Ako pomôžem susedke?
Ahojte poradte mi.Kedze som invalidna dochodkyna(mam 40r)som stale doma.Mam susedu ma dve dievcata 16r.-11r.Kedze manzel je neustale v zahranici a ona pracuje 12hod.denne nezvlada vychovu deti(okrem toho piju)starsia nastupuje do redukacneho centra lebo je nezvladnutelna(pije fajci prespavaju tam rozny chalani a flaka skolu)takze ta mladsia je nonstop doma sama navrhla som jej aby mala chodila kumne ked pride z druziny ze mozem sa jej venova:hrat sa,ucit sa,alebo proste robit jej spolocnost aby nebola zatvorena sama v byte alebo sa flaka s 22r.postihnutym chalanom ktory nema dobru povest a k tomu netopia lebo nema kto.Poradte ako ju mam presvedcit ze jej chcem pomoct aby neprisla aj o druhu dceru?Ja za to nechcem nic len mi je luto tych deti sama som matkou 2dospelych deti a viem ake bolo tazke sklbit pracu a rodinu.Vopred dakujem za kazdu radu pekny vecer prajem
@qidko mna by tiez taka rodina velmi trapila. Ano, su tu zeny, ktore to povazuju za problem len tej rodiny a vraj do toho "nemas strkat nos", ale pokial su tam deti, ktore maju problemy, je to uplne o niecom inom. Vobec sa Ti necudujem, ze sa zaujimas o nich. Ja by som urobila to iste. Horsie je, ze s ich matkou to vyzera viac nez zle. Problemy starsej vyustili z problemov s neusporiadanou rodinou, nedostatok lasky, pochopenia atd. atd. atd..... dalo by sa toho popisat. Ved to, co sa u nich deje im sposobi problemy na cely ich zivot. Aky maju start do zivota? Domov by sa malo kazde dieta tesit, vediet, ze je tam niekto, kto sa o nich uprimne zaujima. Zda sa, ze uprimne sa zaujimas len Ty, ale chvalabohu aspon Ty. Necitala som celu diskusiu, priznam sa, ale skusila by som mozno tej matke nacrtnut, ze vies, ze ma starosti a aspon na cas, kym si da zivot do poriadku, mozu byt dievcata kludne u Teba. Ale asi si to predstavujem jednoducho. Kazdopadne Ti drzim palce a prajem vela stastia a nech to uz dopadne akokolvek netrap sa. Pomoc si ponukla, snad vsetko dobre dopadne, hlavne pre tie dievcence.
@miriam11 Ahoj dnes som ju stretla pozvala som ju na kavu ze by som sa chcela porozpravat o Lubke (to je ta mladsia)lebo ze mam obavy ako to dopadne ak Maja(starsia) odide do reduk.centra a ona ze jej to je jedno a ze aj tak vie ze chodia kumne sa zalovat a ze ju to vôbec ,,nesere,, doslova mi to tak povedala otocila sa o odisla vôbec neriesila ze umna spali 😖
Kamaratky tak posud sama : ked mala mensie dievcata a potrebovala niekam ist vzdy mi ich doniesla chodili sme na opekacky a prechadzky ale ked zacala pit uzavrela sa nema nikoho ak je doma nestretnes ju len je zatvorena v byte jej mama mi volavala ked sa nemohla knim dovolat ale ani jej mama nedokaze nic zmenit lebo ties lubi pit
@qidko tentoraz u nej zvitazila urazena hrdost a ego nad laskou k detom.
ale ver tomu, ze ju to stve, ze deti chodia po pomoc k niekomu inému.
horsie je, ze ju to nestve natolko, aby si do seba vstupila.
iba natolko, aby sa urazila (a mala dovod si ist vypit, ked sa jej tak "ublizuje").
momentalne je u seba za tu ublizenu ona.
prilis sa medzi nich nemontuj. to nenarobi dobrotu. ale bud "pobliz". ako doteraz.
(a rataj s tym, ze ti za to bude aj nadavane a bude ti to aj vycitane, budes oznacena aj ako dovod toho, ze sa to medzi nimi zhorsuje - to je neprijemna nevdacna stranka tejto snahy pomoct. preto si udrz rozumnu zdravu mieru angazovania sa.).
Skúste skôr opačne. Poprosiť malú o pomoc. Niečo si vymyslite. Alebo, že či by vám prečítala.z knihy, že zle.vidite. a potom môžte už hocičo robiť.

@qidko ahoj, som stastna, ze sa najdu ludia, ako si ty, ktorym zalezi..
drzim ti palce. rob podla svojho svedomia a srdca, aby si nic neolutovala ❤️🌹🍀