icon

Ako pomôcť dospelej dcére vo vzťahu?

14. feb 2024

Dobry den viem, ze ste tu vacsina mlade mamky alebo mamky cakatelky, ale mozno sa tu najdu aj zienky s uz dospelymi detmi tak by som si chcela vyliat dusu a poprosit o radu alebo ani neviem co robit.
Mam jedinu dceru, dospelu dceru. Studovala na vysokej skole farmaciu v 3roc.otehotnela, sup sup savydala lebo zat je velky krestan hanba rodiny by to bola bez manzelstva. On je o 11 rokov od nej starsi velky krestan. Z vnucatka som sa tesila. Povedala som jej ze jej s vnukom pomozem aby si dokoncila skolu. Bolo to v plane.po 2 r.otehotnela zase lebo on chcel dalsie dieta. No uz som vedela ze skola uz nebude nikdy dokoncena.on ze na co zeny maju v zivote ine poslanie. B vaju v malom 2 izbovom 45 stvorcovom byte bez balkona a vytahu.on s detmi 0 bodov nic nepomoze nijako sa nepricini otec je len na rodnom liste. Lebo matka ma sa starat nie otec. Dcere som stokrat opakovala monika ber antikoncepciu daj si aj teliesko neze zase otehotnies sak sa tlacite v tom byte on spi pan car sam aby mal klud ona s detmi. Samozrejme on krestan antikoncepciu nwdovolil tretikart otehotnela. Uz som sa nahnevala som aj jemu povedala ze ona ma 43 kil chrbticu ma ako paragraf znicena je 6 rokov nevyspata vlaci sama po schodoch deti a nakupy. Tak nech sa nestaram to je ich vec ine zeny zvladli z ladne aj ona alebo nech jej chodim castejdie pomahat. Uz pri 2 detoch s peniazmi len tak tak vysli. On robi sanitara v nemocnici. Neviem kolko zarobi ziadne zmeny naviac nevezme lebo vo volnom case chodi pomahat fo utulkoch s bezdkmovcami ado starobincov. Slachetny krestansky muz.zena doma s detmi pada na hubu a on pomaha in m.kazdy mesiac som km davala peniaze robila nakup,.deti nosia znosene topanky lebo nemaju na nove.mesacne aj 200 eura som im kazdy mesiac dala kolkokrat potom som sadozvedela ze peniaze z toho on odniesol bezdomovcom do centra alebo ked som nakupila trvanlive potravkny on to odniesol bezdomovco.. ale ona je hlupa.on je od nej 11 rokov starsi ako jej mentor jej velitel vovsetkomho ona pocuva..inuly rok ma prosilaci nemam nieco nasetrene lebo prvy vnuk je alergik ma astmu a ekzrmci im nedam zeby isli do chorvatska na dovolenku k moru. Tak jasne dqla som jej 1700 eura. Este som sa ponukla ze pojdem so svojom mamou tiez chodime do chorvatska ze pojdeme niekam poblizku a pomozem jej aspon obcas s detmi lebo zat on nic nepomoze.tak nie oni sami sa postaraju.v poriadku netlacila som sa. V lete sa jej pytam ze kedy idete do chorvatska lebo aj jas mamou chcem ist ab, mi mal ktopoliat kvetyvb,te. Tak vieteco porazilo maskoro ten moj zat ontie peniaze pouzil isiel do spNielska na nejakucirkevnu duchovnu put obnovit svoju dusu aspojenie s bohom.mna skoro porazilo som lieky si musela dat vtedy.on moju dceru nechal s 3 malymi detmi 2 tyz.a isielsamnadovolenku. Lebo on to potreboval ona nepotrebovala pri 3 detoch oddych ale on abo.dnes mi povedala ze caka stvrte dieta ja som sa normalne uz rozplakala.tlacia sav malom starom byte ona na 3 poschodie bez vytahu vsetko sama vlaci.astvrtedieta v bruchu.hovorim jej monika saknemate peniaze ani pre tie 3deti co uz sunasvete.no dajako bolo dajako bude boh sa postara.ĺ

princezna_bosorka
14. feb 2024

tvoja dcera zrejme z nejakeho dovodu toho zmrda neskutocne miluje a nema v sebe ani kuska sebaucty. Inak by toto nedovolila.

Ak jej chces naozaj pomoct, skuste najst sposob, ako si ona vybuduje sebavedomie tak, aby mu dokazala povedat nie - nedat mu peniaze, nenechat ho, nech ju zneuziva, odist od neho. Ak to ona sama nechce / nedokaze, tak ti neostane asi nic ine, len sa na tu biedu pozerat... tych deti mi je samozrejme luto.

janage
14. feb 2024

@negymama v tom prípade obávam sa by zakázal muž žene sa s mamou stýkať.
A na tej charite by povedali, počuj Fero, bola tu dajaká ženská, že vynášaš potraviny z domu a tvoja žena potom od nej chodí pýtať pre vaše deti. Co Fero urobí. Poprie to, zo svokry urobí blbca, možno dementného a žene doma vysvetlí, že ešte raz pôjde pýtať k matke potraviny neskončí to upozornením ako teraz.
Preto by som sa oficiálne obrátila na biskupa ako nadriadeného farára danej farnosti. Aj s tým ako kázal pani nestarat sa. Ale najprv by som ešte farárovi dala jednu šancu. Ktovie co mu nahovoril zať, čo dcéra autorky. Že všetko je OK a matka preháňa. Žiadny byť nikdy meniť nechceli resp. Ona to predsa navrhla, potraviny nikdy nepýtala ona nosí neúmerne veľa tak sa s nadbytkom delia.
Ja inak nechápem, prečo minimálne najstaršie dieťa nespí v izbe s otcom. Už predsa nevstáva v noci, aby sa nemohol vyspať do práce.

janage
14. feb 2024

@slovakboy dcéra nie je spokojná určite. To by žiadna mama nebola keby nemá čo do úst dat deťom. Len je podľa mňa to čomu sa hovorí spoluzávislá. Tak ako keď ženy nevedia odijst od tyrana, alkoholika aj keď majú možnosť.
Ony nie sú vôbec šťastné ani spokojné len nedokážu odísť.
Chudence deti.

negymama
14. feb 2024

@janage preco dieta nespava s otcom? podla toho ako ona bozkava jemu ruky! OMG...treba chapat , ze on je doma nieco vyznacne, nieco extra s vysadami velkomozneho...ktorz jediny ma narok na izbu celu pre seba.

negymama
14. feb 2024

@janage presne ona je spoluzavisla.

lilke
14. feb 2024

Choď ešte raz za kňazom. Kňazi sa časom menia, prešli už nejaké roky, možno je tam už iný kňaz.

oslo1
14. feb 2024

Autorka, tvoja dcera je pre teba mrtva, cim skor to pochopis, tym lepsie pre tvoje zdravie.
Tvoja dcera si vybrala svoj zivot. Vybrala si, ze sa vychrapala s hentym panom, otehotnela pred dokoncenim skoly (mohla pockat so sexom po skonceni skoly, alebo si dat antikoncepciu, a ano, ja som cakala). Taktiez si vybrala, ze s nim bude sexovat bez ochrany, lubit ho bezhranicnou laskou, ruky a vtaka mu bozkavat ako kralovi nebeskemu. Vybrala si, ze bude chudobna, strhana, bez ziadnej zdravotnej (kazdy porod zenu vycerpa), mentalnej (vsak pozri, ako vyzera) a financej podpory (matersku predpokladam nema). Vybrala si, ze bude namiesto rozumom rozmyslat organom medzi nohami, ze namiesto istoty zdraveho vztahu bude mat vztah s manipulatorom. Bud rada, ze je biely a slovak, kludne to mohol byt cernoch Bubu, narobil by jej kopec deti, obratil na islam, obrezal vsetky deti a odisiel sukat o dom dal.

Takze akceptuj jej rozhodnutie. Ona nie je pripravena na tvoje rady, ani sa ta o ne nepytala. Ju uz nezachranis. Ona uz zomrela. Bud s tymto dietatom, alebo s tym desiatym v poradi.

Ja by som vdova s malym chlapcom, tak si viem predstavit, ako tvrdo si bojovala, ked si sama dceru vychovavala. Nastastie ja byvam v UK, tu k vychove doma aj v skole patri Mindfulness. Vela sa tu rozprava a zdravom dusevnom zdravi, chorych vztahoch, vela sa diskutuje. A vela sa tu aj akceptuje, kazdy ma pravo na omyl, kazdy sa uci cely zivot.
Jednotkarom sa tu nepoklonkuju, pritakavacov (ako tvoja dcera) je plny svet. Na konci kazdej knihy, ktoru so synom citame, su kontrolne otazky, ci pochopil knihu a nie len odverklikoval tupo jej obsah. Taktiez syna vediem k tomu, aby mal viac kamaratov a neupinal sa iba na jedneho.

Ja by som uz prestala uplne financne dotovat rodinu tvojej dcery. Zat ta nasledne urcite odstrihne od rodiny, lebo vsak uz ta nebude potrebovat.
Co sa tyka tych vyzierok deti, ano je to pekne. Ale to je presne to iste ako ta financna pomoc, len v inej farbe. Ked zat nepodporuje financne rodinu, kam idu peniaze?
Ja by som povedala dcere, ze jej pomozem roznasat letaky, ano je chora, zhrbena, tehtotna, ale ked bola tak zdrava, ze roztiahla nohy, tak je aj zdrava, aby isla do roboty.

Raz - dva krat do tyzdna by som zavolala deti na veceru, zbytok, nech su doma hladne a nech tam Ocinkovi placu od hladu. On je rodic.

A ja by som asi aj kontaktovala socialku, Seriozne, na tvrdo, anonymne kedykolvek mozes. Neviem, ci to nieco poriesi, ale po skusenosti v UK, kde deti chodili vyhladovane do skoly, vsetci o tom vedeli a nikto nic neurobil, deti nakoniec zomreli, by som sa nehanbila.

Este si pories nehnutelnost, lebo ked umries, vsetko pojde tvojej dcere a ta to ako dokaz lasky da svojmu Kralovi nebeskemu.

Inak, ja si myslim, ze ten tvoj Krestansky Zat ma este niekde dalsiu fanynku na prietrty a tvoja dcera drzi ako hluchy dvere.

autor
14. feb 2024

Nemotorne som to napisala ale deti nehladuju to vobec nie dcera by to nedopustila maju vzdy jedlo ale take zakladne potraviny len. Nekupuju maso ovocie syry maslo jogurty to vobec. Priklad uvari granadir na 3 4 dni a veceraju rozky s vetom. Nehladuju qle nemaju jedlo ako iny ludia a ine deti. Vnuci ked pridu ku mne a mam stroganov alebo madarsky gulas az sa im usi kyvu ako jedia a nevedia sa dojest dcera take nevari ale nehladuju. Zat neviem kolko zaraba dcera hovorri ze 800 evra. Hypoteku neplatia byt je po jeho rodicoch podedeny jeho a brali maly uver naelektriku lebo im skratovalo nieco a museli prerabat elektriku inak byt je stary vsetko stare nic neprerobene ani nabytok vsetko po jeho rodicoch este. Byt je bez balkona a vytahu vsetko vlCi dcera v rukach deti kocik nakupy. Neviem kolko maju mesacny financny prijem to ona mi nepovie on drzi evra a jej dava na nakupy poplatky on plati inkaso a vsetko. Viete ona bola sikovna vzdy jednotkarka na gymnazium uciteliaju videlli ako doktorku. Nemusela sa vela ucit samo jej palilo. Somjej platila kurzy jazykov aby mala to lahsie v buducnodti dnes bez jaz,kov tazko.a ako skoncila. Viete ona od zata neodide to nie ja uz tuto temu nezacinam uz ked mali 2 deti a boli natesno s evrami som jej hovorila antikoncepcia a do roboty aby nebola len na nom zavisla lebo on evra vydeluje. On antikoncepciu neschvaluje tak bolo tretie dieta. A uz caka stvrte.kedy onasa od neho osamostatni. Nikdy. Ja mam veljy 3izbovy byt prerobeny u by mali urcite viac priestoru jedna izba by sa dala na 2 predelit detom ona od neho neodide ani mysliet ked moja mama jej to povedala hned zle hnev urazena my pojdeme do pekla lebo snovame rozvod stastnych ludi. Oni u mna ani nespia ani vnucata zat to nedovoli lebo potom nechceli odo mna ist domov ona vobec b,y u mna nespala to nemyslitelne on by po nu prisiel aj v noci. Dakujem kazdemu za slova aj utechu aj pochopenie qsi poslem mamu za za tym fararom ona chodi na spovede nech mu dajak akoze nenapadne spomenie zata

oslo1
14. feb 2024

A este, ked ti doniesol toho prveho syna, ze nevie, co sa s nim robi. Mala si mu ho priniest vecer naspat, ze ides spat a rano uz dvere neotvorit.
Nech sa stara. Ale on sa nemusi starat, lebo tam je pani Svokra, ktora vzdy vylize sracky. Sice si trochu ponadava, ale nakoniec aj tak pusti grosa, pohenga kocik a da nieco do zaludka. Tak co by sa on stresoval.
Kazdy clovek v zivote rastie, mentalne dozrieva. Ludia dozru iba vtedy, ked maju moznost dozriet. Ked budes chodit pomahat svojej dcere, ona nikdy nedozrie. Ked ona bude furt okolo toho svojho Krala nebeskeho chodit ako okolo Krala nebeskeho, tak on tiez nidky nedozrie. Preto sa mentalne priprav, a nie, nemusis dcere nic hovorit, ze ked pojde do porodnice, tak on bude s detmi sam. Ale ze sam. Ty odid z domu prec. A ked sa dcera vrati z porodnice, tak tiez bude sama. A ked odpadne, tak pojde do nemocnice, aspon sa tam konecne naje a oddychne si a Kral nebesky sa bude musiet o deti starat.
Takze nedavaj im ultimata, daj ich sebe. Nemozes zmenit zmyslanie a konanie inych ludi, to mozes urobit iba u seba.

autor
14. feb 2024

A viete ja budem mat v lete 54 rokov som polovicu zivota na invalidnom mam jednu nohu kratsiu ako druhu dlho nebiem chodit ja uz necitim sa na vychovu malych deti a 4 deti to je vela medzi nimi su 2 rocne rozfiely to su male deti

oslo1
14. feb 2024

Ale takto, ako dcera vari, tak sa vzdy varilo, to ze od vojny sa to pomaly zlepsovalo, sem tam bola kriza, neznamena, ze tak vela rodin stale nie je.
Dcera je spokojna a stastna, tak ju stastnu nechajte.
To, ze on jej vydeluje peniaze, vie ona vobec, ako sa hospodari? Vsak nikdy nepracovala, byvala s matkou (s vami) a potom s nim.
Toto je dcerin zivot, ano ste z toho zhrozena, smutna a aj mna by to sralo, ale je to jej rozhodnutie, tak to akceptujte.
Apropo, tu nohu vam preco neoperovali, aby bola dlhsia? Za onych cias socializmu sa to robilo v Sovietskom zvaze.
NO nic, deti su neni hladne, tak dotovat ich nemusite. To, ze chodia v starych satach, to chodi aj moj syn a to som stredna vrstva, ale tak ja mu na beton poviem, ze sme chudobni, ocko zomrel, maminka furt maka v robote (preto nemozem chodit na vselijake candr baly v skole s nim).
Ked im chcete pomoct, tak skor s tym, ze zaplatit kruzok (co ja viem husle, gitaru), a mozu chodit ku vam chodit a cvicit, aby im ich Ocko tu gitaru nepredal).
Ale celkovo tu neni rady, to ako keby ste chceli ist osvietit Romsku osadu. Ked to nejde, tak to nejde.

mirro
14. feb 2024

@oslo1 perfektne napísané, autorka, poslúchni. Tým, že ich dotuješ, im robíš medvediu službu a nikdy sa nič nezmení. Dieťa si mala vrátiť, nech sa milostivý stará. Mali 4e v peňaženke? Ôk, tak máte, pomôžte si. Inak než padnúť na hubu tvojej dcére nepomôže.

janage
14. feb 2024

Tak potom ale je to o pocite matky, že o dcéru je zlé postarané. Minimálne 2 deti predsa chodia do MS ak sú po 2 rokoch tak majú 6 a 4. Tam sa nestravuju či ako?
My sa tiež všetci stravujeme škola, práca a doma cez týždeň len niečo rýchle a väčšinou chlebík rožteky s niečím. Nemusí byť mäso zas. Je zelenina, strukoviny, tofu...
Majú teda deti zabezpečenú vyváženú stravu hoci bez kila mäsa či nie?
Jogurt vám nahradí plátok tvrdého syra. Bielkoviny sú aj v strukovinách. A mimochodom takmer každé dieťa sa u babky nevie dojest.
A hlavne pýta dcéra potraviny či nie?
Do antikoncepcie ju budete zbytočne nútiť to je pre veriacich ťažký hriech. Hormonálnu oni považujú za rovnú potratu.
Stanovila by som hranice. Byt nedostanú, nech manžel zarobí na väčší a poradia sa o metódach plánovaného rodičovstva vhodných pre veriacich.
Pokiaľ pracuješ autorka, s deťmi pomôžeš raz , 2x do týždňa hodinu dve. Pokiaľ bude dcéra v pôrodnici už teraz upozorňujem ze môžeš len deň, max.2 či len poobede po práci. Nech sa zariadia.
Atď..nebudeš im dotovať jogurty. Dajú sa urobiť lacnejšie doma....

denithestrange1993
14. feb 2024

Zial,kazdy je si strojcom svojho stastia. Zat je aky je,ale tvoja dcera je tiez nepoucitelna. Ked si nevie zratat 2 a 2,ze ledva s peniazmi vyjdu a stvrte dieta ide rodit...Mas pravdu,v tomto pribehu si tym Bohom ty. V jednom ma,ale tvoj zat pravdu,nestraj sa do nich. Ty si si svoje dieta vychovala,teraz nech si oni gazduju ako vladzu,ked si vedia tolko deti narobit. Peniaze by som im uz ziadne nedavala,jedine veci a jedlo detom,ak im chces pomoct,popripade postrazit deti,aby si aspon nejaku korunu dcera zarobila. Ach nechapem,ze je niekto takto nezodpovedny.

babydesire
15. feb 2024

Nieco podobne robi aj moja svokra pre dceru..ta uz ma 7deti !! Aktualne bez chlapa,,ale ju zivy stat, vysoke vyzivne a pomaha svokra chudato a tiez druha svagrina (jej sestra)... keby nepomahali tooolko ,,verim,ze tolko deti by nemala a naucila by sa pracovat aj sa o seba a deti postarat... Tvojej dcery mi je luto, musi ho opustit inak to dopadne zle.

hellionka
15. feb 2024

@autorka smutný príbeh, mrzí ma táto situácia, ale prepáč Tebe asi tiež nieje pomoci. Ideš si svoje a skúšaš veci ktoré je jasné že sú na nič. Ale veď nech ide Tvoja mama za farárom veď možno … nakoniec im aj ten 3i byt darujes …

aurora33
15. feb 2024

Autorka, ale čo s tým má farár? Ved ako on hovorí: su dospelí. Naozaj sa do nich nestarajte. Keď je ona šťastná tak nech je šťastná aj s hladnými deťmi a 4 eurami v peňaženke.

janage
15. feb 2024

@aurora33 tu sa mysli farár ako cirkevná autorita veriaceho a ak ten veriaci nežije dobre resp. pomýlené a jeho rodina trpí mal by dohovoriť, poukázať čo je potrebné inak. Lebo odniesť do Charity keď sám nemám je jeho vec. Ale odniesť do Charity keď deti nemajú. Peniaze určené pre syna alergická minút iba na seba, svoj čas a cely venovat venovať cudzím a nie deťom , zabrať si celú izbu pre seba a nechať deti nech sa tlačia s manzelkou v druhej atď. nie je v poriadku.
Taka myšlienka je pekná v zmysle, že ak chce niekto šíriť dobro a pomáhať, má začať u seba doma. Inými slovami nechať ženu padať na hubu, nechať celú starostlivosť o deti a domácnosť na ňu, nevenovať sa deťom, nevytvorit im podmienky a behať upratovať na faru, pomáhať v charite a venovať sa deťom DD je pomýlené a nekrestanske. .
A kňaz by mal farnika na to upozorniť a žiadať od neho nápravu napr. pri spovedi.

mamina7070
15. feb 2024

ked budes s nimi tak medzi recou povedz ze si vazis ako zat pomaha vsetkym naokolo tak si sa aj ty rozhodla a svoj byt si odkazala po smrti pre charitu

a napis ako sa zatvaril a co povedal 😂

simca06022011
15. feb 2024

Aké nákupy vlaci dcéra keď vari až granadir. Ten výťah je to najmenej. Komu niet rady tomu niet pomoci. Ty si nedáš povedať. Ty sa o deti nemáš starať. To ma robiť matka. Ma na to myslieť ako deti uživí, aj kde budú bývať, aj do prace ma chodiť. Nie Ty. Čiže čím ďalej čítam, tým som viac presvedčená ze zlyhala aj výchova u vás doma. Lebo práve to co odmietas by jej pomôcť dokázalo. Nie Ty si ich ani nemáš sťahovať do svojho bytu. Tvoja dcéra má rozmýšľať.

lienka.7
15. feb 2024

@negymama ja si skôr myslím, že daný pan si svoje peniažky pekne setri a ukladá. Machra "hra" za peniaze z rodicaku, a z "darov" od svokry. Určite vseeeeetko nerozda na charitu, neboj sa. On je manipulátor, nie sprostý somar 😉

aurora33
15. feb 2024

@janage ved ja rozumiem, ale myslela som to tak, že tento chorý fanatik nebude poslúchať ani farára. A že farár jej radil dobre. Kebyže im ,,nepomáha” už od začiatku, mozno by sa dcéra aj spamätala. Ale takto keď vie že mama im vždy pomôže tak Zaťko môže robiť deti koľko len chce. Lebo babka postráži, babka dá peniaze, babka zaplatí ,,dovolenku”.

lucitta9
15. feb 2024

Je mi ta uprimne luto 😢 vidiet vlastnu dceru sa trapit a nevediet jej pomoct…strasna predstava.
To ze im pomahas financne nikam nevedie, ved vidis sama. Asi by som toto uplne zastavila - peniaze vobec nedavat a ani nekupovat potraviny. Ak nemaju co jest, navar u seba doma a nech sa pridu najest. Inak asi dcere nikdy nedojde, aky strasny zivot zije. Lebo ked nie je, ty kupis a prinesies, tak stale nejako preziju.
A dcery ked sa spytas, ci je stastna tak co odpovie? Ze ano lebo ma muza ktoreho miluje? Ja tomuto nerozumiem, lebo matka predsa pozera na deti, ako oni ziju, ci su spokojne a stastne. Asi musi byt dcera uplne zmanipulovana nim. A tam neviem co by pomohlo. Mozno nejaky psycholog poradi, zajdi ty za nejakym.

keziah
15. feb 2024

podla mna zatko uz kalkuluje, ze po tvojej smrti budu mat byty dva, ved zena ho vo vsetkom pocuvne a zdedeny byt mu mozno aj prepise, tak preco by sa obmedzoval v pocte deti? a ten mensi potom moze poziciavat bezdakom..
na tvojom mieste by som do buducnosti uvazovala nad tym, ako tomu predist
bud na starobu byt predas a pojdes do domova dochodcov
alebo casom byt darujes vnucatam s pravom dozitia (ale to je trochu rizikove, mozu mat sklony ta odtial vystvat)
alebo to riesit nebudes a moze to dopadnut ako pisem vyssie
sama neviem, co by som z toho zvolila

maryetta
15. feb 2024

@janage farar moze opomenut. Dohovorit. Chlap povie ze je vsetko ok a bude to tam ako je aj teraz. S tym ze svokra bude aj tak najhorsia.

Autorka nepise ze su chudobni. Alebo ze nemaju co jest. Navarene maju. Aj do ust maju co. Len nie je to podla jej predstav. Mnoho ludi zije takto ze nenosia znackove jedla. Nedavaju peniaze na neviem kolko masa. Mozno maju maso raz v tyzdni. To my nevieme. Nevieme ci chodia starsie do skoly/skolky.

Nevieme ci toto dcere vyhovuje alebo sa len prisposobila muzovi. Poznam aj takych co boli lekarom. Pravnikom. A s tym sekli a venuju sa napr farmarceniu. Niekto si povie ze je to podradna robota a pritom to niekoho naplna.

Mozno aj tych penazi maju “dost”. Resp vedia gazdovat tak ze na mesiac im to staci. Do dalsieho mesiaca. Autorka im dala peniaze na dovolenku k moru. On to vzal s tym ze-su to uz peniaze navyse. Toto by som skor riesila. Lebo keby aj nejdeme k moru a nejdu peniaze na ten ucel na ktory boli poskytnute. Tak normalny clovek ich bud vrati alebo odlozi na cas kedy sa bude dat ist ☹
Rovnako ako charita ci podobne. Nehovorim ze je zle. Ale ak mam na to davam. Ale nie ze odtrhnem od ust vlastnym detom. Nevieme no aka je situacia tam za ich dverami. Ktovie co by napisala dcera. Ci je takto stastna aj ked strhana. Alebo len ticho trpi a neprizna sa ani vlastnej matke ☹

negymama
15. feb 2024

@lienka.7 je to možné že on si dáva bokom. Dcéra tvrdí že on má 800 eur. No to určite .. ako sanitar a daň bonusy na tri deti má 1200 a viac.
Deti využijú aj na lacnej strave. Problém vidím v jej manipulácii. Autorka to ale neovplyvní

maryetta
15. feb 2024

@negymama ano aj to mi napadlo. Ze ona “vie” ze zaraba tolko. Ved to je cca 500€ rozdiel ako tu zienky pisali ze kolko zaraba. Tak kde je ten rozdiel? Alebo nerobi na plny uvazok?

jani727
15. feb 2024

@kulumulu123 presne ako píšeš budú mať dalšie a dalšie deti a ona môže skolabovať ..odídu jej zuby, štítna žľaza ( poznám to lebo je to tak v blizkej rodine) , nedotovať ich lebo sa to nepohne nikam.

walentina7
Odpoveď bola odstránená
mikitilik29
15. feb 2024

@walentina7 to by jej dcéra najprv mala začať rozmýšľať a prestať s tými kresťanskými kkotinami. Ja nechápem ako môže byť niekto taky fanatik co sa týka cirkvi 🤦‍♀️