icon

Ako pomôcť manželovi získať vzťah s dieťaťom?

29. máj 2024

Odmalička nevedel ako sa zaobchádzať s malým bábätkom a ani si nevedel k tomu vytvoriť si vzťah.Ako pokocikoval raz za čas,alebo sa zahral s ním,no moc sa do toho nehrnul.Ked som ho chcela do všetkého zapojiť,vyhováral sa že je unavený z práce a že ja som doma nonstop tak nech sa starám o dieťa.Von s ním nechodí nebaví ho to,tak len ja sama som všade chodila s malým.Do škôlky ho nezoberie tak som sa musela zariadiť ja,dala som si výpoveď v práci a našla si druhú,takú aby som mohla ráno aj poobede chodiť do škôlky nosiť a vyzdvihovať dieťa.Ked potrebujem niekam ísť niečo si vybaviť nechám ich samých doma,ale manžel mi potom dáva monológ že som zlá matka keď som odišla od dieťaťa a nechala som mu ho doma nech sa stará on.S kamarátkami sa stretávame s deťmi raz za čas.Svokra sa dohovárala manželovi nech sa viac venuje malému,neviem či preto ale včera ma prekvapil.Povedal mi nech si porobim čo mám na pláne že berie malého von.Zobral,po hodine došli domov.Sa mu nepáčilo že dieťa ho vôbec nepočúvalo,skoro vbehlo pod auto.Ze stále vymýšľal a plakal za maminkou,tak museli dôjsť domov.A povedal mi že on to vzdáva že s malým sa to nedá zvládnuť.Poradte čo spraviť aby si našli k sebe vzťah?

maranco
29. máj 2024

* Von s ním nechodí nebaví ho to, tak len ja sama som všade chodila s malým. *
Začnite chodiť von spolu ako rodina, nech si dieťa zvyká na otca. Spoločné výlety nerobíte?

elenka.k
29. máj 2024

Nevie? lebo nechce. Treba ho inšpirovať, asi.

maxalla
29. máj 2024

Nenechaj si skakat po hlave od manzela. Aj on je rodic, tak nech sa tiez stara.

unicornlady
29. máj 2024

Troška si si manžela rozmaznala, že nič nemusel robiť okolo dieťaťa.
Potom samozrejme, že ho dieťa nepočúva, keď je preňho otec de facto cudzí človek, nemá k nemu žiadny vzťah.

Manžel dieťa chcel?

No, treba ho do všetkého začať zapájať a vysvetliť mu, že aj on je rodič.
Spýtať sa ho, či to dieťa má rád. Lebo, ak ho má rád, tak by mal chcieť s ním aj tráviť čas.
Keď je to už škôlkar, s takým sa dá viac vymýšľať. Môžu si kopať loptou, môžu ísť niekam spolu von, urobte si ako rodina výlet.

ibrunova
29. máj 2024

Urobila si chybu hneď na začiatku.

lucka_ke
29. máj 2024

nechať ho, musí to zvládnuť je rovnako rodič ako ty, keby aj dieťa plakalo a on bol nervózny nevadí, obaja si musia na seba zvyknúť, a dobrá rada bola už napísaná - spoločné výlety, aktivity a veľa trpezlivosti

zuzinka888
29. máj 2024

Aky ma a mal manzel vztah s otcom??? Bol pritomny alebo len dal " peniaze na stol a par po zadku" a bolo vychovane? Treba sa s manzelom vratit do detstva do jeho spomienok a pocitov. Aby robil s detmi to po com tuzil ked bol maly. Moj manzel mal ci skor nemal otca. Bol tu pre vsetkgch len nie pre svoje deti. Vsetka praca v okoli susedov bola dolezitejsia ako cas s detmi. Potom sa "zobudil" ked uz vyrastli a otca nepotrebovali. Manzel si spisal na papier aky otec chce byt a co vsetko chce svoje deti naucit. Co vsetko zavidel kamaratom( aj obycajne kopanie si loptou). A sem tam si to pripomenie. Na terapii mal odporucane si nahodne dat pripomienku niekolko mesiacov/rokiv dopredu s otazkou- Si dobry otec/manzel. A ked mu to pipne tak sa " zastavy" a prehodnoti. Lebo povinnosti a starosti je vela a casto nas takato otazka na pravidelnej baze ani nenapadne. Ale to chce asi zrelehoa uvedomeleho muza/ otca, a nie nevyzrete " decko".

0silvia0
29. máj 2024

súhlasím s @maranco začnite chodievať všetci spolu, manžel si odpozerá ako sa dieťaťu venovať a dieťa si zvykne na prítomnosť otca, keď ste to doteraz nepraktizovali.

januska12323
29. máj 2024

Choďte von spolu nech vidí ako reaguješ ty, čo dovolíš čo už nie, potom ho nechaj ísť samého. Keď nie je úplný debil naučí sa.

simca06022011
29. máj 2024

no iste by som menila pracu, lebo vazeny je hnily dieta do skolky doniest :DDD On nema zaujem, je lenivy, pretoze vidi ze ty to urobis.. keby si to nerobila, a proste mu dala dieta, lebo nie ty si zla matka, ale on je zly otec, ked nedokaze s vlastnym dietatom pobudnut chvilu a viac sa o tom s nim nebavila, musel by sa naucit. A to do malicka. Dohovaranie? zbytocne. Moj inak bol podobny, ked bola dcera malicka tak som neriesila, je to bezne ze chlapi a babatka.. to ju tak max podrzal, postiskal na gauci, pohral sa s nou na posteli a dost. Ale skolkarku dostal na krk, rano do skolky, ucit bicyklovat, na odrazadlo vylucne ju bral atd.. a povinny vylet raz za cas aj s kocikom bol o mnoho skor.
Moj dokonca chytal amoky, ked mala plakaala, co bolo zvacsa ked bola chora, uplne som si ako v blazinci prisla, musela som ho mierne spacifikovat vzdy, takym vojenskym sposobom, proste rozkazy stekat co ma robit a ked nic, tak som ho poslala nech nezavadzia ked iba paniku robi (napr. ked mala dcera teploty, alebo zvracacky atd... len same bludy som pocuvala a co jeho maminka a ako som matka a tak :DDD). Zvykol si,ale nebudem sa predsa plazit pred nim? a menit pracu a prisposobovat sa, lebo on nie je schopny sa postarat chvilu o zdrave dieta, zobrat ho do / zo skolky alebo zabavit na hodinu dve - pol dna... a este ho zvykat.. ja som si musela zvykat? nie.. hned som musela byt aklimatizovana a riesit veci okolo babatka a seba a domacnosti. Mal cas roky. Nevynechavaj ho z nicoho, to je velka chyba. Ak ma rad svoju rodinu a chce s nou byt, nie je o com, je na case byt pritomny a starat sa.

koniarova
29. máj 2024

Ozaj si menila prácu, lebo nebol schopný brat dieťa do a zo škôlky? To nemyslíš vážne. Chyba veľká na tvojej strane.

maryetta
29. máj 2024

A teda co ako otec robi?
Kedy ten vztah budovat chce? Ked mu povie ujo?

simca06022011
29. máj 2024

@maryetta bude chciet budovat vztah, ked ju to ako zenu prejde o par rokov a najde si ineho a bude bojovat o to, aby sa s nim dcerea vobec chcela stretavat... vtedy sa zazracne otcovia preberu z mrakot a zacnu sa snazit a nechapu co sa deje... (to teraz nemyslim, ze autorka urobi alebo je to moja rada = ale konstatujem.. vtedy naozaj chcu budovat vztahy :DDD)

aurora33
29. máj 2024

Otrasny chlap

stanulienkat
29. máj 2024

Nieže sa nevie, on nechce. Kde si takéhoto hnilého chlapa zobrala? Veď si musela vidieť už z predchádzajúceho spolunažívania, že ako otec bude naprd.

tenerifka
29. máj 2024

Ak si tvoj manzel nezacne budovat vztah so synom uz teraz, lepsie to uz neskor nebude. Je to velmi smutne, ked sa maly narodil, urcite bol hrdy tato, aleked videl, ze dieta nie je na vypinac ani na povel, prestalo ho to bavit. A ze ty si zmenila pracu, lebo on nebol schopny brat syna do skolky... No comment

letfenixa
29. máj 2024

Už moji rodičia mali rozdelené povinnosti- ráno nás vodila mama, poobede vyberal otec. Ked som bola stvrtacka a brat prvak, mama zmenila prácu a začala chodiť na tyzdenne skolenia, otec sa o nás normálne staral, aj variť sa naučil. A to hovorím o dobe tesne po revolúcii.

autor
29. máj 2024

@maranco Ako rodina,manžel pracuje od rána do večera.Ked dôjde domov už pomaly chystám malého na spánok.Cez víkendy chce si oddýchnuť.
@elenka.k Ako ho inšpirovať?
@unicornlady Chcel dieťa,no podarilo sa oveľa skôr než chcel.
@zuzinka888 Jeho otec bol ten druhý prípad čo píšeš,dal peniaze na stôl a moc sa nestaral.Ani teraz nema moc dobrý vzťah s rodičmi.
@koniarova Menila,ale predtým som robila na smeny a nevedeli sme ako to skĺbiť so skolkou.On povedal že nevie ako to vymyslieť keď on robí celé dni,tak som si našla inú prácu na jednu smenu.
@maryetta Čo robí,no občas ho postráži,keď neposlúcha tak ho pokarha nakrici.Da mu najesť sa,zahrá sa s ním s autami a tak.
@stanulienkat Odkiaľ som mala vedieť aký bude otec?Keď sme bývali predtým spolu spolupodieľal sa na domácnosti.Aj teraz spraví doma čo mu poviem,aj navarí občas.Len s malým to nevie.

simca06022011
29. máj 2024

A akú speci prácu ma ze ráno odíde a príde o 19-20? Véd aj on by mal zmeniť režim keď ma rodinu?
Ma hobby, záujmy atď? Syna by mal on už brat von... učiť na bicykel a športy pomaličky atď...

maranco
29. máj 2024

Večer mu môže prečítať rozprávku, porozprávať sa, uspať ho, veď je to jeho syn, kto sa mu má venovať ak nie on?

To si môžeš potom rovno objednať hodinového manžela, aby naučil syna bicyklovať a venoval sa mu.

elenka.k
29. máj 2024

ak bude chvíľka, pri ktorej budete všetci spolu nechaj na mn. aby niečo spravil so synom / šiel mu po vodu - dal mu napiť, zaviazal boty, obliekol ho, zobral syna a šli spolu vyniesť smetie .... postupne zvyšuj látky 😉 ... a potom sa naňho pekne usmej, pochvaľ ho, povedz mu - naznač, že za tú chvíľku si si oddýchla, že ak bude častejšie so synkom, ty budeš menej unavená v noci 😉 , gestami mu naznač ... , navar mu jeho obľúbené jedlo - ak príde večer z práce. Urobte si odreagovanie - pri spoločnom nočnom filme...

aurora33
29. máj 2024

On nemá nikdy dovolenku?

autor
29. máj 2024

@simca06022011 On robí na stavbe celé dni.
@aurora33 Cez leto bude mať no ešte nevieme kedy

luccija
29. máj 2024

To akokeby ho sused zobral von.Neposluchal, dohováral no tak vychováva ako to robíš ty a aj budeš, lebo toto nie je otec, ktorý chce.Tento nechce a myslí si, že všetko je len tvoja starosť.
Keď už nemá nervy a vzťah teraz nechcem vedieť čo bude v 10+, keď príde puberta.Chlapa čo je doma len do počtu netreba.Neviem prečo by ti mal davat monológ, keď ich necháš samych.Zeny aj pracujú na nočné a muži sa musia komplet postarať o deti.Treba ich posielať von samých, chodiť viac preč z domu a ty oddychuj ako on oddychuje cez víkendy.

domkakvet
29. máj 2024

Pracu by mal zmenit aj on aby nebol tak dlho v praci a nepocuva ho, lebo ani poriadne nevie kto to je.