Ako pomôcť dospelej dcére vo vzťahu?
Dobry den viem, ze ste tu vacsina mlade mamky alebo mamky cakatelky, ale mozno sa tu najdu aj zienky s uz dospelymi detmi tak by som si chcela vyliat dusu a poprosit o radu alebo ani neviem co robit.
Mam jedinu dceru, dospelu dceru. Studovala na vysokej skole farmaciu v 3roc.otehotnela, sup sup savydala lebo zat je velky krestan hanba rodiny by to bola bez manzelstva. On je o 11 rokov od nej starsi velky krestan. Z vnucatka som sa tesila. Povedala som jej ze jej s vnukom pomozem aby si dokoncila skolu. Bolo to v plane.po 2 r.otehotnela zase lebo on chcel dalsie dieta. No uz som vedela ze skola uz nebude nikdy dokoncena.on ze na co zeny maju v zivote ine poslanie. B vaju v malom 2 izbovom 45 stvorcovom byte bez balkona a vytahu.on s detmi 0 bodov nic nepomoze nijako sa nepricini otec je len na rodnom liste. Lebo matka ma sa starat nie otec. Dcere som stokrat opakovala monika ber antikoncepciu daj si aj teliesko neze zase otehotnies sak sa tlacite v tom byte on spi pan car sam aby mal klud ona s detmi. Samozrejme on krestan antikoncepciu nwdovolil tretikart otehotnela. Uz som sa nahnevala som aj jemu povedala ze ona ma 43 kil chrbticu ma ako paragraf znicena je 6 rokov nevyspata vlaci sama po schodoch deti a nakupy. Tak nech sa nestaram to je ich vec ine zeny zvladli z ladne aj ona alebo nech jej chodim castejdie pomahat. Uz pri 2 detoch s peniazmi len tak tak vysli. On robi sanitara v nemocnici. Neviem kolko zarobi ziadne zmeny naviac nevezme lebo vo volnom case chodi pomahat fo utulkoch s bezdkmovcami ado starobincov. Slachetny krestansky muz.zena doma s detmi pada na hubu a on pomaha in m.kazdy mesiac som km davala peniaze robila nakup,.deti nosia znosene topanky lebo nemaju na nove.mesacne aj 200 eura som im kazdy mesiac dala kolkokrat potom som sadozvedela ze peniaze z toho on odniesol bezdomovcom do centra alebo ked som nakupila trvanlive potravkny on to odniesol bezdomovco.. ale ona je hlupa.on je od nej 11 rokov starsi ako jej mentor jej velitel vovsetkomho ona pocuva..inuly rok ma prosilaci nemam nieco nasetrene lebo prvy vnuk je alergik ma astmu a ekzrmci im nedam zeby isli do chorvatska na dovolenku k moru. Tak jasne dqla som jej 1700 eura. Este som sa ponukla ze pojdem so svojom mamou tiez chodime do chorvatska ze pojdeme niekam poblizku a pomozem jej aspon obcas s detmi lebo zat on nic nepomoze.tak nie oni sami sa postaraju.v poriadku netlacila som sa. V lete sa jej pytam ze kedy idete do chorvatska lebo aj jas mamou chcem ist ab, mi mal ktopoliat kvetyvb,te. Tak vieteco porazilo maskoro ten moj zat ontie peniaze pouzil isiel do spNielska na nejakucirkevnu duchovnu put obnovit svoju dusu aspojenie s bohom.mna skoro porazilo som lieky si musela dat vtedy.on moju dceru nechal s 3 malymi detmi 2 tyz.a isielsamnadovolenku. Lebo on to potreboval ona nepotrebovala pri 3 detoch oddych ale on abo.dnes mi povedala ze caka stvrte dieta ja som sa normalne uz rozplakala.tlacia sav malom starom byte ona na 3 poschodie bez vytahu vsetko sama vlaci.astvrtedieta v bruchu.hovorim jej monika saknemate peniaze ani pre tie 3deti co uz sunasvete.no dajako bolo dajako bude boh sa postara.ĺ
Prestala by som im davat peniaze. Dcere by som povedala, ze dvere ma u teba stale otvorene. Staci sa dvihnut a prist. Ak by priniesol deti, ze sa treba o nich postarat lebo ich mama je v nemocnici zavolala by som socialku, ze otec sa o nich nevie postarat. Dcera nechce vidiet aka je realita. Predpokladam, ze sa ani nestretava s kamaratkami, lebo naco jej su povedal pan manzel? On sa spolieha, ze prinesiete peniaze a on sa moze hrat na spasitela.
Detom by som dala len tolko co vedia u mna spotrebovat (=najest sa, pohrat sa u mna), nic by si neodniesli domov. Ani potraviny, ani oblecenie, predpokladam, ze ich rodicia by boli schopni aj nove oblecenie rozpredat a tak sa na tom prizivit. Rovnako ziadne zaplatene dovolenky, aj letenky sa daju prepisat na ineho cloveka, ked sa chce, ubytovanie ani nehovorim.
Neodide od neho, poznam taku rodinu, maju tusim 10 deti, ona je submisivna, tiez vselijake krestansje spolky, kde sa cela komunita montuje do zivota, brnky brnky na gitaru, ona vyzera jak polednice, uplne vyschnuta stara zena, pritom moj rocnik. Tito muzi vedia, aky typ zeny si priputat k sebe, ona sa nevzburi. Ako inak by fungovali rozne sekty a pod? Na to istom principe.
Podla mna si dcera znicila zivot, ked aj precitne, ze dalsie deti uz nechce, alebo aj od neho odide, z coho bude akoze zit? Pomyslela niekedy, co by mohla robit dalsich 20-30 rokov, ked uz nebude s detmi doma? Z jednotiek na gympli a nulovymi kariernymi skusenostami po 30-40ke sa ani poriadne nezamestna, jedine nekvalifikovane pozicie za malo penazi.
@marcellka32 ver, ze take rodiny a vztahy su. Pre nas nezveritelne, ze v takom niecom niekto funguje, preto si myslime, ze je to vymyslene. Fakt nie, casto je to bud vychod alebo Orava.
Nepomahaj. Ked uz,tak ked sa rozvedie a mas moznost ju prichylit s detmi a potom sa realizuj. Pri hentakych debiloch fanatickych nemas zaruku ani to, ze neodvlecie aj oblecenie, co pokupis detom. Dobra rada je doniest obed alebo ked jedlo aj jogurty by som detom rovno pootvarala.
Nuz a k tomu mentorovi, vybav dcere mentora. Ked na teba nedala, mozno na cudzieho hej. Drzim palce. Chudence deti
@kofa77 no som z Oravy a takých rodín tu ozaj nie je veľa 🙂
skor sa najdu napr v lamaci a v okoli BA (ale povacsinou pristahovalci orava kysuce
si mala vnuka vtedy doniest fararovi, nech sa onho stara on, ked sa ty nemas miesat zatovi do zivota..
ono je to tazke, deti je cloveku luto, tak si nedovoli nepomoct, ale takato pomoc vsetko iba zhorsi ☹
Jasne ze sa nemas starat ked fararko mal kazdy tyzden nalestene okna 🙄
Farara by som z toho vynechala a dcera povedala ze u teba ma otvorene dvere iba v pripade ak sa rozvedie a urobi za debilkom hrubu ciaru inak zial nemas na jej muza uspory ani nervy ani cas...
Ak toto dodrzis a mlada zisti ze to myslis ozaj vazne tak snad pochpopi ked nebude mat detom co dat do taniera jedneho dna... Neustupila by som ani za nic. Velmi by mi bolo luto deti ale neuhla by som... Kym tam budes nosit kazdy den obed a vreckove tak sa zial mezmeni nic iba pocet deti v rodine bude kazdym rokom rast.
Je možné že ked dceru odstrihneš od peňazí zať jej zakáže ta kontaktovať… Smutný príbeh toto, škoda šikovnej mladej ženy, takto je z nej len plodnica a slúžka pre fanatika.
Ak nemáš ine deti iba tu dceru tak radšej majetok/dedicstvo prepis na vnúčatá preistotu, nech aspoň im niečo ostane. Lebo hentaky svoju zenu zmanipuluje a oberie o všetko hneď
@marcellka32 ja verím, že to nie je vymyslené, mám známu a tá to má takto podobne, ešte navyše ju chlap aj mláti a vynucuje si sex - aj násilím + naschvál bez ochrany, práve čaká 5 dieťa...tiež si nedá povedať, len hovorí ako to nezvláda a nevie čo má robiť, a už som jej x-krát radila nech požiada o pomoc nejakú organizáciu pre týrané ženy + udá toho blba na polícii a nič, o antikoncepcii len hovorila ale keďže nemala na ňu peniaze tak je na svete aj 4 dieťa, 5 na ceste -teraz sľubuje že sa dá po pôrode sterilizovať, tak aby to jej chlap nezistil- kontroluje jej ešte aj správy a s kým sa stýka atď., na deti jej peniaze nedá len ich robí a ešte sa jej aj smeje z nej...ja už veľmi neverím, že sa od neho dostane preč, ja takéto ženy proste nechápem...
doriti nakopať takého zaťa...ani by ma neprekvapilo keby v tom Španielsku bol s nejakou frajerkou...
prepáč, súcitím s tebou. mám 3 dievčatá a už sa teraz trasiem čo za baranov domov donesú...
máme v rodine takého veľkého kresťana... s manželkou 6 detí , odišiel pred x rokmi do Prahy za prácou a tam si našiel inú .... zaťažko mu je aj na Vianoce domov dojsť...
manž. sa psych. zosypala.
Raz,ale iba raz by som jej ponúkla nech ide s deťmi ku mne.Nech ho opustí a môže začať odznova s mojou pomocou.Toto by som jej ponúkla.Keby odmietla,dala by som od nej ruky prec.Prestat dotovať peniazmi.Kto chce kam,....
@karmen118 Veru aj my máme vo vzdialenej rodine takého kresťana. Momentálne majú 5 detí a on robí za minimalku! Ona samozrejme ešte ani nerobila, len na rodicaku je stále. On pýta veci pre deti, kade chodí a chodia vyjedat príbuzných po víkendoch. Všade sa sťažuje, aké je všetko drahé a ako sa treba uskromniť. On chodí oblečený v novom, peknom, žena ako starena a deti v obnosenych otrasných veciach. Je to niečo príšerné, on sa tvári dôležito a tiež pomáha na fare, ale doma prstom nepohne! Otras.
Zdravím, tak toto je velmi smutný príbeh.. ale ako vidieť nie je ojedinelý.. ale napadlo Ťa niekedy že na vine je Tvoja dcéra a nie henten kresťanský pokrytec??? ved ona si toto utrpenie vybrala dobrovolne.. keby mu toto nedovolila tak by jej to nerobil… myslím si že reálne toto by nedovolila so svojim životom a životom svojich detí robiť hocijaká žena.. píšeš že mu ruky bozkáva.. tie deti musia extrémne trpeť je mi ich strašne lúto, Tvoja dcéra je velmi hlúpa osoba, nehnevaj sa.. dobrovolne do tohoto marazmu privádzať
ďalšie a ďalšie deti to je tragédia.. dobre ti dievčatá radia, odstrihnúť dcéru..deťom maximálne variť teplé jedlo ani oblečenie by som im nedávala..
ja deti milujem a mám ich tiež štyri, ale toto ked čítam sa mi otvára nožík vo vrecku, že toto jedna matka urobí svojim deťom…ona je tomuto celému na vine, viac ako on, lebo ona to dopustí..
Nech sa do toho útulku ide postaviť s detmi aby ostatní videli ako sa ten skvelý kresťan stara o nich...tu ani niet čo dodať musel ju riadne zmagorit, bude riadny manipulátor, ešte aby ju aj nemlatil....sa mi zdvihol tlak aj za Teba...a odstrihla by som ich od zdroja...je mi to ľúto veru.
Clovek si to dieta vypiple a potom pride takyto chu....(maj) a 20 rokov zivota je v p...(li).
Neviem ci by som dokazala vlastne dieta odstrihnut.
Nedavat ziadne konkretne financie a pomahat s oblecenim, navarenim....a snazit sa byt na blizku a dufat, ze dcera "precitne". Ak je tak lahko ovplyvnitelna tym debilom, tak preco by si ju nemohla ovplyvnit aj ty?
Ak dcera nemoze a zatko dobehne s detmi...zatvorit dvere. Pomahat vyhradne len dcere. Zavolat socialku tiez nie je zly napad.
Mne je z takychto chlapov nevolno....
@janickacrazy aj tento je veľmi "veriaci" dokonca prišiel nedávno s nápadom, že si zopakujú svadbu, ten žije v inej realite asi, keď ju zmláti a urobí jej nasilu dieťa tak to je asi z lásky, 😨
Ahoj
Ja mám dospelého syna a 15 ročnú dcéru. Takže niečo o deťoch viem. No a pri tvojej dcére som sa zamyslela, že nemôže už normálne rozmýšľať. Nemá to už v hlave úplne v poriadku. Nemyslím to zle, práveže viem, lebo moja sestra žila nie s veľkým kresťanom🙂 Proste žila s mužom, s ktorým má dve deti chvalabohu. No bola tak pod jeho psychickým tlakom, že hrôza. Mal popri nej s ďalšou dieťa. Normálne jej vyvmlel hlavu. Ver mi, že aj tvoja dcéra je psychicky mimo..Tomu ver! Lenže je to dospelý človek. Rozum to neberie, no žiaľ skutočnosť je iná. Aj tie rečičky a to som veriaci človek, že pán Boh sa postará svedčí o jej totálnej delúzií. Skrátka padne na hubua poriadne. Sorry za výraz, no je asi trochu blbá. Mimochodom toto som tisíckrát vravela aj sestre. Nie a nie a nie. No keď si sprostá, tak si to vypiješ do dňa. Tak to aj bolo. Boa takto bude aj s tvojou dcérou. Prepáč za úprimnosť.
Necitala som vsetky komentare, len tvoje, ale... ja by som jej dala ultimatum, bud od neho odide alebo sa prestanes starat ty. Raz jej musi dopnut, ze to takto nejde, a myslim, ze svojou pomocou len natahujes cas. A ak je to u nich naozaj take zle, tak po mesiaci od odstrihnutia anonymny podnet na socialku, moznoze by sa aspon im podarilo nieco poriesit - aj ked teda neviem ci realne ano. Dcere povedz, ze sa na to nedokazes pozerat, a nech sa zamysli nad tym, kto sa o tie deti postara ked ona raz od celej tej namahy niekde skolabuje.
Autorka musi to byt velmi narocne to zit aj sa rozhodnut co dalej... premyslam ci by ti nepomohlo sa poradit aj s nejakymi odbornikmi z org.ktore pracuju s tyranymi zenami alebo sa vyznaju v sociálnej oblasti - Návrat, Tenenet.. Myslim ze aj ty si zasluzis podporu.
A to je len začiatok...ten falus jej nadrbe ešte aspoň ďalších päť detí ...To kde potratila rozum? Nedala by som im už ani cent a ona kým úplne nepadne na hubu, nič s ňou nepohne...Ja by som šla za jeho materou🙈
On je kresťan len na papieri. Takto bude dcéra rodiť až do prechodu... Odnesú si to tie malé chúdence. Kým sa ona nespamätá je ťažko radiť, chce to odbornú pomoc, ak už nie je neskoro. Peniaze za jeho pobyt by som si pýtala späť. Hotovosť by som im nedávala, pomohla by som v rámci svojích možností s oblečením a jedlom pre deti. Skúste sa obrátiť na Charitu v okrese. U nás dávaju rodinám v núdzi potraviny aj oblečenie.
To je strasne toto ak citat 🥺
Vy ste im dali 1700e a on isiel na dovolenku sam? Normalne by som ziadala tie peniaze vratit. Toto je horor, toto som este v zivote nepocula. Nechapem, ako moze byt muz co ma rodinu, toto urobit.
Uz im nepomahajte, aj ked je mi Vasej dcery velmi luto, ked to citam.

zobrat ju aj deti od neho co najskor... dcere treba otvorit oci...tvrdou ranou medzi oci.aspon kvoli tym detom keby mala snahu..