzily,a milovat zenu ako Jezis svoju cirkev,laskat ju a nosit na rukach, vychovavat deti s laskou a nie tu náboženske skutky a detom odnust brat
To je hnusne spinave farizejstvo,Jezis takym nadaval do obielenych hrobov a presne take prikazanie im vykrikoval ked prekrucali Bozie slovo,ze nemaju si ctit rodicov napr tym ze im pomahaju zit ak nemaju lebo ze davaju Bohu dar (do zbierky atd) lebo mame v prvom rade sluzit rodine,byt svetlom a potom náboženské skutky
No,takto,poradit neviem,lebo dcera je totalne slepa,mam taku kamosku,to su normálne kostolna sekta a bavi sa tiez s takou muzovou spolužiačkou,ta je dogabana od deti, chodí ako supacka total socialny pripad namiesto toho aby boli rodina vysmiata ze ich Boh pozehnal a chudák deti
Ja nemam tiez proti bazarovym veciam nic ale ked si henten farizej vyvaza rit na pute a pod by som ho hnala hned z domu,hajzel jeden sebecky nábožensky,neznasam to
To nema z krestanstvom nic spoločne,ani s evanjeliom,je to obyčajny náboženský fanatik ktory realne nici svoju zenu a deti
Vôbec neobetuje svoj zivot pre deti a zenu
Zena sa ma o vsetko starat? Biblia pise ze sa manzelia maju pretekat v pomoci druhemu,muz zene a zena muzovi
Ako jej pomoct vieš netusim, či otvorí oci ona neviem ale on je realne psychopat a je to tazko
Ak to,mozes im kupovat ale nedaj ani cent do ruky,vidis hajzel zas by to minul na seba
Kocik nema postielku uz vsetko on vzal dal nieklmu a ze ake to je drahe teraz tak drahe a naco 4 dieta urobili ja nemam nic proti tomu zboznujem vnucata zivot by som za nich dala a nech ma stvrte ale som jej povedala Mo ika si mlada aj o 5 rokov mohla si mat dieta ked uz nie hned teraz ved si kost koza vyzera ako chora by bola
Este mi napadlo ist za farárom
Tvoje vnúčatá hladujú, volaj sociálku. Len tak jej môžeš pomôcť.
Autorka...myslim, ze vsetkych tu zaujima, ci fakt nejdes riesit tych 1700e, co minul zat namiesto dcery a deti?
Lebo mam pocit, ze z tych rad na 10stran si si vobec nic nezobrala..nabalis im domov strudlu a potom sa cudujes, ze namiesto deti sa napchal zat...
Kks bastard drbnuty... By som mu dalsi krat zabalila kolacik s prehanadlom.. .nech si pochuti...
Oh pane na nebi,ako nechcem byt hnusna ale vobec by som sa necudovala keby tento krestan mal aj milenky. Tvoja dcéra by mala odist od neho aj s tromi deťmi, tento krestan by jej musel posielat peniaze s ktorými by hospodarila pre deti nie pre utulky. Je mi luto ludi v starobinci ale rovnako ako aj z utulkov pre bezdomovcov moze svojim detom doniesť rozne choroby ... na to je cirkev a stat aby im pomahali,nie on...takze by som si preverila ci na cirkevnej puti nebol s milenkou vyhanat diabla v posteli. Tento clovek pojde priamo do pekla.. a nech jej nehovori ze ju s 3mi detmi nik nebude milovať, su muzi ktorý by ju milovali aj s manželom a 3 mi deťmi... ohlasila by som ho socialne za zanedbanie vyzivy na deti,a podala na sud zalobu ze nosi peniaze inde ako svojej rodine..vam odporucam urobit si fotky, videa, nahrávanie zvuku ked dojde k hadkam, ako dostatok dokazov pre sud ze manipuluje vasou dcerou. V ziadnom pripade sa nedajte odbyt ze vas do toho nic,ide o vasu dceru a vase vnucata, on moze pomahat kde "treba netreba" aj bez vas sam a hlavne zo svojho po odratani platieb na rodinu a rodinny rozpocet. Hlavne dcére aby sa otvorili oci, je kopec centier kde jej pomozu a ponuknu aj bývanie, ma narok aj mesto ziadat socialny byt...informujte sa na mestskom urade, hľadajte pomoc u kurately, uradoch, linka dôvery...nie ste na to samy,treba sa ozvať a mat dokazy...zivot mate len jeden...nenechajte si ho znicit tyranom prezlecenym za fylantropa ...drzim palce,posielam objatie a silu zacat bojovať za šťastie svojej rodiny..
Lebo co sa naucia vnucata z toho celeho.... bojujte ...vyhrajte
Musí byť strašne pozerať sa na to ako moje dieťa sa ničí pri zlom partnerovi... Toto fakt matkám dospelých detí nezávidím a dúfam že nikdy nebudem v rovnakej situácii... Moja svokra sa rovnako veľmi trápila dcérou dlhé roky, kým si dcéra uvedomila že jej mama ma pravdu.. neviem poradiť, len že držím palce nech sa dcére otvoria oči....
Ono je to ekonomicke tyranie, ked ju odstrihava od penazi, ale pokial ona ho bude lubit ako kona, nic nezmozes.
Je to tazke pre milujucu mamu a babku, ale suhlasim s nazorom, ze odstrihnut.
Inak to bude nekonecny pribeh. Niekedy treba padnut na dno, aby sa clovek mohol odrazit.
Spoliehaju sa na teba a ty ich nechtiac podporujes.. a ak to dcera zdravotne neda, hodi starostlivost na teba. Evidentne mu na nej nezalezi.
Ja by som sa na jej mieste rozviedla, kludne aj cirkevny. On jej slubil, ze ju bude milovat a ctit.. pomahat, to nedodrzal.
Len robi deti.
Plus, peniaze z dovolenky jeho ziadaj vratit a domov im nic nebal.
Autorka, určite povedz zaťovi, že chceš naspäť svoje peniaze ktoré minul. Čudujem sa že si mu to ešte nepovedala, naozaj ta nenapadlo pýtať od neho? Komunikujete so zaťom? Či iba s dcérou?
K tejto diskusii sa mi ziada napisat len tolko - komu niet rady, tomu niet pomoci! To sa netyka len dcery, ale aj autorky...
Boze to je strasne....Autorka vobec ti nezavidim, musi to byt pre teba hrozne tazke. Vidiet svoju dceru ako sa zenie do zahuby, kvoli sfanatizovanemu magorovi..Na co bola jemu zena a deti? Ved mohol ist za k knaza alebo mnicha a sluzit bezdomovcom ci akejkolvek margilizovanej "skupine" a neublizovat vlastnej rodine. Ja verim v Boha, som katolicka, ale to co "predvadza" tvoj zat je fanatizmus, manipulatorstvo a kto vie co este 😔
Prepáč, ale ani sa nečudujem, že takto dcéra dopadla. Očividne nemala dobrú výchovu a áno ako píšu baby, riadne by si zaslúžila prefackat. Aj zaťko a dcerenka. Ľutujem iba deti. Tie za nič nemôžu....a ty dalej ľutuj svoju chudinku vychudnutu dcerenku, nech ešte nakotia 10 detí....fuj, hrozne. Byť vo vašom okolí hlasim ich na sociálku 😡
Autorka, po poslednych tvojich komentaroch sa vyjadrim ostrejsie. Robis obet zo seba, robis obet z dcery. Ale obe sa chovate podobne, nechate sa dookola osierat a nic s tym nespravite. Rad tu zaznelo kopec. A ty furt len omielas, ze zat je kkt. Ano, je. Ale dcera to nechce vidiet. Tak co s tym chces robit? Bud sa dalej obetujes, a nepomozes v podstate nijak, alebo sa trochu zatvrdis a zacnes pomahat s rozumom. Tie decka si to nevybrali, na tie by som sa sustredila. Dcera je svojpravna, nech si robi co chce, tak ako doteraz
@lacibo tiez mi to pride trochu ako diskusia na vyvolanie vasni ohladom krestanstva. Ale tu krestanstvo je len taky zastupny problem, ak je to cele pravda. A to hovorim ako clovek, co ich ma tiez dost v zuboch, ale s nicim takym som sa este realne nestretla. Aby clovek oberal vlastnu rodinu a nosil bezdomovcom, to co je?
Dcera moze ziadat o vyzivne, ano aj v manzelstve. Ale to by musela chciet riesit svoju situaciu, ale ona nechce.
Autorka, tu je podobna tema, rad je tam dost, skus pozriet
https://www.modrykonik.sk/forum/rodinne-problemy/financie-v-manzelstve-4/
Lebo prepac autorka, su zeny co zo seba daju robit handru,ponizovat sa, zneuzivat, okradat... ano. Ale ta hranica sa vola "moje deti". Moze byt zena submisivna truba, slepo zamilovana atd. atd. Ale kebyze hocikto na svete siahne na veci deti, zozerie im dobroty,nedozici im...tak vrrr. Sme vtedy levice.
Obe ste hlupe!
Ak chcete, aby to skončilo, nepomáhajte jej s peniazmi. Svoj byt si nechajte. On je hlava rodiny a musí zabezpečiť svoju rodinu. To mu nekáže jeho Boh? On je fanatik.
Šla by som do tých centier, kde pomáha a spýtala sa ich, či oni vedia, že jeho žena živorí, sama s deťmi všetko robí, ťažké nákupy a on len odnáša. Ona potrebuje pomoc. On nech ide psychiatrovi. Toto normálny človek nerobí.
Jeho rodina by mu mala pomáhať, keď vedia čo je to za člena.
Odstrihol svoju ženu od spoločnosti, od práce. Keby si bola dokončila školu, mala by dobré zamestnanie, peniaze.
Vaše peniaze v podstate spreneveril pre seba, Nepomohol rodine, chorému dieťaťu. On išiel sám do Španielska. Veď to má hriech. On si mal našetriť. Okradol svoju rodinu. On nie je kresťan ale....
Ja to normálne ani nemôžem čítať aká som nazlostena. Takže tvoja dcéra je v tom všetkom úplne nevinne.... chuderka, zať je zodpovedný za všetko. Och, buď si taká hlúpa, alebo sa tak iba tváris. Obaja su zodpovední za situaciu! Aj on aj ona. Taká šikovná, tak vie hospodáriť s peniazmi a deťom nekúpi ani blbý lekvár...... otras! Bez milosti by som volala sociálku na tú úžasnú rodinku. A zatovi odkaz, že škôlka nie je len tak...u predškolákov je škôlka POVINNÁ!
Autorka dcéru si dobre vychovava.....len je slepá, hluchá, hlúpa počúva len jeho a to je chyba možno keby sa stretla s nejakou kamoškou, ktorá by jej prehovorila do duše. Ktorá by jej ukázala ako nevkusne sa oblieka ako staro vyzerá ako jej muž nepomáha a iný pomáhajú ukázala jej iný život možno vtedy by dcéra začala nad tým všetkým premýšľať. Tebe nič nepomôže iba jej stále dohovorat a veriť, že sa to zmení. Alebo na čo tvoja dcéra čaká ??? Že bude mať 35r....5deti a bude vyzerať na 70 aj zdravotne na tom všetkom zle a on si nájde mladú frajerku a dcéru kopne do riti ???

Vy poviete ze sa nemam starat dcerin zivot a vy by ste dokazali to sa nestarat ked vidite aKo zije a ze mala navia c a mala zit inak ja neviem nato sa pozerqt. Za fararaomsom bola uz som hovorila tam uz nepojdem zase mi povie nach sa nestaram. Nasocialnu co mam nahlasit ze zat dava dvere malo penazi ze nema z coho nakupy urobit a deti obliekat. Ona ani matwrsku nema ani pridavky nic nema zat ma vsetko a zat jej nadeluje evra. Predvcerom ked tu boli som nabalila im domov zvysok strudle cotu nezjedli deti a ona mi dnes povie ze ako Ferkovi strudla chutila a som jej pritkm opakovala aj moja mama tu bola u mna jej opakovala ze strudla pre deti a nie pre neho zata a ona jemu dala