Ako pomôcť sestre bez životného smeru?
Ahojte,
Problemova ako sa to vezme, drogy neberie, v base nie je, ani nic take. Ale ide skor o tu "zrelost do zivota", ako sa to povie - kde zacat, ma 27 rokov a nevie sa vobec osamostatnit, skolu nema ani nechce, z kazdej prace ju po par mesiacoch vyhodia za nevhodne spravanie. Potetovana je, ale co ja viem ci je to problem, kedze to vie zakryt oblecenim. Byva stale u nasich, nema prijem, nikdy nefungovala samostatne. Nema ciele, zaujmy, viziu, nic ju nezaujima. Psychologa navstevovala, ten jej nezistil ziadne psychicke anomalie ani diagnozu, IQ ma v poriadku, aj ostatne veci ako reakcne casy, kognitivnu kapacitu. Nema ziadne symptomy okrem vseobecneho nezaujmu o zivot, teda okrem veci ako vzhlad, kabelky, topanky, znacky, atd.
Neviem, co dalej. Chcem jej pomoct, ja sama pracujem a zijem samostatne od 21 (mam 33), ale nepocuva ma, nereaguje na mna. Osobne s nou casto nie som, lebo zijem daleko. Rodicia su bezradni, lebo na ulicu ju nevyhodia, ale nevedia ju dokopat k zmene.
Ma niekto podobnu skusenost? Co robit?
takym ludom naviac pomoze, ked im nikto nepomaha.
a to každý sa musí v určitom veku osamostatniť? poznám zopár jedincov čo ostali bývať u rodičov aj keď si založili rodinu - vlastne bývajú tam doteraz spolu s rodičmi...
možno takto bude aj tvoja sestra.
Jednoducho jej zobrať kľúče a nech sa už konečne postavy na vlastne nohy žiadny mama hotel
a to každý sa musí v určitom veku osamostatniť? poznám zopár jedincov čo ostali bývať u rodičov aj keď si založili rodinu - vlastne bývajú tam doteraz spolu s rodičmi...
možno takto bude aj tvoja sestra.
@deti95060810 to je v pohode kým si zarobia a nie sú na príťaž rodičom
Ani priateľa nemá?
Ahoj, niektori ludia su flegmaticki, pasivnejsi atd, maju inu predstavu o zivote, mozno menej ambicii, neziju podla zauzivanych vzorcov atd
Problemom je, ak na prezitie potrebuju inych, ktori ich "zivia"
Ma 27, v takom veku dnes mnohi mladi ziju u rodicov a nemaju stabilnu pracu, este sa to moze zlepsit, moze stretnut napr.partnera a jen zivot naberie novy smer
Má sa pri rodičoch stále veľmi dobre, ona už má povolanie dcéra a to je ťažko už teraz riešiť
Čiže neprispieva ani na domácnosť rodicom? Stravu má odkiaľ? Tiež mamka a ocko kúpia? A čo sprcha, teplo? No asi bude chýba aj v rodičoch aj v nej. A kto jej platí odvody zdravotnú poisťovňu, sociálnu poisťovňu? Tak ak nechce prácu na TPP, tak aspoň brigády nech riesi. Častejšie jej aspoň zavolaj, dohovor jej....držím palce 👍

ona jednoducho nechce lebo nemusí, nech rodičia pritvrdia a bude sa musieť zariadiť