Ako pomôcť dospelej dcére vo vzťahu?
Dobry den viem, ze ste tu vacsina mlade mamky alebo mamky cakatelky, ale mozno sa tu najdu aj zienky s uz dospelymi detmi tak by som si chcela vyliat dusu a poprosit o radu alebo ani neviem co robit.
Mam jedinu dceru, dospelu dceru. Studovala na vysokej skole farmaciu v 3roc.otehotnela, sup sup savydala lebo zat je velky krestan hanba rodiny by to bola bez manzelstva. On je o 11 rokov od nej starsi velky krestan. Z vnucatka som sa tesila. Povedala som jej ze jej s vnukom pomozem aby si dokoncila skolu. Bolo to v plane.po 2 r.otehotnela zase lebo on chcel dalsie dieta. No uz som vedela ze skola uz nebude nikdy dokoncena.on ze na co zeny maju v zivote ine poslanie. B vaju v malom 2 izbovom 45 stvorcovom byte bez balkona a vytahu.on s detmi 0 bodov nic nepomoze nijako sa nepricini otec je len na rodnom liste. Lebo matka ma sa starat nie otec. Dcere som stokrat opakovala monika ber antikoncepciu daj si aj teliesko neze zase otehotnies sak sa tlacite v tom byte on spi pan car sam aby mal klud ona s detmi. Samozrejme on krestan antikoncepciu nwdovolil tretikart otehotnela. Uz som sa nahnevala som aj jemu povedala ze ona ma 43 kil chrbticu ma ako paragraf znicena je 6 rokov nevyspata vlaci sama po schodoch deti a nakupy. Tak nech sa nestaram to je ich vec ine zeny zvladli z ladne aj ona alebo nech jej chodim castejdie pomahat. Uz pri 2 detoch s peniazmi len tak tak vysli. On robi sanitara v nemocnici. Neviem kolko zarobi ziadne zmeny naviac nevezme lebo vo volnom case chodi pomahat fo utulkoch s bezdkmovcami ado starobincov. Slachetny krestansky muz.zena doma s detmi pada na hubu a on pomaha in m.kazdy mesiac som km davala peniaze robila nakup,.deti nosia znosene topanky lebo nemaju na nove.mesacne aj 200 eura som im kazdy mesiac dala kolkokrat potom som sadozvedela ze peniaze z toho on odniesol bezdomovcom do centra alebo ked som nakupila trvanlive potravkny on to odniesol bezdomovco.. ale ona je hlupa.on je od nej 11 rokov starsi ako jej mentor jej velitel vovsetkomho ona pocuva..inuly rok ma prosilaci nemam nieco nasetrene lebo prvy vnuk je alergik ma astmu a ekzrmci im nedam zeby isli do chorvatska na dovolenku k moru. Tak jasne dqla som jej 1700 eura. Este som sa ponukla ze pojdem so svojom mamou tiez chodime do chorvatska ze pojdeme niekam poblizku a pomozem jej aspon obcas s detmi lebo zat on nic nepomoze.tak nie oni sami sa postaraju.v poriadku netlacila som sa. V lete sa jej pytam ze kedy idete do chorvatska lebo aj jas mamou chcem ist ab, mi mal ktopoliat kvetyvb,te. Tak vieteco porazilo maskoro ten moj zat ontie peniaze pouzil isiel do spNielska na nejakucirkevnu duchovnu put obnovit svoju dusu aspojenie s bohom.mna skoro porazilo som lieky si musela dat vtedy.on moju dceru nechal s 3 malymi detmi 2 tyz.a isielsamnadovolenku. Lebo on to potreboval ona nepotrebovala pri 3 detoch oddych ale on abo.dnes mi povedala ze caka stvrte dieta ja som sa normalne uz rozplakala.tlacia sav malom starom byte ona na 3 poschodie bez vytahu vsetko sama vlaci.astvrtedieta v bruchu.hovorim jej monika saknemate peniaze ani pre tie 3deti co uz sunasvete.no dajako bolo dajako bude boh sa postara.ĺ
oni maju sancu.tito ludia su zaroven slabosi trufnu si len na slabsieho. Keby ukazali silu a spolu sa postavil proti nemu, pripadne dalsie osoby na pomoc.Tak by vyhrali, on by sa presunul inde, k lahsej koristi.
@negymama Podľa mňa má zálusk na ten byt...
@negymama pri takomto zákernom typkovi si treba všetko pripraviť bez toho, aby niečo tušil. Dokumenty kópie niekam schovať, peniaze vymyslieť nejako bez jeho vedomia; aj nad takýmto magorom hrubého zrna sa dá vyhrať… môžeme samozrejme dúfať, že nie je z tých, čo ich vyzabija, keď mu padne plán. Bohužiaľ sú aj takí a treba sa chrániť, keby niekedy chcela raz od neho odísť
@bluka2 keby matka vystihla chvilu, ked ch*j onanuje na charite a ziskala si dceru a spolu nieco vymesleli,musi to byt rychlo a racionalne. radsej dlhsia priprava a potom sup...zmena uctu, predbezne opatrenie na zverenie deti,prichzstat doklady...apotom rychle prestahovanie a rozvod. Komunikacia len cez pisomny styk.
@negymama ktorý presne dokument bol najlepší?
Veľmi smutné čítanie. Ale sama vidíš, že ste v bludnom kruhu, keď jej dookola pomahaš. Ja by som to asi takto spravila.
Treba to pretať,ale tak aby si ostala za chrumkavú a nech dcéra vie, že si tu pre ňu a deti (áno rada pomôžem...ale: jedine u seba nakrm deti, nadávaj dcére peniaze,ani jedlo,a v neposlednom rade nie vždy zober deti na stráženie,iba sem tam) zároveň by som podala anonymný podnet na sociálku. K zatovi už ani jedno krivé slovo, pre ňu je to Boh a jedine ona sama musí prísť na to, že je to vlastne ko*ot. A podprahovo hustit do nej a aj navnadiť na výmenu bytu, ako ti už vyššie baby písali. Alebo teda ich môžeš naďalej dotovať a vyplakavat "Viete uz lutujem ze som tu qj napisala lebo vsetci su vinny len moj zat svatec dcerra ma zlu vychovu ja som zla matka"
@danieli je to krasne napisane, ale toto nie je konecne cislo, tych deti bude omnoho viac a potom to uz neda ani babka a co uprednostni polku a druhu polku nie, alebo ako ? Pise ze pobera ciastocny invalidny dochodok a popri tom pracuje, tak zdravie asi tiez treba setrit. Cize suhlasim ale realita nebude mozna s pribudajucimi cislami. On si zenu uviazal detmi
@lucmirka124 no lenze na tu rodinu ( dceru a jej 4 deti ) bolo kolko dospelych na pomoc ?? Doooost. Tu je autora na dceru a jej deti sama, a tych deti bude daleko viac. A potom ako ?
Autorka len treba davat pozor, tu uz ostava len byt v strehu co sa bytu tyka. Ked je dcera jediny dedic, bacha na nahody. Neda sa pomoct nikomu kto je stastny( aj ked to len predstiera ) rozbijat stastne manzelstvo. Kazda mama mame ine predstavy o stasti svojich deti. Tu si myslim, ze niet cesty von. Neda sa urobit nic.vybrala si svoj zivot a jediny vplyv na nu ma muz. Jedine nakrmit deti u vas doma. Nic nenosit domov. Aj tak to daju jemu. Tiez som typ cloveka podriadujuci, ani spokojna dokonca niesom a napriek tomu si neviem pomoct. O mna nejde ale decka preberaju vzorec a toto jedine ma trapi. Niektore horne komentare boli uzasne, uz len si snich nieco zobrat. Pretoze pomoc v skutocnosti nie je robit niekomu servis, pomoc ma byt aj presne ten ten opak a ist na tvrdo a vyhladat pomoc
@majlo1234 Nie ono to nemá nič spoločné s kresťanstvom. Ja sama som kresťan, poznám veľa kresťanov, nestretla som sa s tým, že niekto kto nemá peniaze by dával veci ktoré potrebuje na charitu. 🤔🤔 Úplne divné to je. Keď je to reálne tak je ten muž úplne mimo.
Pritom mám kamarátku ktorá má 7 súrodencov. Jej rodičia tie sú silný kresťania. Jej otec mal dve roboty aby ich uživil, mama chodila do roboty. Súrodenci chodili na brigádu.
Nenosili veci ktoré potrebujú na charitu a nečakali že ich bude niekto živiť.
Na to aby mal človek viac detí potrebuje mať aj zabezpečenie. Nie je normálne mať velké rodinu nasilu a na úkor tých detí. Podobnú rodinu som videla v Modrom z neba už dávno. Tiež mali veľa detí a hovorili, že dieťa je dar od Boha, keď nám ich Boh dal, tak sa o nich určite aj postará. 🤦🏻♀️🤦🏻♀️🤦🏻♀️
@estellas je mozne, ze je to cele aj klamstvo, mozno sebe ulieva peniaze nabok, sem tam urobi na charite nieco nepenazne, ze umyje okna fararovi, ako pisala autorka, alebo doniesie potraviny, co priniesla svokra. a zvysok penazi ani srnka netusi , kde dava.
nechce sa mi verit, ze ked je skupy na zenu a vlastne deti, zrazu by mal ozajstnu stedrost ku bezdomovcom. Tam mozno len tolko dava, aby mal dobry image, a zvyšok sebe dozici. Doma deti jedia 4dnovy granadir a on sa mozno z prace naje v restike, kupi si sebe veci oblecenie a zvysne peniaze odklada.
a zena ho este obskakuje a ručičky mu bozkava. To nie je ziaden krestan, ale jeden vychcany zmrd!
@lilinka76 No vsak ked nebude chciet, tak nebude chciet. To neznamena, ze s nou nehodim o tom rec, ako s dcerou. A nie ze by som bola zastancom interupcii, ci ich brala na lahku vahu, len uz v tomto pripade to nie je sranda, dalsie dieta. Ale ona to asi zvlada, vychovavaju ich v skromnosti a maju ine zivotne hodnoty, ako my tu. Je to uhol pohladu autorky, mozno ti dvaja su tak fakt stastni. Aj to ostatne, co som napisala, by som urobila iba za okolnosti, ze by som si bola 100% ista, ze to v tom manzelstve nie je dobre. Lebo rozvratit manzelstvo, nech je akekolvek, to by som si na svedomie nezobrala.
@bluka2 pozri si dokumentárny cyklus Z lásky nenávisť. V češtine to je ako sa aj vzdelaná múdra aj s lásky plného rodinného zázemia môže ľahko ocitnúť v stave, keď je presvedčená, že nemá na výber. Ako ma skreslený realitu.
Ak by tie ženy boli mrchy od prírody toto by sa im nestalo.
Toto sa stáva práve tým druhým čo chcú pokoj lásku, aby bola doma pohoda... pozri si určite
Autorka, este by ma zaujimala jedna vec, tebe sa niekedy dcera stazovala, ze nema dat co detom jest a Za co nakupit? Povedala si niekedy zatovi, ze jeho deti su hladne, aby isiel nakupit?
Diskusia na 15 stran, dala ti nieco? Boli niektore rady pre teba zaujimave, zamyslela sinsa nad nimi? Alebo planujes fungovat ako doteraz?
@janage úplne na začiatku hneď jedna z nich hovorí, že náznaky boli už skoro, len že bola zamilovana. Toto je podľa mňa kľúč, treba počúvať nie len srdce, ale aj mozog. Oboje musí byt v rovnováhe.
Mysliet na seba nie je byt mrchou. Každý musí byt najprv dobrý a láskavý k sebe a potom môže byt dobrý aj k iným… to je základ.
@janage Ako nema na vyber?
Aj mudra vzdelana zena, z na prvy pohlad, laskyplneho prostredia moze mat problem so sebalaskou, mohla byt vychovana k poslusnosti, mohla byt milovana podmienenou laskou, mohla byt pod tlakom na vykon..
Zaklad je, ako aj @bluka2 pise, milovat sama seba, prijimat sa, byt zdravo (seba)kriticka.
Toľko rád na toľko strán....mňa len zaujíma čo je nové,či sa niečo zmenilo k lepšiemu ?....k horšiemu?... alebo či to stále pokračuje v starých koľajach

@bluka2 je zakerny...vidno to uz z toho, ako jej osekal vzdelanie, prac. prilezitosti, peniaze atd. zrejme jediny socialnykontakt je autorka aj to len z dovodu dalsieho pridaneho zdroja.