icon

Ako pomôcť závislému uvedomiť si problém?

24. máj 2024

Ako tomu druhému otvoriť oči že je závislí?

Strana
z2
suzitok
24. máj 2024

Ani ja neverím, že ak nemá problém s litrom, že vydrží týždne nepiť. Musí si doťahovať hladinu, keď len po troške si "pocuckáva". Máme to tiež v blízkej rodine, ale netají sa tým, pije denne, "pitný režim" je 8-10 pív denne, v lete aj 13-16 a nejaví ani známky opitosti, iba je mierne v dobrej nálade. Samozrejme, si to neprizná, že je alkoholik. Keď vynechá hoci jeden deň, nasleduje triaška, napínanie, nechutenstvo, krce.

miamaria
24. máj 2024

Tento druh alkoholizmu prebieha v tzv. alkoholických ťahoch kedy človek pije určitý čas a potom ma pauzu, laicky sa dá prinútiť asi iba tým, že si ho okolie prestane všímať, či sa dotyčná uvedomí, ale je to pre nich zlá situácia prizerať sa, ako človek tomu prepadne naplno

neviditelnypes
24. máj 2024

Nijako nepomahat, nezlahcovat pred rodinou, neospravedlnovat v zamestnani, nepozicat peniaze, nebyt vzdy k dispozicii. Vytlacit kontakt na stretnutia alkoholikov niekde v okoli.

fauko
24. máj 2024

Modlit SA za nu ruzenec kazdy den, aby ju Pan Jezis oslobodil od zavislosti...

evelyn246246
24. máj 2024

.. skus ju opitu nahrat na video.. a ukaz jej to ...ci to pomoze, neviem .. ale vela moznosti nemas ..

marianarem
24. máj 2024

@foxanda Dovody na to su rozne. Moj svokor bol alkoholik a mal to uz od puberty ako liek na vsetky neprijemne pocity. Normalne si s nimi poradit nevedel, ked si vypil, bolo mu hned lepsie. Tak sa s tym zzil, tak to mal zabudovane v sysyeme, ze bolo prenho nepredstavitelne, ze by sa toho vzdal, radsej by bol zomrel, co sa teda aj nakoniec stalo.
Autorka, bohuzial asi nic nenarobis, to kym clovek neuvidi sam, tak to je marne. Moj svokor, ktoreho spominam vyssie, to uznal po asi 40 rokoch, ked uz to bolo.neprehliadnutelne. Ale ani to uvedomenie ho nedostalo na liecenie.

menojejedno
30. máj 2024

Ahoj , ak môžete napíšte mi správu , ja som mala to isté s mužom ,,

Strana
z2