icon

Ako pomôcť mojej kamarátke?

janetta20
25. aug 2021

Ahojte. Neviem kde ani začať. Mam kamarátku, poznáme sa odmalička. Vyrastala v dome, kde otec bol alkoholik, ale mama nejak zvládala všetky tri deti. Vyštudovali, osamostatnili sa.,nasli si prácu, partnerov. A teraz k veci. Kamarátka mala dlhodobý vzťah, nevyšiel jej, partner ju podvádzal, ale nasla si nového, s ktorým otehotnela a ten sa rozhodol, že ju po 3 mesiacoch opustí. Zvládla to sama, porodila, partner sa zapísal ako otec dieťaťa a platil alimenty. Starí rodičia z partnerovej strany sa starali o vnuka a pomáhali kamarátke, avšak to prešlo do takej miery, že sa rozhodli, že jej výchova nie je dostatočne dobrá a malý pôjde k nim. Samozrejme kamarátke sa to nepáčilo, začal boj o dieťa. Bohužiaľ tu je najväčšia chyba a to fakt, že svoje bolesti začala zapijat. Dieťa zverili partnerovi... Alkohol, depresie, plač, výčitky zo strany rodičov ju priviedli k strate práce, prišla o byt, peniaze, zdravie... Momentalne je na ulici, býva u bezdomovca a rozmýšľa ako zomrieť. Chcem jej nejako pomôcť. Bola na liečení, podpísala reverz.

25. aug 2021

@janetta20 podľa mňa jej iba nemocnica pomôže, ty jej môžes pomôcť iba tým, že sa budeš s ňou rozprávať a povzbudzovať ju, nejako sa jej psychika aspoň troška napraví

sslobodnamama777
•
25. aug 2021

@janetta20 ak nechce nik ini za nu neprestane piť.

ki_ki2
•
25. aug 2021

Nojo alkohol zabijak ľudstva , pokiaľ nechce sama prestať piť čož asi nie keď prišla z liečenia a spadla do toho znova , tak neprestane . Prepáč , ale podľa mňa deti k matke alkoholicke nepatria a nemajú budúcnosť s ňou a ešte keď je bezdomovec ... Má veľkú motiváciu svoje deti tak nech sa spamätá a prestane chlastat , chlast ju ešte viac dogabe .

miadi
•
25. aug 2021

Uff tak ona musela pit uz predtym urcite by jej len tak na popud starych rodicov z otcovej strany sud nezobral dieta. Proste nehadzala by som to cele na druhych. Ked tak ten vplyv otca alkaca ze hladala unik v alkohole hoci mala dieta. Je uplne na dne teraz no dopracovala sa tam sama .. a len sama sa moze odrazit . Musi chciet sa liecit chciet žit. Takto sa zabija. Mozes jej maximalne povedat nech to skusi koli svojmu dietatu ist sa dat liecit.

cubo2
•
25. aug 2021

No nepoteším ťa, ak ona sama nebude chcieť abstinovať, nikto ju nedonúti prestať piť. Alkoholici budú piť až do svojej smrti...

fidka79
•
Odpoveď bola odstránená
•
panelacikova
•
25. aug 2021

@janetta20 prepáč, ale celé to smrdí tým, že kamarátka bola alkoholička omnoho skôr, než starí rodičia začali bojovať o vnúča. prvá indícia - otec dieťaťa ju po 3 mesiacoch opustil. ak to dáme dokopy s druhou indíciou - starí rodičia sa ROZHODLI, že dieťa pôjde k nim.... no... nerozhodli sa len tak pre nič za nič. starí rodičia nemajú právo získať dieťa len tak, z ničoho nič. tam už musel ten alkohol u nej úradovať predtým. predpokladám, že šla v otcových šľapajách. bohvie, či nepila ešte aj počas tehotenstva, alebo minimálne po pôrode. otcovi dieťaťa sa to nepáčilo, opustil ju. starým rodičom záležalo na vnúčati, najprv pomáhali - dúfajúc, že "nevesta" sa spamätá, ale zrejme k tomu nedošlo a tak začali "boj" o dieťa, aby mu zachránili detstvo... inak mi to nevychádza, prepáč. opačne to proste nejde. lebo keby z ničoho nič starí rodičia začali o dieťa bojovať a matka je OK, čo sa týka alkoholu a iných návykových látok, a teda, že ich neužíva, tak nemali by šancu dieťa získať do opatery. z tvojho príspevku jednoznačne vyplýva to, že matka dieťaťa je už v štádiu poriadneho alkoholizmu - laicky povedané.