icon

Ako poradiť matke s dvomi deťmi, ktorá chce odísť od manžela?

23. júl 2025

Ahojte..moja naj kamoška ma vazny problem s muzom...ma psychiatricku diagnozu, ktora sa mu prejavila az po narodeni ich spolocnej dceri...dietatko ma 2 roky ... ziju v podnajme...kamoska uz rok pracuje a prijem ma v cistom 1250 € ...pozicku ma a plati 350 eur mesacne...najmy v nasom meste stoja 700€ dvojizbak...nasla som aj za 650€....otazka znie...kam chodia zeny s dvomi detmi ak chcu opustit manzela a nemaju rodinu ? Naozaj len nejake centrum ? Pochybujem ze od manzela nieco vytrieska, ak ho opusti, on sa spusti a urcite nebude platit... a aj keby tak len malicko... :( ja sama som v jednoizbaku, inak hned by som ju pritulila....

Strana
z2
anjelicek26
23. júl 2025

No ak rozmyslas ze by to islo, tak si vezmite dvoj/trojizbak (spolu) a podelte si naklady... viac alternativ tu bohuzial nebude, ak nepomoze rodina (ani babka, teta, hocikto??)... mamicky to maju velmi tazke, ak maju male deti a su na to same. S jednym dietatom jej na zaciatok uplne staci garzonka..

mimaapeto
23. júl 2025

prečo má isť hneď do dvojizbáku?

autor
23. júl 2025
@mimaapeto

prečo má isť hneď do dvojizbáku?

@anjelicek26
@mimaapeto ja odchadzam do zahranicia a tiez som len v podnajme...zijem v amerike...bola som tu len na polroka a v novembri odchadzam...ona ma dve deti este aj psa.. prvu dceru ma 12 rocnu z prveho manzelstva...preto ma hned napadol aspon dvojizbovy..

anonym_5142e6
23. júl 2025
@anonym_autor

@anjelicek26
@mimaapeto ja odchadzam do zahranicia a tiez som len v podnajme...zijem v amerike...bola som tu len na polroka a v novembri odchadzam...ona ma dve deti este aj psa.. prvu dceru ma 12 rocnu z prveho manzelstva...preto ma hned napadol aspon dvojizbovy..

@anonym_autor prepáč, ale troska zodpovednosti by mala mať. Prvé dieťa ma 12 tokov, to už mohla spiskat nejaké male vlastné bývanie. Či s druhým mužom nevlastnili nič spoločne ? Ani s prvým?
A tie psychické problémy jej partnera nevrav, že sa objavili až po narodení dieťaťa. Jedine, že by s ním hneď nezodpovedne otehotnela

anonym_ed9d5d
23. júl 2025

@anonym_autor aku pôžičku platí 350 ,keď neplatí hypo? Ono ako sa vraví, neskoro plakať nad rozliatym mliekom. Tak dopadne väčšina tych, ktori maju deti bez vlastného byvania. A aj keby jej akože mal kto pomôcť, tak nikto sa nemusí trhať o to pomáhať matke s dvomi deťmi bez byvania. Dokonca ani rodicia

domkakvet
23. júl 2025

@anonym_autor keby sa isiel jej manzel liecit, nemusi ho hned opustat.

mimaapeto
23. júl 2025
@anonym_autor

@anjelicek26

@anonym_autor staršie dieťa ani pes nebol spomenutý v príspevku... tak preto taká otázka..

colsami
23. júl 2025

No tak dve deti a este k tomu pes a sama, to si naozaj nebude vyberat podnajmy... Niekde bude treba upustit...
Riesit vyzivne. Pozicku 350 ma naco? Ved to je ako mensia hypoteka.

anjelicek26
23. júl 2025

Ale na to prve dieta jej ex plati nie? Kazdopadne ten pes, dve deti, to bude problem celkovo najst prenajimatela, co do tohoto rizika pojde, bez ohladu na peniaze...

ha_ha
23. júl 2025

Byt je v spoločnom vlastníctve, alebo je len jeho?

anonym_f1c89a
23. júl 2025
@ha_ha

Byt je v spoločnom vlastníctve, alebo je len jeho?

@ha_ha Veď píše, že je to len podnájom. Však, klasický prípad, bývanie žiadne, spláca dlhý, ale decko má s každým, kto sa na ňu usmeje. A keď je v problémoch, tak zrazu nemá žiadnu rodinu. Ja už týmto príbehom vôbec neverím,. Sprostých žien je dosť, ale aby bola každá sirota bez jediného príbuzného?

ha_ha
23. júl 2025
@anonym_f1c89a

@ha_ha Veď píše, že je to len podnájom. Však, klasický prípad, bývanie žiadne, spláca dlhý, ale decko má s každým, kto sa na ňu usmeje. A keď je v problémoch, tak zrazu nemá žiadnu rodinu. Ja už týmto príbehom vôbec neverím,. Sprostých žien je dosť, ale aby bola každá sirota bez jediného príbuzného?

@anonym_f1c89a Prepáč, nevšimla som si.

anonym_ed9d5d
23. júl 2025
@anonym_f1c89a

@anonym_f1c89a asi tak, toto sa opakuje všade pravidelne. Ale na druhej strane, ani ti príbuzní aj keď sú, tak chápem, že nemaju chuť pomahat nezodpovednej žene

autor
23. júl 2025
@anonym_f1c89a

@anonym_f1c89a fiiiiiiiiha takze ideme posudzovat cloveka a teda mu nepomozeme lebo si zato moze sam ? Ona si to moc dobre uvedomuje...ze je uz neskoro...ale tak teraz ma ostat s tyranom ktory ublizuje jej aj detom..takze jedina moznost na slovensku je len to centrum ?

anonym_5142e6
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_f1c89a fiiiiiiiiha takze ideme posudzovat cloveka a teda mu nepomozeme lebo si zato moze sam ? Ona si to moc dobre uvedomuje...ze je uz neskoro...ale tak teraz ma ostat s tyranom ktory ublizuje jej aj detom..takze jedina moznost na slovensku je len to centrum ?

@anonym_autor a akú inú možnosť čakáš, že ju niekto ubytuje zadarmo? Však je 12 rokov matkou, tak času naučiť sa zodpovednosti mala dosť. Nemá 18

sisska96
23. júl 2025

kto nemá na dvojizbák nech ide do garzónky alebo hľadá lacnejší podnájom v lacnejšej lokalite

autor
23. júl 2025
@anonym_5142e6

@anonym_autor a akú inú možnosť čakáš, že ju niekto ubytuje zadarmo? Však je 12 rokov matkou, tak času naučiť sa zodpovednosti mala dosť. Nemá 18

@anonym_5142e6 no dobre tak twda dakujem vsetkym za pomoc rady cas...majte sa

autor
23. júl 2025
@anonym_5142e6

@anonym_autor prepáč, ale troska zodpovednosti by mala mať. Prvé dieťa ma 12 tokov, to už mohla spiskat nejaké male vlastné bývanie. Či s druhým mužom nevlastnili nič spoločne ? Ani s prvým?
A tie psychické problémy jej partnera nevrav, že sa objavili až po narodení dieťaťa. Jedine, že by s ním hneď nezodpovedne otehotnela

@anonym_5142e6 si taka zakerna ...prepac...nevravim ze mozno nemas pravdu... ale fakt sa zakerne vyjadrujes

anonym_f1c89a
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Takéto nezodpovedné typy žien môžu byť radi, keď ich zoberú do toho krízového centra. Veď aj rodina a kamaráti sa jej obrátili chrbtom a zrejme vedia, prečo. Načo si brala pôžičku, keď býva po podnájmoch? Však si mohla vybaviť rovno hypotéku a za tie roky zabezpečiť aspoň jednoizbák. Život nie je o tom, chodiť od chlapa k chlapovi a rodiť decká, o ktoré sa nedokáže postarať. Stačilo jej jedno, takto vychová rovno dva sociálne prípady, ktoré budú mať mizerný život a celý čas budú len naťahovať ruky a zobrať o pomoc.
Slušní ľudia majú už takejto hávede plné zuby. Je tu tu takmer denne., stále rovnaké príbehy. Hádam si nečakala, že je dá niekto zadarmo byt.

anonym_5142e6
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_5142e6 si taka zakerna ...prepac...nevravim ze mozno nemas pravdu... ale fakt sa zakerne vyjadrujes

@anonym_autor ako zákerne? Zákerné je narobiť deti nezodpovedne. Na čo brala pôžičku?
Mne je ľúto tých detí. Deti žiadnu istotu bývania, istotu rodiny nič lebo matka nerozmýšľa dopredu

brusnatanecnica
23. júl 2025

@anonym_autor
ma dve moznosti. idealne spojit obe.
zvysit prijem, znizit naklady.
prijem asi iba druhou pracou. po rozvode nieco bude dostavat aj od manzela, hoci len malo.
no a naklady - ist do garzonky a skusit niekomu darovat psa.
hypo asi nedostane, tak do podnajmu. tym si tvori rezervu, ktoru nech nepomina len tak, hoci iste chce dopriat viac detom. kedze nema nikoho, kto by jej pomohol, musi mat rezervu.
nech nekupuje oblecko, skusi charitu, iste je tam toho spusta, ved nemame kam davat veci a len hladame miesto, kde to vobec vezmu zadarmo. aj potravinove banky existuju. iste sa daco da najst, hoci v tom nemam prehlad.
a pes, ja viem, je to clen rodiny, ale tak nas nas stoji na mesiac aspon stovku. Mozno ma psa maleho, ale aj toho treba ockovat, odcervovat, krmit...
Mozno si cakala ine rady... daco od statu? neviem, v tom sa nevyznam .

1sally12
23. júl 2025

Zase klasika?😏 decko s tyranom, dlhy, žiadna rodina neexistuje...ach bože nechce sa mi veriť že sú všetky ženy také sprosté

doriiis
23. júl 2025

Ťažko sa mi to píše,ale odporúčam jej dať psa preč.Lahsie sa jej bude hľadať podnájom

cimage
23. júl 2025

Usetrit moze jedine na lacnejsom ubytovani. Moze oslovit este organizacie, ktore jej pomozu s potravinami, drogeriou a oblecenim.

colsami
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_5142e6 no dobre tak twda dakujem vsetkym za pomoc rady cas...majte sa

@anonym_autor autorka je problem odpovedat na otazky? Lebo to je take "reagujem len naco chcem" ale vsetci vedia ze kazdy pribeh ma viac premennych.

Naco plati splatku 350 euro mesacne?
Na prve dieta ma este vyzivne od prveho chlapa?
Plus dostane dalsie vyzivne. To su tri body, na ktorych su "pribalene" dalsie peniaze.
Pes je len jej?

autor
23. júl 2025
@anonym_f1c89a

@anonym_autor Takéto nezodpovedné typy žien môžu byť radi, keď ich zoberú do toho krízového centra. Veď aj rodina a kamaráti sa jej obrátili chrbtom a zrejme vedia, prečo. Načo si brala pôžičku, keď býva po podnájmoch? Však si mohla vybaviť rovno hypotéku a za tie roky zabezpečiť aspoň jednoizbák. Život nie je o tom, chodiť od chlapa k chlapovi a rodiť decká, o ktoré sa nedokáže postarať. Stačilo jej jedno, takto vychová rovno dva sociálne prípady, ktoré budú mať mizerný život a celý čas budú len naťahovať ruky a zobrať o pomoc.
Slušní ľudia majú už takejto hávede plné zuby. Je tu tu takmer denne., stále rovnaké príbehy. Hádam si nečakala, že je dá niekto zadarmo byt.

@anonym_f1c89a ale ona je ukrajinka, ktora tu nezije az tak dlho...rodinu nema no...zbombardovali jej byt ktory mala na ukrajine...ono tazko sa mi tu teraz pise preco zaco a ako sa do tejto situacie dostala...prvy manzel uz zial nezije...dostava nejake peniaze ano, ale to je len almuzna..... myslela som ze si zakerna hlavne kvoli tomu, ze nepoznas celu situaciu a sudis....ale naozaj nevravim ze za nieco si nemoze sama...myslim tohto chlapa, co teraz ma...ale rozhodne by som ju nehadzala k tym zenam ako si ju zaradila ty :( dakujem este raz za rady vsetkym

anonym_f1c89a
23. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_f1c89a ale ona je ukrajinka, ktora tu nezije az tak dlho...rodinu nema no...zbombardovali jej byt ktory mala na ukrajine...ono tazko sa mi tu teraz pise preco zaco a ako sa do tejto situacie dostala...prvy manzel uz zial nezije...dostava nejake peniaze ano, ale to je len almuzna..... myslela som ze si zakerna hlavne kvoli tomu, ze nepoznas celu situaciu a sudis....ale naozaj nevravim ze za nieco si nemoze sama...myslim tohto chlapa, co teraz ma...ale rozhodne by som ju nehadzala k tym zenam ako si ju zaradila ty :( dakujem este raz za rady vsetkym

@anonym_autor Jaj, ako pekne klameš a zamotávaš sa. Zrazu je to Ukrajinka a ty si jej najlepšia kamarátka, hoci žiješ v Amerike a len teraz si náhodou doma. Ukrajinci sú tu vyše tri roky, jej decko má dva. To si tu hneď po príchode stihla urobiť ďalšie decko? To bolo prvé, čo chudera vojnová vdova riešila? A pôžičku jej kto dal? Ukrajinke, s dvoma deťmi, na rodičáku?
Vieš, čo si myslím? Píšeš o sebe. Si Slovenka ako repa, ale hlúpa, zadĺžená, žiješ s magorom sebe podobným, ktorý nie je duševne chorý, len lenivý a neschopný a Ty hľadáš spôsob ako zarobiť na ľudskej dôverčivosti a ľútosti nad deťmi.

motylik2559
23. júl 2025

Ahoj autorka a tych 350e mesacne bude este ako dlho splacat? Este mi napadla taka moznost, ist do slusnej ubytovne pre zatial, da sa tam vziat aj celu izbu pre seba, aby neboli s niekym. Do casu kym splati a tych 350e sa jej uvolnia a potom by isli do prenajmu. Toto mi este tak napadlo okrem centier. Drzim kamoske palceky, nech to zvladne🍀

januska12323
23. júl 2025

Pozri, keď je v takej zlej situácii nebude si predsa vyberať ale pôjde kam môže aby mali decká strechu nad hlavou a čo jesť.

autor
23. júl 2025
@anonym_f1c89a

@anonym_autor Jaj, ako pekne klameš a zamotávaš sa. Zrazu je to Ukrajinka a ty si jej najlepšia kamarátka, hoci žiješ v Amerike a len teraz si náhodou doma. Ukrajinci sú tu vyše tri roky, jej decko má dva. To si tu hneď po príchode stihla urobiť ďalšie decko? To bolo prvé, čo chudera vojnová vdova riešila? A pôžičku jej kto dal? Ukrajinke, s dvoma deťmi, na rodičáku?
Vieš, čo si myslím? Píšeš o sebe. Si Slovenka ako repa, ale hlúpa, zadĺžená, žiješ s magorom sebe podobným, ktorý nie je duševne chorý, len lenivý a neschopný a Ty hľadáš spôsob ako zarobiť na ľudskej dôverčivosti a ľútosti nad deťmi.

@anonym_f1c89a neklamem...ano je moja naj kamoska...aj ona bola predtym v amerike...ach..kasli nayo prosm

Strana
z2